עבור לתוכן

מאוורר השתגע, הווינדוס גם (תקלה בטעינה)

Featured Replies

פורסם

שלום,

לא הייתי בטוח אם זה שייך לפה אם זה לא מבקש סליחה ולהעביר למקום הנכון.

אני אספר קצת באירוך כי יש פה 2 בעיות.

יש לי שני מאווררים אחד של המעבד ואחד נוסף שקניתי שמתחבר ללוח אם (מותקן בצד המארז). לאחרונה פתחתי את המחשב מסיבה שאני לא זוכר ובמהלך ההתעסקות יצא הכבל של המאוורר שמתחבר ללוח אם. החזרתי אותו ומאז המאוורר (שעובד ע"פ חום) מקרר בטירוף כאילו השמש מסתתרת מאחורי המעבד שלי. היום החלטתי שזה מרגיז כי זה עושה הרבה רעש ושוב פתחתי את המחשב כדי לנסות לשער מה הייתה התקלה. ראיתי שהמאוורר של המעבד תקין (וכי כמובן השמש אינה מסתתרת מאחוריו) ואז שאלתי את עצמי אם חיברתי את זה הפוך ללוח אם וניסיתי איזה חצי שעה להוציא את זה ולא הצלחתי.

אז קודם כל, האם חיבור הפוך ללוח אם של המאוורר יכול לגרום לתוצאה שהזכרתי?

בכל מקרה אני פרשתי מתחום המאוורר וכשהדלקתי את המחשב הוא שאל אותי באיזה מצב להפעיל בחרתי במצב הרגיל. הווינדוס התחיל לטעון נתקע הפעיל מחדש ושאל אותי את אותה שאלה. ברגע הזה התחרטתי על היום שבו קניתי בכלל את המאוורר.

ניסיתי להפעיל בSAFE MODE אך ללא הועיל.

מה אני עושה? :s07:

תודה רבה לעוזרים

פורסם

אז עכשיו המחשב עושה ריסטרטים בלופ ?

פורסם
  • מחבר

בעקרון כן. רק שהריסטרט קורה במהלך הטעינה של הווינדוס

עריכה:

ניסיתי להדליק אותו שוב והוא עושה לי קטעים עם החיבורים של המסך כאילו הוא מתלבט עם החיבור הוא דיגיטאלי או אנלוגי (יש לציין שאני משתמש בממיר מאנאלוגי לדיגיטאלי) בנוסף, נכנסתי לBIOS ורשום שם שההארד דיסק מחובר בIDE למרות שהוא מחובר בSATA 2.

בבקשה עזרו לי אני לא מבין מה יש לו \=

פורסם

תוריד UBUNTU, תצרוב על CD ותעלה אותו במצב של LIVE CD כך תוכל לאבחן בקלות אם מדובר בתקלת חומרה או תוכנה

פורסם
  • מחבר

רעיון. אבל אם כבר אז אני אוריד מיניXP זה שוקל איזה רבע מהאובונטו ואפשר להעלות את זה דרך DISC ON KEY..

ושים לב לעריכה, אני חושש שזה אולי קשור במסך/כרטיס מסך. הוא פעם אחת גם נתקע לי בתוך הBIOS.

עריכה:

פתאום עובד. השערה שלי זה שאחד מחיבורי הUSB שהשתמשתי בהם לא תקין.

תודה.

פורסם

נסה לאפס את הגדרות הביוס לברירת מחדל

ועל הדרך תבדוק מה טמפ' המעבד שרשומה בביוס

אתה יכול לשנות מוד עבודה ל- SATA דרך הביוס תמצא הגדרה שכרגע על native ide ושנה אותה ל- AHCI

פורסם

למאוורר של הדלת יש 3 חוטים / 2 חוטים ? אם כן ואם זה מאוורר שמשנה מהירות אז בדרך כלל יהיה למאוורר חיישן טמפרטורה שבולט מתחת לכנפיים או מחובר לחוט ארוך. אם החיישן הזה נפגע מכאנית או הבידוד שלו נשרט והוא נוגע במארז הוא יכול לתקוע את המאוורר / להפעיל אותו במהירות מלאה וכו. תבדוק ויזואלית אם החיישן והחוטים שלו שלמים

אם התקע של המאוורר לא ניתן לניתוק מהלוח הוא כנראה התחמם והתרתך למקום. תנדנד אותו לצדדים ותוציא אותו. תבדוק מה היתה הבעיה

התקעים של רוב המאווררים בנויים כך שלא ניתן לחבר אותם הפוך. תקעים מסוימים (או אם הפלסטיק בלוח שבור) כן ניתן לחבר הפוך אבל לא נראה לי שהם יעבדו במצב הזה

תבדוק את המאוורר והקירור של המעבד. אם הוא עובד במהירות מקס' והמחשב עושה ריסטים כבר בהתחלה כנראה שהקירור השתחרר ולא מחובר תרמית למעבד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים