עבור לתוכן

יציאות אודיו ממערכת קולנוע ביתית

Featured Replies

פורסם

אני מניח שזו שאלה די מטופשת אבל בכל זאת.

יש לי מחשב קולנוע ביתי מבוסס לוח אם G41M4-F של MSI שלפי הגדרות היצרן מוציא sound 7.1.

החיבורים הפיזיים היחידים לקול שזיהיתי הם שישה חיבורי פינים (כמו חיבור אזניות) שכרגע אני משתמש רק באחד מהם בכבל שמתפצל לשניים והולך לרסיבר (כמובן שחיבור נוסף הוא למיקרופון, אני לא יודע למה משמשים הארבעה הנותרים). הרסיבר שלי הוא די ישן שלא כולל HDMI ולכן יציאת ה-HDMI יוצאת ישירות לטלויזיה והוגדרה להוציא רק וידאו.

עד עתה זה לא שינה לי כ"כ כיוון שהיו לי רק זוג רמקולים קדמיים. כעת רכשתי זוג אחוריים, סנטר וסאב ורציתי לדעת אם היציאה שבשימוש מוציאה 7.1 או שעליי לרכוש כרטיס קול שממנו יהיו כבר יציאות s/pdif (אופטי או קואקס).

בתודה מראש

פורסם

אם יש לך את הכניסה המתאימה במגבר, תוכל לחבר עוד 2 כבלים כמו שיש לך בשביל להוציא 5.1 למגבר.

אם אין כאלה כניסות במגבר, אתה יכול להוסיף יציאה דיגיטלית ע"י מתאם דומה לזה:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=367_464&products_id=5618&osCsid=uatlsfce0e9lu3d6ep271h0tj6

פורסם
  • מחבר

המתאם הנ"ל הוא רק למקרה שהלוח מוציא s/pdif לא (אני עדיין לא בטוח שהוא אכן מוציא את זה, צריך לבדוק)? במקרה שלא, אז זה לא יעזור לי, לידיעתי.

פורסם

יש לו חיבור פנימי

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון שללוח יש חיבור פנימי? אני אבדוק. והמתאם של Gigabyte יעבוד למרות שמדובר בלוח של MSI?

פורסם

עקרונית כן. זה חיבור של 2 חוטים.

רק צריך לבדוק מה צורת החיבור, כי אני יודע שנגיד לאסוס וגיגהבייט יש חיבורים שונים קצת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים