עבור לתוכן

מהירות 200MB?

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3967582,00.html

בזק טוענת שעוד שנה נוכל לגלוש במהירות 200MB.

מתי יבינו שיש פה עבודה בעיניים?

מתי יבינו שאף ספקית לא מסוגלת לתת מהירות 12 באופן נורמלי?

מתי יבינו שכדי שהרשת הישראלית תהיה נורמלית צריך לשדרג את מהירות ההעלאה ולא ההורדה?

מתי הציבור הישראלי יפסיק לקרוא פרסומות שכוללות מספרים שהוא לא מבין בהם?

פורסם

מה הקשר פה לגלישה ומי אמר לך שלא ניתן לספק כזה רוחב פס?

הרי מדובר על פשוט מגבלה עליוניה של רוחב פס וקישוריות של היום בתוך הארץ זה בהחלט אפשרי, אפילו ללקוח פרטי.

פורסם
  • מחבר

ברור, מהירויות כאלה אתה יכול לעשות.

אבל תוריד במהירות כזאת מטקסס ואני אתן לך מה שאתה רוצה.

אני גולש כיום ב-12MB ואין מצב שזה המהירות שאני מוריד מחו"ל ועשיתי יופי של בדיקה ב-SpeedTest.

עד שלא יהיה שינוי עם חברת Med, לא יהיה שדרוג רשת אמיתי.

אני אפילו לא מדבר על מהירויות העלאה נמוכות.

תאר לך מצב שבו יש מהירויות העלאה נורמליות, אתה לא צריך יותר לשלם לראפידשייר אלה להוריד מטראקרים פרטיים בביטורנט כי כולם יכולים לעזור לך לשתף.

לאנשים יהיה קל יותר להקים אתרי אינטרנט כי יהיה אפשר לאכלס בהם כמות גדולה יותר של אנשים.

מה עוזר לנו באמת מהירות הורדה כזאת גבוהה אם המהירות לחו"ל כזאת נמוכה?

העיקר יודעים לדבר בכתבה על צפייה ב-HD. אני רוצה לראות מישהו במהירות 12 שמצליח כמו שצריך לראות חצי HD ביוטיוב.

הכל נכון, תכנס לאתר SpeedTest ויהיה לך 200MB אבל בפועל, בשירות לחו"ל לא תגיע לזה וכידוע לך, זהו רוב השימוש שלנו ברשת, לפחות בדברים הדורשים מהירות גבוהה ולא סתם קריאת אתרים מישראל.

פורסם

אני עדיין לא מבין על מה אתה מתלונן? מוכרים לך רוחב פס, לא רוחב פס לכל מקום.

איך כל דיון כזה מגיע לכך שמתלוננים שלא יכולים להוריד warez בפול גז? :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

כי בפועל לא באמת מוכרים לך רוחב פס.

זה שתיאורטית אתה יכול להוריד זה לא אומר שאתה בפועל יכול להוריד.

בממוצע, כל הורדה מחו"ל, גם ברוחב פס של 200MB, לא תעבור את ה-6MB בערך.

אז למה לך לשלם כל כך הרבה כסף על חבילות 200MB?

אני מתעצבן כי באיזשהו מקום זאת עבודה בעיניים.

ותאמין לי, עבדתי כבר אצל ספקית אינטרנט ואני יודע איך עובדים על לקוחות תמימים בעיניים.

לא בעיה למכור לאמא שלך חבילה של 100MB, להגיד לה שזה הכי חדש וזה יוצא הכי משתלם מבחינת מהירות-מחיר, אבל הם לא יספרו לה שכדי להכנס לדואר וואללה מספיקה לה גם 750KB.

ועל זה אני מתעצבן. מנפחים את הרושם במחירים שלצרכן אין באמת מה לעשות.

בפועל, אין אף אתר ישראלי או יישום ישראלי שדורש כזאת מהירות. רק בחו"ל דורשים אפילו לא רבע מזה כמו יוטיוב וגם זה אי אפשר להשיג עם הקו שיש לנו לחו"ל.

פורסם

למה עבודה בעניים?

זה ש95% מלקוחות הספקים לא מבינים את ההבדל בן bit ל byte ולא מבינים שדפדפן זה לא אינטרנט זאת בעיה אישית שלהם.

נכון שהפירסום הוא דיי מטעה, אבל מצד שני אתה לא יכול לצפות מכל איש מכירות/שירות לקוחות/תומך טכני ללמד כל אחד מה בדיוק הוא קונה ולכן מנסים "לארוז" להם את זה בעטיפות מאוד ידידותיות וככה יורדים למכנה המשותף שהכי נמוך.

בסופו של דבר הרבה יותר פשוטט לפרסם משהו "אינטרנט מהירות 200 מגהביט!!!" (תשים לב שכמעט בכל המקרים אפילו לא רשמו ביט אלא רק מגה) מאשר לתת פירוט של תנאי שירות והסבר על השירות (מה שאגב קיים, אבל אף לקוח לא מקבל כשהוא מצטרף לחברה).

תחשוב רק על מה היה קורה אם הוט היו מזכירים בפרסומות משהו כמו DOCSIS 3.0? הרי הרבה פשוט יותר לקרוא לזה "אינטרנט מהיר".

גם אני עבדתי בזמנו בבזק ואני חייב להגיד שהיו לי לפחות שלוש עד חמש שיחות ביום על לקוחות ששידרגו חבילה ,אבל בכלל לא הבינו מה צריכים הציפיות שלהם כתוצאה מכך.

שלא לדבר על מקרים שאנשים בכלל לא היו מודעים שהם במשך חודשים בכלל היו מוגדרים על חבילה לא נכונה בגלל טעות מערכת כלשהי.

בסופו של דבר אם ש לך צורך ברוחב פס מובטח ליעד מסויים תמיד ניתן לקנות חבילת תעדוף מיוחדת מספק בתוספת תשלום בהתאם.

פורסם

אם קנית רוחב פס ייעודי לחו"ל תוכל להוריד גם על 10MB/S

הכל שאלה של כסף.

ובקשר לנושא, קודם שבזק יסיימו לפרוס את הNGN בכל הארץ ואחרי זה יצאו בהצהרות על מליון מגה לשנייה.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, הבעיה היא לא ברוחב פס אלא באיך שהם מציגים את עצמם כלפי הלקוח.

הרי שנינו יודעים שהמספר 200 בה כי להוט יש 100 אז הם רוצים להגיד שיש להם יותר.

ואני אשאל אותך שאלה: אם אתם נותנים לי 200, למה אני צריך להשקיע יותר כסף כדי באמת לקבל אותם גם לחו"ל?

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה. לי יש מהירות אינטרנט של 12Mb אצל HOT ו- 013 נטווייזן, כמו כן יש לי גם מנוי פרימיום ב Rapidshare ואני מוריד בכל שעות היממה על מקסימום.

אז יש שימושים למהירויות האלה, אמנם לא לכל הצרכים אבל לחלק לפחות כן.

נ.ב. גם אצלי לפעמים YouTube עובד לאט.

פורסם

אני לא חושב שיש עוד מה להרחיב לגבי שיטות השיווק פה.

לגבי מה שאתה מקבל זה פשוט מאוד: אתה צריך להשקיע יותר כסף כי זה באמת עולה יותר כסף.

פורסם

נראה לי שאני היחידי שעוד מחובר על 2.5 - עובד נהדר - אין לי תלונות

אני לא ממהר לשום מקום

ומבחינתי מדובר על שדרוג מדהי מהימים שעוד עבדתי עם מודם 56K

כל טוב,

גבריאל

פורסם

כמו שאמרתי, הבעיה היא לא ברוחב פס אלא באיך שהם מציגים את עצמם כלפי הלקוח.

הרי שנינו יודעים שהמספר 200 בה כי להוט יש 100 אז הם רוצים להגיד שיש להם יותר.

ואני אשאל אותך שאלה: אם אתם נותנים לי 200, למה אני צריך להשקיע יותר כסף כדי באמת לקבל אותם גם לחו"ל?

כי הם חברת תשתית ולא מעניין אותם חו"ל.

הם דואגים לתשתית בארץ ולא לתשתיות בחו"ל.

מי שאחראי על ה"עבודה" מול חו"ל הם הספקיות ואם כבר אתה צריך לפנות למישהו בתלונות על פרסום שקרי זה רק לספקיות.

פורסם

אוי איזה שטויות החברה הזאת עושה! מה קשור עכשיו טכנולוגיות חדשות של פאקינג DSL?!

שיזרקו כבר את כל הנחושת הזאת לקיבינימט ויעשו FTTH, כל מדינה נורמלית בתקופה האחרונה הבינה את זה והתחילה לעבוד על זה

הנה תראו את אוסטרליה, הם היו במצב שלנו אבל עכשיו הם פורסים תשתיות FTTH

פורסם
  • מחבר

BeBest, תקשיב, רמאות או עבודה בעיניים היא בכל דבר שמציירים לך עולם יפה כשבפועל אתה מקבל עולם שחור.

אני לא מתלנן נגד המוצר שהם מוכרים כי ברור שהם יביאו 200MB אבל זה מספר מנופח שלא ינוצל אם לא תהיה לך גישה לחו"ל.

יודע מה? בוא עכשיו אני אמכור לך דירה במיליון דולר.

אני אספר לך שזה דירת 5 חדרים מושקעת, בסביבה יפה, שכנים אדיבים ואפילו תקבל כלב שמירה.

בפועל אלה 5 חדרים קטנים שעברו צביעה, יש דשא קטן בחוץ, בדיקה ליד יש שכנים אדיבים אבל כל השכונה נרקומנים והכלב שמירה ימות עוד שנה מזיקנה.

זה שתקבל 200MB זה ברור ולצערי אתה מבין מה זה אומר. אני אומר לצערי כי אתה עלול יום אחד להגיע לבית של ההורים שלך ולגלות שאמה שלך קנתה במחיר מבצע 200MB במבצע בהתחייבות ל-3 שנים כי המוכר אמר לה שהיא יכולה לגלוש בפייסבוק...

הם בטח שלא יספרו לה שספקית האינטרנט לא תוכל לעמוד בכזאת מהירות אחרי ש-X אנשים יתחברו לזה.

כלומר, יש פה הטעייה.

ואם נתעלם רגע מהעניין הזה, אז לא הגיע הזמן לשנות פה משהו בתשתית שתיתן לנו העלאה יותר גבוהה?

הרי שנינו יודעים שאם מחר בזק תגיד שהיא מציעה העלאה של 5MB אז יהיו המון שיקפצו ואז מן הסתם גם הספקית תשרדג כמו ששידרגו עם הכניסה ל-NGN.

ואני אישית עשיתי ככה בעבר ושידרגתי את ההעלאה שלי ל-512 כשזה היה נחשב להמון...

פורסם

נראה לך שהם ישווקו קוים עם UP גבוה במחיר סימלי ?

הם מוכרים חבילות כמו 2 מגה סימטרי במחיר של 10 קוי ADSL של 30 מגה !

זו תהיה יריה עם כוונת לייזר לתוך הרגל שלהם !

לא שמת לב שתהיה חבילה עסקית עם UP של 2 מגה ? היא גם תהיה יקרה משמעותית מחבילה עם UP של 1 - ולא בגלל הקושי הטכנולוגי בגלל הקושי הכלכלי !

לגבי כל המתלוננים - אני לא יודע מה איתכם - נכון ממקור אחד אתה לא תקבל 200 מגהביט - אבל אם כל הבניין שלך מחובר ברשת אחת ל200 מגה - אז כל הדיירים יהנו מבלי לרכוש 20 קוים של 5 מגה !

מה שכן הUP יחנוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים