עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב ב-1500ש"ח לשימוש כללי (ללא ציוד היקפי)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

דרוש לי מחשב שישמש בעיקר את הילדים (בני 3) למשחקי קומפי ומשחקי אינטרנט פשוטים (לפחות בשנים הקרובות).

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1500ש"ח

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים מאד פשוטים וגלישה באינטרנט

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים קומפי, גלישה ואולי אופיס

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?

* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?

* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת ועכבר פשוטים

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים

5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7-8

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. מרכז (כנראה אייבורי או RSM).

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)?

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? לא, במידה ובהצעה לא יהיה כרטיס מסך, אז אולי בעתיד אוסיף אחד בינוני (אעביר מהמחשב החזק שלי כשארצה לשדרג שם).

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? לא

אני מאמין שבעוד כשנתיים שלוש ארצה לשדרג להם את המחשב, השאלה אם כדאי להשאיר במחשב הזה איזשהו אופק לשידרוג, או כיוון שהוא לא יקר מידי, כבר לקנות חדש בעתיד.

בתודה מראש

פורסם

אם אתה רוצה מפרט שקט עם יכולת שדרוג של ממש - אני מציע לך להגדיל מעט את התקציב לכיוון ה-1800-1900 ש"ח.

זה דורש מעבד נורמאלי, ספק שלא יגביל אותך, מארז מרווח דיו וכדומה.

מפרט שקט ומשתלם עם יכולת שדרוג לדוגמה:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX - זמין במלאי ₪373

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 ₪278

זיכרון:

[..] PATRIOT 2048MB DDR3 1333MHZ ₪155

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪117

מארז:

[..] COOLERMASTER ELITE 335 w/o PSU ₪166

סט מקלדת ועכבר:

[..] GIGABYTE GK-KM6150 - HEB/ENG/RUS - MULTIMEDIA SLIM SET ₪80

רמקולים ואוזניות:

[..] ALTEC-LANSING 2.0 BXR1220 - זמין במלאי ₪99

ספק כוח:

[..] SEASONIC 350W : SS-350ET ₪193

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - 3 HEAT PIPES CPU COOLER - זמין במלאי ₪115

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪189

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות ₪100

מחיר סופי: ₪1865

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אפשר לחסוך כאן כמעט חזרה לתקציב המקורי אם מוותרים על רמת שקט ועל תמיכה בכרטיסי מסך MID ומעלה (ועל רמקולים):

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X2 250 AM3 (3.0GHz) - BOX ₪322

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 ₪278

זיכרון:

[..] PATRIOT 2048MB DDR3 1333MHZ ₪155

צורב DVD:

[..] NEC DVDRW AD-7240S X24 - BLACK - SATA ₪105

מארז:

[..] COOLERMASTER ELITE 335 w/o PSU ₪166

סט מקלדת ועכבר:

[..] GIGABYTE GK-KM6150 - HEB/ENG/RUS - MULTIMEDIA SLIM SET ₪80

ספק כוח:

[..] FSP 350W : FSP350-60HCN - BULK ₪130

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪189

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות ₪100

מחיר סופי: ₪1525

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

מעבד כפול ליבה, קירור סטוק למעבד, ללא רמקולים וספק מצויין אך לא מספיק לכרטיסים רעבי-הספק אם תרצה.

מצד שלישי, אם תוותר על יכולת שדרוג לגיימינג של ממש, אפשר ללכת אפילו על מפרט ATOM כמעט פאסיבי ולקבל משהו קטן, זול ושקט בהרבה שיספק בהחלט לעוללים:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המפרטים, אני מניח שלגיימינג של ממש ייקח כמה שנים ואז כבר אתן להם לשחק במחשב שלי (אני מתכנן לקנות בחודש הקרוב מחשב בתקציב של 5.5K ללא מסך כך שהוא יהיה די חזק ויחזיק כמה שנים טובות במיוחד עם שידרוגים) ככה שאם אפשר לקצץ עוד אז welcome.

ושאלה קטנה, מה פירוש המושג "סטוק" שאתם משתמשים בו מדי פעם (בעיקר בהקשר לקירור ומתחים)?

פורסם

אפשר לרדת לסביבות ה-1200 ש"ח עם מפרט ATOM אבל הוא ללא כל יכולת שדרוג של ממש, חלש ב-ה-ר-ב-ה גם מבחינת המעבד וודאי מבחינת ליבה גרפית.

כלל לא משתלם לדעתי - רק אם חשוב לך מאוד משהו שקט וקטן במיוחד.

קח את המפרט השני שנתתי - הוא יספיק מעל ומעבר ויאפשר גם שדרוג סביר בהחלט. אם הוא לא יהיה שקט דיו תמיד תוכל להוסיף קירור שקט למעבד מאוחר יותר.

ב"סטוק" הכוונה למתח או הקירור המקורי כפי שהוא מגיע במקור מהיצרן.

ד"א, בחודשים הקרובים יש עדכון לא מבוטל של הליין של אינטל ו-AMD וכן כרטיסי מסך חדשים אז אם אפשר מומלץ לחכות מעט עם קניית מחשב.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון ל-sandy bridge של אינטל? למה כדאי לחכות? הרי אני לא אשים את הטכנולוגיה הכי חדישה במחשב של הילדים, זה בוודאי יחרוג מהתקציב, או שפשוט כדי כל הליין הנוכחי והקודם יהיו זולים יותר?

או שפשוט התכוונת להערה שלי בסוגריים לגבי המחשב החזק שאני מתכנן לקנות :)

פורסם

בעיקר לגבי המחשב החזק, אבל גם יכולה להיות הוזלה...

פורסם
  • מחבר

נראה אם תהיה לי סבלנות לחכות, כבר אמרו לי לחכות ל-GTX580 ואח"כ ל-ATI HD6970 כדי שיורידו לי מחירים למה שאני רוצה ואני כבר על קוצים ;D

פורסם

דווקא חודשיים-שלושה זה זמן כמעט אופטימלי לחכות להתייצבות מחירים של ליין חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים