עבור לתוכן

מחשב לסטודנט בתקציב 10K

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

התחלתי ללמוד מדעי המחשב בסמסטר זה ואני כבר מרגיש בחסרונו של לפטופ צמוד שיהיה לי לעזר.

עברתי דירה על מנת להיות קרוב למוסד הלימודים (טכניון) והבאתי איתי את המחשב הנייח (מכונת משחקים משומנת :cool2:) לדירה החדשה. הבעיה היא כמובן כאשר אני חוזר הביתה בסופי שבוע... אין לי את המחשב שלי :'(

בעיקרון אני בונה על מחשב נייד שיחליף את המחשב הנייח שלי בדירה וככה אני אוכל להחזיר אותו (את הנייח שלי) הביתה. יש לי גם מחשב נייח ישן שהיה בדירה כשהגעתי. אפשר לגלוש איתו באינטרנט אבל הוא לא עומד ביותר מזה, ככה שעמדה קבועה בדירה יש לי (על כל צרה שלא תבוא).

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

בעיקרון המחשב הזה אמור להיות מחשב לעבודה משרדית ותכנות (כתיבה וצפייה של מסמכים באופיס, ממה שראיתי אצל סטודנטים שנה וכמה מעלי, התכנות יכלול כלים כמו visual studio, matlab, הרצת virtual machines וגם שימוש בסביבה לינוקסית, ככה שאני גם אעשה לו dual boot באיזשהו שלב בעתיד), בשביל זה כדאי מעבד מרובע ליבה לפי מה שהבנתי. מעבר לכך אני רוצה לנצל את הלפטופ עבור סרטים (בצפייה על הלפטופ עצמו עבור נסיעות ארוכות באוטובוסים או בחיבור לטלוויזיה באמצעות HDMI בשביל לראות עם החבר'ה). יותר חשובה לי איכות התצוגה או החיבורים של הלפטופ מאשר מקום אחסון (בשביל זה אפשר לקנות HD חיצוני). אם אפשר בתקציב הזה גם למצוא משהו עם יכולות גיימינג שלא יביישו, מה טוב (אבל זה בחשיבות משנית, יש לי PS3 שאני יכול להביא לדירה בשביל זה ואני לא אתגעגע אליו כשאהיה בבית בסופ"שים. חוץ מזה אני בטכניון, מי אמר שיהיה לי זמן לזה בכלל?) :silly:

* גודל המסך? 15 אינץ'. חשוב לי שיהיה לי נוח לעבוד עם המסך שעות רבות מול טקסט רב. מה שכן, אני אעשה את זה בתנאים טובים עם תאורה כמו הדירה או ספרייה, לא על הדשא בחוץ. בגלל הסרטים אני רוצה שיהיה HD. אני מבקש הרבה, אני יודע... דווקא לא חשוב לי שיהיה מבריק.

* משקל רצוי? אני הולך להסתובב איתו הרבה, אז כן חשובה לי מידה מסויימת של ניידות. מעדיף שלא ישקול יותר מ-2Kg. אפשר טיפה (טיפה!) לחרוג.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אני מאמין שהעבודה הכי אינטנסיבית לאורך זמן שהלפטופ ידרש לעשות על סוללה זה סרטים. שלוש שעות יספיקו אני חושב.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI הזכרתי כבר. eSATA ו-WirelessN גם רצוי שיהיו.

* בלוטות? קשה לי להאמין שבתקציב של 10K ויותר יהיה מחשב ללא BT, אבל זה לא קריטי, לא על זה יפול דבר

* גודל מינימלי של כונן קשיח?250GB, בשביל אחסון של ממש יהיה לי HD חיצוני

* צורב DVD? לא צריך

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

*קניה בארץ או בחו"ל? בארץ

כתבתי תקציב של 10K מכיוון שאני יודע שהדרישות שלי לא פשוטות. בעיקרון אני יכול להוסיף עוד אלפייה או שתיים, כסף זו לא הבעיה. רשמתי תקציב של 10K מכיוון שזה למיטב הבנתי מייצג את טווח מחשבי ה-high-end (שגם שומרים על ניידות) ומעבר לזה המחירים קופצים באופן אקספוננטיאלי עבור תמורה זעומה בלבד. אפשר לחרוג כמו שאמרתי, אבל עבור תמורה משמעותית ולא סתם בשביל פיצ'ר זניח.

ותודה מראש

פורסם

אתה תהיה חייב להתפשר על הרבה דרישות.

אתה מנסה להרכיב פרופיל של מחשב קל ונייד עם מחשב למשחקים - והם פשוט יצורים שונים מדי

תבדוק מה משתלב לך בדרישות טוב יותר -

א. נייד קל ואיכותי כמו ה-T410s בגודל 14.1 אינצ' ומשקל של 1.7 ק"ג (עם יציאת DP) ובלי אפשרות למשחקים באמת.

ב. נייד חזק למשחקים, בגודל 15.6 אינצ' במשקל של כ-3 ק"ג לפחות.

מחשב נייד עם מעבד חזק (i5 450m לפחות) בגודל 15.6 אינצ' ישקול תמיד יותר מ-2.5 ק"ג.

פורסם

אתה גם ככה לא הולך לשחק בכלל בטכניון.. מה אתה חושב יש לך זמן לשבת ולשחק, אין אפילו מספיק זמן בשביל ללמוד את כל החומר בטכניון גם אם תשב כל היום.

תתחיל להתפשר בדרישות, זה לא אמור להיות הדרישה שלך בשלב זה של חייך.. (בלי יותר מידי ביקורת..)

תכלס אני במצב דומה לשלך לקחתי את הE6410 שהוא מקביל בחומרה לT410. יש להם כרטיס מסך נפרד, שמספיק לי לדברים בסיסיים(UT2004,HF, COD , FIFA2011 וכד')

אתה יכול לראות פה למה הוא מתאים: http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html

בתכלס לא צריך יותר מזה.. והאמת עוד לא שחקתי פעם אחת מול הלפטופ מאז תחילת הסמסטר, ולא רואה מתי יש לי זמן לשחק.

אז בקיצור, זה מה שאני ממליץ.

אם אתה רוצה לחכות טיפה, או להזמין מחול, יש דגמים חדשים של דל XPS.. שבערך עונים לדרישות שלך. הם לא קלים, אבל לא ממש כבדים, ובאים עם חווית גאימינג חזקה מאוד, הנה המפרטים:

http://www.dell.com/content/topics/segtopic.aspx/xps-laptops?c=us&cs=19&l=en&~ck=anav

פורסם

בגדול, לדעתי אין לך צורך במעבד חזק במיוחד, ומרובע ליבות לא בא כאפשרות פה

למשימות התיכנות הבינוניות כל נייד עם I3 או I5 יספיק, אני מכיר קצת אנשים ממדמ"ח ורובם מריצים בכיף על הניידים שלהם את התוכנות, מקסימום צריך לחכות דקה או 2 יותר

לדברים יותר כבדים בהמשך, עדיף כבר להריץ בחוות מחשבים\מעבדה

פורסם

אם אתה רוצה לחכות טיפה, או להזמין מחול, יש דגמים חדשים של דל XPS.. שבערך עונים לדרישות שלך. הם לא קלים, אבל לא ממש כבדים, ובאים עם חווית גאימינג חזקה מאוד, הנה המפרטים:

http://www.dell.com/content/topics/segtopic.aspx/xps-laptops?c=us&cs=19&l=en&~ck=anav

המפרטים לא מרשימים מאוד.

הכרטיסים הגרפיים בגרסאות ה-14 וה-15 אינצ' לא חזקים ברמה של מחשב משחקים אמיתי (שזו המטרה של XPS)

בנוסף המשקל של נייד 15 אינצ' מתחיל ב-2.8 ק"ג, כלומר משקל אמיתי של בערך 3 ק"ג למחשב.

בגדול, לדעתי אין לך צורך במעבד חזק במיוחד, ומרובע ליבות לא בא כאפשרות פה

הכי כדאי יהיה כנראה מעבד כמו ה-i5 450m, עם ביצועים טובים במחיר לא גבוה מאוד.

פורסם

המפרטים לא מרשימים מאוד.

הכרטיסים הגרפיים בגרסאות ה-14 וה-15 אינצ' לא חזקים ברמה של מחשב משחקים אמיתי (שזו המטרה של XPS)

בנוסף המשקל של נייד 15 אינצ' מתחיל ב-2.8 ק"ג, כלומר משקל אמיתי של בערך 3 ק"ג למחשב.

הכי כדאי יהיה כנראה מעבד כמו ה-i5 450m, עם ביצועים טובים במחיר לא גבוה מאוד.

XPS מצטייר לי יותר כבין לבין כשהAW זה כבר המחשבים הכבדים באמת.

ותראה הם חזקים יחסית למשקל והכל, וגם אהבתי את ההשקעה ברמקולים..

כל מחשב שמביא יותר מהם או אפילו ברמה שלהם בדר"כ שוקל יותר.

חוצמזה שהם מציעים מסך 14" מה שאין לו חלופה ראויה לרוב..

קיצר ה14 אינץ הזה שוקל באזור ה400 גרם יותר ממחשב עסקי של 14 אינץ, והכרטיס מסך שבו יכול להריץ את כל המשחקים החדשים על מדיום בערך.. ככה שלמי שרוצה משחקים ולא לסחוב מחשב מפלצתי זה אופציה.

פורסם

בתור סטודנט בטכניון שנה שנייה גם אני חושב שמשחקים הם מחוץ לתחום

אם נורא תרצה להשקיע כל יום חצי שעה לפני השינה לשחק במשהו כמובן שתמצא את הזמן אבל זה סתם יעסיק אותך וייתן לך גרוי לא רצוי כשתלמד וחבל.

בכל מקרה, בתקציב הזה אין שום ספק בכלל שאתה צריך שני מחשבים. אחד ללימודים שתוכל להסתובב איתו (או נטבוק או משהו קצת יותר רציני עד 3500 שקל ועד 12 אינץ') ובנוסף עוד מחשב שיספק את צרכ הגיימינג שלך. 7000 שקל למחשב לגיימינג נייד זה סביר בהחלט ואם תחליט שאתה הולך על נייח אז התקציב הזה בכלל יספיק לכל צרכיך

אני לא חושב שבשום פנים ואופן תקנה מחשב אחד כי הצרכים שלך מנוגדים לחלוטין ולא יכול להיות מחשב אחד שיספק את הדרישות האלה, בלי שום קשר למחיר.

מניסיון, לא כיף להסתובב עם לפטופ יקר וכבד (מעל 2 קילו זה כבד נקודה) בתיק בטכניון, גם בגלל הריצות, גם בגלל העליות וגם בגלל שאתה מפחד שיקרה לו משהו כל פעם שתצא להפסקה...

אני אישית נמצא בטכניון עם נטבוק זול שמספק אותי לכל צרכי האינטרנט שיש לי (לראות הרצאות, מתנטים נגיד...) ובבית אני עם לפטופ חזק (אבל לא למשחקים...) ואני מאוד מרוצה מהשילוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים