עבור לתוכן

בעיית FAN

Featured Replies

פורסם

יש לי GA-7VT600-L ו AMD2500XP BARTON , הטמפרטורה של המעבד היא 52C , לחבר שלי יש את אותו מעבד עם אותו FAN ואצלו הטמפרטורה 40C ???

פורסם

הטמפ' של המעבד היא לא בהכרח נקבעת תמיד רק על ידי המאוורר

יכול להיות שאצלו זרימת האוויר ועוד כל מיני דברים כאלה יותר טובים מאצלך..

פורסם

תנסה לנקות אבק מהסניק של המעבד , ומכל המאווררים במחשב שלך ....

אם זה עדיין לא עוזר אז תפרט איזה מאווררים יש לך במחשב ואיפה הם ממוקמים , יכול להיות שאין לך זרימת אוויר טובה במארז ...

פורסם
  • מחבר

אצל חבר אפילו שכל המאווררים מכובים ורק הCPU FAN עובד הטמפרטורה מגיעה ל45C לכן אני חושב שאולי זה בעייה בFAN עצמו

וזרימת האוויר אצלי חרא, יש לי רק מאוורר אחד שמוציא אוויר ואין אפילו חור מקדימה כדי לשים מאוורר שיכניס אוויר כי הכול סגור אבל יש מקום בצד ששם אני מתכוון לשים מאוורר, ותבדוק במפרט מחשב לגבי סוג הFAN

פורסם

תראה ענו לך פה מה יכול להיות הבעיה..,

המפרט התכנאי שלך לא עובד לי משום מה.. ::)

אבל בכל זאת זה שלחבר שלך יש טמפרטורה נמוכה משלך זה לא אומר שבהכרח המאוורר שלך דפוק

אמרו לך פה שזה תלוי בחילופי האוויר שבמארז זרימת האוויר..מאוד כדאי לפחות שני מאווררים אחד מכניס אוויר קר

אחד מוציא אוויר חם..ככה תיהיה לך סירקולציה חלקית נחמדה שתעזור לך להוריד טמפרטורות מארז..ואז ירדו הטמפרטורות של המעבד..

בנתיים תבדוק שהמאוורר של המעבד שלך באמת מסתובב על מקסימום מהירות..

תבדוק שאין עליו אבק..להוציא את המאוורר להוריד את המדבקה ואז להוריד את הפלסטיק השחור ..

ואז להוריד את הטבעת הלבנה..ולהוציא את הכנפיים לנקות טוב טוב מאבק..לשמן קצת ולהחזיר..

לבדוק שהסינק שלך נקי..ואולי זה יעזור לך בשיפור טפרטורות..אם זה לא עוזר..אז תנסה לפתוח את דלת המארז..

לוודא שאוויר קר מהחדר יזרום במארז..ותבדוק אם זה עוזר אז זה אומר שהסירקולציה שלך במארז לא טובה..

אם עדיין שום דבר לא עוזר..כנראה שהמאוורר והסינק שלך לא מספיקים..

למרות שלא נראה לי הגיוני האפשרות השלילית ביותר.. ::);)

פורסם

המארז בנוי מחומר אחר כבר שינה הכל

המיקום של המארז שלך הטמפרטורה בחדר

הכל יכול לשנות

נסה לנקות את הסינק לציור סירקולצית אוויר טובה וזהו אין לך הרבה מה לעשות בלי לקנות משהו חדש

פורסם

הלוח אם שלך הוא של ABIT????

כי אם שלך כן ושל החבר שלך לא אז אין לך מה לדאוג כי אביט אביט מודדים את הטמפ' מהמקום הכי חם

אז אתה צריך להוריד בערך 10 מעלות מהטמפ' שאתה מקבל וזו הטמפ שבאמת יש לך..

ואני 99% בטוח שזה נכון אני פשוט לא רוצה להטעות אותך

פורסם

הלוח אם שלך הוא של ABIT????

כי אם שלך כן ושל החבר שלך לא אז אין לך מה לדאוג כי אביט אביט מודדים את הטמפ' מהמקום הכי חם

אז אתה צריך להוריד בערך 10 מעלות מהטמפ' שאתה מקבל וזו הטמפ שבאמת יש לך..

ואני 99% בטוח שזה נכון אני פשוט לא רוצה להטעות אותך

1) ה"בעיה" הזאת היא רק בלוחות של אביט לפנטיום ולא ל AMD.

ולפותח הת'רד:

יש כל-כך הרבה גורמים שמשפיעים על המעלות, דבר ראשון זה חום החדר, אולי החדר שלו ממוזג\פשוט יותר קריר משלך.

יכול להיות שלו יש כרטיס מסך שפולט פחות חום מהכרטיס שלך.

בימינו כרטיסי המסך פולטים כמויות של חום, וזה מאוד יכול להשפיע, כי כרטיס מסך זה בין הדברים שהכי מחמים את המארז ואם לא אז שהכי מחמם את המארז!

וגם כמובן סירקולציה נכונה, אתה לא יכול לצפות ממארז אם מאורר אחד להפיק טועלת, תוסיף עוד 2 מאוררים בצורה נכונה ותראה שיפור גדול.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה אני מקווה שזה יעזור

פורסם

מה אתה מקווה שיעזור? להוסיף מאווררים? ברור שזה יעזור, ויעזור הרבה, וחוץ מזה אני לא חושב שהטמפ' הזאת צריכה להפריע לך אלה אם כן אתה מתכנן אוברקלוק...

פורסם
  • מחבר

חחח אוברכלוק עם טמפ כזאת??!! ;)

פורסם

אם אני לא טועה, סידרת לוחות GA הם של GIgabyte.

כן, צדקתי, Gigabyte

בכל מקרה, כמו שכולם אמרו, תוודא שיש למארז שלך זרימת אוויר טובה (כניסה ויציאה)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני החבר המדובר........

הטמפרטורה של המחשב שלי נכון לכתיבת שורות אלה היא 29 c לפי MBM5 , הטמפרטורה של הCPU היא 35 C . יש לי שתי מאווררי 120 CM (אחד דוחף שני מוציא). הטמפרטורה בחדר היא 28 מעלות והכרטיס מסך שלי הוא MX440 (ג'יפה).

זה בערך הכל , דרך אגב המארז שלו זה של סימבדה ושלי של COMPUCASE , הצעתי לו לקנות כמו שלי אבל הוא לא רצה ועכשיו הוא מתבכיין שהוא לא יכול לשים עוד מאוורר. :P

הוא חושב שהחנות שבה הוא הרכיב את המחשב לא שמו לו חומר טרמי אבל אני לא חושב שזו הבעיה ?!? זה נראה לי רק בגלל חוסר אוורור נאות במארז וזה הכל.

פורסם

זה במנוחה או במאמץ, כי מה שחשוב זה הטמפ במאמץ. ויכול להיות שהמשחה הטרמית לא מרוחה טוב.

פורסם

זה במנוחה. במאמץ זה עולה ב2-3 מעלות ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים