עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט גיימינג לחבר ב5K

Featured Replies

פורסם
גרסת הסוניק פלטינום חזקה די משמעותית, הדגשתי פרט זה. יש עליו סיקור ב guru3d, וישנו הבדל נראה לעין (וזה לא מעט ביצועים, כמו שטענת..)

היא לא חזקה אך לא בצורה משמעותית, שים לב שחלק מהכרטיסים האחרים הינם ללא אוברקלוק מהמפעל ובגרסת 768MB.

לגבי ה USB3, אני חייב להודות שאני לא מבין את ההיגיון שלך... אם הוא יקנה בעתיד מתאם כזה ב 150 שקלים, אז יוצא שהלוח שאתה שמת, עם המתאם יעלה ממש כמו מה שאני שמתי... רק שהלוח שלך הוא צ׳יפסט פחות מתקדם ופחות פונקציונלי... ככה או ככה, הוא ישלם 500 שקלים.

ציינתי פשוט עובדה שלוח-האם+מתאם בעתיד אם ירצה לחבר, יעלה כנראה פחות מלוח-האם שלך. הצ'יפסט פחות מתקדם ופונקציונלי? למה הכוונה, כיצד זה בה לידי ביטוי וכיצד זה יפגע בשימושיו? אוסיף ואומר, שאפילו יש לו יתרון (מה שהרבה לא רואים) וזה כרטיס מסך מובנה- במידה וחלילה וכרטיס המסך ידפק, הוא לא יצטרך לשלוח את כל המחשב לתיקון, אלא רק את כרטיס המסך ועדיין יוכל להשתמש במחשב הודות למובנה.

לגבי הרזולוציה, אוקיי, אבל האם באמת תשלם ~270 שקלים על גרסה שחזקה ממש בקצת...? אפילו אם ייתכן והיא תהיה קצת פחות טובה גם בעתיד... זה מסתכם ביחס עלות תועלת הרבה יותר טוב לטובת 768MB )שוב, גם בעתיד, אם תשחק ברזולוציות סבירות, ההבדל עדיין לא יהיה משמעותי, ולא מורגש בכלל).

האם זה באמת משתלם? זה משתנה לפי היכולת הכלכלית שלי. ה768MB הוא יותר משתלם, ללא ספק. אך היות ומומלץ (יותר נכון אני ממליץ) לשחק רק על רזולוציה טבעית במסכי LCD, למי שיש רזולוציה גבוהה מאוד גרסת ה1GB יכולה די להשתלם לו.

פורסם

האוברקלוק שג׳יגבייט מעניקה אינו גדול, ולא משפרת בצורה משמעותית או מורגשת את הביצועים של הכרטיס. כפי שאתה יכול לראות, ה - SP מציג ביצועים משמעותית טובים יותר מה 1G של Zotac.

לגבי המחיר, בתיאוריה, הלוח שלך + מתאם יעלה 498 שקלים, כמעט כמו הלוח שלי, ושוב, הלוח אצלי בעל יותר פונקציות וחיבורים. על מנת לראות פירוט מלא, יש את האתר הראשי של GB.

עכשיו, כמעט כל העולם קונה לוחות ללא כרטיסים מובנים, ואין שום סיבה שהכרטיס יתקלקל, לכן זה לא נחשב לבדיוק יתרון ממשי. מקסימום יחכה כמה ימים ללא מחשב, רק בריאות זה יעשה לו :)

פורסם
האוברקלוק שג׳יגבייט מעניקה אינו גדול, ולא משפרת בצורה משמעותית או מורגשת את הביצועים של הכרטיס. כפי שאתה יכול לראות, ה - SP מציג ביצועים משמעותית טובים יותר מה 1G של Zotac.

נכון, הג'יגבייט נמצא אפישהו באמצע (הזוטק ללא OC, ובכללי בלי קשר תסתכל על הOC שעשו לו שהוא שווה-ערך לOC שעשו לסוניק).

השאלה העיקרית פה, מבחינתי לפחות, נשארת (למרות שהפרש הביצועים נראה לך גדול מאוד)-

האם הפאליט משתלם יותר? תלוי מה הוא מעדיף יותר- עוד שנת אחריות או מעט ביצועים
לגבי המחיר, בתיאוריה, הלוח שלך + מתאם יעלה 498 שקלים, כמעט כמו הלוח שלי, ושוב, הלוח אצלי בעל יותר פונקציות וחיבורים. על מנת לראות פירוט מלא, יש את האתר הראשי של GB.

איזה הבדלים? שה770 כולל תמיכה בUSB3 וFW? אל תשכח שה78LMT גם כולל יתרונות כגון כרטיס מסך מובה ויציאת eSATA.

עכשיו, כמעט כל העולם קונה לוחות ללא כרטיסים מובנים, ואין שום סיבה שהכרטיס יתקלקל, לכן זה לא נחשב לבדיוק יתרון ממשי. מקסימום יחכה כמה ימים ללא מחשב, רק בריאות זה יעשה לו Smiley

דווקא רוב העולם כן קונה עם כרטיסים מובנים אבל לא משנה ;D וקורה שחומרה מתקלקלת, מה לעשות. לחכות כמה ימים בלי מחשב זה יותר כמו תסכול ועצבים עם החנות.

פורסם

למה שהוא יהיה מתוסכל עם החנות? מביא להם את הכרטיס, ומחכה כמה ימים שיתקשרו... (ואני לא מבין למה אנחנו מתווכחים על זה, הסיכוי שהכרטיס יתקלקל שואף לאפס, ולגמרי לא סביר שיתקלקל).

ואגב, רוב העולם לוקח לוחות ללא כרטיסים מובנים.. תחשוב על כל האנשים עם מערכת i7 או i5, חלק נכבד מאוד מהדו ליבתיים, וכמובן הרוב מ AMD :(

פורסם
למה שהוא יהיה מתוסכל עם החנות? מביא להם את הכרטיס, ומחכה כמה ימים שיתקשרו... (ואני לא מבין למה אנחנו מתווכחים על זה, הסיכוי שהכרטיס יתקלקל שואף לאפס, ולגמרי לא סביר שיתקלקל).

באמת למה (וכן, לפעמים יש בעיות עם החנות. בעיה מיוחדת לדוגמא אתה יכול לחפש בפורום כללי שנפתחה על IQPC שנחשבת לחנות איכותית. עדיין קורים דברים כאלה ולא מעט מחנויות לא איכותיות ולא כ"כ אמינות.

ואגב, רוב העולם לוקח לוחות ללא כרטיסים מובנים.. תחשוב על כל האנשים עם מערכת i7 או i5, חלק נכבד מאוד מהדו ליבתיים, וכמובן הרוב מ AMD Sad

אתה מדבר על כללי הלקוחות ולא על לקונות ספציפיים. אצל כלל הלקוחות יש כרטיס מסך מובנה (אצל כל החברות בד"כ יש מחשבי מותג הכולל כרטיס מסך מובנה של אינטל, לכן גם אינטל בתכלס היא זאת שמכסה את רוב נתח האוכלוסיה שיש לה כרטיס מסך מובנה מתוצרתה, אחריה יש את אנוידיה וATI שנכון להיות רבות על המקום שהשני- לפני מספר חודשים הייתה זאת אנוידיה).

פורסם
  • מחבר

יאיר תודה רבה על העזרה עד עכשיו אבל יש שינוי. דיברתי עם חבר שלי והוא אמר לי שהוא רוצה שנבנה לו את המפרט הכי טוב שאפשר לסחוט מ5K(אפשרות לחריגה קטנה) עבור מסך 23' שהוא יקנה מאוחר יותר(תוך חודשיים-שלושה גג לאחר הקנייה של המחשב) אז מבחינתך המפרט הוא עבור 23'.

המסך יהיה או SAMSUNG LCD 23" 2333T 8ms DVI WIDE - PVA PANEL או DELL ULTRASHARP 23" U2311H.

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX - זמין במלאי ₪989

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-USB3 ₪644

זיכרון:

[..] G.SKILL "RL" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS - זמין במלאי ₪527

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE GTX460 OC 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1275

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

מארז:

[..] LANCOOL PC-K60B w/o PSU ₪422

ספק כוח:

[..] SEASONIC M12II 620W BRONZE - MODULAR - RETAIL - זמין במלאי ₪451

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 ₪310

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪4892

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

איך המפרט בגדול? שיניתי רק את הזכרונות בתכלס מהמפרט האחרון שהצעתי בעמ' הקודם.

הזכרונות חסכו לי פה 130 ש"ח בערך, והם עוד מסדרה די טובה(תקן אותי אם אני טועה). במידה והוא יבצע בעתיד OC בינוני - הם לא יהוו בעיה?

דבר נוסף, אני מתלבט בין הכרטיס GTX460 ששמתי של ג'יגהביט לבין:

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX460 "GOLDEN SAMPLE" 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1212

מה עדיף מביניהם? או שמא בכלל עדיף לי לעשות מערך CF של GTS250? או בכלל לקחת GTX470/HD5850?

ושוב, תיקח בחשבון שאחד מהמסכים שהזכרתי למעלה - הוא המסך שיהיה למערכת הזאת.

אהה וחשוב לציין שעל כל שאר המפרט מלבד כ.מ וזכרונות אני סגור.

תודה רבה :]

פורסם
  • מחבר

הקפצה.. ירד עמ'.

פורסם

עדיף להכניס מערך SLI של שני GTS450 שנותן ביצועים של GTX470.

לוח האם ששמתי תומך ב-SLI וגם USB3, SATA3.

המארז פחות טוב אבל מעולה.

בנוסף - שמתי קירור למעבד(מאוד מומלץ להחליף את קירור ברירת המחדל). משום מה IQPC לא מוכרים את גרסת ה-TRAY של i5 760(גרסה ללא קירור) אבל לא נורא.

המפרט:

מעבד:

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55A-UD4 ₪958

זיכרון:

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTS450 1GB GDDR5 - RETAIL ₪617

כמות:2

צורב DVD:

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - זמין במלאי ₪295

ספק כוח:

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪136

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 - זמין במלאי ₪306

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪5010

פורסם

בנוסף - שמתי קירור למעבד(מאוד מומלץ להחליף את קירור ברירת המחדל). משום מה IQPC לא מוכרים את גרסת ה-TRAY של i5 760(גרסה ללא קירור) אבל לא נורא.

המפרט:

מעבד:

לוח אם:

זיכרון:

כרטיס מסך:

צורב DVD:

מארז:

ספק כוח:

קרור למעבד:

דיסק קשיח:

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

לא תומך במפרט הזה בכלל. מארז קטן יחסית למערך SLI, אין איזון בין ספק למארז, GTS450 בSLI זה התאבדות, עדיף אם כבר 460GTX , ליגה אחרת לגמרי.

זכרונות יקרים מאוד .

פורסם

המפרט:

מעבד:

לוח אם:

זיכרון:

כרטיס מסך:

צורב DVD:

מארז:

ספק כוח:

קרור למעבד:

דיסק קשיח:

הרכבת מחשב:

מיותר לגמרי, זכרונות יקרים, מארז אכן לא בדיוק מותאם ל - SLI כזה או אחר, צורב רועש, ספק מבוזבז, ומי יקח GTS 450 SLI, כאשר יש לך אלטרנטיבות אחרות..?

פורסם
  • מחבר

יאיר תודה רבה על העזרה עד עכשיו אבל יש שינוי. דיברתי עם חבר שלי והוא אמר לי שהוא רוצה שנבנה לו את המפרט הכי טוב שאפשר לסחוט מ5K(אפשרות לחריגה קטנה) עבור מסך 23' שהוא יקנה מאוחר יותר(תוך חודשיים-שלושה גג לאחר הקנייה של המחשב) אז מבחינתך המפרט הוא עבור 23'.

המסך יהיה או SAMSUNG LCD 23" 2333T 8ms DVI WIDE - PVA PANEL או DELL ULTRASHARP 23" U2311H.

מעבד:

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-USB3 ₪644

זיכרון:

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE GTX460 OC 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1275

צורב DVD:

מארז:

[..] LANCOOL PC-K60B w/o PSU ₪422

ספק כוח:

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 ₪310

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪4892

איך המפרט בגדול? שיניתי רק את הזכרונות בתכלס מהמפרט האחרון שהצעתי בעמ' הקודם.

הזכרונות חסכו לי פה 130 ש"ח בערך, והם עוד מסדרה די טובה(תקן אותי אם אני טועה). במידה והוא יבצע בעתיד OC בינוני - הם לא יהוו בעיה?

דבר נוסף, אני מתלבט בין הכרטיס GTX460 ששמתי של ג'יגהביט לבין:

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX460 "GOLDEN SAMPLE" 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1212

מה עדיף מביניהם? או שמא בכלל עדיף לי לעשות מערך CF של GTS250? או בכלל לקחת GTX470/HD5850?

ושוב, תיקח בחשבון שאחד מהמסכים שהזכרתי למעלה - הוא המסך שיהיה למערכת הזאת.

אהה וחשוב לציין שעל כל שאר המפרט מלבד כ.מ וזכרונות אני סגור.

תודה רבה :]

אז הבנתי שלא כדאי GTS450 SLI

אז מה דעתכם על המפרט הזה שלי ^^?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים