עבור לתוכן

האם ניתן לקנות את הלוח אם Gigabyte - X58A-UD3R בראש שקט?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

האם ניתן לקנות את הלוח אם X58A-UD3R בראש שקט?

מחפירות באתרים השונים הוא אומנם מתבלט כלוח שווה לכסף עבור מה שהוא נותן, אך אי אפשר להימלט מבעיות האמינות שלו

החל מאי זיהוי הזיכרון, רעשים מוזרים של הלוח עצמו ואפילו לבעיות עם הכרטיס קול והסאונד שהוא מפיק.

אשמח אם בעלי הלוח ישתפו בחווית ההתקנה שלהם. מאחר ואני מתכוון להרכיב בעצמי את המחשב ממש לא בא לי להטרטר לחנות ולהסביר להם באותות ובמופתים שיחליפו לי את הלוח...

מבחינתי עדיף להוסיף אולי עוד 100 - 200 שקלים (נניח ללוח של ASUS) ולוותר על פיצ'ר כזה או אחר אבל לדעת שאני קונה לוח בלי בעיות מעצבנות...

תודה לעונים.

פורסם

לי יש את הלוח הזה, הרכבתי אותו לבד.

לא יודעי על מה אתה מדבר שהוא מרעיש?!

הלוח מחובר לסט 5.1 של לוגיטק ושמעים ממש טוב.

אני עובד עם זכרונוצת KINGSTOON HYPER X 6GB אולי יש ללוח בעיה על זכרונות אחרים,

אבל אתה יכול להכנס לאתר יצרן ולראות המלצה שלהם לזכרונות שהם בדקו על גבי הלוח ושהם ממליצים.

בכל מקרה לוח אחלה, יש לו מלא אופציות ואחלה פ'יצרים. שלא מצאתי גם בלוחות אחרים שעלו 200-300 שקל יותר[

אני מרוצה ממנו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, שמח לשמוע שהכל עובד אצלך.

איזה ספק כוח יש לך במערכת?

פורסם

גם אני מודאג מאותו דבר .

אני רוצה לקנות את זה עם 6 GB KINGSTON HYPERX גם. זה משנה איזו מהירות באמת כי המוכר אמר לי משהוו ש בשביל 1600 זה צריך להיות עם OC.

לא כ''כ הבנתי למה הוא התכוון. אני צריך לעשות את הOC או בכלל מה זה צריך להיות מה שהוא אמר?

פורסם
  • מחבר

מאיר,

מבחינת אינטל, התמיכה במהירויות זכרון DDR3 הוא רק לגבי 800 ו- 1066.

ולכן כל מהירות מעל תדרים אלו אומר בעצם לבצע OC לזיכרון.

אני מציע לך להיכנס לאתר של היצרן זכרונות שבחרת ולהשתמש שם ב- memory configurator.

תוכל לבחור את הלוח אם אותו אתה מתכנן לקנות ואז לראות את רשימת הזכרונות שהיצרן יתתאים לך.

לדוגמא עבור הלוח של הנל X58A-UD3R , הזיכרון המומלץ ע"י קינגסטון הוא KVR1333D3N9K3/6G.

מאחר ולא מצאתי את הקיט זמין, מעניין האם זה יהיה אותו הדבר לקנות 3 פעמים את הסטיק הבודד של 2G?

פורסם

כן האפקט יהיה אותו הדבר.

אגב, רעש הזמזום הזה בלוח אם הנ"ל נהג לקרות רק כשבוצע OC והגדירו מתח יחסית גבוה לVTT.

פורסם

מאיר,

מבחינת אינטל, התמיכה במהירויות זכרון DDR3 הוא רק לגבי 800 ו- 1066.

ולכן כל מהירות מעל תדרים אלו אומר בעצם לבצע OC לזיכרון.

אני מציע לך להיכנס לאתר של היצרן זכרונות שבחרת ולהשתמש שם ב- memory configurator.

תוכל לבחור את הלוח אם אותו אתה מתכנן לקנות ואז לראות את רשימת הזכרונות שהיצרן יתתאים לך.

לדוגמא עבור הלוח של הנל X58A-UD3R , הזיכרון המומלץ ע"י קינגסטון הוא KVR1333D3N9K3/6G.

מאחר ולא מצאתי את הקיט זמין, מעניין האם זה יהיה אותו הדבר לקנות 3 פעמים את הסטיק הבודד של 2G?

ה OC שמדובר פה זה שעושים ב BIOS? או אני צריך לעשות משהו אחר? כי ראיתי שאפשר לשנות את ההגדרות ב BIOS ואז המחשב מזהה אותו כ1600.

ועוד דבר נוסף אני קונה היום סופית את המחשב האם זה יהיה אותו דבר אם אני אקנה P6X58D של ASUS?

זה שהזיכרון מומלץ ע''י קינגסטון הוא CL9 אבל אני ראיתי שמה שאני קונה הוא CL8 זה מייצר בעיה?

פורסם
  • מחבר

זה נעשה בביוס.

ההמלצה הכי טובה לגבי הזכרונות היא לסגור עם המוכר את האפשרות להחזיר ולהחליף במקרה של בעיה.

שמור על האריזה של הזכרונות..

פורסם

אני לא הולך להרכיב את המחשב אבל נראה לך הם יביאו את האריזות גם כך?

שלחתי לך גם בפרטי אני גם רוצה לשאול פה. האם יותר בטוח לי לקנות את ה ASUS שאמרתי פה וזהו ?

ועם זיכרונות 1333 אני צריך לעשות את אותם פעולות בBIOS או שזה מיעוד רק ל 1600 ?

פורסם

כן האפקט יהיה אותו הדבר.

אגב, רעש הזמזום הזה בלוח אם הנ"ל נהג לקרות רק כשבוצע OC והגדירו מתח יחסית גבוה לVTT.

דווקא לא, הרכבתי כמה מחשבים עם הלוח הזה (rev 1.0) ללא אוברקלוק, ונוצר לי רושם שזה תלוי בספק כח, עם ספקים שונים עצמת הזמזום משתנה.

כמו כן, ביטול C1E מפחית את הזמזום וביטול EIST מבטל את הזמזום לגמרי, אבל האחרון פוגע בביצועים בצורה דרסטית. (לפי בדיקות Geekbench)

פורסם

דווקא לא, הרכבתי כמה מחשבים עם הלוח הזה (rev 1.0) ללא אוברקלוק, ונוצר לי רושם שזה תלוי בספק כח, עם ספקים שונים עצמת הזמזום משתנה.

כמו כן, ביטול C1E מפחית את הזמזום וביטול EIST מבטל את הזמזום לגמרי, אבל האחרון פוגע בביצועים בצורה דרסטית. (לפי בדיקות Geekbench)

זה כ''כ מפריע הרעש הזה ?

פורסם

כן האפקט יהיה אותו הדבר.

משעשע... אצלי הזמזום דווקא מתרחש כשהלוח בתדרי/מתחי סטוק. כשמתבצע אוברקלוק - אפילו ברמה נמוכה יחסית, הכל שקט. :cool2:

מלבד זאת - לוח אמין ביותר, ובעל ביצועים לא רעים כלל.

פורסם

ביטול הEIST לא משפיע על הביצועים.

זה בסך הכל מנגנון לחיסכון בחשמל וחום בזמן מנוחה - בזמן מאמץ עם EIST או בלי EIST הביצועים שווים.

פורסם
  • מחבר

יש ספק כוח מומלץ מהניסיון שלך?

כמו כן מישהו יודע האם ב REV2 נפתרה הבעיה והאם היא זמינה פה בחנויות?

תודה.

פורסם

ביטול הEIST לא משפיע על הביצועים.

זה בסך הכל מנגנון לחיסכון בחשמל וחום בזמן מנוחה - בזמן מאמץ עם EIST או בלי EIST הביצועים שווים.

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=234050[br]פורסם בתאריך: 24.10.2010 בשעה 18:12:18

זה כ''כ מפריע הרעש הזה ?

תלוי במארז שלך, בסביבת העבודה שלך ובשמיעה שלך. בגלל שמדובר בתדר מאוד גבוהה הרבה אנשים בכלל לא מצליחים לשמוע אותו גם בעצמות הכי חזקות. זה כמו צפצוף של טלוויזיות CRT אבל משתנה בהתאם לגרפיקה על המסך, משום מה הוא מתגבר כשאתה מזיז חלונות או עושה scrolling לתיקיות עם הרבה קבצים ומבצע פעולות הקשורות לממשק הגרפי. עד כמה שמוזר זה לא ישמע, אבל אין שום קשר לכרטיס מסך, בעצמי ניסיתי 3 כרטיסים שונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים