עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט גיימינג לחבר ב5K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני אישית קניתי לפני קצת פחות משנה(דצמבר 2009) מחשב חדש ב5K שאותו גם חבר שלי קנה. אז אני די מעודכן בנושא החומרה.

תוכלו להסתכל במפרט שיש לי בצד ולראות שהמפרט הנ"ל מאוד דומה למפרט שלי יש חוץ משינויים קטנים ששופרו ב8-9 חודשים הללו שעדיפים בשבילו.

אז הנה המפרט:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX - זמין במלאי ₪989

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55A-UD3 ₪720

זיכרון:

[..] G.SKILL "ECO" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - זמין במלאי ₪611

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1479

צורב DVD:

[..] ASUS DVDRW DRW-24B1LT X24 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪161

מארז:

[..] LANCOOL PC-K60B w/o PSU ₪422

ספק כוח:

[..] SEASONIC M12II 620W BRONZE - MODULAR - RETAIL - זמין במלאי ₪451

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 ₪310

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪5143

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אני אשאל לגבי כל חלק כיוון שאני לא יודע אם הוא עדיין אטרקטיבי ונכון לגבי היום, כי אני עדיין תקוע בחומרה של לפני 8-9 חודשים כך שיכול להיות שיש רכיב באותו מחיר כמעט שמשתלם יותר:

1. המעבד 760 עדיף על ה750? כי הבדל המחיר זניח מאוד ולמען האמת גם ההבדל במהירות המעבדים זניח מאוד כי אני עם המעבד שיש לי I5 750 בקלות יכול להגיע למעבד שעולה טיפה יותר.. אז האם זה נחוץ ושווה?

2. הלוח אם ששמתי לו זה בדיוק הלוח אם שלי - שאני מאוד מרוצה ממנו למען האמת, ואני שמתי לב שהוא נשאר באותו מחיר כבר שנה.. מה שאומר שהוא איכותי. אבל ראיתי במפרטים אחרים שנותנים דווקא את הUSB3 שהוא יותר זול, מה שבזמן שקניתי את המחשב שלי לא היה קיים. אז האם לרדת ללוח אם של USB3 שזול בקצת יותר מ100 ש"ח, או שהבדל שווה את המחיר?

3. איך הזכרונות? הזכרונות שלי מאוד דומים, הם גם על 1600MHZ וCL7 רק שפה הסדרה טובה יותר. הם יפסיקו לו אם הוא לא מתכנן OC מטורף? כי אני לא רואה טעם לשים 2000MHZ גם כיום כל עוד הOC שהוא מתכנן לא יהיה מטורף.. והאם ישנם זכרונות טובים יותר במחיר?

4. שאלת השאלות - HD5850 VS GTX470? אומנם הGTX470 יקר יותר ב300-400 ש"ח אך הוא גם חזק יותר בכ-10% לפי מה שהבנתי(תקנו אותי אם אני טועה).

דבר נוסף, לי אישית יש את הHD5850 כיוון שבתקופה שקניתי את שלי לא היה וויכוח לגבי כ.מ במחיר של 1.5K בגלל שהיה מאוד משתלם, ובנוסף לא הייתה לו מתחרה מNVIDIA. אז השאלה אם היום הדבר השתנה? אני יודע שחוץ מההבדל מחירים שאם ניקח יחס עלות-תועלת אז ה300 ש"ח הבדל ביניהם גם מכפה על ה10% הפרש.. אבל בנוסף אני זוכר שיש לNVIDIA פיזיקס ועוד פי'צר שיש לנבידיה והוא יתרון כיוון שלא נמצא גם הוא בATI.

דבר נוסף שחשוב לשקול בעניין הזה, זה שהHD5850 קר ביחס לGTX470, כי הבנתי שה470 מסוגל להגיע ל90 מעלות, כאשר הHD5850 במאמץ רב נושק בקושי ל75 מעלות(לי אישית אני שנה עם הכרטיס ולא עברתי את ה75 מעלות גם אחרי שעות מרובות של משחק ובחום כבד בחדר).

5. אם יש צורב אחר שיותר טוב, אשמח :]

6. אני לא מעודכן במארזים, אבל אני זוכר שהK60B של LANCOOL בתקופה שאני קניתי היה הכי טוב ומשתלם ביחס של תועלת-עלות, ואני איתו כבר כמעט 9 חודשים(עם המארז) ואני חושב שהוא מעולה, יש לו פילטרים מעולים וסירקולציה יוצאת מהכלל במיוחד שהוא מגיע עם ארבעה מאוררים כאשר 2 הם 140ממ ו2 הם 120.

אם יצאו מאז מארזים טובים באותו המחיר אשר עולים אליו - אשמח לשמוע.

7. בקשר לספק כוח, האם יש צורך בסדרה הכי טובה של SS? שהיא בעצם סדרת הModular? או שהסדרה שלהם של S12 שהיא ללא ספק סדרה מעולה גמכן מספיקה? כי אני זוכר שבזמני רק שיבחו את הסדרה S12 של SS כך שבכלל לא היה צורך לבדוק בכלל.. אבל כיום אני רואה שההבדל עם אותו W בין הS12 לסדרה הטובה ביותר שלהם - M הוא 50 ש"ח.. אז אם יש הצדקה להפרש ושימוש, נשאר איתו.

8. אני זוכר שבזמנו הF3 של סמסונג התעלה על כולם, אם הדבר ישתנה מאז - תעדכנו אותי בבקשה :] הדרישה היא 1TB במחיר שפוי.

תודה רבה מראש וסליחה על החפירה.

פורסם
1. המעבד 760 עדיף על ה750? כי הבדל המחיר זניח מאוד ולמען האמת גם ההבדל במהירות המעבדים זניח מאוד כי אני עם המעבד שיש לי I5 750 בקלות יכול להגיע למעבד שעולה טיפה יותר.. אז האם זה נחוץ ושווה?

אתה יכול לקחת איזה מעבד שתרצה מהם, לפי דעתי ה760 שווה את המחיר עקב הפרש המחירים הקטן.

2. הלוח אם ששמתי לו זה בדיוק הלוח אם שלי - שאני מאוד מרוצה ממנו למען האמת, ואני שמתי לב שהוא נשאר באותו מחיר כבר שנה.. מה שאומר שהוא איכותי. אבל ראיתי במפרטים אחרים שנותנים דווקא את הUSB3 שהוא יותר זול, מה שבזמן שקניתי את המחשב שלי לא היה קיים. אז האם לרדת ללוח אם של USB3 שזול בקצת יותר מ100 ש"ח, או שהבדל שווה את המחיר?

הP55-USB3 אם איני טועה לא מגיע עם תמיכה בSATA 6Gb/s (שזה אחד ההבדלים המינוריים בין הלוחות, וגם כנראה לא תשתמש בחיבור זה בזמן הקרוב, אם בכלל), לכן כן בהחלט הייתי ממליץ לרדת בלוח-האם ולחסוך את ה100 שקלים הללו.

3. איך הזכרונות? הזכרונות שלי מאוד דומים, הם גם על 1600MHZ וCL7 רק שפה הסדרה טובה יותר. הם יפסיקו לו אם הוא לא מתכנן OC מטורף? כי אני לא רואה טעם לשים 2000MHZ גם כיום כל עוד הOC שהוא מתכנן לא יהיה מטורף.. והאם ישנם זכרונות טובים יותר במחיר?

אין שום סיבה שלא לקחת זכרונות 1333Mhz פשוטים, שגם יחסכו כמה עשרות (אם לא מאות) שקלים וגם יספיקו לOC בינוני.

4. שאלת השאלות - HD5850 VS GTX470? אומנם הGTX470 יקר יותר ב300-400 ש"ח אך הוא גם חזק יותר בכ-10% לפי מה שהבנתי(תקנו אותי אם אני טועה).

דבר נוסף, לי אישית יש את הHD5850 כיוון שבתקופה שקניתי את שלי לא היה וויכוח לגבי כ.מ במחיר של 1.5K בגלל שהיה מאוד משתלם, ובנוסף לא הייתה לו מתחרה מNVIDIA. אז השאלה אם היום הדבר השתנה? אני יודע שחוץ מההבדל מחירים שאם ניקח יחס עלות-תועלת אז ה300 ש"ח הבדל ביניהם גם מכפה על ה10% הפרש.. אבל בנוסף אני זוכר שיש לNVIDIA פיזיקס ועוד פי'צר שיש לנבידיה והוא יתרון כיוון שלא נמצא גם הוא בATI.

דבר נוסף שחשוב לשקול בעניין הזה, זה שהHD5850 קר ביחס לGTX470, כי הבנתי שה470 מסוגל להגיע ל90 מעלות, כאשר הHD5850 במאמץ רב נושק בקושי ל75 מעלות(לי אישית אני שנה עם הכרטיס ולא עברתי את ה75 מעלות גם אחרי שעות מרובות של משחק ובחום כבד בחדר).

תשובה לא צפויה- אף אחד מהם. אמליץ על GTX460 שאומנם טיפה חלש מהם, אבל זול בכמה מאות שקלים. אם אתה רוצה מקסימום ביצועים ניתן לקחת לוח UD4 ביחד עם SLI של זוג כרטיסי GTS450 אשר מספקים ביצועים מצויינים למחיר (אם כי תהיה חריגה בתקציב)- תקף רק אם המסך הוא ברזולוציית FHD ולא מתחת.

5. אם יש צורב אחר שיותר טוב, אשמח :]

אם אין לך דרישות מיוחדות מהצורב, אין שום סיבה שלא תחסוך כמה עשרות שקלים ותלך על צורב סטנדרטי ואמין של LG.

6. אני לא מעודכן במארזים, אבל אני זוכר שהK60B של LANCOOL בתקופה שאני קניתי היה הכי טוב ומשתלם ביחס של תועלת-עלות, ואני איתו כבר כמעט 9 חודשים(עם המארז) ואני חושב שהוא מעולה, יש לו פילטרים מעולים וסירקולציה יוצאת מהכלל במיוחד שהוא מגיע עם ארבעה מאוררים כאשר 2 הם 140ממ ו2 הם 120.

אם יצאו מאז מארזים טובים באותו המחיר אשר עולים אליו - אשמח לשמוע.

המארז מעולה, אם כי אני בד"כ ממליץ על אנטק 300 שאיכות הבניה שלו מעולה (בספק אם כמו ללן-קול) אבל עולה כ300 שקלים בערך וכולל מסנן אבק קידמי+ אפשרות שליטה ע"י סויצ'ים על 2 מאווררים שהוא כולל בתוכו.

7. בקשר לספק כוח, האם יש צורך בסדרה הכי טובה של SS? שהיא בעצם סדרת הModular? או שהסדרה שלהם של S12 שהיא ללא ספק סדרה מעולה גמכן מספיקה? כי אני זוכר שבזמני רק שיבחו את הסדרה S12 של SS כך שבכלל לא היה צורך לבדוק בכלל.. אבל כיום אני רואה שההבדל עם אותו W בין הS12 לסדרה הטובה ביותר שלהם - M הוא 50 ש"ח.. אז אם יש הצדקה להפרש ושימוש, נשאר איתו.

זאת לא הסדרה הכי טובה של סיסוניק ואין צורך בה. אתה יכול להשאיר את הספק הזה או לקחת את הלא מודולארי שיחסוך לך כמה עשרות שקלים.

8. אני זוכר שבזמנו הF3 של סמסונג התעלה על כולם, אם הדבר ישתנה מאז - תעדכנו אותי בבקשה :] הדרישה היא 1TB במחיר שפוי.

עדיין הארד-דיסק מעולה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה על התשובה המהירה!

רק שאלה אחרונה:

6 ליבות ראיתי שיצאו די מזמן(כבר כמה חודשים בשוק) - אם לא העלת את זה סימן שזה בגלל שזה לא אטרקטיבי/כדאי.

אבל רק בשביל להיות בטוח, לא כדאי לקחת כיום מעבד 6 ליבות במחיר סביר(1.5K)?

פורסם

בהחלט לא. משושי הליבות שיצאו במחיר הזה של AMD כוללות ליבות סבירות ולא חזקות במיוחד. למעשה, ברוב המשימות הi5-760 מבצע בצורה טובה יותר ממנו (אולי זה עקב אי-תמיכה רבה ב2 הליבות הנוספות או בכללי כי כל ליבה של ה760 חזקה מליבה של ה1090T לדוגמא.

בעתיד יצאו עוד הרבה מעבדים משושי-ליבה שיהיו הרבה יותר חזקים ומשתלמים מאלו שיש כיום, שלא נדבר על מעבדי מתומני הליבה שאמורים לצאת גם כן.

פורסם
  • מחבר

בהחלט לא. משושי הליבות שיצאו במחיר הזה של AMD כוללות ליבות סבירות ולא חזקות במיוחד. למעשה, ברוב המשימות הi5-760 מבצע בצורה טובה יותר ממנו (אולי זה עקב אי-תמיכה רבה ב2 הליבות הנוספות או בכללי כי כל ליבה של ה760 חזקה מליבה של ה1090T לדוגמא.

בעתיד יצאו עוד הרבה מעבדים משושי-ליבה שיהיו הרבה יותר חזקים ומשתלמים מאלו שיש כיום, שלא נדבר על מעבדי מתומני הליבה שאמורים לצאת גם כן.

אני שוב מאוד מודה לך על המהירות - אתה ממש מהיר ;).

השאלה היא האם שווה לחכות שהם יצאו? או שמא אין אפילו תאריך השקה משוער כך שאין טעם לחכות?

פורסם

אחד הבעיות העיקריות במחשבים- לקנות או לחכות.

כל הזמן יוצאת חומרה חדשה וכמעט בוודאות יבוא יום ובוא תגיד "שיט, הערך של המחשב שלי כרגע בשניה ירד בכמה מאות שקלים).

נכון להיום, כרטיס או שניים מהסדרה הבאה של ATI (סדרה HD6000) אמורים לצאת בחודש-חודשיים הקרובים לפי הערכות. ערכת השבבים החדשה של אינטל ביחד עם לוחות-אם מבוססי צ'יפסט חדש אמורים לצאת בתחילת שנה הבאה ובמהלכה. האם שווה לחכות? לא ידוע כי אין מספיק פרטים.

אם תחכה, אז כנראה תחכה לעד. תקנה את המחשב ותהנה ממנו כמה שיותר (או במקרה הזה, שחבר שלך יהנה).

פורסם
  • מחבר

אחד הבעיות העיקריות במחשבים- לקנות או לחכות.

כל הזמן יוצאת חומרה חדשה וכמעט בוודאות יבוא יום ובוא תגיד "שיט, הערך של המחשב שלי כרגע בשניה ירד בכמה מאות שקלים).

נכון להיום, כרטיס או שניים מהסדרה הבאה של ATI (סדרה HD6000) אמורים לצאת בחודש-חודשיים הקרובים לפי הערכות. ערכת השבבים החדשה של אינטל ביחד עם לוחות-אם מבוססי צ'יפסט חדש אמורים לצאת בתחילת שנה הבאה ובמהלכה. האם שווה לחכות? לא ידוע כי אין מספיק פרטים.

אם תחכה, אז כנראה תחכה לעד. תקנה את המחשב ותהנה ממנו כמה שיותר (או במקרה הזה, שחבר שלך יהנה).

צודק, גם אני לא מאמין בלחכות ואישית זה קרה לי עם המחשב שלי - שאמרו לי לחכות לNVIDIA - שלמזלי לא חיכיתי, כי הסדרה הראשונה הייתה נפילה של ממש.

תגיד לי איך זה כמפרט סופי בבקשה:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX - זמין במלאי ₪989

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-USB3 ₪644

זיכרון:

[..] G.SKILL "ECO" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - זמין במלאי ₪611

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE GTX460 OC 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1275

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

מארז:

[..] LANCOOL PC-K60B w/o PSU ₪422

ספק כוח:

[..] SEASONIC M12II 620W BRONZE - MODULAR - RETAIL - זמין במלאי ₪451

דיסק קשיח:

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪4892

בקשר לזכרונות - אני אשאר, הם זכרונות מעולים ומסדרה מעולה, ולרדת ל1333 בשביל 50 ש"ח וגם לסדרה פחות טובה.. לא שווה לחסוך פה לדעתי.

בקשר לצורב - הוא בסדר? יעשה את העבודה? הוא לא "צרבן" גדול או משהו כזה.. הוא צורב מידי פעם אבל לא משהו מקצועי או רציני שהוא צריך את הASUS שלי יש ב160. אז אם הוא לא ירגיש הבדל, יהיה טוב לחסוך לו פה כמה עשרות שקלים.

ודבר אחרון - אני צריך שתעזור לי עם הכ.מ, החלטתי שאני אלך בשבילו על הGTX460 שהמלצת - שד.א לא כדאי כבר GTX465?

תבחר לי בבקשה מIQPC את הכ.מ הנ"ל עם הקירור והמחיר שצריך.. כי אני רואה חלק עם ג'יגה זיכרון וחלק עם 768 וחלק עם OC וכו', אני רוצה פשוט לקחת כרטיס עם קירור איכותי ואת הגירסא המקורית(אפשר לקחת גם עם OC אם יש הצדקה למחיר).

שאלה נוספת בקשר לכרטיס, הוא לא מתחמם כיתר הסדרה שידועה כחמימה נכון?

אה ודבר מאוד חשוב ששחכתי להגיד.. יש לו מסך 19' והוא לא מתכוון לרדת בזמן הקרוב.. לכן אני בטוח שGTX460 יהיה בשילו מעל ומעבר - ואפילו OVERKILL, אבל בכל זאת הוא לא רוצה לסגור את הפינה של החלפת המסך בכך שהוא יקח כ.מ שחלש מ460GTX, לכן נישאר איתו, שגם במידה והוא יקנה 22' הביצועים לא יאכזבו.

פורסם

הייתי נשאר עם הראשון, כי למען האמת SATA3.0 לא פחות חשוב מUSB3.0. ומחכה לATI/AMD החדשים (כרטיסי מסך כמובן) מסדרת הHD6700/6800.

וזיכרון אתה באמת יכול לרדת (הכל כמובן תלוי במחיר, הפרש של עד 30 ש"ח לזיכרון 1600MHZ זה משתלם, מעל זה - מיותר.)

פורסם
הייתי נשאר עם הראשון, כי למען האמת SATA3.0 לא פחות חשוב מUSB3.0. ומחכה לATI/AMD החדשים (כרטיסי מסך כמובן) מסדרת הHD6700/6800.

ה SATA 6Gb/s כן פחות חשוב מהUSB3, היות וSATA2 כיום לא מגביל שום התקן כי הוא מהיר מספיק, ולא צפוי להגביל בזמן הקרוב (או בכלל בשנים הבאות התקנים סטנדרטיים), לכן לששלם 100 שקלים אקסטרה רק בשביל משהו שלא בטוח שיהיה לו שימוש, לא נראה לי כדאי. מקסימום במידה ויצטרך בעתיד הרחוק הוא יוסיף כרטיס הרחבה. בנוגע לHD6000 יכול להיות שאם הוא יחכה הוא ירויח, ויכול להיות שיפסיד, היות והמחירים עדיין לא ידועים (ובתכלס אין שום סיבה שATI תשחרר את הסדרה במחיר נמוך, אם אין לה ממש תחרות בצד אנוידיה).

וזיכרון אתה באמת יכול לרדת (הכל כמובן תלוי במחיר, הפרש של עד 30 ש"ח לזיכרון 1600MHZ זה משתלם, מעל זה - מיותר.)
בקשר לזכרונות - אני אשאר, הם זכרונות מעולים ומסדרה מעולה, ולרדת ל1333 בשביל 50 ש"ח וגם לסדרה פחות טובה.. לא שווה לחסוך פה לדעתי.

בירידה של 1333Mhz אתה תרויח בערך 130 שקלים ( NT של G.SKILL) ולא תרגיש שום הבדל בביצועים. אם עם אתה עדיין רוצה להשאר עם הזכרונות הללו- אין שום בעיה שתעשה זאת.

בקשר לצורב - הוא בסדר? יעשה את העבודה? הוא לא "צרבן" גדול או משהו כזה.. הוא צורב מידי פעם אבל לא משהו מקצועי או רציני שהוא צריך את הASUS שלי יש ב160. אז אם הוא לא ירגיש הבדל, יהיה טוב לחסוך לו פה כמה עשרות שקלים.

אין שום הבדלים בצריבה או איכותי בין האסוס לLG. אחד ההבדלים העיקריים בין הצורבים (שבגלל זה האסוס יקר יותר) זה כי הוא תומך בLight-Scribe שזה "ציור" ע"י לייזר על דיסקים בשחור/לבן.

ודבר אחרון - אני צריך שתעזור לי עם הכ.מ, החלטתי שאני אלך בשבילו על הGTX460 שהמלצת - שד.א לא כדאי כבר GTX465?

GTX465, למרות שמו המטעה, חלש יותר מGTX460 וכיוון שמבוסס על ליבה אחרת (ישנה יותר) הוא צורך הרבה יותר חשמל וכתוצאה ישירה גם חם יותר.

תבחר לי בבקשה מIQPC את הכ.מ הנ"ל עם הקירור והמחיר שצריך.. כי אני רואה חלק עם ג'יגה זיכרון וחלק עם 768 וחלק עם OC וכו', אני רוצה פשוט לקחת כרטיס עם קירור איכותי ואת הגירסא המקורית(אפשר לקחת גם עם OC אם יש הצדקה למחיר).

שאלה נוספת בקשר לכרטיס, הוא לא מתחמם כיתר הסדרה שידועה כחמימה נכון?

אה ודבר מאוד חשוב ששחכתי להגיד.. יש לו מסך 19' והוא לא מתכוון לרדת בזמן הקרוב.. לכן אני בטוח שGTX460 יהיה בשילו מעל ומעבר - ואפילו OVERKILL, אבל בכל זאת הוא לא רוצה לסגור את הפינה של החלפת המסך בכך שהוא יקח כ.מ שחלש מ460GTX, לכן נישאר איתו, שגם במידה והוא יקנה 22' הביצועים לא יאכזבו.

תודה שנזכרת להגיד את זה. תשאל אותו אם בחודשים הקרובים הוא לא יקנה מסך חדש. אם לא- שיקח GTS450 כרטיס מצויין לרזולוציה כזו (על הדרך אפשר להוריד את ספק הכח ל500W ולחסוך עוד כמה עשרות שקלים). במקסימום של המקסימום ניתן לקחת את גרסת ה758MB של GTX460 למרות שאם הוא גיימר מטורף שחייב בכל משחק כבד לשים AA, הייתי חוסך את הכסף.

דבר נוסף בנוגע למפרט, שים קירור טוב למעבד כדי שלא ירעיש במאמץ ויקרר כמו שצריך (AC פריזר 7 פרו או TX3 של קולרמסטר)

קח בחשבון שע"י שינוי קטן של המפרט וויתור על כמה דברים, ניתן לכלול בתקציב גם מסך 23" בעל פאנל איכותי של סמסונג.

עליה בגודל המסך תשפר משמעותית את חויית המסך לעומת 19" קטנטן.

אם אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים, ניתן גם יהיה להכניס את הi5.

מפרט לדוגמא:

מסך:

[..] SAMSUNG LCD 23" 2333T 8ms DVI WIDE - PVA PANEL ₪947

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪749

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪348

זיכרון:

[..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪471

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE GTX460 OC 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1275

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - זמין במלאי ₪295

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET - זמין במלאי ₪306

קרור למעבד:

[..] COOLERMASTER HYPER TX3 - זמין במלאי ₪104

דיסק קשיח:

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪4919

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה. אני אדבר איתו ואעדכן פה מה הוחלט.

פורסם

גם זה לא בדיוק מפרט משתלם.

מחיר די מופקע ל - GTX 460, כאשר ניתן לשים כאן את גרסת 768MB, שמשמעותית זולה יותר, ומציגה כ ~ 7.6% פחות ביצועים (כמובן, תמורת הרבה פחות כסף), לפיכך משתלמת יותר.

לגבי ה - BOX, הקירור הנ"ל אינו מרעיש, ניסיון רע של כמה אנשים לא מרמז על עצם היותו קירור מאוד רועש. בתור אחד שיש לו מעבד עם קירור BOX, אני לא שומע אותו במיוחד, לפיכך גם ה - TX3 מיותר.

כאן, משום שיש תקציב, ניתן ללכת על גרסת ה - SP, שחזקה אף מ - HD5850:

מסך:

[..] SAMSUNG LCD 23" 2333T 8ms DVI WIDE - PVA PANEL ₪947

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 945 (3.0GHz) - 95W - BOX - זמין במלאי ₪680

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-770T-USB3 ₪500

זיכרון:

[..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪471

כרטיס מסך:

[..] PALIT GTX460 SONIC PLATINUM 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1348

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪113

מארז:

[..] LANCOOL PC-K56B w/o PSU ₪354

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET - זמין במלאי ₪306

דיסק קשיח:

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪5029

פורסם
מחיר די מופקע ל - GTX 460, כאשר ניתן לשים כאן את גרסת 768MB, שמשמעותית זולה יותר, ומציגה כ ~ 7.6% פחות ביצועים (כמובן, תמורת הרבה פחות כסף), לפיכך משתלמת יותר

הפרש הביצועים הוא כזה כיום משום שמשחקים עדיין לא מנצלים עד תום את הזכרון בכרטיסי מסך. כאשר זה יהיה גבולי לגבי 768MB, הפרש הביצועים בינו לבין ה1GB יגדל. בנוסף, במפרט שאתה שמת הכנסת גם כן כרטיס GTX460 1GB- הגרסא שאני שמתי במפרט האחרון של ג'יגבייט כוללת קירור טוב יותר, כוללת גם כן אוברקלוק (אומנם נמוך יותר, אך עדיין ניתן בקלות לעשות OC ידני ולבצע אחד גבוה יותר) וכוללת שנת אחריות נוספת (פאליט נותנת רק שנתיים) ועוד זולה בכ-70 שקלים. האם הפאליט משתלם יותר? תלוי מה הוא מעדיף יותר- עוד שנת אחריות או מעט ביצועים (ללא ביצוע OC ידני).

אומנם במפרט שלך יש תמיכה בUSB3 וכרטיס מעט מומהר יותר (אם כי לא ממש שיקול לפי ההסבר למעלה) אבל הוא יקר ב100 שקלים, מעבד מעט חלש יותר, שמת ועדיין לוח-אם יחסית יקר לעומת לוח שאפשר לשים ללא תמיכה בפיצ'ר הנ"ל. בתור אחד שגם שמה לא פעם ולא פעמיים קירור סטוק של מרובעי-ליבה של AMD- הם לא שקטים ברמה של הפריזר 7 פרו/TX3 בשעת מאמץ, ולא שומרים על טמפרטורה כמוהם כמובן.

פורסם

הוא לא ציין שיוכל לבצע שום אוברקלוק, לפיכך אוברקלוק לכרטיס המסך יורד מהפרק.

לגבי הגרסה של פאליט - הגרסה הזו חזקה משמעותית למען האמת, שים לב שההבדלים בין הקלוקים יחסית גדולים (לדוגמא, 800MHz VS 715MHz), מן הסתם זה לא הבדל שבא ברגל, וכמובן שהסוניק פלטינום מציג ביצועים עדיפים, וההבדל הזה די משמעותי.

לגבי הלוח, רק שתדע, כל ההתקנים שיצאו עוד כמה זמן, כבר יתחילו לתמוך ב USB3, לפיכך לוח כזה יחסית הכרחי. במקום שתשתמש ב USB2, ניתן להשתמש ב - 3, שמהיר בתיאוריה פי עשרה, ובבדיקות שנעשו עד כה - פי חמישה.

לגבי ה - VRAM - יש תלות ברזולוציה שבה אתה משחק, וכל רזולוציה סבירה תתאים ל 768MB, כגון 1680X1050. אפילו האתר guru3d ממליץ על כרטיס זה לרזולוציות שכבר צויינו.

ודבר אחרון, לגבי הקירור, נכון שהוא לא שקט ביחס לקירורים אחרים, אבל באופן כללי הוא אינו רועש, וניתן לסבול אותו.

פורסם
הוא לא ציין שיוכל לבצע שום אוברקלוק, לפיכך אוברקלוק לכרטיס המסך יורד מהפרק.

הוא גם לא אמר שהוא לא יעשה. בכלליות, אמרתי את זה תיאורתית.

לגבי הגרסה של פאליט - הגרסה הזו חזקה משמעותית למען האמת, שים לב שההבדלים בין הקלוקים יחסית גדולים (לדוגמא, 800MHz VS 715MHz), מן הסתם זה לא הבדל שבא ברגל, וכמובן שהסוניק פלטינום מציג ביצועים עדיפים, וההבדל הזה די משמעותי.

נכון היא חזקה יותר, ולכן רשמתי-

האם הפאליט משתלם יותר? תלוי מה הוא מעדיף יותר- עוד שנת אחריות או מעט ביצועים (ללא ביצוע OC ידני).
לגבי הלוח, רק שתדע, כל ההתקנים שיצאו עוד כמה זמן, כבר יתחילו לתמוך ב USB3, לפיכך לוח כזה יחסית הכרחי. במקום שתשתמש ב USB2, ניתן להשתמש ב - 3, שמהיר בתיאוריה פי עשרה, ובבדיקות שנעשו עד כה - פי חמישה

נכון, מסכים עם כל מילה. אך יחד עם זאת יש לזכור שבשעת העברה במהירות הזאת, זה נלקח מרוחב הפס מחיבור הPCI-E שאליו מחובר כרטיס המסך.

אולם, בכל זאת ניתן לקחת לוח ללא תמיכה, ובעתיד אם וכאשר יצטרך את החיבור הזה יוכל לרכוש מתאם PCI שיעלה סביב ה150 שקלים (בחו"ל מתאם איכותי של ASUS כבר עולה כ30 דולרים), שזה מעט נמוך יותר מהפרש המחירים בין הלוח שלך ללוח שאני הצעתי.

לגבי ה - VRAM - יש תלות ברזולוציה שבה אתה משחק, וכל רזולוציה סבירה תתאים ל 768MB, כגון 1680X1050. אפילו האתר guru3d ממליץ על כרטיס זה לרזולוציות שכבר צויינו.

מישהו התווכח על זה? במידה ואכן ירכוש את המסך שהצעתי (בעל רזולוציית FHD) אומנם עדיין ניתן לשים את גרסת ה768MB, אך מומלץ ללכת על ה1GB במידה והתקציב מאפשר.

בנוגע לקירור המעבד- זה משתנה לאדם לאדם, הכרתי כבר אנשים שהיה להם את הMugen2 וטרמלרייט אולטרה 120 אקסטרים (שאותו יש לי) ומארז P183 ועדיין טענו שהמחשב לא שקט (אני אישית לא שמעתי כלום).

פורסם

גרסת הסוניק פלטינום חזקה די משמעותית, הדגשתי פרט זה. יש עליו סיקור ב guru3d, וישנו הבדל נראה לעין (וזה לא מעט ביצועים, כמו שטענת..)

לגבי ה USB3, אני חייב להודות שאני לא מבין את ההיגיון שלך... אם הוא יקנה בעתיד מתאם כזה ב 150 שקלים, אז יוצא שהלוח שאתה שמת, עם המתאם יעלה ממש כמו מה שאני שמתי... רק שהלוח שלך הוא צ׳יפסט פחות מתקדם ופחות פונקציונלי... ככה או ככה, הוא ישלם 500 שקלים.

לגבי הרזולוציה, אוקיי, אבל האם באמת תשלם ~270 שקלים על גרסה שחזקה ממש בקצת...? אפילו אם ייתכן והיא תהיה קצת פחות טובה גם בעתיד... זה מסתכם ביחס עלות תועלת הרבה יותר טוב לטובת 768MB )שוב, גם בעתיד, אם תשחק ברזולוציות סבירות, ההבדל עדיין לא יהיה משמעותי, ולא מורגש בכלל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים