עבור לתוכן

הקובץ המאפשר לעשות OC לרדאונים ללא צריבת ביוס

Featured Replies

פורסם

מצורף כאן

תתקין riva tuner 12 c14 , תוריד את הקובץ המצורף להודעה הזאת , תיקח את הדריוורים 3.7 , תתחיל התקנה ותצא מההתקנה , תריץ את הקובץ המצורף בתוך הrivatuner , הוא יבקש ממך שתצביע לו על מיקום קובץ מסויים , הוא יהיה בתוך

c:\ati\support\ .... אתה כבר תמצא אותו שם , תסיים עם הסקריפט , ותתקין את הדריוורים מחדש .

אחר כך פשוט תעשה אוורקלוק עם הrivatuner עצמו , עובד לי יופי , ויש לי 9200 נעול ביוסית , עשיתי את כל השטות הזאת , וזהו .

עריכה : עזוב את האומגה בשקט , הם לא יועילו לך בגרוש , ובמיוחד אל תתקין את ה3.8 , לכרטיסים שלנו זה לא עושה טוב .

שזאת הדרך היותר בטוחה לפתוח נעילות של כרטיסי ATI למיניהם שנעולים מבחינת הביוס , בלי לצרוב את הביוס .

hack זה נבדק על רוב הליבות הקיימות של ATI , הוא אמור גם לעבוד עם 3.8 בלי יותר מדי בעיות , אצלי הוא עשה בעיה עם הטקסטורות כשבדקתי אותו על ה9200 שלי , אבל אם יש כאן מישהו עם כרטיס נעול ורוצה לשחק איתו קצת עם 3.8 , הוא מוזמן לערוך כמה ניסויים .

פורסם

תודה רבה

רק חבל שהביוס שלי כבר נצרב :P

לדעתי יותר פשוט לצרוב אבל אחריות וכאלו כל אחד ומה שהוא רוצה .

פורסם

אופסי ... שכחתי מכל העניין הזה בכלל , וגם מזה שdarky ביקש ממני לעשות את זה בצורה מסודרת ...

אז נעשה קצת סדר :

1. זהו קובץ סקריפט , אשר נועד לשנות קובץ מסויים מאוד שפונה לכתובות שונות בביוס . בכרטיסי ATI קיים מחולל תדר , אשר בצורה דומה מאוד לערכות שבבים של VIA , עובד בצורת מכפלים . מה זה אומר ? שיש לנו תדר בסיס אשר מוכפל מספר פעמים על מנת להגיע לתדר רצוי .

בכרטיסי הבסיס של ATI , ה9200 וה-9600 למיניהם , המכפל הזה נקבע על ידי הביוס , והנו 4 ( כל המידע הרשום כאן הגיע באדיבות הפורום המקצועי ביותר לכרטיסי ATI שיצא לי לראות , rage3d , אז אם למישהו יש בעיה עם המידע ואני טועה , אני אשמח אם מישהו יתקן אותי ) . המכפל הזה נקבע על ידי ערך הקסאדצימלי שמצויין בתוך הביוסים של הכרטיסים . מה שאנחנו צריכים לעשות , הוא לשנות את יחס המכפל , וכל אנחנו פשוט גורמים לגבול עליון יותר של תדר הבסיס . היחס נשאר , התדר משתנה . ונכון , הקובץ שאנחנו משנים אותו קובע מה יהיה הגבול העליון של התדר .

2. הסקריפט הזה נועד לעבוד על דריוורי ATI , גרסאות 3.7 ו-3.8 , לא יודע אם ניסו אותם על גרסאות יותר ישנות , או הגרסאות המודלפות 3.9 , אתם מוזמנים לנסות . על מנת להפעיל את כל העניין הזה , יש צורך בכמה פעולות יחסית פשוטות .

2.1. תורידו את הדריוורים הרצוים שאתם רוצים לעבוד איתם .

2.2. תתחילו להתקין את הדריוורים , וברגע שתכנסו לאשף ההתקנה , צאו ממנו . תשארו עם תיקיה על כונן C , שתקרא c:\ati\support\bla bla bla

2.3. תתקינו את התוכנה riva tuner , רצוי את הגרסה האחרונה שלה , אפשר למצא אותה כאן באתר , באזור ההורדות .

2.4. תפעילו את riva tuner , ותעלו מתוכה את קובץ הסקריפט . הוא יבקש ממכם קובץ מסויים , שנמצא בתוך התיקיה שהתייחסתי אליה קודם . תצביעו לtuner על הקובץ , שינויים שצריכים להערך , יערכו , והסקריפט יתן לכם לוג של כל מה שקרה . תוודאו שהכל בסדר ולא היו errors .

2.5 כנסו לתיקיה c:\ati\support\bla bla bla , תראו שם תיקיות , אחת שנקראת cpanel ואחת שנקראת בשם דומה לdriver , תתקינו קודם את הדריוור דרך הsetup שלו , אל תפעילו את המחשב מחדש , ולאחר מכן את הcpanel .

*הערה : במהלך ההתקנה , תראו הודעה של המערכת , שהדריוורים לא מאושרי מיקרוסופט , תנו להם להמשיך להתקין בכל זאת , ההודעה הזאת מתקבלת עקב שינוי גודל הקובץ והחתימה שלו , הקובץ שערכנו .

בערך זהו .

הפעלה מחדש , ותנסו לעשות אוורקלוק לכרטיס דרך אותה תוכנה , riva tuner .

דווחו על כשלונות , הצלחה , תופעות טבע לא מוסברות , ומה לא .

פורסם

שמרתי את הביוס המקורי שלי אני יכול לצרוב אותו בחזרה איזה יופי :)

אני מקווה שזה יעבוד עם הרדאון שלי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים