עבור לתוכן

רמקולי LX-55 מחברת JBL, הבעיה המוכרת !

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי HWzone היקרים ! (:

ברשותי רמקולים מחברת JBL, דגם דיי ישן (LX-55) אפשר לקרוא עלייהם בגוגל, אומרים שיש להם סאונד מעולה, אבל אני זוכר ממש במעורפל את הסאונד שלהם,

כי התקלה המוכרת שלהם קרתה בגיל מאוד צעיר שלי... אני רק זוכר את אבא שלי מרים איתם את הבית באוויר עם המוזיקה של יני (Yanni) !

נגיע לעניין, הבעיה שיש לי היא הבעיה שקורת לכל הבעלים של הרמקולים האלה, הגומי(או מה שזה לא יהיה) מסביב לוופר הגדול התפורר.

הבנתי שיש חנות שמתקנת את זה, וזה עולה 200 שקל לרמקול, אני צעיר, ואני מנסה להיות כמה שיותר עצמאי, רציתי לדעת אילו אפשרויות יש לי לתקן אותם, במחיר הנמוך ביותר.

חיכיתי שאבא שלי יתקן אותם, ראיתי שזה לא מגיע, אז קניתי את הסט של Peerless מדגם Magic 6.

הפירלס נשמעים בסדר(נוטה ללא בסדר), אבל מאז שהתחלתי לעסוק במוזיקה, הדחף שלי לשמוע את הJBL רק הולך וגובר, ובמיוחד אחרי הביקורות החמות שהם מקבלים ברשת !

אז אני מבקש שתעזרו לי למצוא את הפיתרון הזול ביותר לתיקון שלהם.

קראתי באחד הפורומים בחו"ל שאחד המשתמשים פשוט ישב על האיביי וחיפש שם ערכת תיקון לרמקולים מדגם LX-40 אבל הוא אמר שגם לדגם שלי יש, והוא לא הביא לינק. הוא אמר שזה עלה לו לא יותר מ2 דולר, והוא מאוד מרוצה.

רציתי לדעת אם אפשר למצוא פיתרון דומה או למצוא לי איזה חנות שמוכרת את הגומי הזה.

ד"א: יש לי חשבון פייפאל אז אני יכול להזמין מחו"ל.

אני מצרף תמונות של הרמקולים, אתם יכולים לראות שהרמקולים במצב מעולה ! הבעיה היא רק הספוג הזה.

גלריה: http://www.siz. co.il/ gal/14227

(להוריד את הרווח בCO וב GAL)

סליחה על החפירה, ושוב תודה (:

פורסם

החלק שהתפורר - הטבעת הזאת נקראת סראונד, וזה באמת קורה להרבה רמקולים של JBL.

אתה יכול להזמין ערכה לתיקון רמקולים מהסוג שדיברת עליו זה עולה בערך 10 דולר. אם אין לך ניסיון עדיף שתתן למקצוענים לטפל לך ברמקולים כי חבל לפספס עם רמקולים כאלה טובים.

יש כמה מקומות שיתנו לך טיפול מעולה לרמקולים: אומגה אודיו בחולון, ורפי האוזמן ברמת גן - לפי הבנתי הוא מנוסה מאוד עם JBL.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי אתה מכיר את הרמקולים, מה אתה אומר עלייהם ? שווים תיקון ? אמא שלי רצתה לזרוק אותם.

ישר חשבתי לנסות לסדר אותם, בכל זאת הם עלו לאבא שלי כמה אלפים בזמנם...

אתה מכיר חנות שמתקנת במחיר שפוי באיזור הצפון ?

תודה על העזרה.

פורסם

באיזור הצפון אני לא מכיר, אני מהמרכז, בכל מקרה תבדוק אולי יש מעבדות באיזור הצפון.

שווה תיקון זה שיקול אישי שלך בלבד, קח בחשבון שאולי יש עוד מה לתקן מעבר לסראונדים, את זה רק מישהו מקצועי יוכל לבדוק.

קח בחשבון שהרמקולים האלה אינם חדשים.

אם תחליט שאתה רוצה לזרוק אותם תודיע לי.

פורסם
  • מחבר

הרמקול נבדק והוא תקין, אני מבין שהתיקון שלהם הוא לא מסובך ולא יקר בכלל, אז אני מעדיף לשמור אותם בינתיים וליהנות מהם.

אני אחפש חנויות, אם אני אמצא מישהו שיעשה עבודה טובה במחיר טוב אני אפרסם פה את שם החנות.

פורסם
  • מחבר

crazydiamond

חקרתי ובדקתי ביקרות על רפי האוזמן, בהחלט נשמע אדם וחנות אמינים מאוד, הרמקולים שיוצאים ממנו פשוט משאירים הרבה פיות פתוחים, אנשים פשוט מרוצים מהעבודה !

כנראה שאליו אני אלך.

עוד שאלה:

והיה ואני אצליח להחליף את הוופרים בחברת JBL לוופרים אחרים שלהם, שווה לי לעשות כזה דבר ?

לפי הבנתי, הרמקולים של פעם הרבה יותר איכותיים ממה שקיים היום, וכדי לקבל את האיכות של פעם, אתה צריך לשלם כפול היום !

חשבתי ליצור קשר עם היבואן של JBL בארץ, ולארגן וופרים אחרים.

שווה לעשות את זה, או שיספיק גם ללכת לרפי האוזמן כדי לטפל בהם ?

פורסם

לדעתי עדיף לך להישאר עם הוופרים הנוכחיים מהסיבה שיש אנשים שמשלמים הרבה לרמקולים איכותיים שהתיישנו טבעית, בדר"כ רמקולים מתרככים עם השנים והסאונד מתחמם טיפה.

לדעתי אל תחליף.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ראלף, לפי מה שאני קורא ברשת ואומרים לי פה, אלה רמקולים עם המון כח וסאונד איכותי ברמות, וחבל לי להחליף אותם.

אז התקשרתי היום למר האוזמן, והגברת האוזמן ענתה ונתנה לי שירות, היא אמרה שאני יכול לשלוח להם את הרמקולים אבל אי אפשר לדבר על מחיר בלי לראות את הרמקול.

אז יש לי כמה שאלות:

1. איך אני יכול לשלוח אותם בלי שהממברנה תיפגע ?

עבדתי פעם בשירותי שליחויות ואני יודע מה עושים שם לדברים כאלה, מעיפים את זה כאילו אין מחר.

אז אני פוחד שיקרה לזה משהו.

2. כמה אמור לעלות התיקון בערך ?

3. האם מישהו מכם שמע על המעבדה של דודו והאם הוא גם מקצועי כמו רפי ? אני שואל כי הוא גר לידי, והוא מגיע עד לבית הלקוח ולוקח את הרמקולים.

פורסם

אני יודע שדודו הוא חזק מאוד במה שהוא עושה, אני התייעצתי איתו גם בכמה מקרים, אני לא יודע להגיד איך הוא בתיקון של רמקולים.

הכי טוב שתדבר איתו ותחליט, האוזמן מומחה ל - JBL וזה היתרון הקובע. אם הנוחות יותר חשובה לך, אז עשה את השיקולים שלך.

אני מדגיש ואומר שאני לא רומז במאומה לגבי יכולתו של דודו לגבי רמקולים או בכלל, אני מודע ליכולות הגבוהות שלו, אך כמו שציינת על האוזמן שומעים רק דברים טובים.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שדודו הוא חזק מאוד במה שהוא עושה, אני התייעצתי איתו גם בכמה מקרים, אני לא יודע להגיד איך הוא בתיקון של רמקולים.

הכי טוב שתדבר איתו ותחליט, האוזמן מומחה ל - JBL וזה היתרון הקובע. אם הנוחות יותר חשובה לך, אז עשה את השיקולים שלך.

אני מדגיש ואומר שאני לא רומז במאומה לגבי יכולתו של דודו לגבי רמקולים או בכלל, אני מודע ליכולות הגבוהות שלו, אך כמו שציינת על האוזמן שומעים רק דברים טובים.

תודה לך.

אתה יודע אולי איך אני יכול לארוז את הרמקולים בצורה נאותה בכדי לשמור עלייהם בדרכם להאוזמן ?

פורסם

סליחה שאני נדחף.

קראתי את זה:

החלק שהתפורר - הטבעת הזאת נקראת סראונד, וזה באמת קורה להרבה רמקולים של JBL.

אתה יכול להזמין ערכה לתיקון רמקולים מהסוג שדיברת עליו זה עולה בערך 10 דולר. אם אין לך ניסיון עדיף שתתן למקצוענים לטפל לך ברמקולים כי חבל לפספס עם רמקולים כאלה טובים.

ויש לי בעיה דומה עם רמקולים ישנים (15 שנה) של PEERLESS.

הטבעת מסביר לוופר מתפוררת.

הרמקולים כנראה לא שווים הרבה וחשבתי לקנות חדשים, אבל אם ב10-20 דולר אני יוכל לסדר אותם זה כדאי מאוד.

איפה אני קונה אותם ואיך אני יודע איזה לקנות ואיך לתקן ?

מעולם לא פתחתי רמקול ואין לי שום נסיון, אבל אני מוכן ללמוד ואין לי הרבה מה להפסיד.

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני נדחף.

קראתי את זה:ויש לי בעיה דומה עם רמקולים ישנים (15 שנה) של PEERLESS.

הטבעת מסביר לוופר מתפוררת.

הרמקולים כנראה לא שווים הרבה וחשבתי לקנות חדשים, אבל אם ב10-20 דולר אני יוכל לסדר אותם זה כדאי מאוד.

איפה אני קונה אותם ואיך אני יודע איזה לקנות ואיך לתקן ?

מעולם לא פתחתי רמקול ואין לי שום נסיון, אבל אני מוכן ללמוד ואין לי הרבה מה להפסיד.

שלום לך.

לפי מה שאמרו ולפי ההגיון, מי שלא מבין ולא נגע ברמקול לעולם, עדיף שיתרחק מתיקונים כאלה ואחרים.

אבא שלי מומחה לדברים כאלה, ולא מזמן שאלתי אותו אם כדאי להזמין את זה, והוא ישר אמר שעדיף לקחת את זה לאומן שיעבוד על זה.

אתם בטח שואלים למה אני לא נותן לאבא שלי לעזור לי לגבי הרמקולים, כמו שאמרתי, אני רוצה לעשות את זה לבד, זו תהיה הפתעה דיי גדולה בשבילו.

בשורה התחתונה, תיקון ע"י אדם לא מקצועי יכול להביא להרס של הרמקול, אם אתה מוכן לנסות ולקחת את הסיכון, בכיף.

מצד שני, זה נחשב לתקיון הכי פשוט שיש לרמקול, אז זה לא מדע טילים.

אתה יכול להיכנס לEBAY ולרכוש קיט תיקון לרמקול הנ"ל, אתה תמצא את הקיט ע"י חיפוש עם השם והדגם, באתר EBAY.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברים, בסוף הזמנתי את הסראונד מeBay ואבא שלי הרכיב את זה, יצא ממש טוב !

נראה מקצועי ברמות, הרמקול נראה כמו חדש !

סאונד מטורף יש להם, הבאס כל כך חזק שאבא שלי לא יכול לשבת ולשמוע אותם יותר מכמה דקות D:

תמונות:

(צילמתי את זה בחושך כי כולם ישנים D: , עוד מעט אני אעלה חדשות שרואים הכל (: )

(את הלוגו על הרמקול אבא שלי הכין בעבודה שלו, ממש מוסיף לפי דעתי, רק שלרמקול השמאלי אבדה המסגרת, צריך להכין חדשה)

071220101342.jpg

071220101343.jpg

תודה לכולם ! (:

פורסם

תהנה!

אני מאמין שתפיק מהם הרבה הנאה, רק תחבר להם מגבר/רסיבר איכותי שיזיז אותם כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

תהנה!

אני מאמין שתפיק מהם הרבה הנאה, רק תחבר להם מגבר/רסיבר איכותי שיזיז אותם כמו שצריך.

תודה רבה (:

הרסיבר שמחובר:

Teac AG-V3020.

רסיבר שמפיק 100W לערוץ.

רסיבר מעולה לפי דעתי, חזק מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים