עבור לתוכן

מעוניינת להתייעץ איתכם לגבי 2 דגמים של מחשבים ניידים (טושיבה, ודל) תקציב 4000ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכל גאוני המחשבים כאן :) אני סטודנטית ומעוניינת לרכוש מחשב נייד למטרות בסיסיות (יישומי אופיס, SPSS, אינטרנט, סרטונים/סרטים וכו'). כך שאני לא זקוקה למחשב עם מפרט מפלצתי לגיימרים... אך אני צריכה שתהיה לו מקלדת מלאה ונוחה להקלדה (עיקר העבודה בו היא בWORD), סוללה שתחזיק עד מינימום 4 שעות, רצוי שלא יתלכלך מהר (כי הבנתי שיש מחשבים שכל נגיעה נראית עליהם), שעוצמת הקול תהיה מספקת וברורה, שלא יתחמם מהר והרבה, ושלא יהיה כבד מידי (כי אני מהעדינות האלה חח). לגבי העיצוב שלו - מאוד חשוב לי שהוא יהיה ורוד...אבל אני יכולה גם לרכוש סקין ולכן זאת לא הבעיה העיקרית. התקציב הוא עד 4,000 ש"ח.

אני מקווה שלא הפצצתי בדרישות :/ הידע שלי במחשבים הוא לא מקצועי כמו שלכם ולכן כל טיפ שתתנו יעזור לי שלא ארכוש משהו שאני בעצם לא רציתי, אז המון תודה :]

הבאתי לכאן 2 דגמים שמעניינים אותי, אמנם הם לא 14 אינץ' כפי שרציתי אבל לפחות מצאתי 2 דגמים מעניינים, כך שהראשון (DELL) בעדיפות ראשונה מבחינת העיצוב שלו (כי הוא ורוד :) ואשמח אם תגידו לי איזה מהם הכי כדאי לי לרכוש, ואם אתם מכירים עוד דגם שעונה על הדרישות שכתבתי למעלה...אז אשמח מאוד להמלצות.

הדגם הראשון Dell Inspiron 5010 Core i3 4GB 500GB :

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5010#more_info

הדגם השני Toshiba Satellite L655-11G:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9264&perur=4&cbar=p

ושאלונת קטנה לסיום, מה ההבדל בין הדגם Dell Inspiron 5010 Core i3 4GB 500GB לדגם מחשב נייד Dell Inspiron 1545 T6400 ואיזה מביניהם יותר עדיף ?

המון תודה לכל העונים :)

פורסם

קניתי בשבוע שעבר את ה-inspiron n5010 עם מפרט של i3-m350, 4GB-RAM 320GD-HD ומאיץ גראפי מובנה של אינטל. קניתי אותו לצרכים סטודנטיאלים בעיקר. אני יכול להגיד שהמחשב די נוח לעבודה, מקלדת מלאה נוחה ושקטה, משטח המגע של העכבר תומך מולטי-טאץ' אמנם קצת מחוספס למגע בתחילה אבל מתרגלים. אני אישית, העדפתי לקנות עכבר אלחוטי וכונן קשיח חיצוני בנפח זהה לזה של ההארד דיסק (מטעמי נוחות,גיבוי וכו').

סה"כ, ליישומי אופיס שונים, אינטרנט, סרטים ומוזיקה - מדובר במחשב שעושה עבודה לא רעה. יש לי עליו WIN-7 64BIT, ומותקנת עליו norton internet security 2010. סה"כ, עובד די מהר, וכשלא מעמיסים עליו עבודה הוא לא נוטה להתחמם. מה גם שהמאווררים שלו די שקטים. כשקצת חנקתי אותו בעבודה עם אינטרנט, התקנות תוכנות, עבודה באופיס ומוזיקה במקביל, הוא טיפה נטה להתחמם, אך לא בצורה שמפריעה לעבוד. עוד לא בדקתי אותו עם משחקים קלים או תוכנות גראפיות כמו CS4 למשל. המסך מבריק, אבל לא מפריע לעבודה בתוך הבית או בתוך חדר. אני חייב חציין לרעה את זמן הסוללה שלו, שמספיק לשעה וחצי במיקרה הטוב. לפעמים אפילו פחות מזה. בנוסף, מערכת ההפעלה והדרייברים מגיעים על דיסקים נפרדים, כך שאין מחיצת שיחזור שתופסת מקום על ההארד דיסק. אציין רק שלא כל הדרייברים מותקנים מראש על המחשב, ויש צורך להתקין חלק מהם אחרי ההפעלה הראשונה. יש כמה עדכונים לדרייברים שחסרים ולכן יש להוריד אותם מאתר היצרן.

סה"כ, אני די מרוצה מהמחשב הזה.

פורסם
  • מחבר

קניתי בשבוע שעבר את ה-inspiron n5010 עם מפרט של i3-m350, 4GB-RAM 320GD-HD ומאיץ גראפי מובנה של אינטל. קניתי אותו לצרכים סטודנטיאלים בעיקר. אני יכול להגיד שהמחשב די נוח לעבודה, מקלדת מלאה נוחה ושקטה, משטח המגע של העכבר תומך מולטי-טאץ' אמנם קצת מחוספס למגע בתחילה אבל מתרגלים. אני אישית, העדפתי לקנות עכבר אלחוטי וכונן קשיח חיצוני בנפח זהה לזה של ההארד דיסק (מטעמי נוחות,גיבוי וכו').

סה"כ, ליישומי אופיס שונים, אינטרנט, סרטים ומוזיקה - מדובר במחשב שעושה עבודה לא רעה. יש לי עליו WIN-7 64BIT, ומותקנת עליו norton internet security 2010. סה"כ, עובד די מהר, וכשלא מעמיסים עליו עבודה הוא לא נוטה להתחמם. מה גם שהמאווררים שלו די שקטים. כשקצת חנקתי אותו בעבודה עם אינטרנט, התקנות תוכנות, עבודה באופיס ומוזיקה במקביל, הוא טיפה נטה להתחמם, אך לא בצורה שמפריעה לעבוד. עוד לא בדקתי אותו עם משחקים קלים או תוכנות גראפיות כמו CS4 למשל. המסך מבריק, אבל לא מפריע לעבודה בתוך הבית או בתוך חדר. אני חייב חציין לרעה את זמן הסוללה שלו, שמספיק לשעה וחצי במיקרה הטוב. לפעמים אפילו פחות מזה. בנוסף, מערכת ההפעלה והדרייברים מגיעים על דיסקים נפרדים, כך שאין מחיצת שיחזור שתופסת מקום על ההארד דיסק. אציין רק שלא כל הדרייברים מותקנים מראש על המחשב, ויש צורך להתקין חלק מהם אחרי ההפעלה הראשונה. יש כמה עדכונים לדרייברים שחסרים ולכן יש להוריד אותם מאתר היצרן.

סה"כ, אני די מרוצה מהמחשב הזה.

נשמע טוב חוץ מעניין זמן הסוללה, מאוד חשוב לי שהמחשב לא יהיה תלוי קריטית בחשמל (אחרי הכל הוא נייד...), אתה אומר שאם אני אעבוד רק עם תוכנת וורד והאינטרנט במקביל.. הסוללה תיגמר תוך שעה וחצי? זה ממש מעט. אבל עד שמצאתי מחשב נייד בצבע ורוד :(

בדגם של הטושיבה לעומת זאת כתוב שזמן הסוללה 4.5 שעות.. שזה נשמע ממש טוב, אבל עדיין מחכה לעוד דעות שיכריעו בין הדגמים או ימליצו על משהו נוסף שלא ידעתי על קיומו :]

תודה רבה על התגובה שלך :)

פורסם

אם הצבע קריטי...מי אני שאשפוט...חשבתי על הדגם של טושיבה שהעלית כאן (מבצע הסטודנטים של באג היה ניראה לי די אטרקטיבי). בדקתי אותו בחנות וויתרתי עליו כי הצבע הלבן שלו ממש הפריע לי בעיניים (הוא לבן גם מבחוץ וגם מבפנים) והמקלדת לא הייתה הכי נוחה (עניין אישי לכל אחד). לגבי טביעות אצבעות - הדל אמנם אוגר אותן, אבל לא ברמה כזאת מציקה כמו במחשבים אחרים שראיתי. לגבי זמן הסוללה, יכול להיות שהיא מחזיקה אצלי שעה וחצי כי אני לא עובד נכון עם ניהול צריכת החשמל (אשמח אם מישהוא יוכל להמליץ איך לעשות זאת). מה גם שמאז שקיבלתי אותו אני עושה בו שימוש די שוטף של אינטרנט, מוזיקה (סאונד די טוב לטעמי), אופיס, ושאר תוכנות במקביל. אמנם באתרי היצרנים של דל וטושיבה מבטיחים 4 שעות עבודה, אבל אני לא מאמין שמחשב עם מסך 15.6" ומפרט כזה יחזיק יותר משעתיים וחצי ללא חיבור לחשמל. לשני המחשבים יש אחריות ארוכה וטובה, שזה יתרון. לדעתי, שניהם עשויים להיות די דומים מבחינת האיכויות שלהם ומה שיש להם להציע ברמה שלהם. לדעתי, תלכי לבדוק אותם פיזית בחנות, ואח"כ פשוט תטילי מטבע ;)

פורסם

שלום Barbie. ראשית, אנא הוסיפי את התקציב לכותרת בהתאם לחוקי הפורום.

הצבת הרבה מאד דרישות וחלקן סותרות זה את זו או לא אפשריות בתקציב.

את מבקשת מצד אחד מחשב קל ומצד שני מחשב עם מקלדת מלאה. כמעט לא קיימים מחשבים קטנים עם מקלדת מלאה. כדאי שתבררי לעצמך מהו מחשב קל לדעתך, לא הייתי מגדירה את המחשבים שציינת ככאלו. לטעמי, בשביל סטודנט לא מומלץ לעבור את ה-14.1". אני אישית לא הייתי קונה לעצמי מחשב גדול מ-13.3" למטרות נשיאה ללימודים.

עד כמה חשוב לך הצבע? האם ניתן לקחת בחשבון מחשבים שזמינים באדום או גוונים קרובים?

4 שעות עבודה זה אפשרי, אם כי בהחלט לא מובטח במחשבים סטנדרטיים מהסוג שציינת.

חשבי על הסדר בו תדרגי את חשיבותם של האלמנטים הבאים:

- משקל

- מקלדת מלאה

- חיי סוללה

- צבע ורוד

פורסם
  • מחבר

שלום Barbie. ראשית, אנא הוסיפי את התקציב לכותרת בהתאם לחוקי הפורום.

הצבת הרבה מאד דרישות וחלקן סותרות זה את זו או לא אפשריות בתקציב.

את מבקשת מצד אחד מחשב קל ומצד שני מחשב עם מקלדת מלאה. כמעט לא קיימים מחשבים קטנים עם מקלדת מלאה. כדאי שתבררי לעצמך מהו מחשב קל לדעתך, לא הייתי מגדירה את המחשבים שציינת ככאלו. לטעמי, בשביל סטודנט לא מומלץ לעבור את ה-14.1". אני אישית לא הייתי קונה לעצמי מחשב גדול מ-13.3" למטרות נשיאה ללימודים.

עד כמה חשוב לך הצבע? האם ניתן לקחת בחשבון מחשבים שזמינים באדום או גוונים קרובים?

4 שעות עבודה זה אפשרי, אם כי בהחלט לא מובטח במחשבים סטנדרטיים מהסוג שציינת.

חשבי על הסדר בו תדרגי את חשיבותם של האלמנטים הבאים:

- משקל

- מקלדת מלאה

- חיי סוללה

- צבע ורוד

*לעידן, תודה רבה! כיוונת אותי המון לגבי שני הדגמים הללו :]

*למנהלת הפורום :

-צבע ורוד מאוד חשוב לי (במקרה ואין כזה.. אז אפשר להתפשר על צבעים שהולכים עם סקין ורוד, כמו שחור/כסוף/לבן).

-מקלדת מלאה (או מקסימום אני יכולה להתפשר על מקלדת ללא הפד הנוסף של המספרים).

-חיי סוללה, הרי המחשב הוא למטרה שאני אוכל לעבוד באזורים שנוח לי לשבת בהם אבל לא תמין נמצאים ליד שקע חשמל... (שזה גם אפילו אזורים מסוימים בבית..).

-משקל (עד 2.7 קילו זה עוד בסדר..). הגודל הכי רצוי זה בסביבות ה14 אינץ', אך אני אישית לא מצאתי.. אז התפשרתי על ה15 אינץ' שמצאתי באינטרנט..

סה"כ הכי חשוב לי שיהיה לי נוח איתו (בעיקר להקלדה בWORD) ושיהיה מחשב טובלא איטי (רצוי מעבד טוב ו500GB), לא מתחמם הרבה ומהר, עם סאונד ברור - כי לעיתים אני צופה בהרצאות מוקלטות וחשוב לי שזה לא יהיה סאונד מתכתי... שיהיה קל להבין מילים, ויש כאלה שדיברו על מסך מבריק וכו'.. אני בעיקר רוצה לעבוד בו בתוך האוניברסיטה/הבית כלומר מבנים סגורים אז שיתאים) עם אחריות ל3 שנים.

כרגע מצאתי את 2 הדגמים שצירפתי, אשמח לדעות עליהם מניסיון (כמו שעידן כתב לי ועזר לי המון).

וכמובן : המון המון המון תודה מראש ! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים