עבור לתוכן

טיפ קטן לכרטיס קול Realtek הנמצא בשימוש בניידים רבים

Featured Replies

פורסם

אני חדש כאן אז אני מתנצל מראש באם האשכול הזה כבר נפתח בעבר.

חשבתי לשתף אתכם בטיפ קטן שנתקלתי בו לאחרונה, זה חזר על עצמו ב-2 ניידים שהיו לי וקראתי באנגלית מאמר שזו בעיה כללית.

המדובר על כרטיסי קול של חברת Realtek מסדרת high definition audio אלו כרטיסי קול שנפוצים כיום במחשבים ניידים רבים.

וינדוס 7/ויסטה יודע להתלבש אוטומטית על ההתקנה שלהם ובאופן עקרוני מפעיל אותם בסדר

אבל כשבאים להקליט באמצעות המיקרופון של הנייד, או לחילופין, שרוצים להקליט ישירות את הסאונד שיוצא מכרטיס הקול ולאו דווקא מהמיקרופון - אז מתחילות הבעיות.

מסתבר שוינדוס 7/ויסטה לא יודע איך להפעיל שם את פונקציית ההקלטה, לפחות זה מה שהיה לי ב-ACER ASPIRE ONE וב-ASUS F6V

אגב, הורדת הדרייברים מאתרי היצרן של הנייד לא עוזרת. מסתבר שרבים מהיצרנים לא טורחים לעדכן את הדרייברים של כרטיסי הקול.

מה שכן צריך לעשות זה להוריד את הדרייבר היישר מהאתר של REALTEK!!! (תגגלו, מגיעים לאתר ולדרייברים מייד)

לאחר ההתקנה צריך ללכת לאפשרויות הקול בלוח הבקרה ושם להציג את כל ההתקנים (גם מה שלא מותקן ו/או לא זמין) או אז תראו שנוספו אפשרויות חדשות. בד"כ אפשרות אחת.

יש להפוך אותה לזמינה ואז ההקלטה עובדת.

זה נשמע פשוט מאוד, אך לפעמים דווקא הבעיות הפשוטות לפתרון הן אלו שמסתבכים איתן הכי הרבה.

מקווה שעזרתי

ערן שטרנברג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים