עבור לתוכן

פקיסטן ונאט"ו - כבר לא חברים טובים?

Featured Replies

פורסם

אתה סותר את עצמך, לפני רגע אמרת שהשלטון לא משנה, העם כן, עכשיו אתה אומר ההיפך?

::)

ד"א השאה באיראן היה מנהיג בובה שהוחזר ע"י הCIA לאחר שהם הפילו את השלטון הדמוקרטי במדינה, כנ"ל סדאם בעירק.

החוצפה שלך להשוות את השאה לסאדם חוסיין זה פשוט גועל נפש,אני מדבר בתור נכד שסבא וסבתא שלו ברחו מאירן ,זמן קצר לפני המהפכה אז אל תלמד אותי מי זה סאדם ומי זה השאה.

לא שהשאה היה זהב טהור אבל הוא עדיף על חומייני וסאדם יחד.

זה שאתם מתעלמים מהמציאות לא ישנה דבר.[br]פורסם בתאריך: 2.10.2010 בשעה 00:18:57

הקשבתי לקידר יותר מפעם אחת, הבן אדם צריך להיות בכלא או בשולי החברה לא באקדמיה.

למה כי הוא לא מסכים עם הדעות של הקוסנזוס!!! ולמה לדעתך הוא צריך להיות בכלא,פרט נמק והסבר?

נחיה ונראה מי צודק בסופו של יום!

אני צופה לעוד הרבה פוסטים של יואב החי בחלום.

מה ירדן וישראל כבר לא חברים טובים?

מה מצרים וישראל כבר לא לא חברים טובים?

מה פלשתין וישראל כבר לא לא חברים טובים?

אהה ומה עם וואפה סולטן גם היא צריכה להיות בכלא כי היא כופרת ולא מתאימה למציאות הדימיונית שלכם!

• תגובות 59
  • צפיות 7.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא לא עדיף, האמריקאים שמו את סאדאם, כמו שהם שמו את השאה, מוסדאק רצה להלאים את הנפט במדינה, שעד אז היה שייך לחברות בריטיות ששילמו "ארנונה" בלבד.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mohammad_Mosaddegh#Operation_Ajax

המערב רוצה כסף, ורוצה לנצל את המשאבים שיש למדינות "עניות" בעולם, אני לא רואה שום דבר רע בהתנגדות לשלטון זר בשטח שלך, אתה חושב שהאזרחים בירדן אוהבים את זה שהם "המתפרה" של העולם? בכל מקום שיהיה בו דיכוי של כל אוכלוסיה, יהיה מרד, אם אתה רוצה ללמוד משהו מההיסטוריה של עם ישראל זה זה.

אתה צריך להפריד בין "איסלם" קיצוני שהוא פאשיזם, לבין "איסלם" קיצוני שהוא התנגדות לשעבוד למדינות המערב.

פורסם

^^^

רגע רגע אתה אומר לי שיש איסלם קיצוני ויש מתון?

לוואפה סולטן הקשבת?

לא ענית לי למה אתה שולל את מרדכי קידר??

פורסם

^^^

רגע רגע אתה אומר לי שיש איסלם קיצוני ויש מתון?

לוואפה סולטן הקשבת?

לא ענית לי למה אתה שולל את מרדכי קידר??

כי הם מסיתים, וואפה סבלה, ועכשיו היא מחזירה.

קידר מסיק מסכנות על פי דעותיו ולא להיפך.

אין איסלם קיצוני, יש אנשים קיצוניים איסלם זה תרוץ, בין אם זה לפאשיזם טהור ע"ע איראן ובין אם זה להתנגדות לדיכוי ע"י מדינות אחרות ע"ע אפגניסטן.

פורסם

כי הם מסיתים, וואפה סבלה, ועכשיו היא מחזירה.

קידר זה מסית, ומסיק מסכנות על פי דעותיו ולא להיפך.

אין איסלם קיצוני, יש אנשים קיצוניים איסלם זה תרוץ, בין אם זה לפאשיזם טהור ע"ע איראן ובין אם זה להתנגדות לדיכוי ע"י מדינות אחרות ע"ע אפגניסטן.

אז אתה אומר שאתה מבין בקוראן יותר מוואפה? שכול המסע שלה זה רק בגלל שהיא "סבלה",איך אתה מסביר את הבחור המוסלמי שהתנצר וגם קבע שהדת המוסלמית רקובה.

אתה טוען שאתה מבין יותר טוב מקידר בתרבות המזרח?

אתה מבין יותר טוב מקידר בתרבות הבדואית שהשפיעה רבות על האיסלם ?

לפי מה שאתה אומר כול השומרים וחיילי האס אס הם היו אנשים הקיצונים וזה לא קשור לכך שהנאציזם זו תורה של רצח בדומה לאיסלם,מעניין.

פורסם

אז אתה אומר שאתה מבין בקוראן יותר מוואפה? שכול המסע שלה זה רק בגלל שהיא "סבלה",איך אתה מסביר את הבחור המוסלמי שהתנצר וגם קבע שהדת המוסלמית רקובה.

אתה טוען שאתה מבין יותר טוב מקידר בתרבות המזרח?

אתה מבין יותר טוב מקידר בתרבות הבדואית שהשפיעה רבות על האיסלם ?

חוזר בשאלה אומר אותו הדבר על היהדות, וחוזר בתשובה אומר אותו דבר על אורך החיים החילוני.

אדם שסבל יוציא את זעמו על "הגורם" שגמר לו סבל, שוב השאלה אם וואפה סבלה בגלל איסלם, או בגלל חברה שהינה אכזרית כלפי נשים, לא חסר תרבויות בעולם שרואות בנשים כמוצר, משבטים באפריקה ודרום אמריקה, דרך החברה החסידית, וחברות שמרניות אחרות, עד לסוחרי נשים בכל העולם.

לא קשה למצוא דברים "רעים" בקוראן ובחדית', גם לא קשה למצוא דברים "טובים", בדיוק כמו בתנ"ך או במיין קאמף(שרובו לא קשור בכלל ליהודים).

פורסם

יודע מה ,למרות שאני לא מסכים עם מה שאמרת. בוא ניתן למציאות לקבוע.

אני אומר שמרדכי קידר צודק וגם וואפה.

המזרח התיכון יעבור תהליך של איסלמזציה,בין אם נרצה או לא. הסכמי השלום יקרסו ומלחמה כוללת תחל.

פורסם
  • מחבר

כנראה שהבנת הנקרא שלי מתדרדרת עם הגיל... בכל מקרה זה לא היה שלושה, ביום כיפור זה היה כ16 טייסים, ובששת הימים מעריכים שכ-30.

אבל בכל מקרה המגע הדיפולמטי הראשון בין ישראל לפקיסטן היה ב2005, הדבר הקרוב ביותר ליחסים רשמיים עד אז היה השחקן הפקיסטני שהיה השותף של אמיר חדד בטניס.

http://www.globalsecurity.org/wmd/library/news/pakistan/2005/wwwh90512.htm

לא הייתי קורא ליחסים בין ישראל לפקיסטן חמימים, או נוטים לטובה כי אין כאלה. זה לא עניין של איסלם, זה עניין שישראל היא בעלת הברית הצבאית הכי גדולה של הודו אחרי רוסיה מבחינה של ייצוא בטחוני, מבחינה של שיתוף פעולה צבאי היא בעלת הברית מספר 1 של הודו. לפקיסטן יש הרבה יותר סיבות לא לאהוב אותנו ולא לרצות כל קשר איתנו מעבר לפלסטין, או לזה שהם מוסלמים קיצוניים.

פקיסטן היא אחת מהמדינות המוסלמיות היחידות ששרותי הבטחון שלה רודפות באופן עקבי אחרי גורמים קיצוניים, מדינה יחסית "רפורמית" ביחסה לנשים, אבל עדיין זאת רפובליקה איסלאמית שמונהגת ע"י מנהיג דתי בדיוק כמו איראן. הבעיה עם פקיסטן שבדומה לטורקיה ומצריים, זה מדינה בתוך מדינה, הממשל\הממשל הדתי מול גופי הבטחון והצבא, יש מאבקי כוחות אין סופיים, וזאת לא מדינה יציבה במיוחד הפחד הגדול ביותר שיכול להיות זה שיהיה שלום עם הודו מה שיוריד בצורה חדה את כוחו של הצבא ויוביל לאיסלמיזציה של המדינה ע"י גופי הממשל הנמצאים תחת ההנהגה הרוחנית, בדומה למה שקורה היום בטורקיה במתכונת קצת שונה.

היחסים אינם קשר דיפלומטי, בזה אתה צודק, אך כשכן היו מגעים פה ושם לא נראתה שום עויינות אלא נייטרליות ידידותית. למשל כשבכיר כלשהו (הנשיא/ראש ממשלה? לא זוכר בדיוק) הגיע לבקר את הקהילה היהודית בשקרלכשהו בארה"ב (ברוקלין? שוב הזיכרון שלי מעומעם בנושא) הוא קרא לזה "מפגש היסטורי" והיה מאוד נעים.

פקיסטן היא אכן אחת המדינות המוסלמיות היותר מתונות שקיימות באיזור שלנו, ומראה מאמצים להילחם בטרור. נכון שהיא לא יציבה, אך כרגע המצב נוטה לטובתנו. לא הייתי בונה תוכניות על בסיס סטטוס-קוו, כמובן - ברגע שהמצב שם ישתנה, וזה יכול לקרות כל יום, גם היחס שלי (ושל ישראל) כלפי המדינה ישתנו. זה די מובן מאליו.

ודנקר, אתה לא יכול להגיד "בוא ניתן למציאות לקבוע" ו"קידר ו-וואפה צודקים" באותה נשימה. תפסיק להיות פאנאט של תיקדבקה.

פורסם

עזוב אין טעם להתווכח עם חמור שעדיין לא עשה צבא ולא מכיר את האויב.

כשתפנה את האוזניים של החברים שלך משדה הקרב,תחזור לפה ותגיד לי שאלו מוסלמים "קיצונים" ששחטו את חבריך :lol:.

אני לא חייב לך הסברים,בעיקר לילד שלא מכיר את המדינה או את המציאות מעבר לבקבוק טובורג שהוא שותה במסיבות וחושב שהחיים הבטוחים מובנים מאליהם.

יחסית לגיל שלך ולבן אדם שלא עבר כלום בחיים שלו,אתה חוצפן לא קטן.

אני את מלחמת לבנון השנייה נלחמתי עם חבריי וכך גם בעופרת יצוקה שהתנדבתי מרצוני.

אני לא מתכוון להילחם שוב ,אם לאחר ההסכם שלום ההזוי הזה נמסור 90 אחוז משטחי הגדה. אני לא מתכוון שוב להקריב את חיי והחיים של חבריי על מזבח המדיניות המטופשת של הפוליטיקאים ושל אזרחים ישראלים מפונקים כמוך שחושבים שאנחנו חיים בשוויץ ולא מבינים את גודל האיום אבל מטיפים לאנשים את דעותיהם המטופשות שהעולם הערבי יאהב אותנו רק אם נגיע להסדר.

על הזין שלי הסדר,אתה על הזין שלי וכול השמאלנים אוהבי המוסלמים שמוכרים את המדינה שלי בשביל החלומות הוורודים שלהם.

נקרא לילד בשמו: האיסלם הכריז מלחמה על המערב כולל ישראל. הסיכסוך הזה הוא סיכסוך דתי ולא יפתר על ידי חילופי שטחים.

ואם לדעתך וואפה סולטן היא הזויה ,אז אתה ההזוי פה יואב ,תתבייש לך האמת מולך הפרצוף שלך ואתה כמו חמור לא מבין.

טוב נו מילא אתה חמור מה יש לעשות.

אתה יכול להמשיך כמו ילד מתבגר לשבת במועדונים שלך ולחשוב שאתה חי במדינה בטוחה,אבל לבוא ולקרוא לפסיכיאטרית סורית-אמריקאית חילונית ממוצא עלאווי (וואפה סולטן) הזויה. אחת שעשתה בשנה יותר ממה שאתה תעשה כול החיים המסכנים והפתטים שלך,אתה ההזוי פה,היא מכירה את האומה האיסלמית ממקור ראשון.

מאיפה אתה מכיר את המוסלמים?? מהחברים הערבים שלך בחיפה שרובם נוצרים?? אתה ילד קטן,מפונק וישראלי טיפש.

בזכות אנשים כמוך ברק וביבי שולטים כמו מלכים,בגלל אנשים טיפשים כמוך 1000 טילים עפים מעל הראשים של תושבי הנגב. אתה בת יענה פחדן שמסרב להכיר במציאות ולקרוא לילד בשמו:

האיסלם זה דת רווית אלימות,אתה לא קראת את הקוראן ואין לך זכות להטיף לאנשים אחרים לגבי האם יש איסלם קיצוני או לא. וואפה סולטן קרא,חקרה והביא ממצאים,זה שחלק ממכם קוראים לה אשה מוכה שמחזירה למוסלמים ואינה אובייקטיבית אז אתם אנשים חולים,היא מזהירה אתכם מן הסכנה אבל אתם עיוורים. עיוורים כמו היהודים ב1939 שהזהירו אותם מהיטלר,ונשארו בגרמניה ולא עשו דבר נגד היטלר ולבסוף נשחטו.

כמו שאמרתי יואב אני לא צריך אותך ואת הטענות ההזויות שלך,תמשיך להאמין בבולשיט שלך ולדבר שטויות שמבוססות על כלי תקשורת סלפנים כמו ה-BBC וynet.

המציאות בסופו של יום תתפוצץ לך בפרצוף,ואמרתי כבר יותר מפעם אחת,תכין לך בארסנל את הדיונים הבאים כנראה תצטרך לפחות אחד מהם:

ישראל ומצרים-כבר לא חברים טובים(יואב מתפלא)

ישראל וטורקיה-כבר לא חברים טובים(יואב מתפלא)

ישראל וירדן-כבר לא חברים טובים(יואב מתפלא)

ישראל ופלשתין2-כבר לא חברים טובים(יואב מתפלא)

ישראל וערב הסעודית-כבר לא חברים טובים(יואב מתפלא)

ישראל ולבנון-כבר לא חברים טובים(יואב מתפלא)

פורסם

דובי-זובי, שים לב מאיפה אתה מצטט את הדברים שאתה מביא לכאן. אני מדבר על הציטוטים הנוגעים למלחמת יום כיפור.

לא כל מה שתומך בתיזה שלך ראוי לאיזכור, במיוחד מקורות ערביים בנוגע להישגיהם במלחמות השונות נגדינו - אלו לרוב לוקים בניפוח יתר. להזכיר את הדיווחים המצריים על הפלת יותר מתריסר מטוסים מעל אל-מנצוריה, הטבעת האח"י דקר ושאר ניסים ונפלאות הלקוחים מסיפורי אלף לילה ולילה.

כנראה שכמה טייסים פקיסטאנים התנדבו לשרת בחילות האוויר הסורים והמצריים, לפי דיווחים פקיסטנים לא מאושרים הם הפילו 3 מטוסים ישראלים. פקיסטאן מעולם לא הכריזה מלחמה על ישראל ולא שלחה כוחות סיוע רשמיים לאיזור.

באותה מידה אפשר לומר שישראל מעורבת בעימותים באפריקה - בשל מעורבות של שכירי חרב ישראלים באיזור.

לגבי ההצבעה נגד החלטה 181 - גם הודו הצביעה נגד (וגם בהרבה החלטות אחרות נגד ישראל) ויוון (כנ"ל).

פורסם

דובי-זובי, שים לב מאיפה אתה מצטט את הדברים שאתה מביא לכאן. אני מדבר על הציטוטים הנוגעים למלחמת יום כיפור.

לא כל מה שתומך בתיזה שלך ראוי לאיזכור, במיוחד מקורות ערביים בנוגע להישגיהם במלחמות השונות נגדינו - אלו לרוב לוקים בניפוח יתר. להזכיר את הדיווחים המצריים על הפלת יותר מתריסר מטוסים מעל אל-מנצוריה, הטבעת האח"י דקר ושאר ניסים ונפלאות הלקוחים מסיפורי אלף לילה ולילה.

כנראה שכמה טייסים פקיסטאנים התנדבו לשרת בחילות האוויר הסורים והמצריים, לפי דיווחים פקיסטנים לא מאושרים הם הפילו 3 מטוסים ישראלים. פקיסטאן מעולם לא הכריזה מלחמה על ישראל ולא שלחה כוחות סיוע רשמיים לאיזור.

באותה מידה אפשר לומר שישראל מעורבת בעימותים באפריקה - בשל מעורבות של שכירי חרב ישראלים באיזור.

לגבי ההצבעה נגד החלטה 181 - גם הודו הצביעה נגד (וגם בהרבה החלטות אחרות נגד ישראל) ויוון (כנ"ל).

כן, אבל אל תשווה שכירי חרב לטייסים, שוב יש דברים לא מאושרים, אבל יידוע שקצין בכיר אחד(מי שהיה המפקד השקול לבסיס "הטכני" בפקיסטן) קיבל את האות השלישי הבכיר ביותר בצבא הפקיסטני על השתתפותו במלחמת יום הכיפורים. וחלק מהעדויות מאומתות ע"י ישראל כיוון שידוע איזה טייסים ישראלים ייורטו.

שוב לא הכרזת מלחמה, אבל זה ממש לא שקול לשכירי חרב, מעבר לזאת אף אחד לא מכריז מלחמה היום, ארצות הברית לא הכריזה מלחמה מאז מלחמת העולם השניה, צרפת ואנגליה במלחמת סואץ כאשר סיפקו את המטריה האווירית לישראל כנגד צבא מצרים מעולם לא הכריזו מלחמה על מצרים, כוח אדם רוסי שפעל בשרותי ארצות ערב במלחמת ששת הימים, ומלחמת יום הכיפורים ולא רק על בסיס יועצים(מאושר ע"י כל הצדדים שהם הפעילו סוללות נ"מ ודיווחים לא מאושרים מהצד הרוסי גם טוענים שהיו לא מעט טייסים רוסים במלחמת יום הכיפורים), אבל גם רוסיה לא הכריזה מלחמה.

לא אמרתי שפקיסטן היא סוריה, או איראן, רק אמרתי שיואב חי בסרט אם הוא חושב שאנחנו ביחסים כלשהם איתם, יש לנו כלכך הרבה ניגודי אינטרסים עם פקיסטן מעבר לאיסלם שיש הרבה מחסומים אחרים, אנחנו משביחים את המטוסים הרוסים של הודו, אנחנו מפתחים איתם טלים ארוכי טווח("משגרי חלל"), לווייני ריגול, ואמל"ח מתקדם. פקיסטן מצד שני צריכה את ארצות הברית בשביל לשמור על ייתרון טכנולוגי או לפחות בשביל להשוות את שדה הקרב מול הציוד הצבאי שיש להודו, ובהתחשב במוצע האתני שלה האיסלם שמה שונה במתכונותו מערב הסעודית אם אפשר להגיד כך(נשים יכולות להיות אפילו טייסות לדוגמא, ויש כאלה), היא יותר דומה למלזיה, או לאפגינסטן לפני עליית הטאליבן. שוב ישראל הייתה ביחסים לא רשמיים עם לא מעט מדינות איסלאמיות, במיוחד נסיכויות המפרץ כאשר היה שיתוף פעולה כלכלי לא זניח בין המדינות, אבל מאז שנות ה2000 כאשר התחיל כל הבלאגן היחסים האלה הפכו לקרירים מתמיד, ואחרי כל מיני פעולות שעשינו כמו בקטאר היחסית האלה התדררו ליחסים הגובלים על גבול העויינות.

פורסם

למה טייסים לא יכולים להיות שכירי חרב? מה קשור שהם טייסים,שכירי חרב יכולים להיות גם טנקיסטים.ולבדואים אין שום תרבות(להתייחס לכמה תגובות קודם),איזה תרבות בדיוק יש להם?תיאטרון מדע סוציולוגיה?בדואים זה אורח חיים שיבטי ובטלני שלא עושה כלום חוץ מלרבוץ באוהל ולחתן בני דודים,אה כן ולהבריח נערות ליווי דרך מצריים.

אכן,האיסלאם הוא סרטן בגוף האנושות,מסוכן ומשולח רסן.הבנוי מכל התכונות הדפוקות של הגזע.ואם חלמתם על רפואה מתקדמת ומדע וטכנולוגיות משובבות נפש בעתיד.מסע לכוכבים אחרים ומנועי WARP,מחשבים מתקדמים וחדרי הולוגרמה לFPS מתקדם, אז אתם יכולים לשכוח מזה.רק בכלל הסיכוי שדברים אלה יתקיימו זו סיבה טובה מאוד לצאת ולהילחם כדי שנכדיי יזכו להשתמש בזה.כי אם נפסיד אז המין האנושי יכנס לניוון חסר תקדים וא אחד לא יישאר כדי לזכור את כל הדברים והחלומות שהיו לפני.

איזה מין עתיד אתם צופים לילדיכם אם האיסלם לא ייעצר? זה השאלה היחידה שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו.שום דבר אחר לא חשוב באמת.וכי למה תרצו שילדיכם יחיו תחת עריצות דתית מוסלמית?וישמשו "מזון" לכל מיני נסראללה שילמד אותם להתפוצץ בתחנה המרכזית?

שאלה אחרת,כיצד תתייחס המערכת הביטחונית לשמאל הקיצוני בישראל בשעת מחלמה?הם גם גורמים עויינים,אני מתכוון לאלה שמרחיקים לכת ומבריחים מסמכים ומעבירים לאויב,אלה ששטים להם בסיפינות וכו'...

פורסם

למה טייסים לא יכולים להיות שכירי חרב? מה קשור שהם טייסים,שכירי חרב יכולים להיות גם טנקיסטים.ולבדואים אין שום תרבות(להתייחס לכמה תגובות קודם),איזה תרבות בדיוק יש להם?תיאטרון מדע סוציולוגיה?בדואים זה אורח חיים שיבטי ובטלני שלא עושה כלום חוץ מלרבוץ באוהל ולחתן בני דודים,אה כן ולהבריח נערות ליווי דרך מצריים.

שאלה אחרת,כיצד תתייחס המערכת הביטחונית לשמאל הקיצוני בישראל בשעת מחלמה?הם גם גורמים עויינים,אני מתכוון לאלה שמרחיקים לכת ומבריחים מסמכים ומעבירים לאויב,אלה ששטים להם בסיפינות וכו'...

אוייש נו באמת, שכירי חרב לא מקבלים מדליות מהמדינה שממנה הם הגיעו, ולא מגיעים לדרגות גבוהות בצבא שלה, במקרה הטוב המדינה מסתייגת מכל קשר אליהם, במקרה הרע הם מוצאים להורג\נכנסים להרבה שנים לכלא.

וכן לבדואים יש תרבות, אני אשאל אותך כמה ספרים קראת בשנה האחרונה? או כמה פעמים הלכת להצגות בבימה? בבית ליסין? בגשר? בכמה גלריות ביקרת?

זה כמו להגיד שלאינדיאנים אין תרבות, לנזירים הבודאיסטים אין תרבות, או לשבטים האובריג'יניים של אוסטרליה אין תרבות. אז אם אתה שופט את הבדואים על בסיס תאטראות, גלריות, ופואטים תשפוט את עצמך קודם.

אני לא חושב שאלה ששטים בספינות הם "אוייבי" המדינה, אני חושב שצריך לשפוט אותם על פי החוק, שכל עוד הם לא נכנסו לעזה אפשר לשפוט אותם רק על כניסה לאזור מסוכן, כניסה לשטח צבאי סגור, והפרת עוצר צבאי.

אנשים שגונבים מסמכים צריך לשפוט על בגידה, ריגול, מסירת מידע לאוייב, חשיפת מידע סודי, וכל סעיף אחר שמתאים למקרה שלהם. ושוב המסמכים שהכתבת חשפה היו בקשר לנהלים שצה"ל פעל לפיהם בניגוד להחלטות בג"ץ(ולדעתי במקביל צריך לשפוט את הקצינים שפעלו לפי הנהלים האלה, ולא כי אני מרחם על הפלסתינאים, אלא כי בארץ יש חוק, ואף אחד לא יכול להחליט להפר החלטה של בג"ץ סתם ככה), לא פריסת הכוחות בגבול הסורי.

פורסם

אוייש נו באמת, שכירי חרב לא מקבלים מדליות מהמדינה שממנה הם הגיעו, ולא מגיעים לדרגות גבוהות בצבא שלה, במקרה הטוב המדינה מסתייגת מכל קשר אליהם, במקרה הרע הם מוצאים להורג\נכנסים להרבה שנים לכלא.

וכן לבדואים יש תרבות, אני אשאל אותך כמה ספרים קראת בשנה האחרונה? או כמה פעמים הלכת להצגות בבימה? בבית ליסין? בגשר? בכמה גלריות ביקרת?

זה כמו להגיד שלאינדיאנים אין תרבות, לנזירים הבודאיסטים אין תרבות, או לשבטים האובריג'יניים של אוסטרליה אין תרבות. אז אם אתה שופט את הבדואים על בסיס תאטראות, גלריות, ופואטים תשפוט את עצמך קודם.

לכול בני האדם יש תרבות,הבעיה שיש דברים פרמיטיבים בתרבות שלהם בדומה לאינדאינים שהקריבו ילדים על מזבח האל.

פורסם

לא חסרים כל מיני אנשי צבא בדימוס ישראלים שעסקו בחו"ל כ-"מדריכים" וכו' (שכירי חרב למעשה) שחזרו לארץ לתפקידים בכירים. לא חסרים אנשים בכירים במשק הישראלי שמכרו נשק לגורמים מפוקפקים בעולם. אל תתמם.

ד"א - אותו טייס פקיסטני (שהיה או לא היה) קיבל מדליה מהממשלה הסורית, לא מהממשלה הפקיסטנית (אולי הוא זכה בעיטור פקיסטני על משהו שהוא עשה בפקיסטן, בכל מקרה המקור שלך סובל מחוסר אמינות קשה).

לכול בני האדם יש תרבות,הבעיה שיש דברים פרמיטיבים בתרבות שלהם בדומה לאינדאינים שהקריבו ילדים על מזבח האל.

מי אתה שתשפוט? האצטקים הקריבו קורבנות אדם באופן אכזרי. לעומתם הקונקוויסטדורים הספרדים "הנאורים" הפיצו באופן מכוון מגיפות, הנהיגו עבדות, תלו, צלבו והעלו על המוקד וגרמו באופן ישיר או עקיף למותם של מיליונים מתושבי האמריקות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים