עבור לתוכן

שאלה בקשר לאוברקלוק של 4GHZ

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מחשב לגיימינג אחרי 4 שנים והמטרה שלי זה שהוא יגיע ל4GHZ באוברקלוק וגם בגלל שאני רוצה לכפר על טעויות שעשיתי בעבר כשהייתי פחות מנוסה - לארגן קירור טוב עם מארז טוב אבל את זה אני חושב שכבר פתרתי אחרי שקראתי הרבה המלצות על coolermaster cm2 איך שלא קוראים לו

בכל מקרה אני יודע איך עושים בכללי כי אז עשיתי יחד עם gigabyte ds3+intel core 2 duo 6300ghz 1.86ghz+g.skill 800mhz אוברקלוק ל 3GHZ (בערך כ60% אוברקלוק) על ידי העלאת הFSB ל430 ונעילה של המתח ב1.325V למעבד

אני מאמין שI5 או I7 עוד יותר יעילים ומאפשרים לעשות אוברקלוק יותר טוב אבל הקטע זה שאני חוזר לזה אחרי 4 שנים ואני לא הכי בקי בחלקים כרגע

ידוע לי שבתושבת 1156 למשל לא כדאי זכרונות מעל 1600MHZ ושיעלו מעל 1.65V כי הבקר של הזכרון יושב על המעבד וזה יכול לגרום לו לנזק אם זה קצת יותר מזה

האם אפשר לבחור בI5 760 למטרה זו ואין צורך בI7?

הסיבה שאני נעול על 4GHZ כי יצא לי לראות בהמון בנצ'מרקים שיש איזה קפיצת ביצועים מטורפת בקצב הזה עם כרטיסי HIGH END ומכיוון שלא מוכרים לי מעבד במחיר שפוי עם מהירות כזאת, אני צריך לעשות את זה בעצמי

לדוגמה, האם אני יכול לעשות את זה עם החלקים הבאים:

Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray

P55A-UD3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E

2x2GB Mushkin Stiletto Edition Dual Channel 996947

נלקח מKSP

תודה לעונים

פורסם

I5 7X0 הם פשוט נהדרים לגיימינג, אבל למעשה כבר בסטוק מביאים לך ביצועים מספקים, בשביל לעגל מספר יפה ועוד ביצועים אפשר לעשות 3.4GHZ או 3.6GHZ אבל באמת שמעל לזה אתה לא תרגיש הבדל, אני עם הGTX460 SLI אצלי בדקתי כבר מספיק אפשרויות וגם במקרה הזה כל תדר מעל ל3.6GHZ זה בשביל E-PEEN באמת שלא דרוש עד זניח לחלוטין

גם הקלות שבה ניתן לעשות אוברקלוקינג כזה זה פשוט נהדר, היה לי I5 750 שנתן לי 3.4GHZ על 1.13V מה צריך יותר מזה, שכן הורדתי את המתח לעומת הסטוק וקיבלתי תוצאה שבמונחים של צריכת חשמל ומעמס על המערכת דומה לסטוק (שעוני מפעל).

תאמין לי שהמעבדים האלה לא פראיירים אם הI5 750 בסטוק שווה ל AMD PII X2 970 @ 3.5GHZ (ע''פ TPU)

פורסם
  • מחבר

האמת שאני זוכר איזה אתר שעשה בנצ'מרק וכשהמעבד עבד על 4GHZ הוא הצליח להשיג עוד יותר FPS מ3.6

אז הנה צצה לי שאלה שאתה בטח תדע את התשובה

אם אני קונה 480GTX והספק הוא seasonic 620w bronze 80+, הוא יכול להחזיק גם את הכרטיס וגם את האוברקלוק נגיד ל3.6 או 4.0?

פורסם

על פניו לא צריכה להיות בעיה אם GTX480 צורך 257W במאמץ מירבי והמעבד יצרוך עוד 160-180W, נניח שאר המערכת עוד 80W אז כן לא צריכה להיות בעיה.

(הבעיה צריכה להיות שאתה קונה GTX480 :) )

פורסם
  • מחבר

למה? יש לי רזולוציה של 1920X1200, זה פאקינג כבד, אני יודע שאתה בדעה שהכרטיס הזה מיועד לרזולוציה יותר גבוהה מזה אבל זה ממש לא נראה לי

חשבתי דווקא על 470 אבל כשאני מסתכל בבנצ'מרקים אני פשוט לא מסוגל

זאת מין צלקת נפשית כזאת מכיוון שעד 2006 היו לי מחשבי low end אז אני לא מוכן להתפשר על הגדרות גבוהות (טקסטורות מודלים וכל זה), רק על פילטר AA אני מוכן לוותר כי לא מזיז לי קצת מדרגות פה ושם

פורסם

אתה מודע לזה שב2300 שקלים אתה קונה GTX460 SLI 1GB שפחות או יותר טוחן GTX480 לאבקת PCB ומסניף אותו נכון?

http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_460_SLI/images/perfrel_1920.gif

(שלא לדבר על השיפורים הגדולים שנעשו מאז+אוברקלוקינג, מה שטוחן גם HD5970 לחתיכות)

תראה את ההבדל בין GTX480 לGTX470 ב1920X1200...

טירוף לשלם 2200 שקלים ולא 1500 שקלים על ההבדל הזה שGTX470 גם ככה סוגר באפצ'י קטן

בעוד 3 שנים מה שיפיל את האחד יפיל גם את השני, שאל את בעלי הX1950PRO והXT

פורסם
  • מחבר

אני בחיים לא סמכתי על SLI וקרוספייר, קרו כל מיני מקרים שהSLI לא עבד כי לא היה עידכון או משהו והשחקן היה צריך להשתמש רק בכרטיס אחד ולאכול חרא

אני אדם שמשחק עם VSYNC תודות לעובדה שמסכי הLCD איטיים וצועקים "היי תראה המסך קרוע לך באמצע לשתיים כשאתה מזיז מהר את העכבר חה חה חה!"

בגלל הVSYNC אני מפעיל גם triple buffering בעזרת תוכנת צד שלישי בשם d3doverrider שבאה עם rivatuner אבל אני בטוח שאתה מכיר את זה כבר

בSLI אתה לא יכול להפעיל triple buffering אבל אומרים שזה לא כזה משנה כי הרי הAFR זה תמונה אחר תמונה ככה שאין צורך בבאפר שלישי ושזה עובד טוב עם VSYNC, אם לא היו לי את הקריעות המעצבנות האלה הייתי יכול לחזור לימים שהיינו מתחרים למי יש יותר FPS בקאונטר סטרייק אבל מה לעשות

בכל מקרה אם אתה אומר שהSLI עובד די טוב כיום ואני רואה גם שיש לך ניסיון בגלל שיש לך את זה במפרט אני סומך על המילה ושלך ואחשוב בכיוון הזה

אבל במקרה הזה אני אצרך לוח עם 3 סלוטים כי אני רוצה להשתמש ב240GT שלי בתור physx, זאת אומרת שאני אצטרך לקנות לוח בסביבות 1000 שקלים?

פורסם

פותח התרד אין סיבה לקפוץ למערך SLI הGTX 460 עצמו יעניק לך ביצועים מספקים בלי הצורך בעוד כרטיס מסך..

גם המעבד כאן הנו חוליה חזקה..ולהגיע ל4GHZ לא יעניק לך ביצועי ביחס לתדרים נמוכים יותר..

הכי טוב זה למוצא את המקום השקט באמצע..מבחינת תדר ומתחים..

פורסם
  • מחבר

ה460? כרטיס מעולה, הוא קריר יותר וצורך פחות חשמל ונותן אחלה ביצועים... לא ל1920X1200

ולמה 4GHZ לא יתן תוספת ביצועים אם בכל מיני בנצ'מרקים ראיתי שיש שיפורים גדולים מאוד?

יש לי כרגע E6300 allendale שהוא במקור 1.86GHZ, כרגע הוא על 2.8 (פעם היה 3.0, יום אחד הלך כרטיס זיכרון ואין לי מאותו סוג ובגלל זה הם לא יציבים, סיפור ארוך) אם אני מוריד את האוברקלוק הFPS נופל בטירוף

פורסם

אין שום טעם להשתמש בGT240 לפיזיקס, הוא יעשה את זה גרוע יותר מאפשרות של PHYSX בSLI, יכולת חישוב של GT240 לא מדגדגת את המפלצות האלה.

במשחקים שבהם דרוש PHYSX (מה שקורה אחת ל8 חודשים בערך :nixweiss:) תמיד אפשר להוריד שחקן אחד לעבודת PHYSX מוקדש והשני יחשב גרפיקה. לGTX460 1GB בOC יש כח של GTX470 ויסתדר לבדו יופי יופי ב1920X1200. תחשוב מה יקרה במקרה של כרטיס בודד כמו GTX480 במשחק דורש פיזיקס, הכרטיס יאבד נתח עצום מיכולת העיבוד הגרפית שלו בשביל הדבר הזה, מה שישאיר אותך עם ביצועי פיזיקס בינוניים+ביצועי גרפיקה בינוניים, הייתרון בSLI הוא שאתה יכול להקדיש כח חזק יותר לעיבוד גרפי+כח חזק יותר לעיבוד PHYSX, אפשרות מהדרייבר שלכבות ולהדליק אותה זה בדיוק 10 שניות.

לוח אם תומך SLI אפשר למצוא כבר במחיר הזה:

P55A-UD4P

או

P7P55D EVO של אסוס

שניהם נמכרים בין 900 ל950 שקלים, אז כן אתה צריך לשלם 400 שקל יותר מאשר לוח אם פשוט אבל אל תשכח שאתה מקבל גם יכולות אוברקלוקינג וכאלה.

ואני מצטער לבשר לך פייטר אבל GTX460 בודד מספיק ל90% מהכותרים היום ב1920X1200 על הגדרות מקסימאליות

פורסם
  • מחבר

מצטער אם אני מטרטר אותך אבל יש מצב שיש לך אולי איזה לינק לבנצ'מרק שנעשה לאחרונה (כדי שיכיל בדיקה שנעשתה על דרייבר כמה שיותר עדכני) שמראה שהוא יכול להסתדר יופי עם כל המשחקים?

אתה צודק בקשר לאוברקלוקינג, הסיבה שאני לא מעלה את זה כי יש לי סיוטים מה1900XT והארטיפקטים שהוא היה חוטף, אולי זה לא יהיה כזה נוראי אם במחשב הבא אני אדאג הפעם לקירור נורמלי, המליצו הרבה על coolermaster 2 plus אז אני כנראה אקח אותו

בקשר לפיזיקס עם GT240, למה אתה אומר שהכרטיס לא יכול לעשות את החישובים? מלא משתמשים בכל מיני פורומים באינטרנט עושים את זה, בגלל שזה כרטיס LOW PROFILE הם שמים אותו בתור physx dedicated, הוא בכלל לא מבצע עבודות גרפיקה

פורסם

אני אמרתי שGT240 לא יכול לחשב PHYSX? תקרא שוב, רשמתי שהכרטיסים המתקדמים כמו GTX460 כל כך יותר חזקים ממנו שלשים אותו במחשב פשוט יהיה מיותר לפעמים יגרע מהביצועים לעומת PHYSX שמחושב בSLI.

הנה סקירה עם דרייברים עדכניים

http://www.techpowerup.com/reviews/Colorful/iGame_GTX_460_1_GB/1.html

תראה איזה ביצועים נהדרים ב1920X1200, וזה עוד נעשה עם 4XAA שזה פילטר יחסית כבד.

ועוד תבין שאת האוברקלוק הזה שנעשה בכרטיס אפשר למתוח עוד לא מעט

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שלהשתמש ב240GT לפיזיקס כאשר כבר יש SLI של 460GTX זה מיותר, אבל נגיד שלא הייתי הולך על SLI אלא שם רק 460 אחד ויש לי עוד סלוט 16X פנוי, אז זה כן היה רעיון טוב לשים את ה240GT כדי לחשב את הפיזיקס לא?

בקשר לביקורת הנה למשל דוגמה:

http://www.techpowerup.com/reviews/Colorful/iGame_GTX_460_1_GB/18.html

אתה רואה איפה הוא נמצא לעומת ה480? אז סבבה אם אני עושה SLI של 2 כאלה יהיו לי ביצועים יותר טובים אבל נגיד שאני שם רק אחד כזה כי זה מספיק לרזולוציה הזאת ולא עושה לו אוברקלוק, זה נורמלי שבלי AA בכלל הFPS יושב על 32 FPS? ושאם אני נותן לו את האוברקלוק של הIGAME אז רק 39 FPS?

(למרות שידוע שהסטוקרים הם לא בעלי הקוד הטוב ביותר אבל סתם דוגמה)

פורסם

שמע, בתכלס... אני לא מתכוון לשבת פה 10 עמודים ולנסות לשכנע אותך. הצגתי לך את המיצגים

עשה מה בא לך, בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני לא מתווכח איתך או משהו פשוט די ברור בתמונה שכרטיס בודד של 460 די רחוק מ60FPS

דווקא אני מתעניין עכשיו במערך SLI כמו שיש לך אז אתה יכול בבקשה להגיד לי אם כיום יש הרבה דברים שלא עובדים עם זה? או שרוב המשחקים תומכים בSLI ואני יכול לבנות על זה בלב שלם? וAFR עובד טוב עם VSYNC?

דרך אגב למרות שהלוח היותר טוב של ג'יגה בייט עולה בסביבות 900 שקלים אני שמח שהארת את עיניי, בדקתי פה ושם וזה לוח חזק בטירוף לאוברקלוקינג עם תושבת LOTES ככה שאם אני הולך על SLI אני כבר יודע איזה לוח אני הולך לקחת, אני מניח שעדיין אין הבדל בין 8X ל16X כי הסלוט השני הוא 8X

אני עכשיו צריך לזוז ללימודים, אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים