עבור לתוכן

תקלה ב260GTX

Featured Replies

פורסם

לפני כשבועיים כשהתיישבתי ליד המחשב שהיה דלוק והזזתי את העכבר כדי "להעיר" אותו (כיוון שהמחשב לא היה בשימוש זמן מה והמסך היה מושחר). לפתע פתאום הופתעתי לגלות שלהפתעתי יש הפתעה מפתיעה בהחלט! המסך ברזולוציה נמוכה מאוד ובצבעים מחרידים! נכנסתי להגדרות התצוגה כדי לנסות להחזיר את הרזולוציה לרזולוציה הטבעית ואת הצבעים ל32bit. מסתבר שהצבעים היו ברמה של 4bit ואפילו לא ידעתי שקיימת אופציה של 4bit כי הכרתי רק את האפשרויות של 8/16/32. לאחר שהמחשב נתקע ניסיתי את את שיטת הריסטארט ואז ראיתי שהבעייה קיימת לא רק בווינדוס. כשהמחשב עלה, כל מה שכתוב באפור על גבי שחור היה נראה ג'יבריש כמו דף אינטרנט לא מקודד כראוי והתמונה של שמזכירה לי כל פעם מחדש את העובדה שלוח האם שלי הוא של GIGABYTE ואת כל תכונותיו המופלאות התמלאה בנקודות (תכף תבינו איזה) והמחשב נתקע. אחרי כמה ניסיונות נוספים התייאשתי והנחתי לו להיות כבוי. כשהדלקתי את המחשב למחרת כדי להציג בפני אבא שלי את התקלה הוא עבד ללא תקלות. הנחתי שנפתרה הבעיה עד שנתקע המחשב. כשהמחשב עלה נתגלתה בפני התמונה הבאה:

http://www.fastup.co.il/v.php?file=89915807.bmp

לאחר השניות הספורות בהן הצלחתי לצלם את התמונה ולשמור אותה בDOK המחשב נתקע (גם הפעלה מחדש לא עבדה, המחשב לא עלה כמו שצריך. רק לאחר המתנה ארוכה יחסית ניתן היה להפעיל את המחשב לדקות ספורות)

אחר כך ניסיתי לעדכן דרייבר אך גם זה לא עזר.

לפי מה שהבנתי, לנקודות האלה קוראים ארטיפיקטים (תקנו אותי אם אני טועה) וזו תקלה בכרטיס המסך. אני לא ממש יודע ממה זה נובע. כעת המחשב במעבדה. מה התקלה הזאת אומרת? אני אצטרך להחליף כרטיס מסך? אם כן האם כדאי להישאר עם אותו דגם או לשדרג? אשמח אם תעזרו[br]פורסם בתאריך: 5.10.2010 בשעה 16:49:09

הקפצה.כיוון שאף אחד לא עונה לי אני מסיק שפשוט אף אחד לא יודע מה מקור התקלה או שהתעצלתם לקרוא את המגילה שחפרתי...

בכל מקרה, אני חושב בכיוון של החלפה כי לא נראה לי שהוא ישרוד במעבדה... להערכתי הרדודה והשטחית ביותר שלא מבוססת על שוום ידע והסמכה לקבוע החלטה כזו ביותר לא ניתן להציל אותו.

אם אני בכיוון של החלפה, להישאר עם אותו דגם? לשדרג לכרטיס מסך אחר? חשבתי בכיוון של 460GTX אבל אני לא יודע אם הוא יתמוך במפרט הקיים (תעשו טובה ותענו לי... ) או אם הוא משתלם...

אם נשווה את המחירים של היום לתאריך הקנייה (7/2009), האם 460GTX הוא בערך באותה רמה או שהוא יקר רצח (בהשוואה לאז אז כמו ה295GTX)?

אם יש המלצות אחרות אז אני פתוח להצעות (חוץ מהצעות לכרטיסי ATI כי אין לי מושג איך זה עובד איתם...)

פורסם

נשמע כמו בעיה של חום. תבדוק שהמאורר שלו עובד, ותנקה אבק.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה!!!

כשראיתי את התגובה כבר חשבתי שאני אידוט מוחלט כי אני כבר איזה חצי שנה או יותר בונה על לנקות את המחשב מתישהו ולא יוצא לי (כדי להפחית רעש, למנוע היווצרות של תקלות הקשורות בהתחממות וכי זה לא נראה יפה בחלון המארז).

ואז!!! לאחר שיחה עם המעבדה נודע לי שהם מזמינים כרטיס חדש להחלפה (מה שמוזר לי כי חשבתי שהאחריות היא רק לשנה ולא נראה לי שהם יירכשו לי כרטיס מסך וייחיבו אותי על כך מבלי לשאול או לפחות ליידע אותי) אז כנראה שהייתה תקלה חומרתית...

יכול להיות שבגלל רשלנות ומחסור בשמירה על הגיינת המחשב מאבק גרמתי להרג הכרטיס?

פורסם

ממממממממממממאוד נשמע כמו בעיית חום

יתכן כי בגלל ההתחממות הכרטיס ניזוק. יתכן שגם לא. אל תסכים כל כך מהר להחלפה אלא אם כן היא בחינם.

פורסם
  • מחבר

הקטע הוא שרוב האוכלוסיה בכלל לא מודעת לצורך בניקיון המחשב ובכל זאת המחשב שלהם עובד גם כשיש בו 1.5 ק"ג של אבק!

בכל מקרה, אני נותן להם שיחליפו, מה אכפת לי שיחליפו? אם הם יידרשו תשלום (תרשו לי להשתמש בבוטות ובשפה גסה) הם ייקבלו זין בעין! לא מעניינן אותי שהם מזמינים כרטיס במיוחד בשביל המחשב שלי, אם הם צריכים לחייב אותי על כרטיס שיודיעו מראש שהם מתכוונים להחליף אותו ולחייב אותי! אולי בא לי מחשב בלי כרטיס מסך? אולי בא לי לשדרג לכרטיס אחר או לקנות מחנות אחרת?

פורסם

הקטע הוא שרוב האוכלוסיה בכלל לא מודעת לצורך בניקיון המחשב ובכל זאת המחשב שלהם עובד גם כשיש בו 1.5 ק"ג של אבק!

בכל מקרה, אני נותן להם שיחליפו, מה אכפת לי שיחליפו? אם הם יידרשו תשלום (תרשו לי להשתמש בבוטות ובשפה גסה) הם ייקבלו זין בעין! לא מעניינן אותי שהם מזמינים כרטיס במיוחד בשביל המחשב שלי, אם הם צריכים לחייב אותי על כרטיס שיודיעו מראש שהם מתכוונים להחליף אותו ולחייב אותי! אולי בא לי מחשב בלי כרטיס מסך? אולי בא לי לשדרג לכרטיס אחר או לקנות מחנות אחרת?

אני ממליץ לך לא להתחכם בקטע הזה אבל זה עניין שלך

רוב האוכלוסיה לא משתמשת בכרטיסי מסך כמו שלך אלא בדברים הרבה יותר פשוטים. במערכות פשוטות יותר החום משפיע פחות.

פורסם
  • מחבר

אני ממליץ לך לא להתחכם בקטע הזה אבל זה עניין שלך

??? לא הבנתי איפה הבעיה? אני מניח שזו זכות בסיסית שלי לדעת איזה טיפול המוצר שרכשתי אמור לעבור וכמה זה הולך לעלות לי... בדיוק כמו שטכנאי מזגנים לדוגמא לא יחליף חלק במזגן מבלי להגיד לי איזה חלק הוא מחליף וכמה כסף זה יעלה לי, אחרי הכל זו אמורה להיות החלטה לשיקול דעתי מה אני רוצה לעשות עם המוצר שהוא רכוש שלי... לא כך?

רוב האוכלוסיה לא משתמשת בכרטיסי מסך כמו שלך אלא בדברים הרבה יותר פשוטים. במערכות פשוטות יותר החום משפיע פחות.

וואלה? מה אם יש לי מחשב חזק זה אומר שהוא יותר רגיש ובעל פונטציאל גבוה יותר להתקלקל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים