עבור לתוכן

האם דיסק קשיח יכול לגרום לקצר בלוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום,

הייתה לי היום תקלה מצערת במחשב שבה נשרף הספק ולוח האם שלי בפיצוץ חשמלי.

אני מתכוון לקנות מחשב חדש אבל חושש לחבר את הדיסק הקשיח שהיה מחובר בזמן התקלה למחשב החדש. האם יכול להיות שהדיסק הקשיח אחראי לתקלה ויגרום לה שוב במחשב החדש?

תודה

פורסם

תיתן יותר פרטים מה עשיתה שגרם לקצר?

פורסם
  • מחבר

תיתן יותר פרטים מה עשיתה שגרם לקצר?

שום דבר - המחשב עבד טוב במשך 3 שנים והיום הזזתי אותו למקום אחר בבית וכשחיברתי אותו לחשמל היה בום ונפל החשמל בכל הבית ולפי הריח ידעתי שהספק והלוח נשרפו.

אני הולך לקנות מחשב חדש ורק רציתי לדעת אם יש סכנה שהדיסק הקשיח הוא מה שגרם לבעיה והאם זה בטוח לחבר אותו למחשב החדש.

פורסם

לפני שאתה קונה מחשב חדש תבדוק קודם יכול להיות שזה הספק

פורסם
  • מחבר

לפני שאתה קונה מחשב חדש תבדוק קודם יכול להיות שזה הספק

כמו שכבר כתבתי הספק וגם הלוח אם (בדקתי) נשרפו וזרקתי אותם, אני קונה הכל חדש חוץ מצורב ודיסק קשיח שנשארו מהמחשב ההוא ורוצה לדעת האם זה מסוכן.
פורסם

בדרך כלל הכונן הקשיח נשאר תקין אבל לא תמיד. כשתקנה ספק חדש, תנסה לחבר את הכונן לספק אבל לא לחבר את ה SATA ותבדוק שהכונן עובד תקין, המעגל לא חם אחריי זמן קצר וכדומה (ציפים שנשרפו בצורה מסוכנת נוטים להתחמם בצורה קיצונית כשהם מקבלים מתח). אם הכונן נראה תקין לפי זה אני לא חושב שיש סיכון גבוה לחבר אותו למחשב החדש

תבדוק את הלוח הישן אם הספק החדש. אם ללוח אין נזק ויזואלי יכול להיות שלא קרה לו כלום

תקנה ספק כוח חדש איכותי (ברמה של seasonic / hec / fsp ומעלה) כדיי שלא יתפוצץ שוב ויקח חומרה אחרת

אשמח לקבל צילום של הספק מבפנים + של איזה חברה ודגם (כולל שמות של חברות גנריות) היה הספק + תמונות של נזק ללוח אם יש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים