עבור לתוכן

מפרט של מחשב שרכשתי לאחרונה.

Featured Replies

פורסם

השימושים העיקריים הם משרדיים:גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, עריכת קבצי אופיס, אבל משהו שיחזיק ויהיה עמיד לזמן רב.

אז המפרט הוא כזה:

מעבד amd athlon II X4 quadcore 640 socket am3 3.0GH 45 NM

מאוורר למעבד arctic cooling freezer 7 pro rev2 cpu fan

לוח אם gigabyte ga-880GM-UD2H

זיכרון kingston 2GB DDR3 1333MH כפול 2.

דיסק קשיח wd caviar blue 500GB 7200RPM SATA II.

כרטיס מסך gigabyte radeon HD 5450 1GB GDDR3 DX11 DVI HDMI PCIE

צורב LG GH22NS BLACK SATA

מארז sharkoon rebel9 pro value black ATX case.

ספק כח chiftec 550W PSU 14CM FAN,24 PIN,ACTIVE PFC.

המחירים הם כאלו:

מעבד - 474

מאוורר למעבד - 107

לוח אם - 422

זכרונות - 370

דיסק קשיח - 185

כרטיס מסך - 293

צורב - 103

מארז - 250

ספק כוח - 301

סה"כ 2505 ש"ח למחשב.

האם המפרט והמחיר נראים לכם בסדר?

אשמח לתגובותיכם..

בברכת תודה והמשך יום נפלא,

הסנאי.

פורסם

די דפקו אותך בכמה מובנים... מעבד חזק יותר ממה שאתה צריך, כרטיס מסך שאתה לא צריך בכלל (יש מובנה ברוב לוחות האם המתאימים למערכת) - ועוד בגרסה מיותרת לחלוטין שלו (1GB DDR3 זכרון לכרטיס מסך 64BIT?) , הספק מאיכות בינונית, מארז ג'נרי כנראה (האיכות כנראה בהתאם, אבל המחיר ממש לא! אם כי יכול להיות שאני טועה ופשוט בחיים לא שמעתי על החברה הזו), לוח אם יקר משמעותית מלוחות אחרים שהיו עושים את אותה העבודה עבורך... בכיף היה אפשר להוריד כאן 500-600 שקל מהעלות, ולהשאיר לך מערכת שתתן לך בדיוק את אותו הדבר.

מה שכן - אחלה מחירים לחלק מהרכיבים. באיזו חנות קנית?

אה, ועוד דבר קטן: מי ששואל שאלות כאלה אחרי שהוא קנה, תמיד יתבאס. למה לשאול בכלל?

פורסם
  • מחבר

בעיקרון המחשב הוא לא בשבילי אלא בשביל אבא של אשתי. אני בעיקרון טכנאי מחשבים מוסמך, אבל זמן רב עבר מאז התעסקתי בתחום - אז רק רציתי לוודא אם הבחירות שעשיתי נכונות ורלוונטיות.

השימוש העיקרי שיהיה במחשב זה כמו שכתבתי, גלישה ועריכת מסמכים.

אבל קודם כל, העדפתי שישקיעו קצת יותר כדי לקבל מחשב חזק יותר שיחזיק מעמד זמן רב יותר.

ומעבר לזה, שבמידה ונצטרך להשתמש מדי פעם במחשב שלהם כדי לערוך תמונות או דברים כאלו שדורשים כח עיבוד חזק יותר(אשתי גרפיקאית במקצועה) זה יהיה אפשרי.

ככה שבחירות החלקים היו שלי ולא של המוכר בחנות.

הייתי שמח לשמוע עוד בנוגע למה שכתבת על כרטיס המסך - מה הכוונה גרסה מיותרת לחלוטין?

לגבי הספק - העדפתי לקחת את זה ולא להוסיף עוד 150 ש"ח לספק של corsair - אני מאמין שזה מספיק.

לגבי המארז - קיוויתי שזו אכן חברה מוכרת, לא התעקשתי על thermaltake (במידה והם עדיין החברה החזקה בשוק) פשוט הספיק לי לדעת שהמארז הוא לא הג'נרי המגעיל שמקבלים ושיש בו יותר משני מאווררים ואכן יש בו שלושה.

לגבי החנות - רכשנו את המחשב מ-KSP באשדוד. אחלה חבר'ה יש שם..בינתיים מאוד מרוצים מהשירות והמחיר, עכשיו רק נקווה שהתמורה שהמחשב יתן תהיה בהתאם.

תודה על תגובתך,

המשך יום נפלא!

פורסם

קצת הסברים אם כך:

- ספק כוח: יש עוד דברים בין קורסייר היקרים לבין הספקים הזולים והלא איכותיים - אבל לא בKSP. להם, משום מה, אכן יש רק את מקרי הקיצון.

- כרטיס מסך: בשביל שיהיה טעם בזכרון גראפי גדול צריך שתהיה דרך לנצל אותו. לשם כך דרושה יכולת עיבוד חזקה, שאין כאן, ואפיק+מהירות זכרון מספקות - ששוב אין כאן: בשביל לנצל 1GB כמו שצריך צריך כרטיסים עם GDDR3, 256BIT או כרטיסים עם GDDR5, 128BIT לפחות. ה250GTS של NVIDIA והHD5750 של ATI הן דוגמאות לכרטיסים שכאלה (בהתאמה). לHD5450 יש זכרון GDDR3, 64BIT בלבד. אפילו חצי ג'יגה זכרון זה יחסית הרבה בשבילו.

מצד שני, כל האמור לעיל מתייחס בעיקר למשחקים, שם נדרש עיבוד בזמן אמת. בעריכה גראפית יש פונקציות מתקדמות שמשתמשות בזכרון כרטיס המסך, אבל ממילא נותנות רינדור איטי יחסית. שם תוספת הזכרון עשויה שלא להיות מיותרת לחלוטין (אם כי עדיין לא הייתי לוקח את הגרסה הזו).

- מארז: לי יש מחשב עם מארז ישן וג'נרי עם 4 מאווררים. לא תמיד כמות המאווררים היא מדד לאיכות המארז.

בכל מקרה, לאור השימוש הגראפי (שלא הזכרת בהתחלה) יכול להיות שהמפרט פחות "מבוזבז" משהנחתי בהתחלה. בכל מקרה תתחדש.

פורסם

ננעל - זה לא המקום (ובאמת מפרט על הפנים - פעם הבאה תתיעץ איתנו לפני הרכישה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים