עבור לתוכן

קריטריון מהירות FSB בהתאמה בין לוחות אם למעבדים של AMD

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני יודע שהכותרת קצת כללית, אבל... השאלה היא כללית, ולא הצלחתי למצוא את המידע הזה.

השאלה, כמו בכותרת היא מה הקריטריונים להתאמה בין לוח אם למעבד מתוצרת AMD, (סוג ה-SOCKET זה ברור) עם דגש על מהירות הFSB.

אני אנסה להבהיר את השאלה למקרה שצריך.

כשקניתי את המחשב הנוכחי שלי, קניתי לוח אם עם צ'יפסט שתמך במעבדים עד הQuad-Core של אינטל (באותו זמן בדיוק יצאו הC2D אבל ידעו שהוא יתמוך גם בQC) אבל עם מהירות חיבור FSB למעבד של עד 1066MHz, מה שאומר שהוא אמנם תומך ב-Q6600 אבל בערך רק בו.

כשאני מסתכל היום על מפרטים של לוחות האם אני בכלל לא רואה את נתון הFSB של החיבור עצמו, וכמה שהצלחתי לראות גם הלוחות הזולים יותר (~300 שח) תומכים בכל המעבדים שיצאו עד עכשיו.

האם יכול להיות שהנתון הזה כבר לא קיים, וכל לוח אם AM3 (לדוגמא) יתאים לכל מעבד AM3?

פורסם

FSB ו-AMD? אתה בטוח?

בשורה התחתונה אין זה משנה, הכי פשוט זה לבדוק בעמוד המוצר בדף היצרן את רשימת המעבדים הנתמכים (בהתאם לגרסת BIOS).

והכותרת בסדר גמור ;)

פורסם
  • מחבר

FSB ו-AMD? אתה בטוח?

אני לא בטוח. זה הקריטריון שהכרתי מלפני (ממעבד של אינטל), וחיפשתי את הקריטריון של AMD.

עכשיו כשאתה שואל אני רואה שברשימת המעבדים של אינטל יש את הקריטריון הזה, ובמקומו יש בAMD קריטריון של "System Bus(MT/s)" שאני מניח שזה בערך אותה הגברת. אבל אני רואה גם שכמעט לכל המעבדים של AM3 הנתון הוא 4000, כך שזה לא ממש קריטריון לאף מעבד קיים.

מצד שני אני רואה עכשיו שההספק עשוי להיות קריטריון כזה.

האפשרות של להכנס לרשימת המעבדים קיימת, אבל הרשימה אמורה להתבסס על המפרט, אאליו גם ככה אני מגיע, ואת הקשר הזה אני מנסה להבין.

פורסם

FSB כבר לא קיים.

מעבדי AMD זנחו אותו מאז הATHLON 64 לHYPER TRANSPORT

ומעבדי אינטל זנחו אותו ממעבדי הI7\I5\I3 לQPI

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים