עבור לתוכן

אפליקציות אנדרואיד מעבירות מידע פרטי למפרסמים‬ ללא ידיעת המשתמש

Featured Replies

פורסם

מחקר שבחן כמה עשרות יישומים של מערכת ההפעלה הסלולרית של גוגל

גילה כי כמחציתם מספקים לחברות הפרסום מידע פרטי על בעל המכשיר,

כולל מספר הטלפון שלו ומיקומו הפיזי, ללא רשותו או ידיעתו.

התגלה שהמידע על המשתמש במכשיר הועבר לשרת חיצוני, בדרך כלל של חברה מסחרית.

המידע שהעבירו האפליקציות כולל את מספר הטלפון, ולעתים קרובות גם את מיקומו הפיזי, בהתבסס על יכולות ה-GPS שבמכשיר.

האפליקציות שלחו את המידע בתדירות גבוהה, לעתים אחת ל-30 שניות, גם כאשר לא הציגו פרסומות.

הכתבה במלואה: http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3419085,00.html

פורסם

בלי שמות של תוכנות והוכחות קצת יותר חותכות זאת בסה"כ עוד כתבה..

פורסם

בכל תוכנה לאנדרואיד, כל תוכנה, במהלך ההתקנה המכשיר מודיע על רשימת ההרשאות שהתוכנה דורשת.

אם אתה מתקין תוכנה שאמורה להיות כביכול משחק איקס עיגול, אבל יש לה הרשאות ל GPS, ל WIFI, לספר טלפונים שלך, ליומן שיחות, ועוד, ואתה עדיין מתקין- אתה טמבל, ובעצם נותן רשות שיגנבו לך את כל המידע בעולם.

נ.ב- התוכנות למיניהן לא ממש יכולות לעשות משהו אם מקלט ה GPS שלך כבוי ואם מקלט ה WIFI שלך כבוי. אנדרואיד משום מה (והאמת, עדיף) לא אוהבת לתת לתוכנות להפעיל את הרכיבים הנ"ל אם הם לא מופעלים בהגדרות/דרך ה power widget

פורסם

במידה מסויימת יש לי תחושה שהאנדרואיד עצמה מנכסת לעצמה אינפורמציה בשמחה ושולחת לאן שבא לה. סתם תחושה. זה בטח עוזר שגם ככה גוגל מחזיקים מעקב אחרי כל החיפושים שלי, אני מנהל את המייל שלי על השרתים שלהם (חלקו) ועכשיו גם יש לי טלפון שמריץ מע' הפעלה שלהם ככה שהם בטח גם יודעים עם מי אני מדבר. סתם פראנויה, אבל האמת היא שכבר לא אכפת לי. בסה"כ, אני גר במדינה שהולכת לקחת ממני טביעות אצבעות ותמונה ביומטרית למאגר שיפרץ. :s07: שלא לדבר על זה שגם ככה אפשר למצוא אותי בגוגל.

עכשיו שמחצתי את המקק שהסתובב פה, אני יכול ללכת לישון בשקט,

מר גבינה.

פורסם

בכל תוכנה לאנדרואיד, כל תוכנה, במהלך ההתקנה המכשיר מודיע על רשימת ההרשאות שהתוכנה דורשת.

אם אתה מתקין תוכנה שאמורה להיות כביכול משחק איקס עיגול, אבל יש לה הרשאות ל GPS, ל WIFI, לספר טלפונים שלך, ליומן שיחות, ועוד, ואתה עדיין מתקין- אתה טמבל, ובעצם נותן רשות שיגנבו לך את כל המידע בעולם.

נ.ב- התוכנות למיניהן לא ממש יכולות לעשות משהו אם מקלט ה GPS שלך כבוי ואם מקלט ה WIFI שלך כבוי. אנדרואיד משום מה (והאמת, עדיף) לא אוהבת לתת לתוכנות להפעיל את הרכיבים הנ"ל אם הם לא מופעלים בהגדרות/דרך ה power widget

כן אבל זה לא באמת מרגיע.. מאיפה לך לדעת שאפליקציה שכן יש לה סיבה טובה לגשת למידע האישי שלך ול WIFI בו זמנית, לא עושה שימוש אחר בזה ללא ידיעתך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים