עבור לתוכן

בנית שרת אחסון ביתי

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני לבנות שרת אחסון ביתי שישמש לאחסון מדיה, תמונות,מוסיקה,סרטים וגיבוי מסמכים חשובים

ברשותי מחשב פנטיום 3 שכבר אינו בשימוש וכן פנטיום 4 שגם כן אינו בשימוש אולם הייתי מעדיף להשתמש עם פנטיום 3 בגלל הביטים של צריכת חשמל, אמינות

וטמפרטורת עבודה נמוכה יותר.

הייתי רוצה להפוך אותו לשרת אחסון קבצים ביתי ואולי גם לראוטר ופיירוול ביתי

אני מבין שמומלץ להשתמש במערכת לינוקס לצורך כך מכמה סיבות אבטחה טובה יותר אין ווירוסים ועבודה מהירה יותר

השאלה היא באיזו מערכת לינוקס חינמית כדאי להשתמש והאם קיימת כזו שכל התכונות שציינתי כבר קיימות בה?

תודה מראש

שי מילגי

פורסם

קודם כל אני לא מבין איך מחשב שבן יותר מעשר שנים יכול להיות יותר יעיל מחיבנת צריכת חשמל וחום שלא לדבר פה בכלל על אמינות?

בלינוקס משתמשים לא בגלל "וירוסים" אלא כי זאת פשוט מערכת הפעלה שיודעת לעשות העבודה.

איזה ניסיון עבודה עם לינוקס יש לך היום?

פורסם

התכונות שציינת קיימות בכל הפצה לינוקס.

אם אתה רוצה מערכת יעילה ביותר ומהירה (אבל זמן התקנה ארוך) אז ג'נטו

אם אתה רוצה מערכת קצת יותר איטית, אבל בהחלט עושה את העבודה תבחר דביאן.

בכל מקרה, אתה מוזמן להתחיל להתקין, ואם יהיו לך בעיות אפשר לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה לכולכם.

איך היא יכולה להיות חסכונית יותר מבחינת צריכת חשמל ?

ספק של P3 הוא בהספק 200-300W לעומת ספק של פנטיום 4 שהוא כ 450-500W ולפעמים יותר

וכמו כן P4 מבזבז יותר אנרגיה על חום לעומת P3 שכמעט ואינו מתחמם

היום אני אוריד את ה ג'נטו

לגבי נסיון בלינוקס הנסיון הוא בסיסי ביותר אבל אני לומד תוך כדי עשיה כמו כן אם תמליצו לי על ספר טוב ללימוד המערכת המופלאה הזו

אשמח לרכוש ולהשתמש בו ללימוד עצמי

כמובן שגם אתייעץ פה בפורום...

תודה רבה רבה, רבבהה

פורסם

זה שהספק הוא 200-300 ואט זה לא אומר שהנצילות שלו תקינה ובאותו זמן בכלל לא לקחו בחשבון דברים כמו חיסכון בחשמל.

אני לא בטוח אם ACPI בכלל היה כבר קיים אז...

בשביל ללמוד לעבוד עם לינוקס אתה לא צריך ספרים. יש לך מספיק חומר קריא ברשת וקהילות שלמות שנותנות תשובות להכל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אלמד דרך הרשת,

לגבי צריכת חשמל אעשה השוואה מבחינת צריכת זרם בעומס על 2 המחשבים ונראה מה זה מראה לי אני אמשיך לעדכן

שוב תודה.

פורסם

אם אתה מלכתחילה התכוונת להתקין לינוקס, למה לא פתחת את האשכול

בפורום המתאים (זה הזמן להעביר את האשכול)?

בכל מקרה, אם יש לך נסיון בסיסי, לא מומלץ להתחיל עם ג'נטו, יותר מדי

דברים יכולים להישבר לאורך ההתקנה.

בעיקרון כל הפצה של לינוקס יכולה לענות על הצרכים שלך, כמובן שתצטרך

להתאים אותה פחות או יותר. ישנם הפצות יעודיות לצרכים שלך כגון ClearOS.

פורסם

אם אתה מדבר על שרת אכסון בלבד, לך על FreeNAS. התקנה אחת פשוטה, 10 דקות של הגדרות והעסק מנגן.

פורסם
  • מחבר

שלום ושוב תודה

שמתי את השאלה באשכול הזה מהסיבה שאני בונה שרת שיושב ברשת ובטח לאחר שאבנה אותו אצתרך מעט עזרה בהגדרות שלו לרשת ואולי מעבר לכך, אבל אם אתם טוענים שטעיתי במיקום מבקש סליחה ומחילה ופשוט תעבירו את האשכול לפורום המתאים

בכל אופן אני אוריד את אחד משתי מערכות ההפעלה האחרונות שהצעתם ויתחיל להרכיב ולהתקין את העסק כנראה כבר מחר, אני אדווח ונראה מה קורה...

המשך שבוע טוב לכווולללםםם

שי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים