עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנטית: אינטרנט ותוכנות קלות. עד 5000 ש"ח אבל גמיש.

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים. אני מחפש מחשב נייד עבור גיסתי, ראשית הנה התכונות מהדביק:

* מטרות המחשב? עבודות רגילות של סטודנטים, ללא משחקים, ללא תוכנות עריכת גרפיקה וכו', פירוט נרחב יותר בהמשך.

* גודל המסך? לפחות 15.6 (העיניים שלה חלשות).

* משקל רצוי? כמה שפחות עדיף, רצוי פחות מ2.5 קילוגרמים.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, זה חשוב, עדיף לפחות 3 שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא.

* בלוטות? אין חובה, אבל לא יזיק.

* גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה, סטנדרטי אבל אפשר גם פחות אם צריך.

* צורב DVD? אין חובה, אבל לא יזיק.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.

בעקרון הבחורה זקוקה למחשב לצורך לימודים, הווה אומר אינטרנט, אופיס וכו'. היא לא משחקת במשחקים בכלל ולפי מה שהבנתי ממנה, התוכנות הכבדות ביותר שהיא תתקין הן ויז'ואל סטודיו 2005 ותוכנה בשם MATLAB. את מטלב אני לא מכיר ובאתר שלהם הם לא מפרטים את דרישות המעבד וכרטיס המסך אלא רק את הזכרון.

מה שחשוב יותר מהמפרט זו האמינות של המחשב - זו בחורה שלא מבינה בכלל במחשבים (בגלל זה אני כותב כאן את ההודעה) ואני נמצא בצד השני של הארץ, כלומר, אם תהיה לה בעיה היא תהיה חסרת אונים.

לגבי המפרט, הוא לא כ"כ חשוב. חשבתי ללכת לכיוון של i3 אבל אם זה לא יפריע לי אם המעבד יהיה ישן יותר, כמו את'לון או CORE2DUO או אפילו חזק יותר כמו i5 ובלבד שהמחשב יהיה אמין.

כפי שאמרתי, אני לא מכיר את הMATLAB אבל אני חושב שכל מאיץ גרפי יהיה בסדר, גם החלשים של אינטל. בעצם, שתי הדרישות היחידות של המפרט/חומרה הן: שיהיה לו 4G זכרון, ושיתמוך בXP (כלומר שיהיו לו דרייברים לXP). מלבד שתי דרישות אלה, אין כל הגבלה, למיטב זכרוני.

אין צורך להשתמש בכל התקציב. לדעתי 3000-4000 ש"ח יהיו מספיקים בהחלט אבל אם זה בא על חשבון הנוחות (כן, גם הארגונומיה חשובה) או האמינות אז אפשר גם לעבור קצת את ה5000.

לסיכום: מחשב נייד ללא דרישה מיוחדת למפרט מלבד 4G זכרון ותמיכה בXP(אני מודע למגבלת הזכרון של XP). האמינות, נוחות והשירות הכי חשובים כאן. בשירות אני מתכוון למשך האחריות והאיכות שלה. סוללה חזקה זה יתרון גדול, המסך צריך להיות לפחות 15" והמשקל כמה שיותר נמוך, אבל אפשר להקריב אותו קרבן עבור שאר התכונות.

מקווה שלא שכחתי כלום.

תודה רבה מראש בשמה ובשמי :)

פורסם
  • מחבר

אם יש דרך שבה אני יכול לעזור לכם לעזור לי, בבקשה תאמרו לי.

זה יעזור אם אתחיל לברר על דגמים לפי מפרט ואתן לכם כמה אפשרויות לבחור מהן?

דרך אגב, אם הדרישה לXP מגבילה, אפשר לבטל אותה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה.

אפשר לשאול אם אתה מכיר את הדגם הספציפי מנסיון אישי/ביקורות, או שפשוט בחרת אותו לפי המפרט ולגבי האמינות/איכות לקחת בחשבון רק את החברה שיצרה אותו + 3 שנים אחריות?

פורסם

אין מצב בעולם, שהנייד הזה שוקל 2.3 ק"ג. לפחות 2.6 ק"ג

בנוסף אין סיבה לקנות מחשב עם כרטיס מסך מסך נפרד לדרישות האלו.

כרטיס מסך נפרד יעלה את משקל המחשב (דורש קירור עצמי), יוריד את זמן הסוללה ובנוסף עולה עוד כסף.

במחיר של 3880 שח יש את הגרסה המקבילה ללא כרטיס מסך נפרד.

http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=0301-DGG&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0

בנוגע לאיכות המחשב, יש לי נסיון עם דגמים מקבילים של לנובו והם בהחלט טובים מאוד ביחס למתחרים בשוק.

בנוסף הנייד הזה נסקר על ידי הרבה אתרים ברשת וקיבל ביקורות טובות.

לצד זה יש את האחריות של IBM בארץ לניידים העסקיים של לנובו, נותן לך שקט שהמחשב בידיים טובות.

פורסם

מצתרף להמלצות אל מחשבי Thinkpad. איכות בניה גבוהה

פורסם

אין מצב בעולם, שהנייד הזה שוקל 2.3 ק"ג. לפחות 2.6 ק"ג

בנוסף אין סיבה לקנות מחשב עם כרטיס מסך מסך נפרד לדרישות האלו.

כרטיס מסך נפרד יעלה את משקל המחשב (דורש קירור עצמי), יוריד את זמן הסוללה ובנוסף עולה עוד כסף.

במחיר של 3880 שח יש את הגרסה המקבילה ללא כרטיס מסך נפרד.

http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=0301-DGG&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0

בנוגע לאיכות המחשב, יש לי נסיון עם דגמים מקבילים של לנובו והם בהחלט טובים מאוד ביחס למתחרים בשוק.

בנוסף הנייד הזה נסקר על ידי הרבה אתרים ברשת וקיבל ביקורות טובות.

לצד זה יש את האחריות של IBM בארץ לניידים העסקיים של לנובו, נותן לך שקט שהמחשב בידיים טובות.

אם אכן המשקל המדווח באתר לא ראלי, אז אתה צודק..

ולגבי מי ששאל, אני מכיר אישית מחשבים מהסדרה הזאת של לנובו, והם לטעמי הכי מתאימים לתקציב..

פורסם
  • מחבר

מצויין, עזרתם לי מאוד. אז אני חושב שאני אלך על הגרסה הזולה יותר של הלנובו, ללא כרטיס המסך של ATI, למרות שאפילו הוא קצת אוברקיל למה שהיא צריכה לדעתי אבל לא נורא.

אם בכל זאת יש למישהו עוד הצעות, במיוחד כאלה שמבוססות על נסיון אישי אני אשמח לשמוע, אם אין, אני אלך על ה- 0301-DGG. ושוב תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים