עבור לתוכן

חיבור לרשתות סלולריות בארץ עם מודם אמריקאי

Featured Replies

פורסם

היי כולם,

לאחרונה קניתי בארה"ב לפטופ, ובעקבות בלאגן שקרה בחנות התמזל מזלי וקיבלתי אחד עם מודם סלולרי מובנה שמתאים ל-Sprint ול-Verizon (המודם הוא Qualcomm Gobi 2000 HS-USB 9225, הנה דף לא רשמי עם קצת פרטים טכניים עליו: http://www.thinkwiki.org/wiki/Qualcomm_Gobi_2000 והנה קישור להורדת מפרט PDF מהאתר הרשמי: http://www.qualcomm.com/documents/gobi-2000-product-sheet ).

מן הסתם הייתי רוצה להשתמש במודם הזה בארץ. נראה שהוא תומך בחיבור GSM... למישהו יש ניסיון עם חיבור לפטופ עם מודם מובנה לאחת הרשתות? הן קואופרטיביות או שדורשות שימוש במתאם ה-USB הגדול והמגושם (ביחס למודם מובנה שגודלו 0 :) ) שלהן?

ואם כן הצלחתם, איך עשיתם את זה? הלפטופ הגיע עם תוכנה נפרדת ל-Sprint ול-Verizon ולא נראה שיש דרך להפעיל אותן בארץ...

פורסם

נראה שהמודם שלך הוא אכן GSM, אבל השאלה הגדולה היא אם אפשר להגדיר לו חייגן אוניברסלי שיכול לחייג לאחד הספקיות בארץ. האם יש לך DRIVER לכרטיס הזה? באיזה דגם של מחשב נייד מדובר -- LENOVO כלשהו?

פורסם
  • מחבר

נראה שהמודם שלך הוא אכן GSM, אבל השאלה הגדולה היא אם אפשר להגדיר לו חייגן אוניברסלי שיכול לחייג לאחד הספקיות בארץ. האם יש לך DRIVER לכרטיס הזה? באיזה דגם של מחשב נייד מדובר -- LENOVO כלשהו?

המחשב הוא Sony Vaio Z. יש לי דרייבר לכרטיס - הוא מזוהה ע"י Device Manager בשמו הנכון, ומופיע כ"Mobile Broadband Connection" או משהו כזה תחת Network Connections.

כאמור המחשב הגיע עם תוכנות (חייגנים אני מניח) של Sprint ושל Verizon. אלו לא נראות כמו תוכנות חלונאיות אלא כמו משהו ייעודי, אבל ייתכן שזה רק כדי לצבוע אותם בצבעים של החברות.

ב"הגדרת חייגן" אתה מתכוון הגדרה כמו חייגן רגיל? אני אוכל לנסות לעשות את זה כשאגיע הביתה... השאלה שלי היא האם חברות הסלולר מוכנות לשתף פעולה עם זה ולא ינסו לדחוף לי את הדונגלים שלהם במקום.

פורסם

אני מתכוון לחייגן סלולרי שמגדיר את אופן החיוג של המודם אל הרשת הסלולרית. לפי מה שהבנתי, בסוני התוכנה הזו נקראת CONNECTION MONITOR. ראה כאן -- http://www.docs.sony.com/release/VGNT300series_rev_SmartWiguide.pdf. אני לא יודע איך נראה מסך ההגדרות של המודם, אבל על מנת להתחבר לדוגמא לאורנג' צריך להגדיר את ה-APN כ-uinternet ואת ה-USERNAME כ-orange ללא סיסמא.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, צ'יף!

בעקבות מה שאמרת עשיתי חפירות בגוגל ומצאתי קישור לתוכנה של סוני שאפשרה למודם לזהות את רשת ה-UMTS של אורנג', ועם ההגדרות שרשמת והסים שלי זה עובד (כלומר יש פינגים). עכשיו רק צריך להתחיל לשלם להם :P

נ.ב למעוניינים, הנה המידע שמצאתי:

http://forum.notebookreview.com/sony/501413-gobi-2000-wan-unlock-solution-tested-works-new-z-win7-64bit-pro.html

לסים יש סלוט שנגיש אחרי הסרת הסוללה.

פורסם

טוב לשמוע!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים