עבור לתוכן

בניית מחשב מול קניית מחשב - מה משתלם יותר?

Featured Replies

פורסם

שלום.

מבחינת עלות-תועלת, האם משתלם יותר להרכיב מחשב, או לרכוש אחד "מוכן"?

אציין שאני מתגורר בארה"ב, ולאחרונה אני מתעניין ב Desktop חדש, אבל אני מתחיל לחשוב שיתכן וקניית מחשב מוכן, משתלמת יותר.

מה דעתכם?

פורסם

עם העיסוקים שלך במחשב הם רגילים אינטרנט אופיס וסרטים עדיף לקנות מחשב מוכן

עם אתה עוסק בגרפיקה כבדה עריכה ותלת מימד קנה

HP Z 800

מעבר לכך לאפליקציות מיוחדות לך על TAILOR MADE

פורסם

מיכאל, מה זה השטויות האלה? על מה אתה מדבר לכל הרוחות?

benyben, לא לחלוטין ברור מה כוונתך באמרך "מחשב מוכן". יש שתי אפשרויות:

1. מחשב "מותג": מחשבים שכאלה מגיעים בנויים מראש מחברות כמו HP או DELL. לרוב בעלי חומרה חלשה יחסית ומכוונים לעיסוקים משרדיים. מציגים יכולות שדרוג מינימליסטיות עד לא-קיימות ויחס עלות-תועלת זוועתי (יקרים בהרבה מאותו המפרט בדרך אלטרנטיבית). היתרון היחיד במחשבים שכאלה הוא שהיות שהם מגיעים בשלמותם מהיצרן, יש נותן אחריות אחד בלבד (ולרוב גם האחריות תהיה מורחבת), במקום להתנהל מול חנות קטנה וכמה יבואנים.

עשוי להיות משתלם בטווח הארוך לחברה מסחרית שבה הרבה מחשבים זהים, שם מהירות הטיפול בתקלות חשובה יותר מהעלות ההתחלתית של המחשב - אבל ממש ממש לא משתלם למשתמש הביתי.

2. מחשב לפי מפרט "מוכן מראש": כאן מדובר על מחשב רגיל לחלוטין, עם אותם רכיבים שהיית מקבל אם היית מרכיב מפרט לבד, אלא שהחנות מגדירה מראש כמה מפרטים לשימושים שונים בתקציבים שונים. הרווח של החנות הוא שאתה תקנה את כל הרכיבים אצלה ולא תתחיל לשלב בין חנויות, וכן כי כך היא יכולה לדחוף למפרטים הללו את הרכיבים שיותר משתלם לה למכור. הרווח שלך הוא שכך לא יקרה מקרה שקנית רכיבים שאינם מתאימים זה לזה, וסביר שתקבל הנחה מסויימת לעומת קניית הרכיבים בנפרד.

כמובן שיש גם כאן סיכון: אינך יודע (לפחות לא בלי לבדוק) האם המפרט המוצע אכן משתלם למחירו או בכלל הגיוני - שהרי כאמור המוכר עשוי לדחוף חלקים עליהם הוא מרוויח יותר גם אם זה לא מה שאתה כלקוח צריך, כדוגמת מעבד מרובע ליבות יקר אך כרטיס מסך בינוני ומטה במחשב שמיועד למשחקים. אני מציע שבכל מקרה תבנה מפרט בעצמךף לפי מה שמשתלם לך (אם יש בעיה אנחנו פה), ורק את תתחיל לחפש הצעות דומות בחנויות. כך יהיה לך בסיס להשוואה, הן מבחינת חומרה והן מבחינת מחיר, ויהיה הרבה יותר קל לשפוט האם ההצעה שקיבלת משתלמת או לא.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

כן, במחשב מוכן מראש, התכוונתי להגיד מחשב מותג. לגבי מפרט מוכן מראש - היכן אפשר למצוא חנות כזאת? זה דווקא נשמע שילוב טוב עבור אדם כמוני, שההבנה שלו במחשבים היא יחסית בסיסית [אני נעזר המון בפורום הזה]. אשמח לשמוע.

אז כן, השאלה שלי במקור הייתה, האם כדי ללכת לחנות כמו Best Buy, או לחנות של HP או Dell [חנויות מקוונות], ולרכוש מחשב "מותג", או, לחילופין, שעדיף [ובעדיף אני מתכוון עלות-תועלת עדיפה] לבנות מחשב, כאשר אני רוכש כל רכיב ממקום אחר [כרטיס מסך מ Newegg למשל, ומארז מ TechDirect]?

ומדוע אני שואל? אתן דוגמא. אני כרגע מסתכל על מחשב מותג מבית HP, אשר לו הנתונים הבאים:

1. AMD Phenom II - 6 cores

2. 8 gig RAM

3. 1 טרה בייט הארד דיסק

4. ATI Redeon HD 5450

המחיר של המחשב הזה הוא 700 דולר [ללא כולל מס, שיהיה בערך עוד 80 דולר].

ולעומת זאת, כאשר אני מסתכל על רכיבים לבד, לרכישה עצמאית, אני מגלה להפתעתי שהמחיר מאוד דומה [או עוד לא בניתי מפרט לחלוטין, לכן אני לא רוצה לצאת כאן בהצרות] למחיר של ה HP.

אז מה הטעם?

או שאולי אני לא מבין משהו, מפספס איזה נקודה, ובעצם לא יתכן שמחשב מותג יהיה זול יותר מבניית מחשב לבד.

במילים אחרות, אם ארכוש את הרכיבים הללו לבד, האם המחשב יהיה זול יותר?

תודה

פורסם

קודם כל, עניין המחירים שהעלתי רלוונטי לישראל, ואיני יודע עד כמה זה משמעותי בארה"ב. נדון במפרט שציינת לצורך הדוגמה - אני מניח שהרכיבים שלא פורטו הם הרכיבים המינימאליים המתאימים למחשב. כשהרכבתי מפרט דומה עצמאית בNEWEGG הגעתי ל562$ (לצערי אין שם אפשרות נוחה להעתיק את המפרט לפה - ראה מפרט למטה). בנוסף, לא מדובר במפרט הגיוני במיוחד - לא ברור למה צריך 8GB זכרון או מה כרטיס המסך הזה עושה שם, שכן מדובר בכרטיס חלש מאוד שטוב רק כחלופי לכרטיס מובנה ללוחות אם בהם אין מובנה, אלא שברוב הלוחות המתאימים למעבדי AMD דווקא יש. במילים אחרות, בכל מקרה לא מדובר במפרט משתלם.

אם תגיד מה התקציב שלך ומה הדרישות בהמחשב, אני בטוח שאפשר יהיה להרכיב לך משהו נחמד.

והנה רשימת הקניות מNEWEGG:

Qty. Product Description Savings Total Price

1 SAMSUNG 22X DVD±R DVD Burner Black EIDE/ATAPI Model SH-S222A - OEM

Item #: N82E16827151175

Return Policy: Standard Return Policy

$16.99

1 APEVIA X-Gear ATXB5KLW-AL Silver Steel ATX Mid Tower Computer Case 420W Power Supply

Item #: N82E16811144041

Return Policy: Standard Return Policy $20.00 Mail-in Rebate11-144-041

$54.99

1 Western Digital Caviar Green WD10EARS 1TB 5400 RPM SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive

Item #: N82E16822136490

Return Policy: Standard Return Policy -$5.00 Instant

$64.99

$59.99

1 ECS IC780M-A2 (V1.0A) AM3 AMD 770 ATX AMD Motherboard

Item #: N82E16813135250

Return Policy: Standard Return Policy -$10.00 Instant

$12.00 Mail-in Rebate13-135-250

$64.99

$54.99

1 SAPPHIRE 100291L Radeon HD 5450 (Cedar) 512MB 64-bit DDR2 PCI Express 2.1 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card

Item #: N82E16814102877

Return Policy: VGA Standard Return Policy $15.00 Mail-in Rebate Card14-102-877

$40.78

1 G.SKILL Ripjaws Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666) Desktop Memory Model F3-10666CL9D-8GBRL

Item #: N82E16820231311

Return Policy: Memory Standard Return Policy

$134.99

1 AMD Phenom II X6 1055T Thuban 2.8GHz Socket AM3 125W Six-Core Desktop Processor HDT55TFBGRBOX

Item #: N82E16819103851

Return Policy: CPU Replacement Only Return Policy -$10.00 Instant

$209.99

$199.99

1 Newegg Promotional Gift Card - $15.00

Item #: N82E168GC000001

Your Promotional Gift Card will be emailed 4 days after invoice.

Subtotal: $562.72

פורסם
  • מחבר

מעריך מאוד את המפרט ואת המאמץ!!! תודה!!!

שמתי לב לדבר מעניין: האם כרטיס המסך שאתה ציינת ושאני ציינתי (ועליו אמרת שהוא חלש) הם לא זהים???

הדרישות שלי:

אני לא משחק במחשב בכלל, אבל אני לא יכול לסבול (למעשה יש לי שנאה קיצונית) איטיות.

לכן - בפועל אני לא ממש מעמיס על המחשב (אני אפילו רוצה להגיד שאני משתמש רק במעבד תמלילים וגלישה), אבל אם יש משהו שאני שונא זה שהמחשב איטי ב"תגובתיות" שלו. לכן אני מוכן להשקיע יותר כדי לקבל מחשב "חזק"!

אני לא עורך ווידאו, לא משחק [ אם כי לא אתנגד לשחק, אם היה לי גישה למשחקים (-: ], אבל אוהב מחשבים חזקים. מאוד אפילו. חלק מזה זה פסיכולוגי [ואני מאוד דפוק מבחינה פסיכולוגית].

אחד הדברים שאני צריך לציין הוא שיש לי מסך 24 אינצ' Full HD, ואני רוצה כרטיס מסך שיוכל להתמודד עם הרזלוציה הזאת [שאני מבין שהיום איננה גבוה] בלי שום בעיה. ממש כך.

שוב - תודה על המפרט והתשובה!

פורסם

1. כרטיס המסך ששמתי זהה לכרטיס במפרט שלך. ATI זו החברה המפתחת את הכרטיסים, היא לא מייצרת אותם בעצמה. SAPPHIRE זו אחת החברות שמייצרות כרטיסים אלה.

2. מן הסתם המפרט שהבאתי דומה במידת האפשר למפרט שראתי באתר של HP - המטרה היתה השוואת מחירים. 560$ הם לא 700$ - והאם בדקת שלא כתוב שם באתר HP "החל מ-" באיזה מקום? :P

3. כמו שאמרתי המפרט אינו מומלץ, גם לשימושים שציינת. כרטיס מסך חלש יגרום לאיטיות אך ורק ביישומים שמשתמשים בהאצת החומרה שבו, כלומר בעיקר משחקים (וכמה תוכנות גראפיקה\מידול). אין לו שום קשר לאיטיות באינטרנט, או בעריכת מסמכים, או בסרטים - שכן דברים אלה, בכל רזולוציה שקיימת כיום למחשב, הם כ"כ בסיסיים שכל כרטיס מסך שתקנה היום יסתדר איתם לרבות כרטיסים מובנים בלוח האם... כמובן בהנחה שהמעבד מספיק טוב ויש לך מספיק זכרון.

4. מפרט הגיוני יותר לשימושיך יכלול משולש\מרובע ליבות תקציבי עם 4GB זכרון (גם זה יותר מדי כרגע, אבל במבט לעתיד זה נראה טיפה פחות מיותר), עם כרטיס מסך מובנה בלוח האם וספק כוח עם רזרבות שיאפשרו להרכיב כרטיס מסך נפרד אם תחליט שבא לך משחקים (ואז זה יהיה משהו חזק משמעותית מהHD5450 המסכן). מחשב כזה יעלה כ2000 שקל בישראל, אני מאמין שבארה"ב זה ייצא כ400$. היות וNEWEGG לא מאפשרים להעתיק מפרטים באופן מתקבל על הדעת, תאלץ להסתפק במפרט מאתר ישראלי לבינתיים:

AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1

₪510

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057

Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1

₪432

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1158

Samsung 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

₪374

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1973

צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1

₪109

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96

Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1

₪299

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257

Cooler Master Elite 335, יחידות 1

₪180

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1348

SeaSonic SS-400ET 400Watt 80Plus Bronze, יחידות 1

₪256

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1031

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪2160

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

שים לב שיש כאן עוד הרבה לאן לרדת - הספק מותאם לתוספת של כרטיס מסך עתידי וכרגע מהווה הרבה יותר משהמערכת צריכה, לוח האם מתאים לשדרוגי זכרון עתידיים ומכיל כרטיס מסך מובנה לא רע (הכל יחסי כמובן), 4GB זכרון ומרובע ליבות למרות שניתן עקרונית להסתפק בפחות.

בנוסף, המחיר כאן אינו כולל מערכת הפעלה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל - שוב, תודה ר-ב-ה!

אני גם לומד על דרך כמה דברים חדשים.

את המפרט שרשמת העתקתי, ולקחתי אותו בשיקול להמשך הדרך.

שאלה אחת יש לי - שמטרידה אותי אפילו ברמה הבסיסית:

1. על בסיס מה אנחנו קובעים את "חולשתו" או "חוזקו" של ה HD5450? אני הייתי תחת ההנחה שהכרטיס מסך הזה הוא מפלצת. והנה כל עולמי קורס :D

2. אתה מציין שם את החברה Sapphire. אני רוצה להבין: ATI מייצרת את הכרטיס... אם כן, מה נשאר לחברה הזאת (Sapphire) לעשות בדיוק? אני יודע שיש המון חברות כאלה ש"משחקות" איכשהו עם הכרטיס מסך, אבל ממש לא ברור לי דיו כיצד ומדוע - ומה היתרון. [קראתי את מאמר של האתר כאן בכל הנוגע לחברות הללו - שהן בדר"כ עושות את אותה עבודה - אבל אני עדיין לא מבין מה הן עושות בכלל. אם כי אתה לא חייב להתייחס לשאלה זאת].

3. אני שם לעבד ש AMD נותנים קרב רציני לאינטל בכל הקשור למחירים. האם יש סיבה - עבורי - להעדיף את אינטל דווקא?

[שמתי לב שאפשר לרכוש AMD Phenom II בעל שישה ליבות, במחיר של Core i5 בעל ארבע ליבות. אז... מה עדיף?]

אם התשתי אותך, אני בהחלט מבין, ואני מעריך מאוד את התשובות עד כה.

תודה

פורסם

1. קצת קשה להגיד מה קובע את חוזקו של הכרטיס, כי מדובר ביותר מגורם אחד: סוג ומהירות הזכרון, רוחב הפס לזכרון, כמות מעבדי הזרימה (stream processors) וההצללה (shaders), התדרים שלהם וכו'.

בד"כ הדבר הכי בולט הוא רוחב הפס לזכרון. ישנם כיום כרטיסים של 256 ביט, 128 ביט ו64 ביט. כמה שיותר, יותר טוב - וה5450 מגיע עם 64... בד"כ כרטיסים למשחקים יגיעו עם 256 ביט, או 128 ביט אבל עם זכרון מהיר מאוד שמפצה על כך (DDR5 בימינו). כיום טווח המחירים לכרטיסים כאלה בארץ הוא כ600 שקל ומעלה, בעוד שה5450 עולה כ250.

למרות כל האמור, הדרך הכי נכונה להשוות בין כרטיסי מסך היא באמצעות המבחנים ההשוואתיים שמבצעים אתרים חומרה שונים. הנה, זה למשל:

http://www.tomshardware.com/charts/2010-gaming-graphics-charts-high-quality/Percent-normalized,2486.html

המספרים מציינים ביצועים יחסיים במספר משחקים שנבדקו. שים לב שבתחתית הרשימה נמצא הHD5550, החזק יותר מהHD5450 - שבעצמו אפילו לא נכנס לרשימה.

2. אחדד את דברי: ATI לא מייצרת את הכרטיסים. היא רק מפתחת אותם - קרי, "מייצרת" את הטכנולוגיה. אחרי שקיימת הטכנולוגיה לכרטיס מסך מסויים, מגיעות חברות ומייצרות את הכרטיס הזה בייצור המוני, תוך שהן מחוייבות לעמוד לפחות בהגדרות של החברה המפתחת ATI: מותר להן לשים קירור טוב יותר, זכרונות מהירים קצת יותר וכו' - אבל לא להיפך, כלומר אסור להן לייצר כרטיס "גרוע" יותר ולקרוא לו בשם שATI נתנה. לפיכך ליצרניות שונות יש יתרונות שונים, אך לרוב ההבדלים הם מינוריים.

אם לא הבנת את ההסבר - זה כמו המפעל של הונדה(?) בטורקיה: הוא מסוגל לייצר מכוניות רק כל עוד החברה האם שולחת לו שרטוטים של הדגמים החדשים.

3. לרוב אם תיקח זוג מעבדים דומים על הנייר, נניח 4 ליבות בתדר 3.0GHZ, לזה של אינטל תהיה עדיפות בביצועים על זה של AMD - אבל לזה של AMD תהיה עדיפות במחירים, באחוזים גדולים יותר מפער הביצועים. למשתמש שרוצה ביצועים ללא פשרות ואין לו בעיית תקציב הייתי ממליץ על אינטל (בהנחה שהוא מתכוון לקנות לפחות את הI5 760, שכן באזור שלו כבר אין לAMD מתחרים ראויים לרבות משושה הליבות במפרט שראית בHP), אבל לכל משתמש שרוצה מחשב חזק אך במחיר משתלם (בטווח של 400-700 שקל למעבד עצמו, כאן לפחות) עדיף ללכת על AMD.

פורסם

1. קצת קשה להגיד מה קובע את חוזקו של הכרטיס, כי מדובר ביותר מגורם אחד: סוג ומהירות הזכרון, רוחב הפס לזכרון, כמות מעבדי הזרימה (stream processors) וההצללה (shaders), התדרים שלהם וכו'.

בד"כ הדבר הכי בולט הוא רוחב הפס לזכרון. ישנם כיום כרטיסים של 256 ביט, 128 ביט ו64 ביט. כמה שיותר, יותר טוב - וה5450 מגיע עם 64... בד"כ כרטיסים למשחקים יגיעו עם 256 ביט, או 128 ביט אבל עם זכרון מהיר מאוד שמפצה על כך (DDR5 בימינו). כיום טווח המחירים לכרטיסים כאלה בארץ הוא כ600 שקל ומעלה, בעוד שה5450 עולה כ250.

למרות כל האמור, הדרך הכי נכונה להשוות בין כרטיסי מסך היא באמצעות המבחנים ההשוואתיים שמבצעים אתרים חומרה שונים. הנה, זה למשל:

http://www.tomshardware.com/charts/2010-gaming-graphics-charts-high-quality/Percent-normalized,2486.html

המספרים מציינים ביצועים יחסיים במספר משחקים שנבדקו. שים לב שבתחתית הרשימה נמצא הHD5550, החזק יותר מהHD5450 - שבעצמו אפילו לא נכנס לרשימה.

אין כיום דרך לקבוע עפ"י נתון טכני כזה או אחר לרבות רוחב פס של בקר הזיכרון, (GTX280 לדוג' יש בקר 512 ביט , אך הוא חלש יותר מ HD5850 עם בקר של "רק" 256 ביט) כמות מעבדים, מהירות זיכרון, תדר ליבה וכו' וכו' , איזה כרטיס טוב יותר. הדרך היחידה לדעת היא ע"י השוואת מבחני ביצועים כמו ש VIC כתב.

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים