עבור לתוכן

האם לשדרג pentium D לE4500\6600

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי, בן כ-4 שנים, עם המפרט:

Pentium D820

zalman 7000

motherboard: GA-965P-S3 rev 1.1

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2321#sp

GeForce 6200SE

3GB ram

מארז: Foxconn TLA-397

ספק: FSP-F400A

הוא משמש אותי בעיקר לתוכנות משרדיות, סרטים וסימולציות מטלב פשוטות יחסית (אני קצת מפחד לתת לו דברים כבדים יותר). אין בו שימוש למשחקים.

אציין שהוא משמש אותי נאמנה, פרט לנטייה לקרוס אם אני מחבר לו יציאת S-VIDEO שהולכת לטלוויזיה, אבל אני מייחס זאת לספק (אולי ללא עוול בכפו).

לאחרונה התחלתי לחשוב על שידרוג המעבד שלו, שיתן לו איזו "זריקת מרץ", כשחשבתי בהתחלה על Q6600 (מיד שניה כ500 שח), ובעקבות דיונים אחרים פה, חשבתי שאולי אין לי צורך בזה, ולהסתפק בE6600 (יד שניה כ-250 שח).

עכשיו הגיעו אלי שאריות של מחשב של חבר, ובהן מעבד E4500.

כל המעבדים הנתמכים בלוח האם אגב מופיעים פה: http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2321

ולשאלות:

א. האם כדאי לי בכלל להתעסק עם זה, או שמה שעובד לא נוגעים (בכל זאת קצת זקנים הרכיבים)?

ב. האם אני צפוי להרגיש בכלל שיפור מהמעבר למעבדים שהזכרתי? (אשמח לאישור\הפרכה לכך שה-Q מיותר לי)

ג. האם יהיה הבדל בין שני ה-E שיצדיק הוצאה על ה6600 ?

ד. המעבד השני הגיע עם קירור Evercool P4 ושלי עם זלמן 7000, איזה מהם עדיף להשאיר?

ה. אם אחליט לא לנסות להתקין לבד, אולי אתם יודעים כמה זה אמור לעלות במעבדה בהתחשב בכך שצריך גם לעדכן ביוס בלוח אם?

תודה מראש לעוזרים

פורסם

קודם כל כדאי שתדע

הלוח שלך תומך בCORE 2 DUO E6600 אבל לא בpentium dual core e6600

המעבדים הם שונים והמעבדים שהיום זמינים בחנויות לא יעבדו על הלוח שלך.

זה מכריח אותך לשדרג גם לוח.

אם אתה עדיין רוצה שדרוג אני מציע ללכת על מערכת AMD שכוללת מעבד עם 3 ליבות - הathlon ii x3 445

ולוח מבוסס צ'יפסט 785G שמגיע עם כרטיס מסך משולב חזק ביותר (הרבה יותר חזק מה6200 שלך) שתומך גם בהאצת חומרה לסרטי HD.

דוגמא לשדרוג

מעבד AMD Athlon II X3 445 Box

₪395

כמות: 1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX445WFGMBOX

לוח אם Gigabyte GA-MA785GM-US2H

₪391

כמות: 1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950755

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪786

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

עם השדרוג הזה עדיין תוכל להשתמש בזיכרון ובספק הכח שלך.

הרכבה בחנות תעלה בין 50 ל100 ש''ח.

לפי דעתי השדרוג יעזור מאוד למחשב שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

המפרט החלופי שהצעת, זה כבר חצי עלות ממחשב חדש, ובהתחשב בכך שהמארז-ספק שלי די מצ'וקמקים, אני כבר אעדיף במקרה כזה לקנות חדש.

העניין הוא, שגם כשאקנה חדש (זה עשוי להיות השנה), הנוכחי יגיע לידי חברה שלי, שגם צריכה בעיקר אופיס ואינטרנט. מכיוון שאני מעדיף לחסוך כסף לחדש, אני מעדיף לשדרג את זה בעלות מינימלית.

בקשר למעבד, אני לא יודע מה ההבדל בין השניים, אבל ראיתי שיש E6600 45nm, שאני יודע שכנראה לא מתאים ללוח, ובכל מקרה התוכנית היא לקנות יד שניה, לטובת חיסכון העלויות.

השאלה היא אם מעבר לE6600 יגרום לשינוי מורגש ביכולות, ואם E4500 (טעות בכותרת) שיש לי זמין בחינם יתן גם הוא שינוי ששווה להתאמץ קצת עבורו?

שוב, תודה רבה.

פורסם

השדרוג מPD 820 לE4500 אכן צריך להיות מורגש והוא בהחלט שווה את זה אם הוא חינמי.

כל מה שנשאר לך זה לעשות עדכון BIOS. אני לא זוכר אם הלוח הזה תומך בביצוע עדכון BIOS דרך DOK או שתאלץ להיעזר באמצעים אחרים לשם העדכון.

מה שכן, סביר שההתרסקויות שאתה חווה הן לא תוצאה של בעיה בספק, אלא בכרטיס המסך עצמו או בדרייברים שלו.

פורסם

כדאי שתבין משהו.

הE6600 שהלוח שלך תומך בו הוא 65NM ומגיע בתדר של 2.4GHZ והוא שייך לסדרת הcore 2 duo

הE6600 שאתה רואה בחנויות הוא 45NM מגיע בתדר של 3.06GHZ והוא שייך לסדרת הpentium dual core

כמו שכבר אמרתי - אין מעבד שנמצא בייצור ויעבוד על הלוח שלך

הE4300 יהיה שיפור גדול על הPD

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה

ועוד מספר שאלות קטנות.

א. ראיתי בקישור של שהטמפ' המקסימלית של E4500 היא 74C, שנשמע די הרבה. זה אומר שהוא יותר חם מהקודם, או בעיקר יותר עמיד?

כי ה-P D820 לא יורד מה-50C (גם כשהוא סתם עומד כמה שעות)

ב. יש עדיפות לאחד המאווררים (Zalman 7000 / Evercool P4)?

פורסם

הזלמן עדיף

ולידיעתך הטמ''פ המקסימלית של הPD גם עומדת באיזור ה75

פורסם

א. זו לא טמפרטורה מקסימלית. זו לא טמפרטורה של הליבות (Tjunction) אלא Tcase שמתייחסת למרכז ה-IHS.

ב. אתה יכול לשאול בפורום קירור.

פורסם
  • מחבר

רוב תודות לכולם.

ראיתי בחוברת של לוח האם שאני יכול לעדכן ביוס בתהליך ארוך שכולל העתקת הקובץ לדיסק חיצוני, איתחול דרך הביוס, עידכון משם, ואולי עוד משהו ששכחתי, או פשוט להפעיל את bios utility@ של GA שתעשה הכל לבד.

אם אתם מכירים סיבה טובה לא לעשות זאת בדרך הקלה (נניח: נטיה גבוהה להיכשלות התהליך ומות הלוח אם), אשמח לשמוע.

אם אין בעיה כזאת.. אז.. תודה רבה!

פורסם

bios utility@ עבד אצלי היטב.

פורסם

למרות שזה לא רלוונטי, סתם לצורך העניין:

כן, אתה בהחלט תרגיש שיפור משמעותי במעבר ל E6600.

SC2 דיי מקרטע אצל חבר שלי עם D920. בנייד של אבא שלי, עם Core I3 350M וכרטיס מסך דיי חלש (4530) - הוא עובד טוב יותר.

אבל שוב - זה לא ממש רלוונטי, כי הוא לא יעבוד על הלוח שלך.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שזה שהייתי צריך לבדוק בגוגל לאיזה משחק אתה מתכוון אומר משהו על השימושים שלי. האסוציאציה הראשונה שלי לSC2 היא SimCity2 והנחתי שלא לזה אתה מתכוון :lol:

אגב, לאחר החלפת המעבד צריך להתקין מחדש מערכת הפעלה? לא נראה לי שזה אמור לעניין אותה.

פורסם

במקרה שלך לא אחי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים