עבור לתוכן

הורשעו חיילים שדרשו במהלך עופרת יצוקה מילד פלסטיני לפתוח תיקים בבית שכן

Featured Replies

פורסם

מתים, אך מה שהם עשו נגד את חוקי המלחמה ואת חוקי המוסר.

מקור???

יש לציין בנוסף לתגובה של יואב,את העובדה היחידה שנוגעת לאדון הנ"ל: הבחור לא עשה צבא,לא הולך בכלל להיות ח"ינריק,ילד בן 18+ ,חי על בקבוק של טובורג

ומעולם לא התנסה במלחמה. כך שהאחרון שיכול לתת פה עצות זה אתה יואב,דחוף את הדוגמאות הילדותיות שלך קיבנימט מבחינתי.

• תגובות 62
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אגיב במשפט קצר... לאיש פה אין זכות להגיב על המעשה, אלא עם הוא עומד בתנאי פשוט

היה חייל קרבי במצב לחימה בפועל... זה הכל, לא יותר מזה

לכל הילדים שעדיין לא עשו צבא, רדו מהעץ הגדול שלכם

לכל אלו שעשו צבא כג'ובניקים ולא מבינים מה קורה לחיילים במצבי לחימה, רדו מהעץ הגבוהה שלכם

אני מודה, אני לא הייתי לוחם (לא מתוך בחירה) ועל כן אני לא מעלה בדעתי לגנות את המעשים של החיילים האלו

האם זה נראה לא מוסרי מהצד? אולי

המציאות אבל שונה מכל הדיונים המוסריים שמתנהלים אחרי המקרה

אני הייתי לוחם והייתי במצבים דומים, מעולם לא כיוונתי את הנשק על ילד והכרחתי אותו לפתוח תיקים שחשודים כמטעני חבלה ואחר כך סטרתי לו.

אפשר להתנהל אחרת, גם אני לא ראוי לשפוט לוחמים שעשו מעשים כאלה ואחרים, יכול להיות שהם עשו את זה בגלל מיליון ואחד סיבות, אבל לפי מה שתואר במקרה הזה זה פשוט התנהלות מרושלת של אותם חיילים.

בכל אופן מנקודת המבט שלי, זה פשוט אבסורד שהמדינה תכניס את חייליה שהגנו בגופם ונפשם על המדינה הזאת לכלא, זה לא מה שמגיע להם. עונש מגיע, אבל על דבר כזה לא הייתי חושב בכלל על כלא, זה תיק שהם ישאו איתם לכל החיים. (ונכון שאם היה מטען והוא היה מתפוצץ על הילד זה היה שונה, אבל זה לא מה שקרה בפועל)

פורסם

יש לך רעיון אחר?

מה יעשו יכנסו לבית ככה?

זה שזה לא המעשה הכי טוב זה ברור אני מסכים איתך.... אבל אין שום ברירה אחרת.

בסוף יתפוצץ כל הבית ירים 20 חיילים לשמיים

יעשו מה יעשו רק אל תפריעו ליואב בחלום הורוד שלו!

יואב ברוך הבא למציאות,מלחמה או לחימה בשטחים לא מתנהלים כמו משימות בCOD[br]פורסם בתאריך: 4.10.2010 בשעה 15:29:07

אני הייתי לוחם והייתי במצבים דומים, מעולם לא כיוונתי את הנשק על ילד והכרחתי אותו לפתוח תיקים שחשודים כמטעני חבלה ואחר כך סטרתי לו.

אפשר להתנהל אחרת, גם אני לא ראוי לשפוט לוחמים שעשו מעשים כאלה ואחרים, יכול להיות שהם עשו את זה בגלל מיליון ואחד סיבות, אבל לפי מה שתואר במקרה הזה זה פשוט התנהלות מרושלת של אותם חיילים.

בכל אופן מנקודת המבט שלי, זה פשוט אבסורד שהמדינה תכניס את חייליה שהגנו בגופם ונפשם על המדינה הזאת לכלא, זה לא מה שמגיע להם. עונש מגיע, אבל על דבר כזה לא הייתי חושב בכלל על כלא. (ונכון שאם היה מטען והוא היה מתפוצץ על הילד זה היה שונה, אבל זה לא מה שקרה בפועל)

בהחלט מגיע להם עונש חמור במסגרת הצבא אבל אין צורך לעשות מזה קרקס לתקשורת וממש לא לזרוק אותם לכלא זה נראה רע מאוד.

פורסם

אתם סתם מדברים באוויר... באתו הראיון ברדיו נציגת הפרקליטות ציינה שהיה שם קצין חבלה,

פורסם

אתם סתם מדברים באוויר... באתו הראיון ברדיו נציגת הפרקליטות ציינה שהיה שם קצין חבלה,

מקור?,אין מקור ,אז זה לא קביל!

אם זה אכן כך אז יש לשפוט אותם באופן חמור ביותר

פורסם

בהחלט מגיע להם עונש חמור במסגרת הצבא אבל אין צורך לעשות מזה קרקס לתקשורת וממש לא לזרוק אותם לכלא זה נראה רע מאוד.

נראה רע מאוד למי? כל הקרקס הזה הוא עניין פוליטי-תקשורתי, הרי אנחנו צריכים לתת דין וחשבון לשאר העולם שאינו נמצא במצבנו, כי עם הסברה חלשה עד כדי לא קיימת כמו שיש לנו, להגיד שהפלסטינאים הם לא כולם תמימים ומסכנים זה לא עסק. הכי קל זה לזרוק את החיילים המסכנים הללו לכלא ולהגיד "תראו איזה מוסריים אנחנו".

לכל אלו שאוהבים להגיב, לנתח את המקרה ולחשוב "כמה מוסריים אנחנו היינו מתנהגים במקום אותם חיילים" - כל עוד לא חוויתם סיטואציה כזו אין לכם מושג על מה אתם מדברים. על תתייפייפו ואל תציעו הצעות של איך מתנהגים בסיטואציה כזו כי אתם לא מסוגלים לדמיין סיטואציה כזו. להיות בשטח עויין, להיכנס לבית שבו אתם מוצאים אמצעי לחימה ותמונות של קרובי משפחה עם נשקים, לפחד לעמוד מול החלון... זה הרב יותר מסובך ממה שנראה לכם. תדמיינו את עצמכם בסיטואציה שבה כל תיק/דלת/ארון עלול להתפוצץ לכם בפרצוף ולהרוג אותכם במקום (במקרה הטוב) או להוריד לכם יד ו/או רגל (במקרה הרע) ואז מה? אני לא מאמין לשנייה שאתם תהיו כ"כ מוסריים ואנשים טובים שתעדיפו להקריב את עצמכם במקום לשלוח פלסטינאי שיעשה עבורכם את העבודה. ולא משנה אם הוא בן 9, 19 או 99.

פורסם

תחשבו גם על העניין שבחור שהולך להגן על המדינה שלו להילחם למענה בסוף המדינה מכניסה אותו לכלא, זה נראה לגם הגיוני?????

פורסם

אנחנו צבא של העם היהודי.

לא צבא של העם הנאצי.

שיענשו החיילים .

פורסם

קציני \ מחקלת חבלה שיש ביחידות קרביות זה אלה שמפוצצים דברים, לא מנטרלים דברים.

העיקר שאנחנו מדברים באוויר

פורסם

מסכים עם כל מילה שekmo אמר.

כל אותם אלו שעדיין לא עשו צבא/היו ג'ובניקים בשירותם הצבאי ובחיים לא חוו מצב של לחימה שלא נדבר בכלל על מצב של מלחמה אין לכם שום זכות לשפוט את אותם חיילים על מה שהם עשו.

עופרת יצוקה הייתה מלחמה ובמלחמה אין חוקים עושים כל מה שצריך כדאי לנצח ולצאת עם כמה שפחות אבדות.

מה שיביא להשמדה של המדינה הזאת, אלו יפי הנפש שמנסים להצתדק ולהראות כמה אנחנו נאורים לכל העולם

אותם חיילם הלכו וסיכנו את חייהם בשביל שלאזרחי מדינת ישראל יהיה קצת שקט ומדינת ישראל גומלת להם בכך שהיא זורקת אותם לכלא.

פשוט גועל נפש.

פורסם

^^^

אתה צודק בכול מילה. אין לך מושג כמה כעס יש לי על אותם אזרחים יפי נפש שמגנים על האויב.

פורסם

עוד מישהו רוצה להדגיש ולהגדיל את הדברים שלו?

זה לא הופך אותם לחשובים יותר, בין אם הבנאדם היה או לא היה במלחמה לא אומר שהוא לא יכול להביע דיעה.

כל בנאדם מוסרי בעל הגיון יגיד שלשלוח ילד לבדוק מזוודות שיכולות להיות ממולקדות הוא אפילו פשע מלחמה מבחינתי.

שישלחו אנשים בוגרים שגרים באותו הבית זה כבר פחות נורא, אבל למה ילד?

אם במלחמה אין חוקים אז מותר לאנוס ולבזוז ולעשות מה שמתחשק.. אני בטוח שחיילים טובים כמוכם חושבים שזה בסדר במלחמה

אבוי למדינה שלנו שחיילים חושבים שבמלחמה אין חוקים..

פורסם

עוד מישהו רוצה להדגיש ולהגדיל את הדברים שלו?

זה לא הופך אותם לחשובים יותר, בין אם הבנאדם היה או לא היה במלחמה לא אומר שהוא לא יכול להביע דיעה.

כל בנאדם מוסרי בעל הגיון יגיד שלשלוח ילד לבדוק מזוודות שיכולות להיות ממולקדות הוא אפילו פשע מלחמה מבחינתי.

שישלחו אנשים בוגרים שגרים באותו הבית זה כבר פחות נורא, אבל למה ילד?

אם במלחמה אין חוקים אז מותר לאנוס ולבזוז ולעשות מה שמתחשק.. אני בטוח שחיילים טובים כמוכם חושבים שזה בסדר במלחמה

אבוי למדינה שלנו שחיילים חושבים שבמלחמה אין חוקים..

אז תתגייס,אל תשב פה ותטיף לנו מה מוסרי ומה לא!

או תתנדב לקרבי במילואים שלך.

פורסם

מלחמה זאת מלחמה.

אני עוד פחות משנה מתגייס לקרבי (שאיפה לפלס''ר)

מרוב רעל וסיפורים שאני שומע מלוחמים אני מבין שבאמצע שדה קרב לא באמת אכפת לך מה הומני ומוסרי

אתה רק רוצה להחזיר את החיילים שלך הביתה

למרות שלפי דעתי לתת לבעל התיק או מקורב לבעלי התיק לפתוח תיקים זה מאוד מוסרי. כן כי גם ילד ב 12 צריך לדעת

ויואב מה שאתה אומר נכון במידה מסוימת בקשר למשפחות, אבל אני חושב שיותר קל להם לקבל את החמאס והחיזבאללה

והם תומכים בהם. ותאמין לי אם המשפחות היו מסרבות לשתף פעולה הטרור לא היה מתחזק כל כך

פורסם

אבל מה הילד קשור? זה שנולדת ילד יהודי אומר שסופך בגטאות?

מעניין איך אתם הייתם מגיבים אם חיילים היו נכנסים אליכם הביתה ומבקשים מאח שלכם בן 9 לבדוק מזוודות כי אולי יש בהם חומר נפץ

אתם בלבד תפתחו שנאה כזאת שבפיגוע הבא אתם תהיו אלה שיעשו פיגועים.

לא היה פה שום סיכון מיידי של חיילים והם בכל זאת סיכנו ילד שלא כצורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים