עבור לתוכן

הורשעו חיילים שדרשו במהלך עופרת יצוקה מילד פלסטיני לפתוח תיקים בבית שכן

Featured Replies

פורסם

למוח שלכם נתפס הגב? אלו פאקינג ילדים!! והילדים האלו בדיוק כמו שילדים שלנו... לא מדברים פה על מחבלים! החיילים קיבלו את מה שמגיע להם.

1.

WRONG

לא חסר עדויות על ילדים שמאומנים כמחבלים

2.

למה כשהחמאס וכ'ו משתמשים בילדים כמגן אנושי זה סבבה אבל כשחיילי צה"ל משתמשים באותם הילדים זה לא?

• תגובות 62
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אגיב במשפט קצר... לאיש פה אין זכות להגיב על המעשה, אלא עם הוא עומד בתנאי פשוט

היה חייל קרבי במצב לחימה בפועל... זה הכל, לא יותר מזה

לכל הילדים שעדיין לא עשו צבא, רדו מהעץ הגדול שלכם

לכל אלו שעשו צבא כג'ובניקים ולא מבינים מה קורה לחיילים במצבי לחימה, רדו מהעץ הגבוהה שלכם

אני מודה, אני לא הייתי לוחם (לא מתוך בחירה) ועל כן אני לא מעלה בדעתי לגנות את המעשים של החיילים האלו

האם זה נראה לא מוסרי מהצד? אולי

המציאות אבל שונה מכל הדיונים המוסריים שמתנהלים אחרי המקרה

פורסם

למה כשהחמאס וכ'ו משתמשים בילדים כמגן אנושי זה סבבה אבל כשחיילי צה"ל משתמשים באותם הילדים זה לא?

לא, זה לא סבבה - חמאס הוא ארגון טרור שפועל באופן נפשע. האם זה אומר שצריך לנהוג כמותו?

אני מודה, אני לא הייתי לוחם (לא מתוך בחירה) ועל כן אני לא מעלה בדעתי לגנות את המעשים של החיילים האלו

האם זה נראה לא מוסרי מהצד? אולי

המציאות אבל שונה מכל הדיונים המוסריים שמתנהלים אחרי המקרה

אין ספק שבלהט הרגע נחתכות החלטות שגויות שיתכן ולא היו נעשות באווירה רגועה.

אני מקווה שיהיה ביטוי לדבר בגזר הדין, אני לא חושב שמגיע לחיילים האלו עונש כבד לאור זאת.

אבל עדיין - הם חרגו מהנהלים ועשו בדרך מעשה שנראה רע מאוד - אתה לא אמור לערב אזרחים (גם אזרחי אויב) בלחימה - אתה בוודאי לא אמור לערב ילדים בלחימה.

פורסם

I feel kind of torn between two believes but overall i believe the soldiers did well.

Even though its a child if you actually put thought into it, that so called child in a sum of six to seven years will become a young man who hates us, stone throwing coward, Hamas-pledging, young man of a terrorist.

Was it morally wrong? yes, but such is war, there are casualties, so might as well be them enemy casualties and not our own troops.

Active jail time sentence? disgrace, seems like the judge needs to get a reality check of what country he is living in and the hostility around us and the fact that in the field you have to make crucial decisions in minimal time.

By the way, sorry for typing in English, My dyslectic and attention deficit infected brain has a grudge to typing in Hebrew in a way that it takes me hours to get a sentence written :-\

פורסם

לחימה? זאת הייתה מלחמה!!!

ובמלחמה תמיד יהיו אזרחים מעורבים זה בלתי נמנע.

המשפט הזה הוא פשוט ביזיון, פשוט משפט רהבה שנועד לרצות כל מני ארגוני זכויות אדם/שמאלנים וכו' מחורבנים.

בתור לוחם שהשתתף בסדיר במלחמת לבנון השנייה ובעופרת יצוקה בתור מילואימניק אני יכול להגיד לכם ככה, שתי דברים עיקריים עיניינו אותי:

1. לעמדו במשימה שהוטלה עליי

2. לדאוג שאני וחברים שלי למחלקה נצא מזה בריאים ושלמים.

נהלים??? אני רוצה לראות אותך חושבים על נהלים כאשר החיים שלכם נמצאים בסכנה 24/7.

לצו שמונה הבא אני כבר לא בטוח אתייצב כי גם עם אני אשרוד את הלחימה אני כנראה אמצא את עצמי בכלא בסיומה.

פשוט מדינה בזיונית, ואני מתבייש להיות שייך אליה.

פורסם

לא, זה לא סבבה - חמאס הוא ארגון טרור שפועל באופן נפשע. האם זה אומר שצריך לנהוג כמותו

דעת קהל עולמית. מכיר?

פורסם
  • מחבר

איך שאני רואה את זה, רשימת הדברים עליהם חייל צריך לשמור במידת האפשר היא זו ובסדר הזה בלבד:

1. ריבונות המדינה שלו והאינטרסים הלאומיים שלה

2. חיי אזרחי מדינתו

3. חיי אזרחים שלא קשורים לאף אחד מהצדדים הלוחמים, שנקלעו למקום במקרה

4. חיי חיילי יחידתו וחייו שלו

5. חיי אזרחי האוייב או כאלה השותפים לעמדתו הלאומית

6. חיי חמושי אוייב שכבר אינם מהווים סכנה באותו רגע

אם אין באפשרותו להמנע מסיכון אזרחי האוייב מבלי לסכן את עצמו תוך כדי, המשוואה ברורה לדעתי.

פורסם

גם אני במחסומים ביו"ש הייתי אומר לערבים לפתוח ולהוציא כל דבר.

סיבות הגיוניות בהחלט.

אין שום סיבה בעולם שבזמן מלחמה\מבצע לא יבצעו את אותו הדבר.

פורסם

לצו שמונה הבא אני כבר לא בטוח אתייצב כי גם עם אני אשרוד את הלחימה אני כנראה אמצא את עצמי בכלא בסיומה.

פשוט מדינה בזיונית, ואני מתבייש להיות שייך אליה.

זה בדיוק מה שאני מרגיש. יש כאן אנשים שלא יודעים מה זו מלחמה. אני מציע פה לכמה חברה לבדוק צבאות אחרים כמו הבריטים ולראות איך הם נלחמים.

יש מצבים שהבריטים פשוט מורידים בית שלם על כול יושביו במקום לנסות ולפרוץ אליו ולחלץ את החשוד,וואלה איזה יופי!

נכון ישראל אינה כמו בריטניה אין לה כבוד עצמי,היא הכלב של העולם ותמשיך כך להיות כול עוד הבוגדים מבית יצדיקו את מעשי האויב.

פורסם

העובדה שהאוייב שלנו טרוריסט שמשתמש בילדים כמגן אנושי לא מצדיקה התנהגות דומה מהצד שלנו.

האוייב שלנו גם שם על עצמו חגורות נפץ ומתפוצץ בבתי קפה, אז מי הראשון שרוצה להתנדב לדבר כזה? כי אם האוייב שלנו עושה את זה, גם לנו מותר, לא?

צאו מהסרט שלכם, החיילים התנהגו באופן שאינו ראוי לחייל והם צריכים להיענש בצורה כזאת או אחרת. שום דבר לא מנע מהם לקרוא לחבלן שינטרל את התיקים בעזרת ערכת מגן או רובוט. זה לא בסדר להכניס ילדים קטנים לבניין.

הרי דמיינו את המצב הבא:

נכנס אליכם לבית אדם חמוש עם שני תיקים שעושים קולות קטנים של "טיק טאק". הוא מאיים עליכם שאם תגעו בתיקים או תספרו למישהו שהתיקים שם, הוא יבוא ויהרוג את אבא שלכם, אמא שלכם, אחותכם ואת הכלב, וכל שבוע הוא בא לוודא שהתיקים אכן שם ושהם לא נפתחו.

עכשיו נכנס בנאדם חמוש אחר ואומר לכם "תביאו את התיקים ותפתחו אותם". אתם תפתחו? בטח שלא, מה אתם דפוקים?! יש שם פצצה מתקתקת וזו בכלל לא הייתה בחירה שלכם להכניס שתי פצצות מתחת למיטה, למה שאתם תסכנו את החיים שלכם? כולה לא פגעתם באף אחד.

נכון, יש ילדים שמגדלים אותם להיות טרוריסטים בכדי שיוכלו להמשיך את מסורת אבותיהם ולירות לנו על אזרחים חפים מפשע. האם זו סיבה מוצדקת להיכנס לעזה ולהתחיל להוריד טרוריסטים אחד-אחד? כן. האם זו סיבה מוצדקת לסכן את חייו של ילד בן 5 שלא עשה שום דבר רע לאף אחד, ונאלץ לחיות במשטר טרור ששוטף את המוח בלי שום יכולת לבחור האם הוא רוצה או לא רוצה להיות חלק מהמאבק של הג'יהאדיסטים? בפירוש לא.

זה שונה לגמרי מנהג שמנסה לעבור מחסום עם פצצה בתא המטען - זה ילד שמישהו שם לו פצצה מתחת למיטה. JEEZ, אם זה היה הילד שלכם בסיטואציה הזו הייתם מבקשים לצלוב את החיילים על המוקד מול כל אנשי העיר ובשידור בטלוויזיה הארצית ובלוויין.

פורסם

כולם פה מדברים כאילו שאיזה חייל לקח את הילד התחבא מאחוריו שהוא יספוג כדורים והסתער על האוייב..

אני שרתתי ביחידה מובחרת ואני אומר לך YOAV.G שאין איתך חבלנים באמצע קרב.. בטח שלא במלחמה שאתה לא יכול לקחת איתך אנשים שלא יודעים להלחם כמוך...

הגיוני מאוד שהילד יפתח תיקים בבית שלו.. מאוד הגיוני

בוא נכשה את זה ככה.. אתה היית שם מטענים בבית שלך שיש לך בו ילדים?

וכן כמו שאמרו אני מבטיח לך שילד שאבא \ אח שלו שם מטענים בבית זה ילד שהוא כמה שנים ישים מטענים בבית גם הוא.. אלה הסכנה הכי גדולה, הילדים.. כמו רובוט של מודיעין הם.

פורסם

אלי, עם כל הכבוד שנינו יודעים שאין להם בדיוק בחירה האם לאכלס פצצות בבית או לא.

יש פרוטוקולים בלחימה, ולחייל אסור לסכן את חייו של החף מפשע. אתה יודע את זה, היית חייל. כמובן ומעבר לכל ספק שאני אעדיף ילד פלסטיני אחד מת על פני שני חיילים מתים, אך מה שהם עשו נגד את חוקי המלחמה ואת חוקי המוסר.

פורסם

וממתי יש חפים מפשע בלוחמה שהאויבים (חמאס וכד') מתלבשים ומסתתרים בין "אוכלוסיה אזרחית" (כל שאר הערבים בלי הנשק ביד) על פי אמנת ז'נבה?

על פי איזה מוסר?

פורסם

העובדה שהאוייב שלנו טרוריסט שמשתמש בילדים כמגן אנושי לא מצדיקה התנהגות דומה מהצד שלנו.

האוייב שלנו גם שם על עצמו חגורות נפץ ומתפוצץ בבתי קפה, אז מי הראשון שרוצה להתנדב לדבר כזה? כי אם האוייב שלנו עושה את זה, גם לנו מותר, לא?

צאו מהסרט שלכם, החיילים התנהגו באופן שאינו ראוי לחייל והם צריכים להיענש בצורה כזאת או אחרת. שום דבר לא מנע מהם לקרוא לחבלן שינטרל את התיקים בעזרת ערכת מגן או רובוט. זה לא בסדר להכניס ילדים קטנים לבניין.

הרי דמיינו את המצב הבא:

נכנס אליכם לבית אדם חמוש עם שני תיקים שעושים קולות קטנים של "טיק טאק". הוא מאיים עליכם שאם תגעו בתיקים או תספרו למישהו שהתיקים שם, הוא יבוא ויהרוג את אבא שלכם, אמא שלכם, אחותכם ואת הכלב, וכל שבוע הוא בא לוודא שהתיקים אכן שם ושהם לא נפתחו.

עכשיו נכנס בנאדם חמוש אחר ואומר לכם "תביאו את התיקים ותפתחו אותם". אתם תפתחו? בטח שלא, מה אתם דפוקים?! יש שם פצצה מתקתקת וזו בכלל לא הייתה בחירה שלכם להכניס שתי פצצות מתחת למיטה, למה שאתם תסכנו את החיים שלכם? כולה לא פגעתם באף אחד.

נכון, יש ילדים שמגדלים אותם להיות טרוריסטים בכדי שיוכלו להמשיך את מסורת אבותיהם ולירות לנו על אזרחים חפים מפשע. האם זו סיבה מוצדקת להיכנס לעזה ולהתחיל להוריד טרוריסטים אחד-אחד? כן. האם זו סיבה מוצדקת לסכן את חייו של ילד בן 5 שלא עשה שום דבר רע לאף אחד, ונאלץ לחיות במשטר טרור ששוטף את המוח בלי שום יכולת לבחור האם הוא רוצה או לא רוצה להיות חלק מהמאבק של הג'יהאדיסטים? בפירוש לא.

זה שונה לגמרי מנהג שמנסה לעבור מחסום עם פצצה בתא המטען - זה ילד שמישהו שם לו פצצה מתחת למיטה. JEEZ, אם זה היה הילד שלכם בסיטואציה הזו הייתם מבקשים לצלוב את החיילים על המוקד מול כל אנשי העיר ובשידור בטלוויזיה הארצית ובלוויין.

יש לציין בנוסף לתגובה של יואב,את העובדה היחידה שנוגעת לאדון הנ"ל: הבחור לא עשה צבא,לא הולך בכלל להיות ח"ינריק,ילד בן 18+ ,חי על בקבוק של טובורג

ומעולם לא התנסה במלחמה. כך שהאחרון שיכול לתת פה עצות זה אתה יואב,דחוף את הדוגמאות הילדותיות שלך קיבנימט מבחינתי.

[br]פורסם בתאריך: 4.10.2010 בשעה 15:21:07

כולם פה מדברים כאילו שאיזה חייל לקח את הילד התחבא מאחוריו שהוא יספוג כדורים והסתער על האוייב..

אני שרתתי ביחידה מובחרת ואני אומר לך YOGEV.G שאין איתך חבלנים באמצע קרב.. בטח שלא במלחמה שאתה לא יכול לקחת איתך אנשים שלא יודעים להלחם כמוך...

הגיוני מאוד שהילד יפתח תיקים בבית שלו.. מאוד הגיוני

_____________________________________________________________________________________

יואב ברוך הבא למציאות,מלחמה או לחימה בשטחים לא מתנהלים כמו משימות בCOD

פורסם

אלי, עם כל הכבוד שנינו יודעים שאין להם בדיוק בחירה האם לאכלס פצצות בבית או לא.

יש פרוטוקולים בלחימה, ולחייל אסור לסכן את חייו של החף מפשע. אתה יודע את זה, היית חייל. כמובן ומעבר לכל ספק שאני אעדיף ילד פלסטיני אחד מת על פני שני חיילים מתים, אך מה שהם עשו נגד את חוקי המלחמה ואת חוקי המוסר.

יש לך רעיון אחר?

מה יעשו יכנסו לבית ככה?

זה שזה לא המעשה הכי טוב זה ברור אני מסכים איתך.... אבל אין שום ברירה אחרת.

בסוף יתפוצץ כל הבית ירים 20 חיילים לשמיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים