עבור לתוכן

המחשב של אבא

Featured Replies

פורסם

שלום חברי הפורום.

לפני כשנתיים העברתי לאבי את המחשב הקודם שלי (שהורכב ע"י טכנאי)

מעבד:

Intel Pentium 4 511 2.80Ghz 1Mb Chace Box

לוח אם:

ECS Elite Group 915-M5GL

זיכרון:

(PQI DDR 1024Mb 400Mhz@266Mhz (512MB X2

דיסק קשיח:

Samsung 80GB 8Mb Buffer SATA2

Westren Digital 320GB 8Mb Buffer SATA2

מארז:

Frontier Amazing AM11A-SV/BK+80Mm X2+120Mm Fans

כרטיס מסך:

Gigabyte GeForce 7600GT 256Mb 128Bit Silent Pipe 2

צורב DVD:

Nec Dvd_Rw Nd-3550A Sliver

כונן CD:

Nec CD-Rom Cd-3002b Bridge

כונן דיסקטים:

"Floppy Disk Bridge Genric 3.5

ספק כח:

Accord Atx-400 400W +12V 18A

מסך מחשב:

Samsung 971P

רמקולים:

System of 2.1 Speakers With Badass Bass

מקלדת:

Microsoft® Wireless Keyboard

עכבר:

(Microsoft® Wheel Mouse Optical (White

מערכת הפעלה:

Windows 7 Ultimate 32Bit Hebrew

קצת אחרי אותה תקופה רוחב הפס של כרטיס המסך השתנה מ16X ל1X.

לא משנה מה עשיתי (משחק עם לוח האם, שידרוג ביוס, פניה לשירות הלקוחות של ECS במשך חצי שנה-שנה) הבעייה לא נפתרה.

בנוסף אני חושד כי הדיסק הקשיח עליו מותקנת מערכת ההפעלה (WD 80GB) תקול, מפני שמדי פעם אנו שומעים רעש של מעין נפילה מהדיסק.

בכל מקרה היום ניסיתי לפתור את בעיית הPCI-E, קודם כל החלפתי ביוס, אחר כך שיניתי ג'מפרים ואז הגדרות בביוס, שום דבר לא עזר.

קראתי שצריך גם לבדוק את ספק הכוח, כי במקרים של חוסר מתח לאחד מהגשרים (אם אני לא טועה הHT) רוחב הפס יורד מ16 ל1.

גיליתי משהו מעניין.

כך היה נראה חיבור ה4PIN של ספק הכוח ללוח האם:

22231313.png

פחות או יותר ככה (בעיקר פחות, כלומר רואים הרבה חום במכסה החיצוני ושחור ב2 העליוניים מבפנים, במיוחד באחד מהם)

המחשב עדיין עובד כרגיל (למרות שזכור לי שהיו בעיות בהפעלתו בעבר, כאשר האירוע התחיל) רק הכרטיס מסך בכלל לא עובד בעוצמתו.

בדקתי את הכרטיס מסך במחשב אחר והוא תקין לחלוטין.

האם מדובר בבעיית ספק? (אני רוצה לציין כי הדבר המחזיק בין חיבור ה4PIN לתופסת החיבור של לוח האם שבור, זאת אומרת-קיימת החזקה גרועה בין הלוח לחיבור ה4PIN)

מה בקשר לדיסק הקשיח? יכול להיות שהוא תקין אחרי הכל?

אור כהן

פורסם

מה השאלה, תחליף ספק. אלא אם כן אתה רוצה לשרוף את הלוח

פורסם

זה קרה כי מהתחלה היה מגע דפוק בחיבור הזה / תקע לא מוכנס עד הסוף / פגם ייצור של התקע. זה לא בגלל ספק לא תקין או מכת מתח

בלוח :

החיבור של הלוח כנראה כבר שרוף ואם תחבר ספק חדש זה יכול להתחיל גם אם החדש

הכי טוב שתחליף את החיבור בלוח ותלחים חדש

אם לא אז תשייף את המגעים שלו מכל הצדדים כדיי שתהיה מתכת מבריקה ולא שרופה + תוודא שהמגעים בתקע של הספק תופסים אותם חזק

בספק :

אין בעיה שתישאר אם הספק הזה (אם אין לספק תקלות אחרות לא קשורות). תחתוך לו את התקע השרוף ותחבר במקומו תקע זהה חדש (תיקח כזה מספק גנרי שרוף בכל מעבדת מחשבים). אתה יכול לחבר את החוטים אם קלמה

אחרי כמה דקות עבודה בעומס מעבד גבוה תכבה את המחשב ותוציא את התקע הזה תבדוק כמה הוא חם

פורסם
  • מחבר

דווקא החיבור בלוח נראה תקין לחלוטין, ללא סימן לשריפות וחריכות.

החיבור של הספק חטף מכה רצינית.

גם אם אני לא רואה סימן של חריכה על חיבור לוח האם עדיין עליי לשפץ אותו?

אם כך, זה מה שאעשה בקשר להחלפת הכבל בספק.

אגב אני יודע שהספק עצמו מאוד מתחמם.

פורסם

ספק עצמו התחמם - תבדוק אם הוא מסיים את החיים שלו מבפנים (סימנים של שרוף / קבלים מנופחים וכו) - לא קשור להתחממות של התקע בלוח

רצוי שתשייף קצת את המגעים בלוח אם נייר זכוכית הכי דק מקופל מהצדדים. מגעים שמתחממים מקבלים שכבה דקהשל קורוזיה ואז הם יכולים להתחיל להתחמם שוב אם התקע החדש

פורסם
  • מחבר

ספק עצמו התחמם - תבדוק אם הוא מסיים את החיים שלו מבפנים (סימנים של שרוף / קבלים מנופחים וכו) - לא קשור להתחממות של התקע בלוח

רצוי שתשייף קצת את המגעים בלוח אם נייר זכוכית הכי דק מקופל מהצדדים. מגעים שמתחממים מקבלים שכבה דקהשל קורוזיה ואז הם יכולים להתחיל להתחמם שוב אם התקע החדש

האם ניתן להבחין בעין בסימני הקורוזיה המדוברים?

מה צבעם?

אגב כל עוד הספק עובד אני לא אגע בו :P (חוץ מכמובן הסרת כבל ה4PIN והחלפתו)

האם יכול להיות שבגלל שהספק עצמו תקול הוא גם לא מספק את המתח הדרוש לפעולת הגשר שמעביר מתח לחריץ הPCI-E?

האם אתה ממליץ על חיבור ספק אחר כדי לבדוק את הבעייה יותר לעומק?

פורסם

יכול להיות שתראה קצת משהוא כהה או אפור (במקום מתכת מבריקה) - תסתכל אל המגעים מכל הצדדים ולעומק. אם נראה לך שיש / לא בטוח אז תשייף קצת

למגעים במחשב יש קורוזיה נראית בדרך כלל. יש חומרים (כמו אלומיניום) שהקורוזיה שלהם בלתי נראית ואז זה בעיה הרבה יותר גדולה - אם מחברים אותם ויש קורזיה בחיבור לא יודעים את זה עד שהוא לא נשרף - http://www.inspectapedia.com/aluminum/ja-6.jpg

פורסם
  • מחבר

טוב, כרגע שייפנו את הפינים השרופים בלוח האם עם נייר זכוכית למתחות והשתמשנו בספריי מיוחד לניקויים.

שמנו ספק אחר אך הבעיה לא נפתרה, כלומר הכרטיס מסך רץ על X1 במקום 16X (ועל מחשב אחר הוא רץ 16X)

האם זה אומר שבזמן הקצר החשמלי לוח האם נפגע בצורה כלשהי? (כי עכשיו בניגוד לקודם ברגע שאני מעלה בקצת את תדר המעבד יש מסכים כחולים מדי פעם)

אנו שוקלים בכובד ראש לקנות לוח אם חלופי מח"ול ב200 ש"ח (עם צ'יפסט 915 של אינטל או P4M890 של VIA).

נ.ב: למישהו יש כזה לוח שלא בשימוש?

אור כהן.

פורסם

החיבור שנשרף היה ממגע דפוק ולא מקצר. יכול להיות שמשהוא בלוח נהרס אבל בדרך כלל לא

תבדוק אם בלי קשר לזה יש קבלים מנופחים וכדומה בלוח ובספק

אם תשאל במעבדות מחשבים יכול להיות שתמצא לוח דומה לשלך אם תקלות פשוטות (יש לי לוח AMD 754 אל סלוט pcie 16 שזרקו אם תקלה פשוטה לתיקון - הוא הדסקטופ שלי עכשו)

פורסם
  • מחבר

החיבור שנשרף היה ממגע דפוק ולא מקצר. יכול להיות שמשהוא בלוח נהרס אבל בדרך כלל לא

תבדוק אם בלי קשר לזה יש קבלים מנופחים וכדומה בלוח ובספק

אם תשאל במעבדות מחשבים יכול להיות שתמצא לוח דומה לשלך אם תקלות פשוטות (יש לי לוח AMD 754 אל סלוט pcie 16 שזרקו אם תקלה פשוטה לתיקון - הוא הדסקטופ שלי עכשו)

לא קיימים קבלים נפוחים כלל.

מה הייתה התקלה? (אם יורשה לי לשאול)

פורסם

אם החלפת ספק והכרטיס כן רץ על 16x בלוח אחר נראה כי מקור הבעיה בלוח

וסתם לידע כללי מטרת חיבור ה- 4 פין ברוב לוחות האם זה אספקת מתח אך ורק למעבד

פורסם

הבעיה היא כמעט בוודאות חיבור שהיה דפוק בעצמו (פגם ייצור / תקע לא מוכנס עד הסוף וכו)

זה אותו דבר בדיוק כמו בשקעים של הבית שיכולים להישרף אם מחברים אליהם תקעים לא עד הסוף או שיש בתקע / בשקע חוטים שמחוברים חלש

פורסם
  • מחבר

רגע רגע רגע...

אני לא מבין, האם חיבור ה4PIN השרוף בלוח אם (ובספק) קשור איכשהו לבעיית כרטיס המסך שעובד בX1 במקום 16X?

בעבר יכולתי לעשות OC למעבד בקלות ללא קריסות אך כעת ברגע שאני משנה פרמטר מגיע שטפון של מסכים כחולים.

אם הוא לא קשור אז מה כן?

האם קיימת דרך לתקן זאת ללא החלפת לוח האם, או שהוא כבר מקרה אבוד? (כי הבעייה היא לא בכרטיס מסך, לא בספק כוח)

יכול להיות שמדובר בדיסק הקשיח? (לדעתי סביר להניח שלא)

אני פשוט חושב שהגורם שנותר הוא לוח האם.

אגב, כשהוצאתי את הכרטיס מסך גיליתי כי נועל הסלוט של הPCI-E X16 יצא החוצה, אז הכנסתי אותו חזרה, הפינים היו נראים פחות או יותר תקינים.

אם אני מחליף לוח אם מה כדאי לעשות?

א. לקנות לוח מסדרת הP4M890 של VIA שתומך בDDR&DDR2, Full Pci-e X16@16 ובמעבדי שתי ליבות, ואולי לשדרג בעתיד (או אפילו 4CoreDX90-VSTA שתומך ב3 ליבות אך רק DDR 1)

ב. לקנות לוח מסדרת ה915 של אינטל בגודל ATX מלא שמגיע עם PCI-E X16@16, DDR, ארבע חיבורי סאטה (בניגוד ל2 בלוח הקודם) ותמיכה עד לפנטיום 4 ואפשרות להרחבת זכרון הDDR במקום קניית זכרון DDR2 חדש

ג. לקנות כבר שילוש של לוח אם+מעבד+זכרון בסביבות ה600 ש"ח (אנו מעדיפים שלא לבחור באופציה הזאת)

אולי בכלל כדאי למכור את זכרונות הDDR הישנים (512+512) ב100 ש"ח, ולקנות לוח אם מסדרת הG41 יחד עם 2GB זכרון? (300 ש"ח סה"כ)

אולי לשפץ את לוח הAX78 של ABIT שיש לי בבית ב100 ש"ח ולהחליף לו מעבד וזכרון על הדרך (400 ש"ח סה"כ)

עזרה... :jump:

פורסם

אני לא יודע מה הביא לתקלה של ה X16. לפי התיאור שלך זה כנראה הלוח

אבל הלוח לא שרוף יכול להיות שיש בעיה איתו שלא תופיע באיזה שהוא מקרה אחר (יש לי לוחות 478 שנזרקו ממעבדה כי היו עושים מסכים כחולים ואצלי עובדים תקין במהירות המלאה) - הלוח שלך "לא באמת" דפוק

תבחר את מה שהכי מתאים לך ל מחיר - ביצועים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים