עבור לתוכן

מה זה interleaving ומה זה fastpath והם קשורים לספק או תשתית?

Featured Replies

פורסם

ומה ההבדל ביניהם?

תודה

פורסם
  • מחבר

צ'יף? מולטי? מישהו?

פורסם

בצורה מאוד שיטחית אלה הם 2 שיטות לעיבוד האות ע"י הDSLAM, בFashpath הDSLAM לא מבצע שום ECC(ברמת הTCP Stream) על גבי האות ומעביר את הפקטות הלאה, בInterleaving הוא כן. בכלליות אם אתה רואה שהמודם שלך הוא במצב Interleaving זאת אומר שיש יותר מידי רעש על הקו(בדיקת פילטרים, הגברה, החלפת התשתית בבית יכולים לעזור בזה), אבל שוב זה לא משפיע על רוחב הפס שלך, כולמר אם המודם שלך הסתנכרן על XMBIT במצב Interleaving אתה תקבל את כל רוחב הפס אולם יכול להיות הפרש בLatency בד"כ זעיר(כ10MS), אבל זה תלוי באיכות הקו בסופו של דבר, כלומר כמה "תיקונים"(שהם בסופו של דבר tcp retransmit) הDSLAM "יעשה", ומה הDellay שמוגדר בDSLAM עצמו. שוב אם המודם שלך נמצא במצב של Interleaving יש סיבה טובה לזה, העברה לfastpath בצורה ידנית(אם המודם שלך מאפשר זאת) ככל הנראה תפגע ביציבות של התקשורת שלך.

בנוסף לזה לחלק מהמודמים יש מצב ביניים(Safemode, MixedMode או כל שם אחר שהם תוקעים שמה) שזה החלפה אוט' בין FP לInterleave לפי האיכות המשתנה של הקו, אם תשים לב הרעש, ועוצמות השידור משתנות כל הזמן, הDSLAM צריך לתמוך בזה(יש DSLAMים שדורשים Resync בשינוי מצב, ויש כאלה שלא מאפשרים למודם לקבוע את מצב הפעולה בכלל, זה לא רק עניין של דגם, זה בעקר עניין של מדיניות ספק הDSL וההגדרות בסופו של דבר).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה דובי

האמת שיש לי מודם rotal rta1320a ואני לא חושב שיש לי אפשרות לראות שם על איזה מצב אני נמצא, פשוט נתקלתי במושגים האלה בשיטוט באינטרנט ולא הבנתי כל כך מה הם אומרים

יש בכל מקרה דרך לראות על מה המודם שלי יושב? משהו שפיספסתי?

פורסם

בד"כ איפה שאתה רואה את הפרטים של הקו, מהירות סנכרון, עוצמות וכו'.

שוב אין סיבה להתעסק עם זה יותר מידי, זה דברים שבזק מגדירה ולא תשיג יותר מידי דברים מלשחק איתם.

פורסם
  • מחבר

אכן, אני לא הייתי משנה משהו כזה כי אני מבין את הסיבה שזה קורה, למרות שאני לא ידעתי שיש מודמים שנותנים, בדרך כלל אנשים כותבים שרק התמיכה יכלו לשנות

[br]פורסם בתאריך: 10.10.2010 בשעה 00:47:06

אוקי הפעלתי system log ומצאתי שאני נמצא על interleave

עכשיו אמרת שזה קשור לאיכות הקו, האמת ששומעים בקו בזק שלי על הפנים וגם הפינג שלי גבוה מאשר במכללה או אצל חבר שיש להם ADSL ואני בכלל נמצא על adsl2+, זכותי לדרוש שיגבירו או משהו? כי עד עכשיו לא עיניין אותם בכלל "כל עוד האינטרנט שלך עובד אז זהו"

פורסם

מה זה "יגבירו", אם צריך שמים מגבר אקטיבי על הקו, מאוד נדיר בADSL יש לך פליטרים על כל השקעים בבית? יש שקעים ריקים\כבלים פגועים\מכשיר חשמלי חזק צמוד לשקע טלפון? אם התשתית מספיק גרועה אתה יכול להזמין טכנאי, סביר להניח שימצאו משהו, אם לא ככל הנראה תשלם את ה100 שקל.

אבל שוב הפינג תלוי יותר בספקית מאשר בתשתית עצמה.

פורסם
  • מחבר

מדובר פה גם על פינג של 1@1 בspeedtest.bezeq.co.il, אני לא רץ ישר להאשים את התשתית

יש לי רק פילטר אחד בשקע שלי שחולק עוד חור של הוט בגלל שההורים שלי עשו פעם הוט, וכל השקעים האחרים בבית הם שקעים של הוט, אין לי אפשרות לדבר מבזק דרכם, רק בשקע שבחדר שלי

פורסם

לי היה מצב שזה היה עובר בין fastpath ל interleave, בבזק אמרו לי שאפשר לחבר כבל טלפון רגיל (כזה) בלי הפילטר ישר לקיר, צריך שהשקעים האחרים בבית לא יהיו מחוברים לכלום, מאז זה על fastpath.

תכלס אין כמעט הבדל, הפינג אולי יותר גבוה ב MSים בודדים.

פורסם
  • מחבר

זה לא כל כך עוזר, בקושי מעלה ב1 את הnoise ratio גם כן, וגם אני עדיין על interleave

אני חושב שמחר אני אשב להם על הראש שאני רוצה את הקו מסודר, גם בלי קשר לכל הבלאגן סביב הDSL שומעים בקו חרא וזה קו מלא לא לייט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים