עבור לתוכן

אין לכם טלוויזיה? המדינה עדיין תוכל לגבות אגרה

Featured Replies

פורסם

תהיתי מתי הם יבינו את זה...

פורסם

יש הרבה אנשים שצפו במונדיאל באינטרנט באדיבות הערוץ הראשון.

אם השידור הזה יתאפשר כל הזמן, אז אולי יש שמץ של הגיון בגביית האגרה.

למרות שאם אין קשר בין הימצאות מקלט לאגרה, אז הם יכולים לשנות את השם שלה ל"מס חמצן".

פורסם
  • מחבר

בעולם של טלוויזיה מסחרית הצידוק לאגרה הולך ופוחת.

מעבר לפואנטה הקטנה הזו, בואו נזכור שהערוץ הראשון הוא לא בדיוק הערוץ המוביל בעיקר מכיוון ששיקולי רייטינג לא מאוד משנים לו, למרות שהם רוצים שנחשוב כך. הערוץ הראשון ממומן ע"י המדינה (או במילים אחרות אנחנו משלמים לו) מה שאומר שהכסף תמיד זורם, בין אם מדובר בטלוויזיה מוצלחת או לא (ויש כמה תוכניות לא רעות בערוץ הראשון). לא הייתה לי שום בעיה לשלם אגרה לרשות השידור אם הייתה נחה דעתי שמה שקורה שם זה באמת יצירת מדיה בידורית ולא מוסד שמשמש למינויים פוליטיים ועשיית כספים. אנשי טלוויזיה וותיקים מספרים על תפקידים ארכאיים שכבר אינם קיימים היום בעולם הטלוויזיה אך מוחזקים בקנאות ע"י הערוץ הראשון ועולים לנו מיליוני שקלים בשכר. כמויות כספים לא הגיוניות זורמות לאנשים בעלי תפקידים שאינם מצדיקים שכר גבוה כמו מחסנאי, אנשי תחזוקה וכו' שמרוויחים עשרות אלפי שקלים בחודש.

פורסם

המחירים של ההגרה מוגזמים מידי, 300 שקל +- כל איזה רבעון זה הרבה כסף

במיוחד לאנשים שחיים מיד לפה, להם אין זכות לטלויזיה? זה כמו עצם בגרון הדבר הזה

והם לפעמים ממש מחפשים איך להוציא כסף ושולחים על זה שלא שלמת לפני איזה 8 שנים ומפליצים מכתבים וסכומים דבילים

אני מקלל אותם כל פעם שאני רואה מכתב כזה

פורסם
  • מחבר

המחירים של ההגרה מוגזמים מידי, 300 שקל +- כל איזה רבעון זה הרבה כסף

במיוחד לאנשים שחיים מיד לפה, להם אין זכות לטלויזיה?

זו נקודה טובה מאוד. לפי ההחלטה החדשה גם אנשים כאלו ייאלצו לשלם אגרה ותאמינו או לא אני מכיר לא מעט אנשים כאלו.

פורסם

בשורה התחתונה ....

כל מי שיש לו אינטרנט בבית צריך לשלם אגרה !

...אני באמת חושב שזו בושה וחרפה ....תשלום לאינטרנט עולה היום מינימום 100 ש"ח בחודש {תשתית + ספק} ....במידב ונוסיף גם אגרה נניח 300 ש"ח לריבעון כפי שנרשם פה זה ...למעשה מקפיץ את המחיר של האינטרנט בכל חודש מ 100 ש"ח ל 200 ש"ח ! ! !

פשוט מאוד גועל נפש ! ....אף אחד לא מסוגל להסתדר היום בלי אינטרנט ! ! ! .... זה יפגע קשה מאוד בשכבות החלשות ....ובעיקר בסטודנטים שרובם עובדים ולומדים וגם ככה רמת החיים שלהם מאוד ירודה ...שיגידו דבר כזה לסטודנט שמממן לימודים שכ"ד וכל המסים שיש פה במדינה ....שאין לו טלויזיה ופתאום ללא סיבה צריך לשלם כפול על האינטרנט רק בגלל שיש לו והוא חייב אותו ! ....וחי ממשכורת של פחות ממינימום !

פשוט מאוד גועל נפש של מדינה !

פורסם

אם הערוץ ממומן ע"י האזרחים,אז האזרחים יקבעו את תוכן השידורים.מה דעתכם על זה?

חוץ מזה המדינה אף-פעם לא אשמה בכלום.אלא האזרחים

נראה אתכם יוצאים להפגנה עכשיו...

פורסם

למה על PBS שיש בארה"ב לא משלמים מיסים?

כל הקטע בערוץ כזה, שיהיו בו שידורים איכותיים ולא דרעק שזומבי הטלביזיה הממוצע רוצה לראות.

פורסם
  • מחבר

אם הערוץ ממומן ע"י האזרחים,אז האזרחים יקבעו את תוכן השידורים.מה דעתכם על זה?

חוץ מזה המדינה אף-פעם לא אשמה בכלום.אלא האזרחים

נראה אתכם יוצאים להפגנה עכשיו...

צודק לחלוטין. זה בדיוק מה שאני חושב עליו כל פעם שאני רואה את ההפגנות בצרפת. שם מאיימים להעלות את גיל הפרישה מ-60 ל-62, סך הכל שנתיים וכבר כל פריז בוערת. אצלנו גיל הפרישה לגברים הוא 67 (טעות רצינית בכל מיני רמות) וזה עבר בלי שום מחאה, מקסימום כותרת בחדשות. אז נכון, יש לנו להאשים רק את עצמנו.

פורסם

למה על PBS שיש בארה"ב לא משלמים מיסים?

אני אנחש ש-PBS זה ערוץ במימון הממשל, ולכן זה לא שאתה לא משלם מיסים בשביל לקיים אותו, אלא

שהמיסים שמקיימים אותו מגולמים בשאר המיסים של המדינה (מס הכנסה או מע"מ או מה שלא יהיה).

ובנוגע להצעה החדשה... ובכן - מבחינתי הם מוזמנים להפסיק את השידור של ערוץ 1 באינטרנט.

כמובן שזה לא ישנה כלום, בגלל שידורי ה-DVB-T שמשודרים בחינם על גלי רדיו וככה בעצם אפשר

לגבות מכל אחד שיש לו מכשיר שמסוגל לצפות בשידור הזה, כמו מחשב עם דונגל שעולה 5 דולר ב-DX...

וכרגיל, עוד הצעה הזוייה שנועדה לסחוט כסף מאזרחים בשביל לממן עוד כמה ג'ובים מיותרים במוסדות הציבור המושחת שלנו.

ואחר כך אנשים מתעצבנים על אנשים שנמאס להם מהמדינה הזאת ורוצים לעבור למקום שבו נותנים להם להשתמש בכסף שהם

עובדים עבורו ולא איזה "טכנאי סאונד" בערוץ הראשון שמקבל אלפי שקלים בחודש ועושה עבודה נוראית.

(אני לא צוחק. מישהו ניסה לראות קצת ערוץ 1 ושם לב כמה פאקים בסאונד ובוידאו יש שם כל הזמן? ולמה לעזאזל הם ממשיכים לשדר

ב-HD אם אין תוכן ב-HD? רק הלוגו והפסים בצדדים הם ב-HD, כל השאר באיכות שלא נראתה במדינות מודרניות מאז שנות ה-60 בערך...)

פורסם

מי מתנדב להגיש בג"ץ?

פורסם

אני אנחש ש-PBS זה ערוץ במימון הממשל, ולכן זה לא שאתה לא משלם מיסים בשביל לקיים אותו, אלא

שהמיסים שמקיימים אותו מגולמים בשאר המיסים של המדינה (מס הכנסה או מע"מ או מה שלא יהיה).

מה זה פאקינג משנה?

מגולמים, לא מגולמים.

הציבור משלם על הערוץ, כמו פה.

מה שאגב לא אומר שזה בסדר, פה זה כבר נתון לדיון.

לי אישית זה לא מפריע, ערוץ ציבורי צריך להתקיים ואין לי כל התנגדות לכך.

הבעיה שלי אלה התכנים של ערוץ 1 שפשוט מדרדרים מרגע לרגע(ביטול תוכניות על מוזיקה קלאסית שהייתה משודרת מדי מוצ"ש למשל).

פורסם

ההבדל הוא ש-PBS ממומן על ידי כלל האזרחים (או לפחות כל האזרחים שמשלמים מיסים)

בעוד שרשות השידור כביכול ממומנת על ידי מי שמסוגל (רוצה?) לצפות בה.

עד עכשיו זה היה לפי מי שיש לו טלוויזיה, מעכשיו זה יהיה כל אדם במדינה פחות או יותר.

אין לי בעיה שכולם ישלמו על הערוץ הראשון (יש בזה גם היגיון, כי אחרת לפי מה קובעים על מה כל אחד משלם?

אם אני לא מתכוון לנסוע לדרום אף פעם, האם אני לא צריך לשלם על סלילת כבישים בדרום?)

הבעיה שלי עם המהלך הזה היא העובדה שזה שעכשיו יותר אזרחים ישלמו את האגרה לא יגרום לאגרה

להיות נמוכה יותר, ולכן הנטל על מי שכרגע משלם אותה יקטן, אלא שהערוץ הראשון ומשרד האוצר סתם יכניסו

לכיסם עוד כסף, שאיתו הם יממנו ג'ובים למקורבים, חברי מרכז מפלגה וכד'

אם הכסף הזה באמת היה מגיע חזרה לציבור, בדמות של תכני רכש איכותיים, או שידור באיכות נורמלית בערוץ הראשון

או דברים בסגנון, אז לא הייתה לי בעיה עם המהלך.

ובנוגע לערוץ הראשון בכללי - הוא באיכות כל כך גרוע שאין לו מטרה וקיום לדעתי.

אני כן חושב שצריך להיות ערוץ ממלכתי (אם כי אני לא רואה סיבה לשלושה ערוצים [1, 33 והכנסת] כפי שיש כיום)

אבל הוא כרגע כל כך מסכן, עלוב, ותקוע בשנות ה-60 שאין לו שום תקנה.

מה שצריך זה רוויזיה מהיסוד של כל רשות השידור בשביל להביא אותה למאה ה-21.

ובנוגע לתכנים, אני לא טוען שצריך לשים דברים רק משיקולי ריטיינג (כמו ערוץ 2 ו-10, שלא ראיתי בהם תוכנית יותר משנה)

אבל בכל זאת, רייטינג זאת לא מילה גסה, כשזה תוכן שהעם מעוניין בו - למשל שידור המונדיאל בערוץ 1 (ועוד ב-HD! חבל שאין HD ב-DVB-T)

היה מצויין, וחבל מאוד שלא ממשיכים באותו קו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים