עבור לתוכן

מבקש המלצה לנייד עבור סטודנט שחי ולומד בחו"ל (בגג8000)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, בד"כ אני לא פותח אשכולות אלא עושה חיפוש ומגיע למסקנות

אבל המצב כרגע הוא קצת שונה...

אני עובר בעוד מספר חודשים לאיטליה ללמוד שם רפואה.

וכמובן שאני אצטרך מחשב נייד

אז השימושים של המחשב לפני הכל:

1. סטודנטיאלים (לימודי רפואה, לא צריך מעבד גרפי קטלני אבל גם בטח ארצה לצפות קצת בסדרות וסרטים ואולי קצת mako חחחח)

2. זה הדרך תקשורת שלי חזרה עם ישראל אז - אולי קליטת wi-fi חזקה, מצלמה ומיקרופון מובנים לדבר עם הבית

עוד דברים שחשובים לי במחשב:

שלא יזחל! אני שונא ויכול לשבור מחשבים שלוקח שעה מהרגע שפתחת אקספלורר לדוגמא ועד שהוא עולה....

חיי סוללה ארוכים

עדיפות גדולה למסך LED ובכלל - מחשב עם מסך איכותי זה משהו סופר-חשוב שהעיניים לא יתעייפו מהר חחח

ואם זה מתאפשר אז גם קל לנשיאה (ללכת איתו בין הכיתות והשיעורים, לקחת אותו במטוס וחזרה וכו' וכו'...)

מבחינת מחירים

זה קצת בעייתי לתת לכם תג מחיר ותקציב מכיוון ש...

1. התג מחיר שלי ישתנה בהתאם לצורך ולהמלצות... זה לא שאני הולך על המחשב הכי יקר או הכי זול. אלא הכי אידיאלי ואופטימלי לשימושים שלי

ככה שאני אשמח לקנות מחשב אידיאלי ב2000 שקל אבל אם אצטרך אעלה את התקציב גם לכפול ואם אין ברירה גם אשלש את התקציב...

2. כאן בארץ גיסי הוא יבואן בלעדי של Fudjitsu וapple ככה שיש לי מחירי יבואן ואם זה לא מספיק אז יש לי אפשרות לקנות אותו באיטליה כשאני אטוס.

אז כבר אוטומטית כל המחירים לצרכן על הרבה מאוד מחשבים יורדים ב200$ בערך.

אשמח אם כשאתם ממליצים לי על מחשב מסויים, אם תוכלו לציין בפני מה היתרונות שלו - וכמובן, מה החסרונות.

(ולא סתם דגם ומחיר ולהגיד "זה טוב")

תודה רבה לכולם

ניסן.

פורסם
  • מחבר

someone? please? help?? :s05:

פורסם

היי ניסן. קודם כל, נא להוסיף תקציב מירבי לכותרת בהתאם לחוקים. אם אין תקרה, יש לציין "תקציב בלתי מוגבל".

על איזו רמת הנחה מדובר בקניה מול גיסך? האם אתה מצפה שתהיה למחשב שאתה בוחר אחריות באיטליה? אני לא מתמצאת במחירי השוק באיטליה אולם אם אתה מתכנן לשהות באיטליה תקופה ארוכה, הייתי שוקלת רכישה שם בכל מקרה על מנת לפשט את תהליך מימוש האחריות.

על איזה גודל של מחשב חשבת? לצרכייך הייתי מתמקדת בעיקר במחשבים קטנים של 12.1"-13.3". מהם לדעתך "חיי סוללה ארוכים"?

פורסם
  • מחבר

היי ניסן. קודם כל, נא להוסיף תקציב מירבי לכותרת בהתאם לחוקים. אם אין תקרה, יש לציין "תקציב בלתי מוגבל".

על איזו רמת הנחה מדובר בקניה מול גיסך? האם אתה מצפה שתהיה למחשב שאתה בוחר אחריות באיטליה? אני לא מתמצאת במחירי השוק באיטליה אולם אם אתה מתכנן לשהות באיטליה תקופה ארוכה, הייתי שוקלת רכישה שם בכל מקרה על מנת לפשט את תהליך מימוש האחריות.

על איזה גודל של מחשב חשבת? לצרכייך הייתי מתמקדת בעיקר במחשבים קטנים של 12.1"-13.3". מהם לדעתך "חיי סוללה ארוכים"?

הוספתי בכותרת תקציב גג.

הקניה מול גיסי תהיה בממוצע 700-1000 שקלים על הלפטופים של פודג'יטסו.

לגבי איטליה - עדיף אחריות בינלאומית כמובן.

לגבי המחירי שוק באיטליה או לא באיטליה או בארץ או לא בארץ - זה לא ממש מעניין אותי כרגע ובגלל זה פחות משנה לי התקציב

אלא יותר למצוא את המפרט שיותר יתאים לי.

לגבי גודל מסך - באמת 12-14 אינצ' יספיקו לי.

מבחינתי חיי סוללה ארוכים יהיו 3 שעות עבודה ומעלה.

תודה רבה =]

פורסם

מה עם איזה נטבוק + מסך 22" במעונות/ דירה? מאוד קל לסחוב אותו ממקום למקום, והוא עובד מספיק מהר בשביל אינטרנט מיילים וורד - יש לי acer aspire one 532h

שאני משתמש בו בעיקר בשביל האוניברסיטה וכ e-reader, מאוד נוח, ומאוד זול.

אם כבר יש לך תקציב ענק, ה macbook air החדשים נראים מדהים, ועולים באיזור ה 1000$.. הייתי שמח לאחד אם היה לי מה לעשות איתו.

פורסם

אם אני צריך במקומך לקנות היום נייד והמשקל קריטי, הייתי הולך על ה-HP ProBook 5320m

במחיר של כ-5000 שח מדובר בנייד קליל (1.7 ק"ג) ודק - בגודל של מקבוק

הכל כמובן בתנאי שאתה יכול להסתדר ללא כונן אופטי או שאתה מוכן לקנות כונן חיצוני ולהשאיר אותו בדירה (לי אישית זה אידאלי)

המפרט שלו יחסית חזק, והבניה שלו טובה (שלד אלומיניום) עם מסך מט איכותי

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955552-3955552-4222577-4257548.html

זמן סוללה מוצהר של עד 10 שעות (בפועל לדעתי זה יגיע לכ-5-6 בעבודה רגילה, שזה מצויין)

רצוי להרחיב אחריות ל-3 שנים כדי להיות שקט.

פורסם

אפשר גם את u35jc אם חשוב המשקל של אסוס..

אבל בכל מקרה, אם יש לך הנחת יבואן מטורפת על אפל, קח אפל..

הם גם מתאימים לדרישות שלך.. הבעיה היחידה עם אפל זה המחיר, ואם זה לא הבעיה, אז הם מחשבים טובים.

במיוחד לצרכים סטודנטיאלים..

רק תהיה בטוח שאתה יודע מה המשמעות של אפל מבחינת מערכת הפעלה ותמיכה בתוכנות

(אין שום וורד לדוג', למרות שיש פתרונות אחרים..)

פורסם

למי שלא רגיל, מק שונה לחלוטין מניידים רגילים. ולא כל תוכנה עובדת עליו (למרות פתרונות כמו wine).

מחשב מק חזק יעלה מינמום 8000 שקל, נניח שיש לך הנחה של 30 אחוז (קשה לי להאמין שזה המצב)

המחיר עדיין מקביל ל-HP שלדעתי עדיף

לאסוס מסך מבריק. מלבד זה הוא היה בחירה טובה.

לפוג'יטסו יש נייד אחד שיכול לבוא בחשבון ה-S710, מחשב 14 אינצ' עם מסך מט, במשקל 2.2 ק"ג.

http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=201&itemid=S-710

אני אישית לא מכיר אותו, אבל מעבר אליו אין לפוג'יטסו מה להציע.

פורסם

כדאי גם לשים עין על ה- Toshiba R705, עם כונן אופטי, זמן סוללה מעל לממוצע (אם כי לא מדהים) ועיצוב נדיר

פורסם

למי שלא רגיל, מק שונה לחלוטין מניידים רגילים. ולא כל תוכנה עובדת עליו (למרות פתרונות כמו wine).

מחשב מק חזק יעלה מינמום 8000 שקל, נניח שיש לך הנחה של 30 אחוז (קשה לי להאמין שזה המצב)

המחיר עדיין מקביל ל-HP שלדעתי עדיף

לאסוס מסך מבריק. מלבד זה הוא היה בחירה טובה.

לפוג'יטסו יש נייד אחד שיכול לבוא בחשבון ה-S710, מחשב 14 אינצ' עם מסך מט, במשקל 2.2 ק"ג.

http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=201&itemid=S-710

אני אישית לא מכיר אותו, אבל מעבר אליו אין לפוג'יטסו מה להציע.

למה כלכך קשה להאמין, תאמין לי אנשים פחות חזקים מהיבואן הורידו לי אפילו 50% במוצרים דומים מהמחיר.. אז לך תדע.

בעקרון אפל הוא מושלם לסטודנטים, ובעצם כל שאר המחשבים מנסים לחקות אותו, ככה שאם המחיר טוב הוא הכי משתלם.

בקשר ל u35 שיעשה את השיקולים שלו, לא כולם חייבים מט - וביננו 90% בלי מט ממה שאני רואה ומסתדרים, אז לא הייתי מגדיר את זה כאו מט או כלום,.

ולפותח הדיון, אני מבין שמשקל חשוב לך, אבל אם הוא לא ממש ממש חשוב לך אז יש עוד אופציות למחשבים עסקיים בתקציב שלך(lenovo thinkpad, dell latitude) ויש אופציה גם למחשבים עם כונן אופטי ב13.3..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים