עבור לתוכן

מעוניין לשדרג את המחשב - איזה זכרונות וכרטיס מסך תומכים בלוח אם שלי?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אין לי ממש כסף לקנות מחשב חדש,

אבל אני חושב שאם יהיה אפשר לשדרג קצת את המחשב הנוכחי זה יהיה מעולה.

הלוח אם שיש לי זה asus p4s800.

ברור לי שזה ישן מאוד אך אני תוהה האם יש אפשרות להחליף את הזיכרון ראם הנוכחי של 512 mb באחד יותר מהיר נניח 2GB ולא תהיה בעיית תאימות?

בנוסף אשמח לדעת מהו הכרטיס מסך הטוב ביותר שהלוח אם תומך בו? (כרגע יש FX5200)

תודה מראש לעוזרים.

נ.ב - אם זה אינו המקום לפרסם בו את אשכול זה, קבלו את סליחתי, היה נראה לי המקום המתאים ביותר.

פורסם

כדאיות השדרוג הזה מאוד תלויה בשימושיך במחשב הזה ובמעבד שברשותך. אם השימושים הם משרדיים והמעבד הוא P4 מאוחר יחסית (בסביבות ה3GHZ) אז יש טעם להוסיף זכרון (קח בחשבון שזכרונות DDR1 אינם זולים בימינו). אם השימושים הם משחקים, הבעיה יותר רצינית כי לא תמצא כרטיסי מסך משתלמים לAGP - מדובר בטכנולוגיה ישנה, וכרטיסים חדשים יחסית המתאימים לה עולים המון יחסית לביצועים.

העלות הכוללת? 1GB זכרון DDR1 יעלה לך כ250 שקל (לא קיים בשוק בלוק של יותר מ1GB מהסוג הזה, כך שתצטרך 2 כאלה בשביל 2GB). כרטיס מסך ששווה משהו בחיבור AGP? תכין 400 שקל (לHD4650 - כרטיס שבגרסת הPCIE שלו עולה חצי מזה). אה, וזה עוד בהנחה שספק הכוח שלך עדיין חי מספיק בשביל השדרוג הזה, וזה ממש לא מובן מאליו במחשב בגיל הזה.

כמה קיבלנו? 900 שקל (ללא החלפת ספק), ואתה נשאר עם מחשב ישן. מה הטעם, אם לוח אם חדש+מעבד חדש+זכרונות תואמים+אותו כרטיס המסך בגרסת PCIE המתאימה ללוחות חדשים יעלו לך ביחד 1000 שקל?

פורסם
  • מחבר

הבנתי,

לא משתלם בעליל.

אתחיל לחסוך, אני יקנה מחשב חדש מתישהו.

תודה רבה בכל מקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים