עבור לתוכן

מחשב נכבה בעומס גבוה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מחשב מאד ישן, לא זוכר בדיוק איזה לוח אם, אבל זה Pentium 4 3.0Ghz, עם 2GB RAM.

במשך השנים רק שידרגתי זיכרון, מאווררים וכרטיס מסך - כעת יש לי ATI HD3850 AGP.

במשך כחצי שנה מאז ששידרגתי את כרטיס המסך הכל היה סבבה והצלחתי להריץ משחקים די כבדים בהגדרות בינוניות.

לאחרונה המחשב התחיל להיכבות לי בעמוס גבוה (תוך כדי משחק או כמה דפדפנים שמריצים סקריפט במקביל וכו'). התקנתי HWMONITOR ויש מצב שהטמפ' עולה מדי פעם לאיזור 75 מעלות.

אציין בנוסף שיש לי ספק 350W של EZCOOL.

האם יש למישהו מושג או עצה איך לוודא מה הבעייה בדיוק (ספק לא מספק, או אוורור)?

נ.ב.: אני בקרוב קונה מחשב חדש אך אמשיך לתחזק את הישן בשביל הילדים כך שחשוב לי לפטור את הבעייה

בתודה מראש

פורסם

סדר פעולות

ניקוי אבק מכל המאווררים כולל של הספק

החלפת משחה תרמית של המעבד

בדיקה בעין שכל המאווררים פועלים

פורסם

גם אני חושב שכדי לפתוח את המארז לראות מה קורה שם אולי אחד המאווררים עשה את שלו

מה שקרה לי במחשב הישן שלי כמו כן ניקוי של אבק רק שתדע שבחנות לוקחים על דבר כזה כסף,

אני מציע גם לפרק את הפנאל הקדמי פשוט לא רואים אבל יש שם כמויות של אבק כל זה חונק את המחשב לאחר מכן

תבדוק טמפרטורה,במידה וכלום לא ניראה לעין ועדיין הטמפרטורה גובה תריץ שוב HWMonitor

תבדוק את המהירות של המאווררים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, אבל לצערי כבר ניקיתי את המחשב ביסודיות ובדקתי גם את המשחה הטרמית וכל המאווררים עובדים (זה מארז ישן כמו המחשב כך שאני לא חושב שיש לי אפשרות לשחק עם מהירות המאווררים).

אין אפשרות שזה הספק החלש שלי שלא יכול לספק את הנדרש ולכן המחשב קורס?

פורסם

כמובן שיכול להיות תבדוק קודם את המאווררים ב HWMONITOR תראה על כמה עובד המאוורר של המעבד

אמור להיות על כ1400 RPM.

ותגיד גם על כמה המאווררים של המארז אמור להיות על כ 1100,

ועל כמה טמפרטורה במצב מנוחה? כדי לבדוק שהכל תקין.

פורסם
  • מחבר

הדבקתי צילום של HWmonitor אצלי במצב מנוחה, לא ברור לי איפה אני רואה את מהירות המאווררים (אלא אם מדובר בתוכנה אחרת באותו שם).

[attachment deleted by admin]

פורסם

מוזר אצלי רואים גם RPM את המהירות של המאווררים ,

בכל מקרה לא ניראה לי שיש בעיה עים המאווררים הטפרטורה תקינה יכול להיות שזה הספק כמו שאתה חושד

יכול להיות שהוא איבד את הכוח ופשוט קורס תחת מאמץ,

חוץ מיזה אתה מקבל מסכים כחולים או שפשוט הוא מתכבה?

פורסם
  • מחבר

בין עשרות הפעמים שהוא פשוט נכבה לי, רק פעת אחת קיבלתי מסך כחול.

בכל מקרה כמו שאמרתי, מותקן לי שם ספק EZCool 350W, פירקתי איזשהוא ספק 480W ממחשב אחר (כנראה גנרי או משהו כי אני אפילו לא מצליח להבין של איזה חברה) ואנסה להתקין אותו ולראות אם זה פותר לי את הבעייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים