עבור לתוכן

חשד לגנבת רוחב פס, מה עושים?

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אני גר ברחוב דיי פתוח, אבל יש בתים לידי, ואני חש בזמן האחרון ירידה משמעותית במהירות ההורדה והטעינה, לכן חשדתי שמישהו גונב לי רוחב פס דרך הwifi.

השאלה שלי היא מה כדאי לעשות, חשבתי על לכבוד פשוט את הwifi בראוטר, שכן הipod נהרס ואין לי כרגע שום שימוש לרשת האלחוטית, הבעיה היא שאני לא יודע איך לכבות את הwifi בראוטר בלי לכבות את הראוטר כולו (חשבתי על לנתק את האנטנה פשוט, אבל אני לא יודע עד כמה זה אפקטיבי).

חשבתי גם על לנסות לברר מי גונב לי רוחב פס, אבל אני לא הולך לבדוק דלת דלת, אז רציתי לקוות שיש אופציה של תוכנה לבדיקה של רשתות באזור שלי ומי מתחבר עליי.

אז, מה כדאי לעשות?

פורסם

ראשית, במידה ואין שימוש, לכבות את האופציה לחלוטין- דרך כפתור בגב הנתב או דרך תפריטיו.

במידה ואתה משתמש באפשרות זו מומלץ להצפין אותה.

מדריך מצויין תוכל למצוא כאן - אבטחת רשתות אלחוטיות.

פורסם
  • מחבר

כן ברור לכבות את האופציה לחלוטין, השאלה היא איך עושים את זה? (אין לי אפילו שמץ של כיוון, חשבתי על לנתק את האנטנות...).

הרשת מוגנת בWEP, אבל תכלס זה ניתן לפריצה דיי בקלות לפי מה שהבנתי...

פורסם

http://192.168.1.1

סביר להניח שהיוזר והסיסמא הן admin/admin

ואיפשהו שם צריכה להיות אופציה לכבות את הWIFI לגמרי.

פורסם

כדאי לרשום את דגם הנתב שיש לך -- ככה אפשר יהיה לכוון אותך יותר במדוייק.

פורסם
  • מחבר

ראוטר של tp link דגם tl wr821n .

מנסה את מה שpsychuil אמר, אבל אם יש לכם עוד אופציות, זה יתקבל בברכה..

פורסם

אתה לא יכול לחבר את המחשב שלך ישירות למודם של בזק/הוט ואז פשוט להוציא את הראוטר מהשקע... וזהו ?

פורסם
  • מחבר

הקטע הוא שעוד מחשב מתחבר, פשוט דרך כבל..

פורסם

TPLINK החדש מה קורה לך בנאדם תצפין אותו ב WPA2 ותסגור סיפור או אפילו תן שם לרשת שתזכור ותסתיר אותה לחיפוש

פורסם

תרשום בדפדפן:

192.168.1.1

תלחץ על אנטר

בשם משתמש תרשום admin

בסיסמא תרשום admin

תלחץ בתפריט בצד שמאל על "Wireless"

בחלון שיפתח תהיה לך אופציה בשם

Enable Wireless Router Radio

ו"V" מסומן לידה, תסיר את ה"V"

ותלחץ למטהApply.

במידה וזה מבקש לעשות אתחול לנתב תעשה.

מה שרשמתי לך כאן צריך לבטל לך את האופציה האלחוטית.

פורסם
  • מחבר

תרשום בדפדפן:

192.168.1.1

תלחץ על אנטר

בשם משתמש תרשום admin

בסיסמא תרשום admin

תלחץ בתפריט בצד שמאל על "Wireless"

בחלון שיפתח תהיה לך אופציה בשם

Enable Wireless Router Radio

ו"V" מסומן לידה, תסיר את ה"V"

ותלחץ למטהApply.

במידה וזה מבקש לעשות אתחול לנתב תעשה.

מה שרשמתי לך כאן צריך לבטל לך את האופציה האלחוטית.

תודה, מנסה...

TPLINK החדש מה קורה לך בנאדם תצפין אותו ב WPA2 ותסגור סיפור או אפילו תן שם לרשת שתזכור ותסתיר אותה לחיפוש

הוא מוצפן wap2 (עכשיו בדקתי בהגדרות), וכנראה זה לא עוזר...

פורסם

אם סיסמת ה-WPA2 שלך היא מספיק חזקה (שילוב ארוך של אותיות, מספרים וסימנים מיוחדים) הסיכוי שפרצו לך את הנתב אפסי. אם אתה ממש רוצה להיות בטוח, תחליף את סיסמת ה-WPA2 ואת סיסמת הגישה לנתב. לדעתי הבעיה שלך במקום אחר -- אולי תחליף את ערוץ העבודה של הנתב.

פורסם

אגב אם אני לא טועה פריצת סיסמה כדי להכנס לרשת אל חוטית אפילו אם היא WEP זאת עבירה פלילית של פריצה לרשת מחשבים ולא יזיק אם יכניסו אנשים שעושים את זה לכלא. על רשתות פתוחות אני לא חושב שמישהו יכול להוכיח שפרצו לו אם הדלת היתה פתוחה. עד כמה שידוע לי יש מדינה באירופה (אולי גרמניה) שבה רשת אל-חוטית פתוחה היא עבירה על החוק . אני חושב שזה בעקבות הפיגוע בהודו בו המחבלים השתמשו ברשתות פתוחות לתקשר עם מפעילים שלהם.

פורסם

אפילו ניסיון פריצה לרשת מוגנת הוא עבירה על חוק המחשבים. לגבי רשת פתוחה, כלוצר שאינה מוגנת בסיסמא, זה דיון אחר לחלוטיו שאולי אפרסם עליו POST נפרד בבלוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים