עבור לתוכן

שידור סרטים עם DisplayPort - ניסיון ראשון

Featured Replies

פורסם

לאחרונה דובר מספר פעמים על היכולת של ניידים (עסקיים בעיקר) להציג וידאו ללא יציאת HDMI, ובמיוחד על חוסר יכולת להוציא סאונד.

לנייד איתו אני עובד יציאת DP, שתאורתית תומכת בקצבים שמתאימים לניגון סרטי HDMI בפורמט של 1080p עם אודיו בהבחנה גבוה.

החלטתי להזמין מתאם לכבל HDMI, לבדוק את הנושא - ולנסות לתת קצת תשובות לשאלות פתוחות.

יש להבדיל בנקודה הזו ולהגיד כי HDMI תומך רשמית בפורמטים שכנראה אינם נתמכים ב-DP (לאודיופילים מומחים בלבד, שכן לי לא נשמעו הבדלים)

המתאם שהזמנתי הוא מסוג GDP360 וניתן למצוא אותו ב-ebay במחיר של כ-15 דולר כולל המשלוח לישראל.

GDP360.jpg

חשוב להגיד כי קיימים מספר גרסאות ליציאת DP. מקריאה של מספר דיונים בנושא נראה כי גרסה 1.1 תומכת בצורה מלאה באודיו (כתלות בתמיכת תוכנה של היצרן)

חיברתי את המתאם למחשב, ולאחר מכן את כבל ה-HDMI ממנו לפלזמה (בניגוד להוראות לחבר את המתאם למחשב כבוי, זה פשוט לא עבד)

רשמים ראשוניים משעה של ניסיון (אליס בארץ הפלאות, 720p) :

- סרטי HD נראים מצויין, הוידאו מקביל מעשית ל-HDMI

- היציאה מעבירה סאונד בצורה חלקה - זהה למעשה ליציאת HDMI מבחינתי (לא נבדק על מערכת קולנוע)

המסקנה שלי כרגע, שמחשב עסקי עם יציאת DP - בעל פוטנציאל מקביל ל-HDMI ויתמוך שידור בהבחנה גבוה. (סדרת ה-EB של HP, ה-T של לנובו והלטיטיוד של דל)

לצערי יש שמועה כי דווקא אפל לא תומכת בהעברת סאונד במחשבי המק ביציאת המיקרו DP.

לכל מי שחושב לקנות מחשב, נראה כי דרישה ל-HDMI כבר לא צריכה לבוא על חשבון דברים אחרים במפרט (איכות בניה בעיקר)

אין לקחת את הנאמר כהתחייבות כי כל יציאת DP תומכת בעברת סאונד. רצוי לברר פרטים על כל דגם פרטני בדיונים מתאימים.

פורסם

יש לי מתאם מאוד עדין שעלה 10~12$ בדיל אקסטרים.

Dell Latudio E6410 עם Core I5 וwin 7 x86 מעביר אודיו ווידאו 1080P בלי בעיה דרך המתאם DP TO HDMI.

רק צריך להגדיר בלוח הבקרה להוציא את הסאונד דרך HDMI (לא זוכר אבל ניראלי W7 לא קורא לזה DP או שכן... תקנו אותי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים