עבור לתוכן

סלרון 2400 או פנטיום 1800?

Featured Replies

פורסם

הפנטיום יקר מהסלרון באיזה 400 שקל..

השימושים הם סרטים, מוזיקה, אופיס ואינטרנט.

הלוח המיועד - Gigabyte GA-8IG1000MK מבוסס 865

הזכרונות - 2x256MB Kingston DDR400

תודה לכולם.

:)

פורסם

תשקול ברצינות מעבד AMD בשוק הנמוך אין למה להסתכל על אינטל במחיר של הפנטיום הנ"ל אפשר לקנות AMD הרבה יותר טוב

עריכה: בדקתי בדיוק קודם כל אל תלך על הפנטיום הזה גם אם אתה מתעקש על אינטל המחיר של ה 2.4C גבוה רק במאה שקל (1050 שקל) וההבדל ביצועים ענקי

אם אין לך את המאה שקל הנ"ל קנה ב 600 שקל את ה Athlon XP 2500+ שיוציא ביצועים דומים ל2.4C בהשקעה הרבה יותר קטנה

(הוא גם לא צריך זכרונות DDR400 אז גם כאן הוא יותר זול מהפנטיום)

פורסם

אין שום סיבה בעולם לקנות P4 1.8A כשבשביל עוד 150 שקל בערך אתה קונה 2.4C.

אם אתה מחפש מחשב טוב במחיר נמוך תלך על AMD AthlonXP 2500+ כפי שנאמר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

AMD לא בא בחשבון וזו לא החלטה שלי.

ההבדל בין ה-1.8A ל-2.4C הוא 350 שקלים.

אני יודע שמה שאתם רואים זה אכן כ-150 שקלים, אבל אני קונה ממפיץ גדול.

לדוגמא, אני קונה את ה-2.4C במחיר שאתם רואים בחנויות אבל את ה-1.8 במחיר הנמוך ממנו ב-350 שקל

ולא ב-150.

אשמח אם תוכלו שניה להיכנס לנעלי ולעזור לי להחליט על פי נתונים אלו ולא לפי מה שאתם רואים בחנויות האינטרנט השונות.

תודה רבה לכולם :)

פורסם

משהו לא מסתדר עם המחירים שלך

אם ה 1.8A עולה 350 פחות מ 2.4C אז הוא אמור לעלות בסביבות 650 שקל אם לא פחות

ואז לפי ההודעה המקורית הסלרון עולה 250 שקל או פחות שזה בלתי אפשרי, אינטל לא מוכרים אותו בפחות מ 90$ כרגע.

אלא אם זה 'מפיץ' שמקור הסחורה שלו הוא קופסאות ש'נפלו' מהמשאית.

פורסם

תשמע אני עדיין בטוח שאתה יכול לקנות AMD הרבה יותר טוב אפילו במחירים המיוחדים שלך

ואם אתה חושש מבעיות אמינות או תאימות תדע שאין כאלה וAMD מייצרים מעבדים מהשורה הראשונה

אתה מוזמן לעשות פה חיפוש בפורום ולראות בעצמך בהודעות של אנשים אפילו אלה שתומכים באינטל לא ימליצו לך בתקציב הזה מעבד שלהם

נ.ב. רק אל תפתח נושא חדש על "אינטל מול AMD" יש יותר מדיי כאלה והנושא נטחן מכל כיוון אפשרי

פורסם
  • מחבר

amiram

לא מבין מאיפה הבאת את ההשערות על דברים ש'נופלים' ממשאית..

אתה לא יודע מי אני ומה כח הקניה שלי

אתה לא יודע בכמה מערכות מדובר (רמז.. לא חד ספרתי)

אתה לא יודע מאיזה מפיצים אני קונה ומה כח הקניה שלהם

אתה לא יודע אם המפיץ תקוע עם מלאי של פנטיום 1800 וסלרון 2400 בגלל מהלך שגוי שהוא עשה

וסתם לשם הדיון, מחיר 1000 יח' לסלרון 2400 הוא 69$ - http://www.intel.com/intel/finance/pricelist

כשקונים מהמפיצים הנכונים עם כוח הקניה המתאים, מקבלים מחיר קרוב למדי.

תנסה להתייחס למה שכתבתי, על המחירים נקודת מבטי.

אם אין לך מה להגיד זה גם בסדר ואולי עדיף על ההתמקדות בתפל, בשולי ובלא רלוונטי ועוד על סמך הרבה השערות

שכל קשר בינן לבין המציאות הוא מקרי בהחלט :)

Decktor

דעתי כדעתך בנושא ה-AMD, במיוחד בתחום ה-VALUE.

אתה מוזמן להציץ במפרט המחשב האישי שלי בבית ולראות זאת במו עיניך.

הלקוח עם הכסף הגדול מאוד לא מוכן לשמוע את המילים AMD שלא בהקשר למערכות Dual CPU.

בעשרות תחנות עבודה Dual CPU הורכבו לו רק מחשבי AMD.

במחשבים אישיים הוא מוכן לשמוע רק על מעבדי Intel.

למה? כי הוא הלקוח והוא תמיד צודק :)

פורסם

CyberBoB, אם לא מדובר במשחקים או ישומים גרפיים תלת מימדיים חזקים, אלא רק סרטים, אינטרנט, מוזיקה ואופיס,

אני אמליץ לך על ה-Celleron 2.4.

מדובר בשיקול שלי בלבד, עקב מה שכתבת בהודעה המקורית.

אני מציע לך לחכות לראות עוד תגובות, אולי מישהו יציע לך לקחת את ה-1.8 , עקב שיקול שאני לא מודע אליו

פורסם

amiram

לא מבין מאיפה הבאת את ההשערות על דברים ש'נופלים' ממשאית..

אתה לא יודע מי אני ומה כח הקניה שלי

אתה לא יודע בכמה מערכות מדובר (רמז.. לא חד ספרתי)

אתה לא יודע מאיזה מפיצים אני קונה ומה כח הקניה שלהם

אתה לא יודע אם המפיץ תקוע עם מלאי של פנטיום 1800 וסלרון 2400 בגלל מהלך שגוי שהוא עשה

וסתם לשם הדיון, מחיר 1000 יח' לסלרון 2400 הוא 69$ - http://www.intel.com/intel/finance/pricelist

כשקונים מהמפיצים הנכונים עם כוח הקניה המתאים, מקבלים מחיר קרוב למדי.

תנסה להתייחס למה שכתבתי, על המחירים נקודת מבטי.

אם אין לך מה להגיד זה גם בסדר ואולי עדיף על ההתמקדות בתפל, בשולי ובלא רלוונטי ועוד על סמך הרבה השערות

שכל קשר בינן לבין המציאות הוא מקרי בהחלט :)

Decktor

דעתי כדעתך בנושא ה-AMD, במיוחד בתחום ה-VALUE.

אתה מוזמן להציץ במפרט המחשב האישי שלי בבית ולראות זאת במו עיניך.

הלקוח עם הכסף הגדול מאוד לא מוכן לשמוע את המילים AMD שלא בהקשר למערכות Dual CPU.

בעשרות תחנות עבודה Dual CPU הורכבו לו רק מחשבי AMD.

במחשבים אישיים הוא מוכן לשמוע רק על מעבדי Intel.

למה? כי הוא הלקוח והוא תמיד צודק :)

גם אם אתה קונה ישירות מאינטל באותם 69$ זה עדיין אומר שאת ה 2.4C אתה קונה ב 1120 ש"ח שזה לא נשמע סביר.

הסלרון מספיק למטרה שציינת, רק שאני לא מבין את השיקול של קנית לוח אם כזה, עם 512MB של זיכרון איכותי במטרה לשים עליהם מעבד חלש. או שמרכיבים מחשב חזק או שמרכיבים מחשב חלש. זה הרי לא PC שבעוד כמה חודשים אולי יתחשק למישהו לשדרג אותו, אלו מחשבים שקונים פעם אחת ומחליפים אחרי כמה שנים.

פורסם
  • מחבר

היישומים המותקנים על המחשב (תוכנות בפיתוח עצמי, בחלקן) אינם יכולים להסתפק בכמות RAM של 256 לדוגמא.

כתבתי "סרטים, מוזיקה, אינטרנט ואופיס" רק כדי שתבינו שאין כאן צורך בתלת מימד.

הם אינם דורשים מיקוד בתחום התלת מימד וגם לא במהירות השעון נטו.

כלומר חשובה כאן היציבות בהרצה השוטפת (RAM גדול) על פני פחות שתי שניות בביצוע הפעולה (מהירות שעון נמוכה).

האם לדעתכם ומניסיונכם ישנם אספקטים נוספים בין הסלרון בין הסלרון לפנטיום הרגיל מעבר ל-Cache ול-FSB

שהם רלוונטיים להתייחסות?

פורסם

כדאי אולי שתעשה כמה ניסויים על מחשב אחד שתבדוק בו את שני המעבדים.

בלי לדעת מה התוכנות עושות ואיך הן עושות את זה אי אפשר להעריך האם עדיף להן הקאש הגדול יותר של הפנטיום4 או תדר השעון של הסלרון.

אם אכן מדובר בכמויות גדולות אז מעבד אחד מיותר זה לא ממש משעותי, אולי אפילו הספק יסכים לקבל אותו בחזרה.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי את המלצתך.

תודה רבה!

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים