עבור לתוכן

הורשעו חיילים שדרשו במהלך עופרת יצוקה מילד פלסטיני לפתוח תיקים בבית שכן

Featured Replies

פורסם

danker,

תגובותיך בדיון הזה, ובכלל תגובותיך האחרונות מזכות אותך במיוט לחודש.

ובכלל, אם לא תלמד לכבד את המגיבים בפורום, לא משנה מה דעתם הפוליטית, גילם או צבע העור שלהם - תורחק לצמיתות.

• תגובות 62
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ג'וני - יש הבדל בין נוהל שכן למה שהיה עם הילד. חבל לי שאתה לא מסוגל לראות את ההבדל הזה.

נכון שגם הבריטים והאמריקאים נלחמים מלוכלך שצריך אבל גם הם זורקים לכלא חיילים שעוברים את הגבול.

אני חושב שנחצה כאן גבול, גם בית המשפט חשב ככה.

זה לא להלחם מלוכלך,זהוי הדרך היחידה.איך אתה מנהל קרב בזירה שכזאת?.אין שום דרך אחרת.אם היריב שלך מוכן להניח מטען בתוך בית של משפחה אז אחד מהם יגע בו. בראש סדר העדיפויות של המפקד הוא לדאוג לשלום חייליו,שלרוב הם ילדים בעצמם.

אנחנו נלחמים נגד איוב ציני שלא שם על חיי האזרחים שלו

ואתם שוכחים דבר אחד-מדוע יצאנו למבצע?

זהו משפט שאין לו שום השלכות משפטיות אלא פוליטיות.הנוהל לא ישונה משום שהאתגר נשאר אותו אתגר.לחימה נגד אירגוני גרילה

פורסם

האמת שאני בשוק.

מהכרות (שיטחית יש לציין) שלי עם אנשים שהיו בחדר הזה, אני בשוק שזה הגיע למשפט בכלל, ומהפסיקה בכלל.

אני לא מבין למה האנשים האלו חושבים שאנחנו צריכים להיות יותר קדושים מהאפיפיור.

לפי מה שאני הבנתי, שפטו אותם על זה שהם אמרו לילדים לפתוח את כל התיקים בחדר, ולא רק את התיקים שהילדים אמרו שהם שלהם (כאילו אמרו להם לפתוח את התיקים של ה"שכנים" שזה כמו נוהל שכן).

הבנתי גם שכל התביעה הזו נולדה בגלל נשמות טובות שם שהחליטו לעודד את המשפחות להגיש את התלונה, ובגלל כל מיני ארגונים שעודדו את זה...

בכל מדינה נורמאלית זה היה מסתיים בהודעה לקונית על זה שאנחנו בודקים את ההנהלות ונפיק לקחים, וגריסה של התלונה. איך בדיוק זה הגיע למשפט (!!!) רק אלוהים יודע.

אבל נראה שאת רוב המגיבים פה לא בדיוק מעניינות העובדות. קראתם בכלל את הכתבות בנושא, נראה שרוב מי שהגיב פה קרא רק את הכותרות.

מזל שאלו לא היו תיקים עם מטענים, כי אם זה היה מתפוצץ - אני לא יודע איך הם היו חיים עם עצמם.

אין מחלוקת על זה שהם עברו על הנהלים וההנחיות, ושטרחו במבצע הזה להדגיש את הדברים האלו.

חבל רק שזה ככה. פשוט חבל. וחבל שהמדינה לא השכילה להבין שהנזק שיגרם מהעמדה שלהם לדין ולא סגירה של זה בכלים האחרים שיש בצבא ולא במשפט, גדולים הרבה יותר מהתועלת. ורואים את זה בתגובות למשפט.

ועדיין, כמו שהעמידו לדין והרשיעו את החייל שגנב כרטיסי אשראי בעזה ואת החיילים שהואשמו בביזה בשטחים, גם פה אין מחלוקת שמה שהם עשו זה חמור.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3861606,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3963291,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3963091,00.html

אתה דפוק לגמרי, זה מה שיש לי להגיד לך. אלו ילדים. יש מספיק חבלנים בצה"ל שזה תפקידם, אז מקפיצים אחד ושולחים אותו לבדוק את התיקים, אם זה בכלל נחוץ. חוץ מזה, אם חייל נכנס למלחמה ולא יודע שהוא עלול לפגוש את המוות, זו בעיה.

איזה טיעונים. פנינות...

"יש מספיק חבלנים"... - אם היו צריכים להקפיץ חבלנים בעופרת יצוקה לכל בניין שנכנסו אליו - לא היית יוצא מזה. זה לא מטען - הם פשוט "טיהרו" בית - ותוך כדי בדקו את התיקים.

"עלול לפגוש את המוות" - מה?! גם כשאני הולך ברחוב אני יודע שאני עלול לפגוש את המוות, אז? זה אומר שאני רץ לתוך כל מכונית נוסעת? אני נזהר - וגם חיילים נזהרים...

וחברה שאני אבין, כשהערבים עצמם משתמשים בילדים כמגינים אנושיים בשביל שיוכלו לזרוק אבנים או אלוהים יודע מה, וראינו מספיק מקרים כאלה, זה תקין? זה בסדר? זה מוסרי?

לא. ברור שלא. אז מה?

אתה רוצה להתנהג כמוהם? אולי נשלח אותך גם להתפוצץ בתור לשוק בעזה? מה זה קשור...

טיעון לא בדיוק חכם.

כל מה שעשו זה לבקש מהם לפתוח תיק, שנמצא אצלהם בבית! אם שוטר היה בא אליהם הביתה ואומר לכם שאתם חשודים באלוהים-יודע-מה, ומבקש מכם לפתוח לידו את התיקים והארונות שלהם בשביל לוודא שאתם לא מסתירים שום דבר - האם זה היה הופך אתכם למגן אנושי? ::)

תקרא קצת ותבין ואל תגיב בלי להבין על מה אתה מגיב.

כל המשפט היה על זה שביקשו מהם לפתוח תיקים לא שלהם.

על זה שביקשו מהם לפתוח את התיקים שלהם לא אמרו כלום - וזה בסדר ולפי הנוהל. על זה שאמרו להם לפתוח גם את התיקים האחרים - על זה תבעו אותם.

2. למה כשהחמאס וכ'ו משתמשים בילדים כמגן אנושי זה סבבה אבל כשחיילי צה"ל משתמשים באותם הילדים זה לא?

זה לא סבבה לא כאן ולא כאן. מה הקשר?

חקירה מקיפה? עם הייתה חקירה מקיפה אז לא רק החיילים היו נשפטים אלא גם המפקדים שלהם, איך זה ששום קצין לא נשפט, מה הקצינים שהיו שם לא ראו מה קורה שם

אני די בטוח שאותם חיילם לא פעלו על דעת עצמם אלא פעלו לפי פקודות, פקודות מלמעלה.

ועובדה שאף מפקד שהיה נוכח שם לא הופיע למשפט כנראה פשוט היה להם קשה להיסתכל לאותם חיילים בעיניים.

מה שקרה פה זה שלקחו שתי חיילים והפכו אותם לשעירים לעזעזל, עשו משפט רהבה הרסו לשתי אנשים את החיים.

לפי מה שאני יודע - לא היו איתם קצינים. זו הייתה כיתה אחת או משהו כזה.

כמו שאמרו החברים שלהם:

חברים, שלחמו עם השניים ברצועת עזה, הפנו אצבע מאשימה לעבר מפקדיהם בצבא, שהותירו אותם לדבריהם לבד במערכה על צדקתם.

כנראה שחלק מהמפקדים שם כיסת"חו את עצמם ואמרו שהם העבירו תדריכים שאסור לעשות את זה ולא גיבו אותם.

מצדיע לכל אלו שמגנים את החלטת בית המשפט לכלוא חיילים אלו.

עוד לא החליטו לכלוא אותם ולא החליטו כלום, רק להרשיע אותם. אבל שלא תיתן לעובדות לבלבל אותך....

זהו משפט שאין לו שום השלכות משפטיות אלא פוליטיות.הנוהל לא ישונה משום שהאתגר נשאר אותו אתגר.לחימה נגד אירגוני גרילה

הנוהל לא ישונה כי הנוהל אוסר את מה שהם עשו.

ולפי הטענות לפני היציאה לעזה עשו להם ריענונים והסבירו מה מותר ומה אסור.

לקחת ילד ולהגיד לו לפתוח את כל התיקים בחדר - זה אסור.

ושוב - כדי שיהיה ברור. אם הם היו אומרים בחדר לכל בנאדם לעמוד ליד התיק שלו ולפתוח אותו - זה היה בסדר.

מה שלא בסדר זה שהם אמרו לילדים לפתוח את כל התיקים ולא רק את התקים שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים