פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3972981,00.htmlכבר לא רק בבני ברק ובאזורים החרדיים של ירושלים.ולפני שיבואו רוני ודומיו להצדיק את החרדים, חשוב להדגיש דבר אחד: תגובת החנות, "מדובר בסניף שפע שוק הממוקם בלב שכונת עמישב בפתח תקווה, שכל תושביה שייכים למגזר החרדי. בחנויות הרשת הממוקמות בלבן של שכונות חרדיות ומשרתות ברובן אוכלוסיה זו , אנו עושים את מירב המאמצים לכבד את רגשות הלקוחות ולהקפיד שהכניסה לחנות תעשה בלבוש צנוע ולא חשוף".היא שקר גמור. אני גר בפ"ת, אמנם באזור אחר לחלוטין אבל יצא לי לבקר בסביבה המדוברת וגם להכנס לסופר הזה פעם או פעמיים. הסופר ממוקם אמנם ברחוב מנחם בגין שרובם המוחלט של תושביו חרדיים, אך הוא ממוקם בקצה הרחוב (ממש לא "בליבן של שכונות חרדיות"), כאשר מעבר לו יש כניסה לשכונה אחרת של קוטג'ים ובניינים חדשים יחסית (דרך רח' צפת למי שמכיר), שרוב תושביה דווקא חילונים - ובתוך הסופר עצמו יצא לי לראות תמהיל של חילונים, דתיים וחרדים, כשלאף קבוצה אין רוב מוחלט. בכלל, שכונת עמישב מאוד רחוקה מלהיות חרדית באופן מוחלט - חוץ ממה שכבר אמרתי יש בסביבה מבני שיכונים רבים, שרוב תושביהם אינם חרדים. על מי "שפע שוק" מנסה לעבוד לכל הרוחות?
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים כבר חרושה העובדה שהכוח הצרכני היחיד במדינת ישראל שמסוגל להתאגד בצורה קולקטיבית ויעילה הם החרדים.לכן, כל בעל עסק עם היגיון ואילו הקטן ביותר, ילקק להם עד שהם יתרצו.
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים הייתי מגיב, אבל אני לא מצליח לחושב על תגובה שתיהיה הולמת לפורום. ולדעתי זה ממש חוצפה, החרדים האלה הם
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים נכון, אנחנו החילונים נגיד חוצפה, אולי כמה יבואו ויגידו שהם לא יקנו יותר ברשת הזאת, אבל ברגע שייגמר להם חלב במקרר והסניף הקרוב הוא של שפע שוק, הכל יישכח, זה למה אפשר לפרפר את הציבור החילוני, לעומת החרדי שהיה שורף להם את המועדון.על זה - יש הרבה מה ללמוד מהם.
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים סליחה, אבל זה לא די נוגד את זכויותי כאזרח להיכנס לסופר ציבורי איך שבא לי?
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים ^ לדעתי אכן נוגד. עם זאת, אני אישית הייתי מסתובב ולא חוזר לשם כאשר האלטרנטיבה היא להזמין משטרה(?) או מי שלא אחראי לכך שהם ינהגו בהתאם לרשיון עסק.
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים ואם זה אכן נוגד - אין כמו תביעה לבית משפט לאחר שהסיפור הגיע לעיתונותבשביל להראות לעסק שלא ככה מתנהלים, לנסות לגרום לכך שבתי עסק אחרים לאילכו בעקבותיהם, ואם אפשר, אפילו להרוויח איזה פרוטה על הדרך.
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים מחבר ואם זה מותר, אני קורא לכל בעל עסק שזהותה החילונית של המדינה חשובה לו להנהיג קוד לבוש משלו בעסק שלו - רק לכיוון הנגדי.
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים נכון, אנחנו החילונים נגיד חוצפה, אולי כמה יבואו ויגידו שהם לא יקנו יותר ברשת הזאת, אבל ברגע שייגמר להם חלב במקרר והסניף הקרוב הוא של שפע שוק, הכל יישכח, זה למה אפשר לפרפר את הציבור החילוני, לעומת החרדי שהיה שורף להם את המועדון.על זה - יש הרבה מה ללמוד מהם. אין ספק. היכולת של המגזר החרדי להתארגן פשוט מדהימה.
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים קרא לזה איך שאתה רוצה.עובדתית, בעלי עסקים יכנעו לגחמות של החרדים, כיוון שהם כוח צרכני מאוגד\מאורגן\ממושמע\צייתן\פאנטי.
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים צריך ישר לבית המשפטובכלל בשיעור אזרחות למדו שלפי עקרון הסובלנות אנשים צריכים ללמוד "לסבול" התנהגות ודעות של אנשים אחרים גם אם זה לא נראה להם.ז"א שאם אני שומר שבת והשכן שלי רוצה לעשות מנגל בשבת אז אני הוא זה שצריך ללמוד להשלים אם מה שקורה ולא ההפך."ההתחשבות ברגשות" המטופשת הזאת זאת סתירה לדמוקרטיה.
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים 'שפע שוק' זה רשת בעיקר לציבור חרדי/דתי בגלל הכשרות לכן גם ממוקם הכי קרוב לשכונתם ,ובכל עיר חרדית.לשם כך - "הם עושים את מירב המאמצים לכבד את רגשות הלקוחות ולהקפיד שהכניסה לחנות תעשה בלבוש צנוע ולא חשוף".אם זה לא היה רשת בעיקר לציבור הזה ,הייתי מסכים -זה לא נכון להתנהל ככה.גם שהחרדים מצליחים קצת לשמור על הערכים שלהם במקומות שנועדו בעיקר להם ולמבוקשם -בא האדם הכללי וכרגיל מתלונן ,ועוד אחרי כל הסופרים "החילוניים" העומדים לרשותו.בא לך להכנס? בגלל המחירים, תכבד.
פורסם 2010 באוקטובר 2215 שנים מחבר נניח ואתה צודק, רוני... אם כך, על כל הלקוחות שאינם חרדים להדיר רגליהם מהרשת הזו, אפילו שזה הסופר הקרוב לביתם. למקרה שפספסת את ההערה בהודעתי הראשונה - הסניף המדובר אינו נמצא "בלב שכונה חרדית" ואין רוב לחרדים מבין לקוחותיו. שינסו להסתדר ללא עשרות אחוזים מהלקוחות.אגב, רוני, ואם בחנות מחשבים כלשהי, שמן הסתם ממוקמת באזור חילוני (או בכלל באזור תעשייה, שגם שם לא בדיוק תמצא חרדים) יוחלט לא להכניס אדם בלבוש חרדי בטענה שזה פוגע בחוש האסתטי של שאר הלקוחות, האם אז תסכים לכך כי מדובר בחנות שהרוב המוחלט של לקוחותיה חילונים?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.