עבור לתוכן

מחשב נכבה מסיבה לא ברורה

Featured Replies

פורסם

היי

היום בזמן שלא הייתי בבית המחשב נכבה, כשחזרתי לחצתי פעם אחת על כפתור ההדלקה ועדיין לא נדלק.

ניתקתי את הכבל חשמל מהספק לכמה שניות,החזרתי ושוב ניסיתי להדליק ובמקרה זה הוא כן נדלק

זה אמנם פעם ראשונה שזה קורה אבל אני רוצה לנסות להבין למה לפני שמשהו יותר גרוע יקרה.

רעיונות/הצעות ודרכים לבדוק את זה ברמת ודאות כזו או אחרת יתקבלו בברכה

תודה מראש ושבוע טוב.

פורסם

ממה שהבנתי יש סיכוי סביר שהלך הספק מכיוון שהוא לא מגיב, תוציא מהחשמל

ותלחץ כמה לחיצות ארוכות על מנת לפרוק קבלים, לאחר מכן תכניס לחשמל ותנסה להדליק אותו תראה אים הוא מגיב.

פורסם
  • מחבר

ממה שהבנתי יש סיכוי סביר שהלך הספק מכיוון שהוא לא מגיב, תוציא מהחשמל

ותלחץ כמה לחיצות ארוכות על מנת לפרוק קבלים, לאחר מכן תכניס לחשמל ותנסה להדליק אותו תראה אים הוא מגיב.

אמ כמו שרשמתי, עשיתי אותו תהליך רק בלי הלחיצות והמחשב נדלק..אני מניח שעדיין האצבע מופנית לספק ?

פורסם

כדי לדעת אים הספק "חלש", תכבה את המחשב תוציא את הATX של 20-24 פינים קח חוט חשמל מוליך סיכה משהו

תעטוף באיזולירבנד שיהיה רק שתי הקצוות חשופים לאחר מכן תכניס קצה אחד לירוק וקצה אחד לשחור,

תפעיל את המחשב שים לב שאים הספק חלש או תקול הוא יפסיק לעבוד יכול להיות שהוא יעבוד קצת ואז יפסיק,

יש לשים לב שלא יגע באחד מהרכיבים במארז וזהירות כי אפשר להיתחשמל או שתשאיר את זה ככה עד שהוא ישבוק חיים,

כי בינתיים הוא כן עובד.

פורסם

גם ספק גנרי שרוף (שכבר התפוצצו בתוכו קבלים / הוציא עשן) ימשיך לפעמים להריץ את המאוורר זמן ארוך ללא בעיה, כי אין עומס של המחשב

תפתח את הספק ותבדוק אם יש בפנים קבלים מנופחים / סימנים של התחממות. של איזה חברה הספק ומה המעבד / כרטיס מסך של המחשב ?

פורסם
  • מחבר

גם ספק גנרי שרוף (שכבר התפוצצו בתוכו קבלים / הוציא עשן) ימשיך לפעמים להריץ את המאוורר זמן ארוך ללא בעיה, כי אין עומס של המחשב

תפתח את הספק ותבדוק אם יש בפנים קבלים מנופחים / סימנים של התחממות. של איזה חברה הספק ומה המעבד / כרטיס מסך של המחשב ?

ספק Vantec ION2 520W

מעבד - phenom 2 810

כרטיס - 5750

פורסם

הספק מתאים ואיכותי

תבדוק שאין רכיבים שנראים שרופים בלוח ובתוך הספק

פורסם
  • מחבר

:\ קרה לי שוב אתמול בלילה אותו תרחיש בדיוק..

פתחתי היום את המארז הסתכלתי על הלוח..אני לא כזה מבין בזה אבל שום דבר לא נראה שרוף

את הספק לא פתחתי לחלוטין כי יש מדבקה שגורמת לאיבוד האחריות

פירקתי את הגריל של המאוורר של הספק ל-view קצת יותר טוב, סה"כ לא ראיתי משהו אבל מאוד יכול להיות שהחמצתי..

עריכה: אני שומע עכשיו גם צפצוף ממש מציק כזה, לדעתי יוצא מהספק, זה אומר משהו ?

מה הסיכוי שהוא לוקח איתו את הכרטיס מסך או המעבד בפעם הבאה שזה יקרה ? כי זה הפחד היחיד שלי..אם הבעיה זה הספק גם ככה הוא דפוק ואני יצטרך להחליף אותו ואין לי בעיה..רק השאלה כמה לחוץ להחליף אותו

פורסם

הספק באחריות ?

אם כן - תשלח אותו לתיקון

אם לא - תפתח את המדבקה ותן תמונות מבפנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים