עבור לתוכן

רכישת עדשת פריים לפנטקס

Featured Replies

פורסם

אחרי מספר צילומי הופעות ומערות הגעתי למסקנה החגיגית שאני זקוק לעדשת פריים.

אני לא נעול על הסכום ואני רוצה להבין כמה שיקולים מאנשים מנוסים ממני.

כמה קריטי ה AF בעדשה?

האם זה מסוכן לרכוש עדשה דרך EBAY ולמה צריך לשים לב?

תודה רבה

פורסם

נחיצות ה-AF תלויה בנושאים שלך ובסגנון העבודה שלך. פוקוס ידני מכתיב לרוב קצב עבודה איטי יותר ולעיתים את הצורך להתכונן מראש (לכוון מראש את הפוקוס) - מצד שני - העדשות הידניות "של פעם" עדיפות בהרבה על החדשות בכל הנוגע לפיקוס ידני (מדויקות ונוחות יותר לעבודה).

בכל מקרה תביא בחשבון שפוקוס ידני עם עדשה מהירה מאוד בעייתי במצלמות DSLR עם חיישן מקוצץ עם לוח הפיקוס המקורי.

לקנות עדשה מ-EBAY זה בדיוק כמו כל רכישה אחרת מ-EBAY, תבדוק היטב את פרופיל המוכר ואת תיאור המוצר. ד"א - המחירים שתמצא שם לא בהכרח עדיפים על אלו שתמצא כאן (אחרי מיקוח).

כל השאר מאוד תלוי בתקציב שלך - אם ברשותך 1000-1500 ש"ח - תנסה למצוא 50/1.4 מסדרה FA. בתקציבים קטנים תחפש 50/1.7 (או 1.4) מסדרות M או A.

לאחרונה יצאה לשוק עדשת 35/2.4 - במחיר של כ-230 דולר (שיתכן וירד בהמשך) - אין עדיין מספיק מידע על העדשה הזאת והיא לא ממש מהירה... עדשת ה-35/2.0FA המעולה יצאה מהשוק וניתן להשיג אותה ביד שניה במחירים מפולפלים למדי (2000 ויותר) - עדשות 35/2.0 הישנות (ידניות) יותר גם לא זולות - 500-600 ש"ח.

ה-31/1.8FA היא מהירה למדי ובעלת זווית מאוד נוחה, היא נחשבת לעדשת הפריים החדה ביותר של פנטקס ואחת הטובות בשוק, אבל זאת עדשה מאוד יקרה (1000 דולר בערך בארה"ב).

במחיר של כ-2000 ש"ח פלוס/מינוס (בארה"ב) אתה יכול למצוא את הפריים המהירות של סיגמא - בין אם זאת ה-50/1.4 שנחשבת לטובה למדי, או ה-30/1.4 שהיא מאוד יחודית (זווית ומהירות) אבל קצת פחות נחשבת.

פורסם

הופעות סטטיות אפשר לצלם בקלות גם בלי AF.

אם אתה בשורה הראשונה בבמה או לפני היציעים, זה לא קל בלי AF.

בצמצמים פתוחים מ2.8, פוקוס ידני על מסך מיקוד של דיגיטאלית הוא קשה. דורש עין חדה / להחליף מסך מיקוד.

עדשה מאיביי זה חתול בשק. גם אם כותבים שהלהבים נקיים / אין אבק / אין ערפל / אין פטריות- אין ערובה שמי שכתב את זה הבין מה הוא עושה. ראיתי כבר מכירות שפסלתי כי התמונות לא נראו לי 100 % נקיות כמו שהובטח.

זה לא אומר שלא צריך לקנות בכלל- אבל כדאי להיזהר. הייתי מעדיף לשלם עוד 10 % ולקנות אותה ממישהו פה בארץ, כדי שאוכל לבדוק אותה בעצמי.

הבעיה באיביי זה גם התחרות. קשה לצוד מציאות, יש הרבה מתחרים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה. יש לכן המלצה על חנות יד שניה שאני יכול לחפש בה עדשות כאלו לפנטקס?

פורסם

YAD2 או פורום המכירות של D-SPOT והרבה מאוד סבלנות.

יש כמה חנויות של ציוד צילום משומש בתל-אביב, אם אתה גר או עובד באיזור פשוט תקפוץ ותברר.

בשנתיים האחרונות יש עליה במחירי עדשות פנטקס ישנות, במיוחד עדשות פריים - לעיתים לרמות לא הגיוניות - כנראה גם בשל פעילות של אספנים וכן בשל העובדה שפנטקס הפסיקו ייצור של מס' עדשות פריים לאחרונה. עליית המחירים מורגשת בעיקר ב-EBAY וקשה למצוא שם מחירים הוגנים - שלא לדבר על מציאות.

מבחינה זאת אני מאוד מאוכזב מפנטקס. נכון לעכשיו התגובה היחידה שלהם הייתה ה-35/2.4 שהיא לא מספיק מהירה ולא מספיק זולה (יקרה ב-30 דולר מהניקון 35/1.8 ). אני מאוד מקווה שפנטקס יציעו עוד עדשות פריים מהירות במחירים סבירים (להבדיל מעדשות ה-limited היקרות יחסית) - זה גם עשוי לצנן את שוק המשומשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים