עבור לתוכן

יוון - טיול דרך עינית HDR

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

לאחר טיול של 10 ימים ביוון (ממליץ!), מביא לכם מן המראות הדרמטיים ביוון של מטאורה.

התמונה של הכלבה צולמה במיקום אחר (קניון ויקוס, למתעניינים) במהלך מסלול רגלי לקרקעית ולנחל שעובר שם.

תהנו!

88755002.jpg

35219923.jpg

87793062.jpg

18634420.jpg

80788508.jpg

62543821.jpg

11957128.jpg

פורסם

תמונות מדהימות.

במה השתמשת בשביל להכין את הHDR?

פורסם
  • מחבר

Photomatix Pro 4.0

פורסם

צילום המקור בפורמט RAW?

פורסם
  • מחבר

4-5 חשיפות ידניות בהפרשים של סטופ אחד ובצילומי השמש יותר כדי לתפוס טווח דינמי רחב יותר, על גבי חצובת GorillaPod וטיימר כדי למנוע רעידות.

צולם עם ה-Canon A610 הוותיקה.

פורסם

תמונות יפות :xyxthumbs:

מעניין לראות את הש/ל בצבע.

פורסם

יפיפה ! יוון כמו שהרבה אנשים פשוט לא מכירים !

פורסם

בכל תמונה שינית חשיפה בצורה ידנית? המצלמה זזה הרבה בין תמונה לתמונה?

צילומי השמש יצאו ממש יפה.

פורסם
  • מחבר

כן,

כל פעם שיניתי בסטופ, התחלתי מהתריס הכי מהיר בשלבים עד שראיתי שהתמונה "שרופה" ברמה שתספק את המידע בתמונה שאני צריך.

התזוזה הייתה מינימלית כי קיבעתי את המצלמה ובכך ששמתי טיימר בין צילום לצילום נתן למצלמה זמן להתייצב לאחר שהלחיצה שלי "לחצה" על המצלמה והיא זזה רגעית.

כמו כן, יש בגירסא החדשה של Photomatix הגדרת Align שדווקא פעלה טוב ולא ראיתי סטיות בהתבוננות ב-100%.

ולמי שביקש את התמונה של הש/ל בצבע, שימו לב לזוית של השמש, הקרניים והצל שנופל.

58877233.jpg

פורסם

תוכל לחלוק איתנו את הגדרות הphotomatix שהשתמשת בהם?

פורסם
  • מחבר

אין משהו קבוע פשוט לשחק עם ההגדרות כדי להגיע לרמה הרצוייה והכלל הכי חשוב זה לא להגזים בהגדרות כך שתצא תמונה לא ריאליסטית ומוגזמת.

מאד התרשמתי מגירסא 4.0 ויש שם דברים שלא היו בגירסאות הקודמות בנוסף להרבה Preset-ים שמובנים בתוכנה ובנוסף אליהם צריך עדיין לכוון ולהתאים אישית לכל תמונה כי אף תמונה היא איזה זהה מבחינת חשיפה והאובייקטים שנמצאים בה.

פורסם

תמונות יפות מאוד

פורסם

תמונות מאוד יפות.

ד"א - למה אתה לא משתמש ב-CHDK אם אתה מצלם תמונותץ HDR ב-A610?

פורסם
  • מחבר

אני משתמש, רק שהייתה לי פאדיחה רצינית ולפני הטיול פירמטתי את הכרטיס ושכחתי להכניס את התיקייה של CHDK אליו.

ובמהלך הטיול לא הזדמן לי להתקין את זה באיזה אינטרנט-קפה.

בנוסף לזה, כרטיס ה- Extreme III שלי נתקע ביום השני כ-LOCKED והמפסק נשבר אז הייתי חייב לקנות כרטיס 2GB פשוט אחר בתור תחליף.

לא היה קל אבל הסדרתי.

חבר שהיה איתי בטיול צילם עם ה-Pextax K-x, והוא הרבה פעמים הפעיל את פונקציית ה-HDR הפנימית (למרות שזה לא משתווה להגדרה ידנית של כל הפרמטרים) ובכלל יצאו תמונות מצויינות.

פורסם

תמונות יפות מאוד!

החיבור בפוטומטיקס יצא פצצה וגם העריכה מעולה!

למה אתה לא עובר ל DSLR או המצלמות ללא מראה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים