עבור לתוכן

בקרוב לוחות חדשים של Gigabyte עבור מעבדי Intel Sandy Bridge

Featured Replies

פורסם

כשקניתי sempron 140 ב190 ש''ח ופתחתי אותו לשני ליבות ועשיתי לו OC והגעתי לביצועים של מעבד שעולה 550 ש''ח זה היה אחלה.

לשלם יותר בשביל מעבד עם מכפלה פתוחה זה אידיוטי.

פורסם
  • מחבר

Gigabyte ממשיכה להציג לוחות-אם עבור מעבדי אינטל Sandy Bridge:

P67 - יאפשר לשני חריצי PCIEx16 לעבוד במקביל במהירות x8 (לפחות?), אבל לא ניתן יהיה להשתמש ב-GPU של המעבד.

H67 - בדיוק הפוך.

PH67 - הכלאה מוזרה שאני לא מבין כרגע.

האות A - פירושה תמיכה ב-USB3, כי תמיכה ב-SATA 6 Gb/s גם ככה יש בכולם.

האות M - מתייחסת לגודל הלוח. M זה מיני-ATX, כפי שהכרנו עד כה.

gigabyteh67m-d2boardo03-575x438.jpg

gigabyteh67ma-d2hboardo03-575x452.jpg

gigabyteh67ma-ud2hboardo03-575x454.jpg

gigabyteh67a-ud3hboardo03-575x446.jpg

gigabytep67a-ud3boardo03-575x438.jpg

gigabytep67a-ud3pboardo03-575x444.jpg

gigabytep67a-ud3rboardo02-575x446.jpg

gigabytep67a-ud4board02-575x444.jpg

gigabytep67a-ud5board03-575x443.jpg

gigabytep67a-ud7boardo03-575x440.jpg

gigabyteph67-ud3boardo03-575x450.jpg

gigabyteph67a-ud3boardo03-575x450.jpg

פורסם

אז מה השורה התחתונה?

תכננתי לקנות בעוד כחודש מחשב עם מעבד i5 למשחקים בסכום של כ-5.5K ללא ציוד היקפי (כלומר מחשב די חזק) ואז קראתי על המעבדים החדשים של אינטל קרי Sandy Bridge שאמורים לצאת ברבעון הראשון של 2011.

השאלה היא האם כדאי לי לחכות (כיוון שאני משקיע לא מעט ועדיף משהו חדש יותר)? יש את גם עניין הביצועים (האם בכלל יהיה שיפור), גם עניין המחיר (שלא ברור לי כרגע מה יהיה יקר יותר ובכמה) וגם את עניין התושבת החדשה מה שיחייב אותי להחליף לוח אם בשדרוג עתידי (למרות שכנראה אשדרג כרטיס מסך לפני המעבד). בנוסף אציין שאני כבר "על קוצים" לקנות את המחשב וקשה לי להתאפק ;D.

בנוסף אם מישהו יכול לענות לי האם ה-GPU שאמור להגיע מובנה בלוח באמת הולך להיות חזק כמו שאינטל טוענת? לי אישית קשה להאמין שהוא יריץ את המשחקים הכבדים בהגדרות FHD כך שעדיין נצטרך לקנות כרטיס מסך חזק, כלומר אין בשילוב ה-GPU בלוח שום יתרון לגיימרים לפחות.

פורסם
  • מחבר

אז מה השורה התחתונה?

תכננתי לקנות בעוד כחודש מחשב עם מעבד i5 למשחקים בסכום של כ-5.5K ללא ציוד היקפי (כלומר מחשב די חזק) ואז קראתי על המעבדים החדשים של אינטל קרי Sandy Bridge שאמורים לצאת ברבעון הראשון של 2011.

השאלה היא האם כדאי לי לחכות (כיוון שאני משקיע לא מעט ועדיף משהו חדש יותר)? יש את גם עניין הביצועים (האם בכלל יהיה שיפור), גם עניין המחיר (שלא ברור לי כרגע מה יהיה יקר יותר ובכמה) וגם את עניין התושבת החדשה מה שיחייב אותי להחליף לוח אם בשדרוג עתידי (למרות שכנראה אשדרג כרטיס מסך לפני המעבד). בנוסף אציין שאני כבר "על קוצים" לקנות את המחשב וקשה לי להתאפק ;D.

בנוסף אם מישהו יכול לענות לי האם ה-GPU שאמור להגיע מובנה בלוח באמת הולך להיות חזק כמו שאינטל טוענת? לי אישית קשה להאמין שהוא יריץ את המשחקים הכבדים בהגדרות FHD כך שעדיין נצטרך לקנות כרטיס מסך חזק, כלומר אין בשילוב ה-GPU בלוח שום יתרון לגיימרים לפחות.

מעבדי i5 7XX הם עדיין השקעה טובה למשחקים וישארו באותו סטטוס. הם פשוט יהפכו לקצת יותר זולים.

SB הולכים להעלים את ה i-5 6XX הנוכחיים (שתי ליבות) בזכות 4 ליבות ו-GPU יותר טוב.

ה-GPU על המעבד יחליף מאיצים גרפים זולים, הם פשוט יהפכו ללא-כדאיים.

פורסם

מעבדי i5 7XX הם עדיין השקעה טובה למשחקים וישארו באותו סטטוס. הם פשוט יהפכו לקצת יותר זולים.

SB הולכים להעלים את ה i-5 6XX הנוכחיים (שתי ליבות) בזכות 4 ליבות ו-GPU יותר טוב.

ה-GPU על המעבד יחליף מאיצים גרפים זולים, הם פשוט יהפכו ללא-כדאיים.

למה אתה מתכוון ב- i-5 6xx? ו-i5 זה כבר 4ליבות, לא?

פורסם

i5 6XX זה שתי ליבות

I5 7XX זה ארבע ליבות

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אבל למה הוא עובד בדואל צ'אנל ? ועד 16G זיכרון ?

כנראה שהוא יחליך את ה I7-8XX .

פורסם

הSandy Bridge עומד להתחרות בצ'יפסט של P55, הIvy Bridge שאולי ייצא ב2011 מתוכנן להחליף את הX58.

הכל ממקור ראשון באינטל חיפה (המקור פיתוח של Sandy Bridge), הייתי שם בהרצאה על הארכיטקטורות.

פורסם

ברור שלא. ה-GPU הפנימי יתן פתרון מעולה ל-90% מהמשתמשים, קרי, לכולם חוץ מלגיימרים. תחשוב על סדר גודל של כרטיס חיצוני ב-$50 שאתה מקבל בחינם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים