עבור לתוכן

טשטוש קל ורגעי - בעיקר בחלק העלון של המסך - מדוע?

Featured Replies

פורסם

שלום.

לא מזמן רכשתי מסך 24" (full HD). שאלתי אם תהיה בעיה לחבר מסך שכזה ללפוט שלי (שלו כרטיס מסך GeForce 7300 Go).

התשובה הייתה שאין בעיה.

אבל.....

דבר ראשון שאני שם לב אליו [ואני מחובר דרך כבל VGA, כי ללפוט שלי יש רק יציאת VGA] הוא שישש מעין גרעיניות בחל העליון של המסך [אני שם לב לזה בעיקר משום שאני משתמש בגוגל כרום, ושם נמצאים ה Tabs של הדפדפן]. זה זמני, וזה רגעי. לפעמים ממש לשנייה, ולעפמים זה כ"כ מהר, שאני מפקפק אם ראיתי את זה בכלל, או שאני מדמיין.

העניין הנוסף הוא שלעתים, כל החלונות נעלמים, כולל שורת המשימות [אני משמש ב Ubutnu]. לאחר שניה או שתים, שורת המשימות חוזרת, אבל החלונות כולם כאילו נסגרו לבד. בשלב הזה גיליתי שהדרייבר של הכרטיס מסך שלי הפסיק לתפקד [אני שם לב לכך כי למרות שאני יכול להמשיך להשתמש במחשב, האפקטים נעלמים [ה Visual effects]. כדי להחזיר את המצב לקדמותו, אני הולך ל Visual Effects, וכאשר אני בוחר להפעילם מחדש, אני מקבל הודעה "Looking for Hardware Drivers". רק לאחר זאת, המצב חוזר לקדמותו.

האם המסך גדול על הלפטופ שלי? האם יש קשר בין גודל המסך לביצועים [אני חושב שאני מבחין בירידה בביצועים גם כן]?

אני מתנצל אם השאלה לא מתאימה לפורום הזה ספציפית.

תודה מראש:hi:

פורסם
האם יש קשר בין גודל המסך לביצועים [אני חושב שאני מבחין בירידה בביצועים גם כן]?

יש קשר בין רזולוציה לביצועים, והמסך שלך מתוכנן לעבוד ברזולוציה גבוהה יותר ממסכים קטנים ממנו.

אתה יכול לבחור רזולוציה נמוכה יותר, אבל קח בחשבון שבגלל שמספר הפיקסלים ברזולוציה יהיה שונה ממספר הפיקסלים על המסך, תיתכן חוסר מושלמות מבחינה איכותית במצבים מסוימים.

בקשר לשאר התופעות, סביר להניח שזו בעית תוכנה הקשורה למערכת הפעלה ו/או הדריוור.

למרות שאני לא שולל אפשרויות אחרות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התשובה.

רשמת "המסך שלך מתוכנן לעבוד ברזולוציה גבוהה יותר ממסכים קטנים ממנו".

לא הבנתי את המשפט הזה.

תוכל להבהיר?

דבר שני: אתה אומר שיש קשר בין הרזלוציה [שאני מבין שזה פעולה של כרטיס המסך, נכון? ז"א - כרטיס המסך מייצר את המונה] לבין הביצועים?

זה לא מה ששמעתי כאן. [למרות שזה נשמע הגיוני]. ז"א - אתה אומר שככל שהמסך גדול יותר, כך אני בעצם דורש יותר מכרטיס המסך שלי?

האם אני צודק?

ואם כן - האם יש השפעה גם על המעבד? או שהוא לא רלוונטי?

תודה

פורסם

אין קשר בין גודל המסך לבין הביצועים.

אבל יש קשר בין גודל המסך ורזולוציה כי באופן טבעי מסכים גדולים יותר מתוכננים לעבוד ברזולוציה גבוהה יותר (בטלוויזיות זה סיפור אחד בגלל מקורות שידור התמונה וסטנדרטים קיימים של התעשיה, כמו גם הקושי והעלות ביצור מסך גדול מאוד עם הרבה פיקסלים).

לכל מסך LCD (שלא כמו הCRT הישנים) יש מספר פיקסלים קבוע עליו (כמו נרות על עוגת יום הולדת).

הרזולוציה הטבעית שלו היא מספר הפיקסלים שעליו.

ב24" זה בדרך כלל רזולוציה של 1920x1200.

מסך 22" סטנדרטי בדרך כלל בנוי מ1650x1080 פיקסלים.

במחשב אתה בוחר איזה רזולוציה לעבוד עם המסך.

באופן טבעי הכי נכון לעבוד ברזולוציה הטבעית שלו שהיא מספר הפיקסלים שעליו.

ככל שיש יותר נקודות לחשב כך הכרטיס גראפי צריך לעבוד יותר קשה.

זה בעיקר מורגש במשחקים או תוכנות שעובדות בתלת מימד.

בעבודה רגילה בוינדוס זה לא אמור להשפיע על הביצועים באופן מורגש אלה אם כן יש לך כרטיס גראפי ישן מאוד או חלש מאוד ואתה מפעיל אפקטים ויזואלים שעושים שימוש בכח החישוב העלוב של הכרטיס.

על המעבד ההשפעה של זה כמעט ולא קיימת.

אם תחבר מסך 50" שעובד באותה רזולוציה כמו מסך 20" הביצועים יהיו אותו דבר כי הכרטיס גראפי יעשה בדיוק אותו דבר.

בכל מקרה אפשר להוריד רזולוציה במחשב ולעבוד ברזולוציה נמוכה יותר עם המסך בלי קשר למספר הפיקסלים שעליו.

אבל אז באופן טבעי עלולה להיות חוסר התאמה מושלמת בין מספר הפיקסלים המוצגים מהמחשב לפריסתם על גבי הפיקסלים של המסך.

הרבה אנשים שיש להם כרטיס גראפי ישן מורידים רזולוציה במשחקי תלת מימד כדי שהמשחק יזוז חלק יותר.

בעבודה במערכת הפעלה לעומת זאת לא מורידים רזולוציה אלה מורידים אפקטים ויזואלים במקרה הצורך.

פורסם
  • מחבר

:yelclap: הבנתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תודה!!!! :xyxthumbs:

אם כן, מה שאני עשיתי זה לעבור ממסך של לפטופ (1280 על 800, שזה בערך מילון פיקסלים), למסך Full HD (שזה 2 מילון פיקסלים).

ובגלל זה אני מרגיש בירידה בביצועים!!!

מעולה. אני מבין. עכשיו אני מבין.

אם כן - הכרטיס מסך שלי עובד כפליים (!). השאלה עכשיו היא - כמה השפעה יש לדבר הזה על הביצועים של הכרטיס מסך הספציפי שלי.

אמנם הלטפוט שלי בן 4, אבל בכל זאת Geforce. היית מצפה שהוא יתמודד יותר טוב עם המטלה הזאת.

משום מה - הוא לא. אני בבירור שם לב להאטה, ואם יש משהו שמעצבן אותי זה ההאטה בביצועים.

יש אפשרות לדעת עד כמה ההבדל משפיע. יש דרך לחשב את זה? אולי באתר של החברה (Nvidia)?

פורסם

קודם כל תן יותר פרטים על המחשב שלך.

דבר שני, בהודעה הראשית אתה מתאר בעיות שלאו דווקה קשורות ישירות למסך או לרזולוציה הגבוהה שהמחשב עובד בה.

מכיוון שאני לא מבין בלינוקס מספיק כדי לדעת, אני רק יכול לנחש ולהציע הצעה או שניים.

אולי נסה לבטל את האפקטים הויזואלים באובונטו ותראה אם יש שיפור במצב.

אם אתה לא יודע איך, אתה יכול לפתוח דיון בפורום לינוקס עם השאלה.

ותפנה אותם ללינק של הדיון הזה.

דבר שני שכדאי לנסות זה להוריד רזולוציה ל1280x800 ולראות אם יש שיפור במצב.

אחרי הבדיקות האלו נהיה יותר חכמים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עדכון.

תודה על התשובה.

הורדת הרזלוציה ל 1024x768 מביאה לשיפור ד-ר-מ-ט-י בביצועים!!!!!

מה זה אומר?

כיצד זה בכלל יתכן? היום לכל netbook מאעפן יש יציאת HD [משמע שהוא תומך ברזלוציה הזאת, לא?].

לא מבין את זה.

אשמח לשמוע.

תודה

Screenshot.png

פורסם

קודם כל תן יותר פרטים על המחשב שלך.

נסה לבטל את האפקטים הויזואלים באובונטו ותראה אם יש שיפור במצב.

פורסם
  • מחבר

Lenovo N100, 0768-BLG

Nvidia HeForce 7300 Go

Core 2 Due T5500

2 Gig Ram

אלה הפרטים.

ביטלתי את האפקטים. זה לא משפיע לצערי.

אני רוצה להעלות סרטון ליוטיוב כדי שתוכל לראות את ההבדל!

פורסם

ההבדל גם סתם בעבודה עם חלונות או רק עם ניגון סרטים או משהו ?

פורסם
  • מחבר

בעיקר בעבודה.

פתיחת אתרים, תזוזה באתרים [גלילה למעלה ולמטה לוקחת יותר זמן].... ואפילו... לא יאומן - אפילו כאשר אני כותב בתיבת הצ'אט של ג'ימייל, יש עיכוב בין זמן הכתיבה להצגת הטקסט.

פורסם

אולי הדריוור שלך לא מעודכן ?

פורסם
  • מחבר

בדיוק הורדתי את הדרייבר ישירות מהאתר של Nvidia, אבל אין לי מושג איך להפעיל אותו.

זה קובץ מסוג run, ואולי אין לי הרשאה. מוזר.

NVIDIA-Linux-x86-260.19.12.run

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים