עבור לתוכן

הארד דיסק חיצוני הפסיק לעבוד

Featured Replies

פורסם

יש לי הארד דיסק חיצוני 500g של WD בן 4 שנים, לאחרונה המחשב לא מזהה אותו כשאני מחבר את ה-USB

רק אחרי שאני מנתק ומחבר מספר פעמים הכונן מזוהה פתאום וניתן לעבוד איתו.

אם אני מפסיק לעבוד איתו לפרק זמן ארוך המחשב שוב מאבד אותו ולא ניתן למצוא את הכונן.

ניסיתי להריץ דפרגמנטציה, scan disk וזה לא עזר.

האם אפשר לפתור את הבעיה הזו?

תודה מראש!

פורסם

קודם כל, אם יש לך אפשרות כזאת, נסה לחבר את הכונן במחשב אחר ולראות האם גם שם הוא עושה בעיות.

בנוסף, ישנם מספר דברים שאתה יכול לנסות (אם עדיין לא ניסית):

1) החלפת כבל ה-USB ו/או חיבור הכבל לכניסה אחרת במחשב.

2) אם קיים, נסה לבטל את חיבור ה-Firewire ממנהל ההתקנים ו/או מחיבורי הרשת. מצאתי כמה דיונים שבהם עלתה בעיה דומה עם כונן חיצוני ושם זה עזר.

3) כבה את המחשב ונתק אותו מהחשמל. חכה דקה והפעל אותו שוב, גם עזר בכל מיני מקרים.

4) נסה לבטל את ניהול האנרגיה של מפצלי USB. במנהל החומרה, הרחב את החלק של Universal Serial Bus controllers. פתח את המאפיינים של כל אחד מהרכיבים שמופיע שם. בחלון שנפתח עבור ללשונית Power Management (אם מופיעה) והסר את הסימון ליד "Allow the computer to turn off this device to save power".

5) לאחר שחיברת את הכונן, והמחשב לא זיהה אותו, נסה להכנס ל-Disk Management (לחץ ימני על המחשב שלי ובחירה ב-Manage. בחלון שנפתח, הרחב את Storage, מופיע שם). אם הכונן כן מופיע שם, רק בלי אות, אז לחץ עליו לחיצה ימנית בחר ב-Change Drive Letter and Paths ובחלון שנפתח בחר באות חדשה לכונן.

כאן יש דיון די ארוך בנושא (את חלק מהאפשרויות ששם רשמתי למעלה). אגב, באיזה דגם של כונן מדובר בדיוק?

אני מקווה שמשהו מהנ"ל יעזור, בהצלחה! :)

פורסם
  • מחבר

הי,

תודה על התשובה המפורטת!

את רוב הדברים ניסיתי כבר קודם - הבעיה נמשכת כבר תקופה ארוכה כך שכיבוי והדלקה/חיבור למחשב אחר וכדו' הם דברים שכבר ניסיתי.

גם שאר ההצעות לא עזרו.

זהו כונן מסוג: 3.5" מסדרת my book

ואגב כאשר אני מחבר אותו יש רעש מחזורי ומוזר שמושמע.

אני אשמח לעצות נוספות... האם יעזור לפתוח אותו לבחון את החיבורים ל-HD?

תודה!

פורסם
ואגב כאשר אני מחבר אותו יש רעש מחזורי ומוזר שמושמע.

בתירגום -הוא גוסס וכדי לך לנסות לגבות את החומר שיש אליו לפני שיתפחלץ

אין מה לעשות ארד דיסקים זה לא דבר יותר מידי אמין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים