עבור לתוכן

הרחבת רשת ביתית שמבוססת על ראוטר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי ראוטר אלחוטי של EDIMAX, לא זוכר תדגם כרגע, אם זה רלוונטי אני ישלוף תדגם המדויק, שמחובר למודם של הכבלים ולעוד 3 מחשבים ומדפסת רשת (HP)

שאלתי היא כזו, אני מעוניין לחבר עוד מחשבים לאותה הרשת.. עכשיו קראתי קצת על האבים וסוויצים והבנתי שהם פחות או יותר אותו הדבר.. השאלה היא האם אחד מהם רלוונטי אליי? כלומר איך אני עושה חיבור נכון של כל המחשבים (מדובר על כ-5-6 מחשבים, כשכרגע מחוברים רק 3 + מדפסת..) בלי לפגוע בביצועים?

פורסם

תחבר SWITCH לאחת מכניסות הנתב. ה-SWITCH הכי בסיסי מגיע אמנם עם 5 כניסות אבל בפועל אתה מרוויח רק עוד 3 כניסות -- אחת אתה מאבד בנתב לצורך חיבור ה-SWITCH ועוד אחת אתה מאבד ב-SWITCH לטובת חיבורו לנתב). אם תקנה SWITCH של 8 כניסות, תקבל עוד 6 יציאות נוספות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, נשמע לי טוב.. אבל השאלה שלי היא אם הכל יתפקד כרגיל.. כלומר האם סוויצ' + ראוטר = אותו הראוטר עם יותר יציאות?

ומה לגבי רוחב פס?

פורסם

SWITCH+ROUTER זה אכן ROUTER עם יותר יציאות. ה-SWITCH כמעט ולא משפיע על ביצועי הרשת הפנימית -- ההשפעה שלו ממש ממש זניחה. מבחינת רוחב הפס שלך לאינטרנט הוא פשוט מתחלק בין יותר מחשבים.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה על המידע..

עוד שאלה, אם אני רוצה לעשות שרת ביתי של קבצים, שעיקר תפקידו הוא אחסון של קבצים (סרטים בעיקר) וששאר המחשבים בבית יוכלו לצפות בהם דרך הרשת (מדובר גם בסטרימר..)

אז השאלה היא מה היא הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, האם מחשב שיריץ מערכת הפעלה (אחת מנגזרות ה-windows, או אפילו לינוקס) או שכדאי ללכת על משהו בסגנון ה-FreeNAS שלאחרונה התחלתי להתעניין בו.. הבנתי גם שהכי כדאי להשתמש ב-RAID 5, נכון?

פורסם

אני משתמש ב-FREENAS כבר הרבה מאוד זמן, גם ב-RAID1 וגם ב-RAID5 וממליץ מאוד. זו אמנם מערכת שלא ממש מיועדת למתחילים, אבל למי שיש קצת ניסיון ורצון ללמוד ימצא בה עולם ומלואו.

פורסם
  • מחבר

אוקי נשמע לי טוב :)

רק כדי להבהיר שהבנתי נכון, למרות שעכשיו אני קורא בויקיפדיה ומבין זה לא כל כך נכון.. אבל בכל מקרה... בRAID1 אני "מאבד" כ-1/2 ממקום האחסון. ובRAID5 אני "מאבד" כשליש... או שזה N-1...?! התבלבלתי קצת.. ומה קורה שהדיסקים לא באותו נפח? כלומר אחד בטרה, והשני רק בחצי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים