עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מפרט למתכנתים

Featured Replies

פורסם

איך אתה יודע? ממה שהוא כתב פה אין לך שום מידע לגבי כמה כבדה העבודה שלו ולתוכנות שהוא משתמש בהן יש פוטנציאל להיות מאוד מאוד מאוד כבדות.

יכול להיות שזו הגזמה אם מדובר בתכנות קליל במסגרת לימודים ויכול להיות שזה מוצדק אם הוא מריץ סימולציות כבדות.

אל תקבע קביעות נחרצות כאלה על סמך מידע חלקי.אולי פיספסתי משהו אבל לא ראיתי שהוא כתב איזה מעבד i7 הוא בחר (איזו תושבת).

איך אתה יודע שהלוח שהצעת לו מתאים למעבד?

orninyo, תבדוק שהלוח שאתה קונה אכן מתאים למעבד שכן למעבדי i7 קיימות שתי תושבות שונות.

אני מכיר את התוכנות שאיתם הוא עובד, והם עבדו מצוין על המחשב הקודם שלי, שבו היה מעבד דו ליבתי, אז קודם כל תבדוק מה בדיוק התוכנות הללו דורשות, ולאחר מכן תגיב. I7 זה למולטיטקסינג מאוד מאוד כבד, הרבה יותר כבד ממה שהוא ציין.

ואני לא יודע איזה מעבד הוא קונה, אך סביר להניח שזה אכן I7 9XX.

אם זה אכן 9XX, שיקח X58A-UD3R, ואם זה I7 8XX, שיקח P55-USB3.

פורסם

אחי, תרגע!

לא תקפתי אותך באף מקום, אלא רק יצאתי נגד קביעות שנראות לי מבוססות על מידע חלקי.

אם תקרא שוב את כל מה שכתבתי תראה שבאף מקום לא המלצתי לו לקנות I7.

אם לא הבנת את זה ממה שקראת אז אני מצטט:

עכשיו ההחלטה היא שלך, עד כמה אתה באמת מוכן לעלות בתקציב כדי להשיג ביצועים טובים יותר (אני שב ומדגיש כי גם המפרט בתקציב הזול יתמודד טוב עם התוכנות האלה כל עוד השימוש אינו מקצועי).

עכשיו בקשר לשאר הדברים שכתבת, עם כל הכבוד, זה שהשתמשת ב-VS וזה עבד לך חלק על מעבד דו ליבתי לא מראה כלום.

סביבות עבודה בד"כ אינן צורכות כמות משאבים קבועה, אלא תלויות בסימולציה/הרצה שאתה מעמיס עליהן.

נכון שלרוב המשתמשים זה לא יקרה, אבל אפשר בכיף להגיע למצב שבו מחשב חדיש עם מעבד מרובע והמון זיכרון יתקשה מאוד לעמוד במה שתעמיס עליו.

דוגמאות (מתחומים שאני עוסק בהם): עיבוד תמונה, עיבוד וידאו בזמן אמת, פתרון בעיות אופטימיזציה, פתרון משוואות דיפרנציאליות ועוד הרבה, לא תאמין עד כמה זה יכול להיות כבד...

לא אני ולא אתה יודעים אילו תוכנות פותח הת'רד מתכנן לפתח. אני לא התיימרתי לקבוע בשבילו מה הוא צריך אלא רק שיחשוב על כל האופציות בהתחשב בזה שהוא נתן אפשרות חריגה תקציבית של 1500 ש"ח.

תאמין לי שאני יודע ומכיר את גבולות חלק גדול מסביבות הפיתוח שקיימות מנסיון ארוך שנים. אני איש מקצוע וכל מה שכתבתי פה חוויתי על בשרי. אל תזלזל סתם והכי חשוב, אל תפסול אף פעם את האפשרות שאתה טועה :xyxthumbs:

פורסם

אני דיברתי ספציפית על VS? אל תקבע קביעות על פי מידע חלקי - אם זה ציטוט שלך, למה אינך מקיים אותו?

כל הכבוד לך על שהיה לך ניסיון אישי, אבל האם בדקת אותו ספציפית על מעבד ה AMD שהצעתי? ככל הנראה לא, אז אתה לא יכול לדעת אם הוא אכן זקוק למעבד i7. ידועות לי תוכנות של פלאש, וכמובן פיתוחי תכנות כגון Visual Studio, ואני יכול להגיד לך שמרובע ליבות יהיה מצוין בשביל זה. פשוט תבדוק מבחני ביצועים, למה שאתווכח איתך?

אמנם, זה לגמרי נכון ש i7 הרבה יותר טוב בעבודות הללו, אבל השאלה האמיתית עומדת בעינה - האם באמת צריך להוסיף עוד כ - 1500 ש״ח בשביל עוד משהו, כאשר די ברור שמעבד עם ליבה מרובעת שגרתי יהיה בסדר גמור כאן?

פורסם

אם את קורה I7 אז כדאי לך כבר לקנות גם DDR3....

פורסם

במפרטים שהוצעו לו במילא יש DDR3...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים