עבור לתוכן

אטיות ומסכים כחולים במחשב

Featured Replies

פורסם

לפני כחודשים התחילה לי בעיה במחשב בהתחלה ניסיתי לתקן את הבעיה ע"י פירמוט אך כשהתחלתי לפרמט אחרי זמן מסוים הוא הוציא לי הודעה שהוא לא מצליח לפרמט, ניסיתי מספר פעמים אך כל פעם הוא הוציא אותה בעיה אז יצאתי מנקודת הנחה שזה הדיסק קשיח אז קניתי RAPTOR 32GB ניסיתי שוב פעם והיתה אותה הבעיה אבל הפעם השניה זה הצליח המשחתי להשתמש ולאחר שבועה היתה אותה הבעיה אז החלפתי זיכרות אך היתה אותה הבעיה אטיות וחלונות כחולים,ואז החלפתי חלקים בין שתי מחשבים שיש לי שמתי את כל החלקים שיש במחשב החדש על הלוח אם,המעבד והספק שבמחשב הבעיתי.

אך הבעיה עדין חוזרת על עצמה בשבועה הראשון המחשב עבד בסדר אך לאחר מכאן המחשב התחיל לעבוד באטיות ולהוציא מדי פעם מסכים כחולים עם ההודעה power error אני חושב שהבעיה בלוח אם או בספק אך אני לא מליח לודאות את החשדות שלי.

תוכלו לעזור אם העיה בגלל שאני לא רוצה לקנות לוח אם סתם בגלל שאני מתכוון לקנות מחשב בעוד שנה.

פורסם

טוב אז דבר ראשון... אני מאוד ממליץ לך לשים לב להודעה שלך, לתקן שגיאות כתיב ולשים סימני פיסוק... זה מאוד עוזר לקריאה... חח.

ועכשיו לבעיה.

זה נשמע לי מאוד כמו בעיה עם הזכרונות ראם שלך.

לפעמים אם יש סטיק אחד או יותר דפוק הוא גורם הרבה לקריסה של המחשב ולמסך הכחול שאתה מציין (לי גם הייתה את הבעיה הזאת).

לגבי עניין האיטיות זה גם יכול להיות תוצאה ישירה מהזכרונות. האם יש לך יותר מ-2 סטיקים של זכרונות? (4 או 3?) אם כן, האם הם מאותו סוג (אותה חברה/דגם?), אם לא יכולה להיות בעיה של אי תאימות ביניהם ואז גם זה יכול להיות הגורם למסכים הכחולים ולעבודה איטית, ולאו דווקא שאחד מהם דפוק.

המלצה שלי, תוריד את התוכנה Memtest מהאתר הבא:

http://www.memtest86.com/

תוריד את ה Iso Image Bootable CD windows, צרוב אותו על דיסק (אם אתה לא יודע איך לצרוב image תגיד), תעשה BOOT בהפעלת המחשב מהדיסק ותריץ את התוכנה. אם אתה מקבל תקלות, אין ספק שזה הזכרונות (תריץ אותה הרבה זמן.. תן לה איזה 2-3 שעות לפחות).

אם היא לא מוצאת תקלה, תוציא את כל הסטיקים של הזכרונות ותעשה את מה שאני אומר עכשיו לכל סטיק בנפרד (לבד על הלוח-אם):

תנסה להפעיל את המחשב ולראות איך הוא רץ, ולהריץ את התוכנה memtest. תראה אם אתה מקבל תקלות.

אם באחד מהם יש תקלות - נמצאה הבעיה. אם אין וכל סטיק לבד מריץ את המחשב ללא שום בעיה, יכול להיות שזאת בעיית תאימות במידה ויש לך יותר מ-2 סטיקים.

תעדכן מה קורה.

מקווה שעזרתי.

בן

פורסם
  • מחבר

בדקתי כבר את הזיכרונות בעזרת MEMTEST, החלפתי אותם בזכרונות חדשים וגם עבדתי איתם על מחשב שלא עושה בעיות במשך שבועיים ולא היו שום מסכים כחולים או איטיות לכן אני חושד שזה הלוח אם.

פורסם

אהא...

אני לא סופר מבין בסוגי הבעיות שנוצרות עכב תקלות ברכיבי חומרה שונים, אבל לפי מה שאתה מתאר אז זה נשמע כמו לוח אם דפוק, ייתכן בהחלט.

הספק כוח לא נשמע לי סביר... אתה אומר שהעברת את הזכרונות ואת ההארד דיסק למחשב תקין והכל היה בסדר. אני בספק גדול שהמעבד פה הוא הבעיה..

לדעתי הבעיה היא הלוח אם..

אבל במקרה כזה זה גם לא נורא, לוחות אם היום הם לא דבר יקר, הם מתחילים באיזור ה-250 שקל ואם אתה קונה מחשב חדש עוד שנה איני רואה צורך לקנות לוח אם יותר מתקדם מזה.. אבל שוב, אני לא Pro אז קח את דבריי בעירבון מוגבל (דעתי - לוח אם דפוק), תחכה לראות אם מישהו יותר מנוסה פה בפורום יענה לך גם.

בן

פורסם
  • מחבר

כן קודם כל בדקתי אותם אם MEMTEST על המחשב הבעיתי הם עברו אותו בלי בעיה ואז לכחתי אותם ושמתי במחשב שעובד טוב והוא המשיך לעבוד טוב במשך שבועיים ועד עכשיו בלי בעיות[br]פורסם בתאריך: 30.10.2010 בשעה 14:49:21

בגלל זה פירסמתי פה הודעה בגלל שאני חושד שזה הלוח אם אבל אני לא בטוח ואני צריך מישהו שיגיד שזה נכון או ייתן דרך לבדוק את זה,אבל תודה בכל זאת
פורסם

אם תוכל לעשות משהו זה מאוד יעזור לאתר אולי את התקלה.

תחבר את המחשב הדפוק עם הרכיבים שלו (המקוריים, מה שצריך תחזיר מהמחשב התקין למחשב הדפוק), תן לו להגיע למסך הכחול בכוונה. אם הוא עושה לך ריסט ישר אחרי שהוא מעלה את המסך הכחול, כשהוא יעלה שוב, יש אפשרות להגדיר לו שלא יעשה ריסט מיד עם התקלה, ואז המסך הכחול ישאר עד שאתה תעשה ריסט. אז תצלם את המסך עם מצלמה ביתית (באיכות טובה שאפשר יהיה לקרוא את זה) או פשוט תעתיק את כל ההודעה שרשומה שם עם הקודים והכל.

ככה תהיה אפשרות קלה יותר אולי לאתר את הבעיה, ואם אכן זה הלוח אם דפוק, נוכל לדעת את זה בוודאות.

פורסם
  • מחבר

ההודעות שהוא נתן לי הן international power error והיום בבוקר היתה לי הפסקת חשמל אז הוא לא מצליח לעלות ונותן לי מסך כחול בשם unmountable_boot_volume.

נ.ב

כשאני חושב על זה באותה תקופה כשהתקלה התחילה היו לי מספר הפסקות חשמל בבית יכול להיות שזה דפק את הלוח אם?

למרות שלא ראיתי שום רכיב שנשרף ושאר המחשבים בבית עובדים בסדר גמור אחרי אותם הפסקות חשמל

פורסם

לא ניראה לי שהפסקת חשמל עשתה משהו למחשב הוא בנוי ככה שאים יש הפסקת חשמל הוא יכול לשחזר את עצמו,

ריסטים וכולי,

ניסיתה לאפס את הביוס הפעולה הכי פשוטה לפעמים זה עוזר.

פורסם

ההודעות שהוא נתן לי הן international power error והיום בבוקר היתה לי הפסקת חשמל אז הוא לא מצליח לעלות ונותן לי מסך כחול בשם unmountable_boot_volume.

נ.ב

כשאני חושב על זה באותה תקופה כשהתקלה התחילה היו לי מספר הפסקות חשמל בבית יכול להיות שזה דפק את הלוח אם?

למרות שלא ראיתי שום רכיב שנשרף ושאר המחשבים בבית עובדים בסדר גמור אחרי אותם הפסקות חשמל

זה נהיה מוזר..

1) International power error מתכוון שיש בעיה עם האספקת מתח... כלומר בעיה עם הספק כוח, זה חזר על הבעיה הזאת מספר פעמים?

אתה אומר שזה התחיל אחרי תקופה של הרבה הפסקות חשמל. איזה ספק כוח יש לך? אתה יודע איזה חברה/דגם? אם זה ספק ג'נרי יכול להיות באמת שהוא נדפק ולא מצליח לספק מתח/זרם תקין ויציב, וזה גם יכול לגרום לתקלות במחשב ולקריסות.

2) unmountable boot volume מתכוון שהוא לא מצליח לעשות BOOT מההארד דיסק ופה יכולות להיות 3 אפשרויות... או שהווינדוס דפוק והוא לא מצליח להעלות אותו או שההארד דיסק נדפק, או שהשתנו הגדרות בביוס.

יכול להיות ששיחקת בהגדרות של הביוס? עשית לו ריסט להגדרות של הביוס (במידה ואיפסת את הביוס). אם כן יכול להיות שהשתנתה לך הגדרה שמגדירה את הצורה בה הוא קורא את ההארד דיסק (קרה לי פעם), תבדוק אם ההגדרה עומדת על IDE או על AHCI. זה אמור להיות על IDE, ולפעמים אם עושים ריסט זה משתנה לAHCI ואז הוא לא מצליח לקרוא ולעשות BOOT. תבדוק את זה אם זה מוגדר נכון, אם לא תשנה ותראה אם זה מסתדר, ותודיע אם הבעיה הספציפית הזו חוזרת שנית..

פורסם
  • מחבר

איפסתי ביוס כבר ליפני זה עוד בהתחלה חשבתי שזה הגדרות בביוס שהתאפסו אחרי הפסקת חשמל איפסתי אותם גם מהמחשב וגם בעזרת הגאמפר על הלוח אם וזה לא עזר והגדרות מוגדרות נכון בדקתי אותם.

יש לי ספק גנרי של איזה חברה בשם גולדן פוור אבל לאומת ספקים גנרים אחרים הוא יחסית טוב יש לו יותר אמפרים משאר הספקים הגנרים במסילת ה12 ולט אם אני לא טועה, החזרתי אתמול את כל החלקים למקום וכשאני אחזור הביתה אני אנסה להתקין ווינדוס מחדש וניראה מה יהיה את האמת אתמול כימעט הזמנתי לוח אם חדש אבל החלטתי לחכות ולראות מה עוד יגידו וגם לחפש לוח אם מומלץ בעד 300₪, טוב שלא קניתי אני לא רוצה לזרוק כסף סתם.

פורסם

טוב אני לא יודע מה עוד לייעץ...

תקווה שמישהו יותר מקצועי ממני יענה לך פה...

בן

פורסם

תוכל בבקשה להעלות את קבצי ה-MiniDump האחרונים שנוצרו בזמן שקיבלת מסכים כחולים?

תוכל למצוא אותם ב- C:\Windows\Minidump

פורסם

לי נראה יותר בעייה בספק כוח, למה שלא תנסה להחליף אותו מהמחשב השני כך תוודא אם הבעייה שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים