עבור לתוכן

הורשעו חיילים שדרשו במהלך עופרת יצוקה מילד פלסטיני לפתוח תיקים בבית שכן

Featured Replies

• תגובות 62
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
במסגרת פרשת "נוהל ילד" הואשמו החיילים כי במהלך השתלטות על בניין בשכונת תל אל הווא, נתנו הוראה לילד לפתוח מספר תיקים ומזוודות, לאחר שחשדו כי במקום ישנו מטען חבלה - ובכך חרגו לכאורה מהפקודות.

זאת נראת לך התנהגות שהולמת חייל צה"ל?

החיילים עשו מעשה פסול ונענשים עליו, זה לא קשור לגולדסטון אלא לאמות המידה המוסריות והנהלים של צה"ל.

פורסם
  • מחבר

בהנחה שהילד הוא הבן\אח\אחיין\חבר של מי שהניח את המטענים, אם אכן מדובר במטענים - אז כן, זה נראה לי הגיוני. אני מעדיף אותו מת מאשר חייל מת.

פורסם

ובשלב הבא נשלח ילדים לרוץ בשדות מוקשים בגולן כדי לנקות אותם :-X

פורסם
  • מחבר

אלא שכאן יש אלטרנטיבה, ואילו שם או שהילד פותח, או שהחייל פותח.

פורסם

או שהחייל הולך לפי הנהלים, זאת גם אלטרנטיבה

פורסם

ובשלב הבא נשלח ילדים לרוץ בשדות מוקשים בגולן כדי לנקות אותם :-X

אם הם היו אלו שהניחו אותם, אז כן. אני לא רואה בזה כל בעיה.

פורסם

למוח שלכם נתפס הגב? אלו פאקינג ילדים!! והילדים האלו בדיוק כמו שילדים שלנו... לא מדברים פה על מחבלים! החיילים קיבלו את מה שמגיע להם.

פורסם
  • מחבר

כולי תקווה שגם אתם תקבלו יום אחד את המגיע לכם.

פורסם

:xyxthumbs:חזק

פורסם

אתה דפוק לגמרי, זה מה שיש לי להגיד לך. אלו ילדים. יש מספיק חבלנים בצה"ל שזה תפקידם, אז מקפיצים אחד ושולחים אותו לבדוק את התיקים, אם זה בכלל נחוץ. חוץ מזה, אם חייל נכנס למלחמה ולא יודע שהוא עלול לפגוש את המוות, זו בעיה.

פורסם

מספיק עם ההתהלמות כבר... לא שולחים ילד לבדוק מטעני חבלה, במזל כלום לא קרה אחרת היו יכולים לשים את החיילים הרבה הרבה יותר שנים בכלא וזה היה מוציא אותנו לא טוב מכל זוית.

אין צורך לחפש ולנסות להצדיק כל חייל וחייל, הכרתי חיילים אומנם מעטים שהם חרא ולא הייתי רוצה לשרת איתם שניה אחת בשטחים. צה"ל לא ורוד, אבל זה מה יש. מצד שני כל האמצעים כשרים ברגע שזה תלוי בחיי החיילים, אבל לחיילים הייתה אלטרנטיבה וחבל שהם לא השתמשו בה ובחרו להתנהג כזבלים ובחוסר מוסריות.

פורסם

למוח שלכם נתפס הגב? אלו פאקינג ילדים!! והילדים האלו בדיוק כמו שילדים שלנו... לא מדברים פה על מחבלים! החיילים קיבלו את מה שמגיע להם.

אחח התמימות...

זה ילדים זה?! באיזה עולם אתם חיים? צאו כבר מהבועה! הילדים האלה מגיל שנתיים כבר מחזיקים נשק חי ביד בתור צעצוע ומשרישים בהם שנאה מרגע שהם זוכרים את קיומם! עם כל הכבוד ל"ילדים" האלה, תנו להם 5 שנים והם יעשו בדיוק את מה שאחיהם עושים.

וחברה שאני אבין, כשהערבים עצמם משתמשים בילדים כמגינים אנושיים בשביל שיוכלו לזרוק אבנים או אלוהים יודע מה, וראינו מספיק מקרים כאלה, זה תקין? זה בסדר? זה מוסרי?

באיזשהי צורה אני יכול להבין שהייתה התנהגות לא הולמת. אבל להכניס לכלא?!? כלא?!? שופטים מחורבנים, הם לא היו בשטח במצבים כאלה, וגם הרבה כאן ולכן אינכם יכולים לשפוט את החיילים. ואם אותו ילד שתפקד כ"מגן אנושי" היה מציל את אותם חיילים במידה והיה מסתבר שזה מטען? לאף אחד לא אכפת מזה. אם הם היו מתים עכשיו אז כן, כולם היו עצובים ומסכנים ומשתתפים בצערן של המשפחות. אבל הם לא מתים, ובנוסף עוד שופטים אותם למאסר כי פחדו לחייהם!

בושה וחרפה. גועל נפש ואני בז לחלוטין למערכת המשפטית ולשופטים.

פורסם

אני עדיין לא מבין על מה השמאלנים האידיוטים מתלהמים.

כשחיילים בודקים רכבים במחסום, הם קוראים לנהג שיבוא ויפתח את הדלתות ואת תא המטען, משתי סיבות:

1. כדי שהוא לא יוכל אח"כ להתלונן שפתחו לו וגנבו לו

2. כדי שאם תא המטען ממולכד, הנהג יתפוצץ ולא החייל

הסיבה השניה היא כמובן העיקרית מבחינת החשיבות הצבאית.

גם פה זה נקרא "מגן אנושי"? ::)

אף אחד לא חטף את הילדים האלה והכריח אותם לנטרל פצצות מתקתקות.

כל מה שעשו זה לבקש מהם לפתוח תיק, שנמצא אצלהם בבית! אם שוטר היה בא אליהם הביתה ואומר לכם שאתם חשודים באלוהים-יודע-מה, ומבקש מכם לפתוח לידו את התיקים והארונות שלהם בשביל לוודא שאתם לא מסתירים שום דבר - האם זה היה הופך אתכם למגן אנושי? ::)

פורסם

^^^^^^^

אז אני הייתי במצב כזה ואני אומר לך שזה פסול,

ושאני אבין הטענה שלך אומרת שמאחר והם משתמשים באזרחים כמגן אנושי אז גם לנו מותר??? ברצינות?

זה דבר אחד לטעון שמאחר והם משתמשים במגן אנושי אז הפגיעה אם תהיה באזרחים היא לא באחריותנו (ואני מקבל את זה) וזה דבר אחר לגמרי להגיד הם עושים אז גם לי מותר.

בנוגע למקרה הזה ממה ששמעתי בראיון עם נציגת הפרקליטות החיילים היו יכולים בקלות לברר עם האנשים הנוכחים של מי התיק ולבקש מכל אחד לפתוח את התיק שלו, אגב אם במצב כזה התיק נשאר מיותם אז זה הרבה יותר חשוד ויש תו"ל שלם של איך לטפל בזה (וזה לא כולל ילדים אפילו אם לאבא שלהם קוראים מוחמד ואפילו אם הגיבור שלהם הוא פרפור).

בין העובדה שעושים להם שיטפת מוח מגיל אפס לבין להשתמש בהם בכוונה כמגן אנושי יש מרחק אדיר.

ההעמדה כאילו לא הייתה להם ברירה היא פשוט לא נכונה למקרה זה עושה רושם (מהפרטים המעטים שאני יודע על האירוע הספציפי הזה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים