עבור לתוכן

התלבטות בקניית מצלמה בין Panasonic DMC TZ10/ZS7 לבין Canon PowerShot SX210 IS

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כמו כולם, אני מעוניין לקנות מצלמה דיגיטלית, ולאחר בדיקת אתרים, סקירות ופורומים, אני מתלבט בין 2 המצלמות הנ"ל.

אני מודע לכך שההשוואה הזו היא אחת הפופולריות ברשת ונפתחו הרבה נושאים על כך גם בפורום זה, אך אני רוצה לחדד את ההתלבטות

מנקודת המבט שלי.

אני מעוניין במצלמה קומפקטית שמוציאה תמונות טובות, בעלת זום אופטי גדול, ובעלת צילום וידאו איכותי יחסית (שתתפקד בפועל גם כמצלמת וידאו).

כמו כן, שתהיה לה אפשרות לצילום מהיר של עצמים זזים (3 ילדים בבית).

מניתוחים וסקירות שקראתי, אני רואה ששתי המצלמות עונות על הקריקטריונים הללו, כאשר ל- canon זום אופטי גדול יותר, ול- panasonic עדשה בעלת זוית רחבה יותר. ב- 2 המצלמות, צילום הוידאו איכותי יחסית.

כמו כן, בשתי המצלמות משך זמן הסוללה קצר יחסית (אם כי ב- canon קצר יותר).

הנקודה שעליה אני מתלבט ולא מצאתי תשובה חד משמעית גם בסקירות, היא איכות הצילום. בסקירות וביקורות רבות, מקבלת מצלמת ה- canon ציונים גבוהים מאד בקטגוריה זו (טובה מהמתחרות שלה) ונופלת רק בתחומים של נוחות השימוש וזמן סוללה (משניים בעיני). מנגד, ישנן סקירות שמצביעות על איכות צילום הנופלת מאלו של המתחרות העיקריות Panasonic DMC TZ10/ZS7 ו- Casio Exilim EX-FH100 וגם כאן בפורום זיהיתי עדיפות משמעותית ל- panasonic.

מבחינת מחיר והיצע מצלמות וציוד נוסף (כרטיסים וסוללה נוספת), נראה לי שיש יתרון ל- canon, אך לאחר שקראתי את הסקירות ואת ההמלצות הרבות, אני כרגע נוטה יותר לכיוון ה- panasonic. אשמח לקבל הסברים או נימוקים לגבי ההבדלים באיכות הצילום ולגבי פרמטרים חיוניים אחרים שאולי לא הקדשתי להם את תשומת הלב הראוייה.

תודה מראש,

אמיר

פורסם

שלום לך

לעניות דעתי, כאשר המצלמות קרובות כ"כ בביצועים ומאפיינים,

הניצחון של מי מהן לא יהיה בנוק-אאוט אלה בנקודות.

לכן, היות ואין הכרעה ברורה ( כי אחרת לא היה מה להתלבט ),

רק אתה יכול להחליט מה לקנות, בעיקר על סמך תמונות משתי

המצלמות.

מצטער שזה לא עוזר לך במיוחד, אבל כאמור שתיהן די שוות.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על התשובה.

כיוון שהגעתי למסקנה שההבדלים אינם גדולים, נשארתי עם ההתלבטות.

הסיבה שהעליתי לכאן את ההתלבטות שלי, היא כיוון שראיתי כאן תגובות של אנשים שציינו שאין בכלל תחרות בין 2 המצלמות הללו

ושה- panasonic עולה על ה- canon בכמה דרגות. רציתי לדעת אם מדובר על סמך נסיון אישי ובחינה של 2 המצלמות או מהתרשמות כללית

ע"פ נתוני המצלמות וע"פ ניתוח של הסקירות באתרים השונים (wisebuy, dpreview וכו'). יש לי נסיון מוצלח עם מצלמות canon והייתי שמח לשמוע חוות דעת

ממי שיש לו נסיון עם מצלמת panasonic.

אגב מבחינת התמונות באתר dpreview בסקירה שביצע, נראה לי כי התמונות ב- canon קצת עכורות, אך ייתכן וזה בגלל הרזולוציה של האתר עצמו.

מצלמה נוספת שצדה את עיני היא ה- Casio Exilim EX-FH100, אך היעדר זום אופטי בתצלומי הוידאו, מקטין בעיני את האטרקטיביות שלה.

אשמח לקבל המלצות או השוואות (גם לגבי ה- casio).

תודה,

אמיר :)

פורסם

קניתי TZ10 בקאמרה אילת ב-1300 ש"ח.

אחת הטובות והמומלצות שיש בטווח המחירים הזה כמעט בכל פרמטר אפשרי.

http://www.dpreview.com/reviews/Q210grouptravelzoom/page9.asp

מלבד איכות הצילום המצויינת גם בוידאו וגם בסטילס, יש לה:

1. עדשה רחבה מאוד

2. זום ענק X12

3. צילום HD מצויין עם זום (אופטי - קצת איטי בוידאו אבל שימושי בהחלט)

4. GPS מובנה עם geotagging מצויין שעובד.

5. זום דיגיטלי "חכם" שימושי מאוד.

6. מצב אוטומטי מצויין ויעיל מאוד.

7. חיבור מיני HDMI

חסרונות שמצאתי עד כה:

1. זמן סוללה די קצר.

2. טעינה של הסוללה אפשרית רק מחוץ למצלמה (לא נטענת מ-USB למיטב ידיעתי

3. חיבורים יעודיים ולא סטנדרטיים ל-USB

4. זום איטי בוידאו.

צילמתי איתה באילת כ~600 תמונות ושעתיים של וידאו HD עם תוצאות מצויינות על מצב אוטומטי לחלוטין - גם במוזיאון התת ימי החשוך עם תאורה קשה, גם בהפלגה בספינה וגם בחדר המלון.

הסוני והסמסונג שעולות עליה רק במעט יקרות משמעותית (~2000 ש"ח לסוני ביבוא רשמי עם 3 שנות אחריות יבואן והסמסונג עוד לא ממש זמינה לרכישה בארץ).

למרות ההפחדות של כל המוכרים, היא מצלמת וידאו HD באיכות מקסימלית על כרטיס SDHC סטנדרטי לחלוטין ואין כל צורך בכרטיס מהיר במיוחד במחיר מופקע.

פורסם
  • מחבר

תודה. לאחר שבתחילה הייתי די נעול על ה- canon, המצלמה הזו מתחילה לקבל אצלי עדיפות ראשונה.

שאלה: מה הכוונה בחיבור יעודי ולא סטנדרטי ל- USB? האם לצורך העברת תמונות למחשב, צריך לקנות כבל יעודי או שזה מסופק עם המצלמה?

כמו כן, האם אתה יכול להמליץ על כרטיסי זיכרון וסוללה נוספת (סוגים, היכן לקנות)?

:)

פורסם

הכבל מסופק עם המצלמה אבל הוא לא miniUSB סטנדרטי.

קנה כל כרטיס זיכרון של SANDISK אבל ממש לא חייבים דגם מהיר ויקר..

לגבי בטריה - לא יודע. בטח אפשר לקנות נוספת במעמד הרכישה או ב-DellExtream

פורסם
  • מחבר

תודה

:xyxthumbs:

פורסם

יש לי את ה TZ7, ואני מרוצה ממנה מאוד, ורוצה להחליף ל10.

לדעתי ה TZ10 טובה יותר מה קנון המקבילה מהרבה סיבות- נוחות, צבע, תמונה, עדשה, ואם חשוב לך- הוידאו של הפנסוניק טוב הרבה יותר, בפורמט מיוחד.

על הקסיו אני בכלל לא הייתי מסתכל...אתה משווה סובארו למרצדס? ;)

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים

לאחר התלבטות ולמרות פערי מחירים שצמחו בשבוע האחרון, החלטתי בסופו של דבר

לקנות את ה- panasonic TZ10.

אני בשלבים ראשונים של לימוד המצלמה והסתגלות אליה ולאחר בחינה ראשונית, היא נראית

כאחלה בחירה.

יש לי 2 שאלות/בעיות הקשורות במצלמה:

1. אני מתלבט באיזה פורמט וידאו לצלם. צילמתי בפורמט MOTION JPEG והוא הוציא לי צילום וידאו באיכות ובסאונד מצויינים.

מנגד, ע"פ המלצות הבנתי שפורמט AVCHD lite אמור לתת תוצאות זהות בדחיסה לקובץ קטן יותר. בצילום וידאו שערכתי בפורמט

זה, התמונה היתה פחות חדה והרבה פחות מפורטת ביחס לפורמט השני. האם אכן אמורים להיות פערי איכות בין 2 הפורמטים או

שלצורך קריאה מקסימלית של פורמט AVCHD צריך להשתמש בתוכנת צפיה/עריכה שונה (לדוגמא, זו המסופקת עם המצלמה).

2. לגבי התוכנה המסופקת - PHOTOfun 5.1 HD, הורדתי אותה למחשב והתקנתי, אך כשאני רוצה לפתוח אותה מתקבלת ההתראה הבאה:

"use a display environment of 1024*768, 16 bits or more". לא ברור לי מדוע היא מופיעה (מסך המחשב שלי LCD HD ורזולוציית

הצפיה גבוהה יותר. מנגד, במחשב אין לי כרטיס מסך נפרד ואולי המגבלה משם? או שאני לא בכיוון...)

אשמח לעזרה מבעלי מצלמה דומה/אנשי מחשבים.

תודה,

פורסם

תתחדש.

בגדול, לפי מה שאני רואה ה AVCHD איכותי יותר מה MOTION.... לפחות זה בתוכנות העריכה המקצועיות שיש לי, כנראה אתה מנסה לעבוד עם תוכנות שלא מזהות נכון את הקידוד החדש יחסית - AVCHD.

מה גם שבמקום שעתיים ב AVCHD אתה מכניס כמה דקות בלבד ב MOTION - ממש לא מצדיק.

זו המסופקת עם המצלמה אפילו לא ניסתי להתקין- כי אין לי צורך בזה אז לא אוכל לעזור, כי אף פעם לא ראיתי אותה...

נסה להוריד את הרזולוציה למה שהוא מבקש- אולי יפתר.

פורסם

VLC מנגן AVCHD lite ישר מהקופסה - מומלץ!

פורסם

לפי מה שהבנתי הוא רוצה לערוך, לא לנגן.

לנגן כמעט כל תוכנה עושה- לערוך זה סיפור אחר.

אפילו עם תוכנה מקצועית ויקרה שאני עובד איתה- canopus Edius - רק הגרסאות החדשות יודעות לערוך את הקבצים האלה, מנסיון.

(שלצערי אני לא יכול לעבור לגרסאות האלה, בגלל אי תמיכה בכרטיס עריכה שלי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים