עבור לתוכן

HP pavilion VS. Dell inspiron

Featured Replies

פורסם

על פניו, שני מחשבים בעלי אותו מפרט מ-2 חברות שונות. אותו מפרט, אך האחת מציעה שנה אחריות (HP) והשנייה שלוש שנים

המחיר הוא זהה.

בטח יש משהו שפספסתי. דל מציעה אחריות גדולה בשנתיים באותו מחיר. כמובן שיכול להיות שזה קשור ליבואן והכל

אבל הייתי שמח אם הייתם נותנים לי את המלצותיכם. את אחד מהמחשבים הנ"ל אני רוצה לרכוש

HP pavilion dv6-3050 (מפרט : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4150017-4212921.html)

מול

Dell Inspiron N5010 עם מעבד core i5

כ.מסך ATi Radeon HD 5650

(לא מצאתי מפרט המתייחס לשילוב הספציפי בין המעבד לכרטיס המסך הנ"ל. הבנתי מהיבואן שהקונפיגורציה הזאת תגיע לארץ בשבוע הבא)

פורסם

אני לא יודע מה קרה ל HP שהפסיקו לתת שנתיים אחריות למחשבים שלהם (רק תוספת תשלום?)

כשאני קניתי את ה DV6 1330, קיבלתי שנתיים אחריות, אחת בינלאומית.

לדעתי, אם המפרט זהה לגמרי, ורק השם שונה, עדיף לקחת מה שמכיל יותר אחריות, כי כנראה של HP אתה פשוט משלם על השם.

האיכות הרכבה של המחשבים היא סבירה + (מנסיון שלי ב 1330), ולבני דודים שלי יש את הדגם עם המעבד I3, אותו איכות חומרים.

פורסם
  • מחבר

אז זהו שמהHP יצא לי להתרשם ממש טוב. ואת הדל פשוט לא ראיתי

מה אתה אומר? החווייה בדל טובה? המסך משדר באופן חווייתי? אני יודע שהסאונד בHP ממש טוב, ובכלל הוא נותן סיפוק כזה גם בעיצוב וגם במגע איתו.

חשוב לי מאוד שמי שמכיר את הסדרות האלו של דל/HP יתן התייחסות

איך המחשב, המגע בו, תומך מולטי טאץ? (אני יודע שHP כן) ובכלל, איך אתם מדרגים את המחשבים מהסדרות האלו?

פורסם

את DELL אני לא מכיר במחשבים ניידים, בזה אני לא אוכל לעזור לך.

אבל בתור מחשב ראשון שלי של HP (וקניתי דגם לא זבל) אני מאוד מרוצה, הן מאיכות הבניה והן מהביצועים של המחשב, אמנם יחסית לשנה שעברה המעבד T6600 היה דיי נחמד, אבל בהשוואה ל I5 וכו' יש הבדל גדול מאוד לטובת ה I.

לגבי המגע בלחצנים של הסאונד ב HP, הם מבוססים על חום שאתה מעביר תאצבע על זה זה פשוט מגיב, לגבי מולטי טאץ? אתה מדבר על מסך עם מגע של מולטי? או על הסאונד עצמו? כי לסאונד אין אפשרות מולטי ואני גם לא ממש חושב שאתה צריך דבר כזה חח...זה מיותר.

חוצמזה יש לך שלט שמגיע עם ה HP לשליטה על המדיה, רוב התוכנות של סרטים שניסיתי זה עובד איתם מעולה, מדיה פלייר, VLC, KMplayer וכו'.

לדרג את המחשב זה תלוי במה בדיוק אתה מחפש, אם זה משחקים ה 5650 מספק חוויה טובה לרזולוציה הטבעית של המסך 1366*768, לגבי חיבור למסך HD חיצוני ורזולוציה תואמת גבוהה כמו 1920*1200 כמובן שאצלי זה קצת קרטע במשחקים, אבל הכרטיס מסך לדעתי לא אמור לסחוב רזולוציה כזו, ומצד שני, אולי זה המעבד שמגביל אותי (T6600), ואולי במחשבים החדשים יש הפרש ביצועים גדול יותר, את זה אני לא בטוח אבל זה יכול להעיד רק בן אדם שניסה מחשב כזה.

לבן דוד שלי יש את הטושיבה SAT שמגיע עם מעבד מהדגם החדש דומה למה שיש ב HP, ואותו כרטיס מסך, המשחקים עובדים אצלו מצויין, רק שבטושיבה יש קטע מעצבן של בעיית תאימות בדרייברים שעליה גילנו רק לאחר שהוא קנה את המחשב (בHP לא נתקלתי בזה, הורדה ישירה של דרייבר מ ATI סידרה לי תבעיה), רק דרייבר ישן עובד אצלו וזה דיי מעצבן, כי עדיין לא יצאו עם פיתרון ממשי לזה (טיפשי אבל זה קרה בטושיבה משום מה).

אבל מנסיון, עובד אצלו בכ 5-10 FPS יותר במשחק COD6 לדוגמא מאשר אצלי. (שיא רזולוציה + AAX4).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!! 1-0 לHP

עושה רושם שהתרשמת מאוד מהמחשבים. למרות שזה לא אותו דגם, תודה רבה על התגובה המפורטת!

כן, אני מחפש להריץ קצת משחקים (סגנון אסאסינ'ס קריד, סימולטור טיסה וכו'). אמנם כרטיס המסך הוא לא בשמים, אבל הוא בהחלט מספק חווייה סטנדרטית בנוגע למשחקים הנ"ל. בגלל זה בחרתי את 2 הדגמים האלו של דל וHP. סיננתי אותם עפ"י המעבד וכ.המסך

המולטי טאץ' המדובר הוא בפד המגע. נכון שזה שטותי ולא רציני, אבל זה הניואנסים הקטנים האלה שמשפרים קצת את החוויה :)

גם אהבתי את האפשרות צריבה של ה LIGHTSCRIBE ב-HP.

אמנם חמודים כל אלה, אבל לא על זה יקום ויפול המחשב שאבחר. אני עדיין מתלבט כי בDELL מציעים שנתיים יותר אחריות. אני רק צריך לשמוע על מישהו שניסה את הסדרה הזאת שלהם

פורסם

אהה הבנתי לגבי המולטי טאץ', אז כן יש את זה אצלי עם 2 אצבעות או עם 3, יש גם אפשרות לשינוי של כמה אופציות שם...סוג של פיצ' נחמד אבל כמו שאמרת לא משהו שיגרום לי לקנות מחשב בגללו.

וכן אני מאוד אוהב את המחשב ואת האיכות + הביצועים שלו, נותים תמורה טובה למחיר (את שלי קניתי ב 4200 כשהוא עלה כמעט 5 באילת..סוג של מרווח יצאתי פה).

כמו שאמרתי את ה DELL אני לא מכיר אישית, עדיף להמתין לתשובה של אדם אחר, אז מי שיכול לתת חוו"ד בכיף :)

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה

האמת שאני די נסגרתי כבר על הפוויליון של HP. הלכתי היום לראות דגמי תצוגה של הדל והHP ודי התלהבתי ממנו. אז אני חושב שאותו ארכוש

על כל פנים, תודה רבה! :)

פורסם

אין בעיה

תתחדש!

רק לדעתי תבדוק מה המחיר להגדיל אחריות לעוד שנה לפחות! זה כדאי....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים